Продължаващото насилие в Ерусалим стигна до ООН

Израелско-палестинските сблъсъци продължиха и в събота вечер в Ерусалим и околностите. ООН свиква извънредно заседание.

Обратно в новината

Коментари - Продължаващото насилие в Ерусалим стигна до ООН | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато древните българи-авари-егсази са завладели този район през 19 век пр.н.е. са го нарекли Балистан - Българския лагер, оттук Палестина, а народа му след столетия става известни в еврейските истории като филистимляни. Българският завоевател Чул Ат е основал Ерсубулем ("Божи град", Ерсусалим), Мемфис, столицата Аварис и Ас (Газа). Палестинците са сирийскоа отломка, сътворена заедно с българсикте воини. След 500 години, когато са изгонени от Египет робите от камноломните и чумавите, те са се изселили в Гаил (Галилея), Кунан (Ханаан), Балистан и от смешението на робините с българските воини-авари, които се преселили в Ерусалим, се е появило племето "джавари", т.е. евреи. Така че за отхвърляне правата на Палестина по-спокойно.

имате ядрено бе... думнете Ерусалим ... и готово ...

Осьждам Османската империя която ви позволи да скверните тоя град отново.

ОООН за Израел

безобразие

джамии площад на джамиите???????????!

История До Първата световна война под името Палестина се разбират земите между гр. Рафа (югозападно от град Газа) и долината на река Литани. Източната линия е между река Йордан и град Аман. Пустинята Негев обаче не е включена. През 20-те години на XX век еврейската и арабската имиграция в Палестина е изключително активна. През този период там се заселват повече от 100 000 евреи срещу едва 6 000 неевреи. От 1939 година ционистите започват да осъществяват плана за нелегална имиграция на хиляди евреи в Палестина, познат в историята като Алия Бет. През май 1947 година се създава специална комисия за Палестина на ООН, която разглежда два варианта единият се състои в предложението за създаване на две независими държави палестинска и еврейска, като град Йерусалим е поставен под международно управление. Вторият предлага създаването на федерална държава с две отделни административни структури. Арабското население и ръководството на палестинската общност отхвърлят становището на световната организация. Евреите обаче го приемат. След първата арабо-израелска война през 1948 година фактически се установява само една държава Израел. Териториите, определени за арабска държава, се заграбват от съседните Йордания, Сирия и Египет.

Това е вярно. До 60-те години на миналия век терминът "палестински народ" дори не е съществувал. Любопитна подробност е, че когато започва масовото заселване на евреи, живеещите там араби (сега "палестински народ") масово са проавали земята си на "глупавите евреи" - блата, пустиня и т.н. Сега си я искат "обратно".

КАК ЛЬЖЕ САМО

Палестинците са по-зле и от нашите цигани. Трябва твърда ръка за да се вкрат вред! Не може да си позволяват да убиват и да тормозят и да искат да се отнасят добре с тях!

колко си прав,евреино ! прибирайте си род.ата и заминавайте в хубавия ви израел ,вместо да живеете на чужд гръб ,от чужда кръв !

Циганската рода е твоя"гадно българче" и ще те скапе!,макар,че ти си скапаняк!

А ти що не си навиеш килимчето и кеф ти към Мека, кеф ти към Медина щом са ти толкова мили палестинците

Снощи едно еврейско израелско семейство в селището Неве Цуф се бе събрало, както евреите навсякъде по света, за да посрещне святия ден Шабат. По време на традиционната вечеря палестински терорист проникна в дома им и ги нападна с голям нож. Загинал е 70-годишният дядо, неговите син и дъщеря, съответно на 36 и 46 години, а бабата, на 68 годишна възраст, се бори за живота си от сериозните наранявания. Единствената причина да няма повече убити е, че съпругата на загиналия син е скрила останалите членове на семейството, сред които и деца, в друга стая, от където е повикала помощ. В свое специално изявление Хамас приветства нападението, като го определя като "героично"... Споделяме с вас тази снимка, само за да видите как изглежда тероризмът, а и защото едва ли ще видите тази гледна точка из медиите. Нека е светла паметта на жертвите! Бързо възстановяване на ранената възрастна жена и много сили на опечаленото семейство!

И що така тез палестиници, бе!?!

Я кажи сега колко палестинци избиха и прогониха чифутите от 44 гозина досега?!

убити и прогонени от държавата,която ги спасява преди 73 год? окрадоха,разрушиха,колонизираха Бг ,а някои "хора" за 5 лв им пеят химн ,това е повече от проклятие !

Вижте и снимките на празнуващите клането полестинци по улиците в Газа и Палестинската автономия. И прочетете и това, което палестинецът Йомер Алабед е писал във Фейсбук непосредствено преди да тръгне да коли: Аз имам само нож - къде са другите, които имат оръжие, което използват само на свадби? Моля семейството ми да ми прости, аз знам, че няма да се върна и ще отида в Рая. Сложете на гроба ми кефията на Арафат и флага на бригадите Ал Акса.

Против всякаво насилие сьм . Но що не почват с това селото е посред Палестина заселван нарочно, това е поселническата политика заграбени златни земи с воени бадигардове абе ЦИГАНИЯ

оон е измислено за защитата на лихварите и от самите тях . за съжаление не само оон ,списъка днес е безкраен !

Превантивната мярка за сигурност беше наложена, след като миналата седмица там въоръжени палестинци убиха двама израелски полицаи. ТЕЗИ ВАРВАРИ ПО ВАРВАРСКИ.

Иницирано от циганите за да променят статуквотос едне дума 100 процента наш контрол джамията хитро цигания

И какво се очаква от оон да направи на израел???Едно голямо нищо защото израелските набези не са нито от вчера нитп ще спрът утре, ама както винаги ги изкарват ''жертви''...

очаква се да ги потупа по главичката................

Не разбирам защо израелците търпят тая биомаса да им руши реда. Стрелба с качтечници на месо е решението

Hасилието ражда насилие

Ъхъм. А пък толерирането на нетолерантните убива толерантността.

И от нас едно голямо АШКОЛСУН!

Израелските сили за сигурност са действали демократично, толерантно, свободно, при спазване на местното и международното законодателство. Едно голямо ашколсун!

Ашколсун!

И от нас три пъти ашколсун!

Ашколсун!

от мен ШАЛОМ за евреите и тяхната търпимост към тези отрепки.

ах ,вие лихварите ...

Не разбирам защо за двама - трима убити евреи чак ООН ще заседава. Колко бежанци в Европа дойдоха вследствие на проблемите в Арабските страни, които Европа не желае изобщо да приеме (оставаме настрана подозрителните мюсюлмани), а се е загрижила за 2-3 души. Пък и нали евреите са по-висши същества, защото са избрания от Бог народ? Т.е. би трявало да оцеляват и да се справят въпреки всичко, включително и физически, следователно няма какво да хленчат.

С хитър ход сменят статукво после на преговори остьпват 1 на 4 цигаски бизнес

Т.нар. евреи, които всъщност в 80-90% са поюдейчени хазари, са най-големите психопати в света - още преди повече от 150 години най-известните психиатри от еврейски произход са го казали!

а българите са пославянчени ирано-авганистнци.

Ерусалим трябва да бъде сринат изцяло...Със всичките храмове, джамии и т.н. Тогава мирът ще дойде на доста места по света...

Трябва да се случи и с мека.

Ми, аз гледах видеозаписа на атаката, при която бяха убити полицаите. Двамата си говореха нещо, а единият седеше на парапет близо до една колона с гръб към джамията. Фатална грешка - с гръб към това племе не се стои! На записа се вижда, как иззад колоната излиза един "правоверен" и го удря с нож в гърба... И сега - Абас прекъсна връзките с Израел. Но не прекъсна снабдяването от Израел с храна, вода, ток. И кво ги бъркат металните детектори - не са дори на входовете на джамията, а на улиците, водещи към входа. Може да са всякакви евреите, но и ние от ЕС сме за бой - даваме им луди пари на палестинците (а те са си "първи братовчеди" с евреите - все са семити!), подкрепяме ги, а те от тези пари плащат доживотни пенсии на семействата на убити терористи и заплати (!?) на затворените техни хора в израелските затвори. Парите зависят от мястото в йерархията и срока на присъдата. Най-високите надминават 4 000 долара месечно... Отделно - някой да е видял нещо да е произведено в т.нар. "Палестина" (Ивицата Газа и Западния бряг)? Няма и да види. Щото нищо не произвеждат (освен оръжие). Толкова десетилетия - и все още живеят на гърба на международната общност. Същото е и в палестинските лагери в дряги страни - напр. в Ливан. Ливанската армия редовно влиза в тях с бой - прочиства ги от джихадисти от ИД и др., но те пак "някак си" се появяват там.

Да бе, и аз се зачудих защо ще имат нещо против детектори за метал, нали са мирна религия? То е ясно, че израелците са набарали нещо, и са решили да сложат детекторите по тази причина точно там. И са объркали 'металния' бизнес на джамията. И сега на ти борци за справедливост и мир..... От разни места чувам, чче палестинците били изтормозени, даже един кюрд веднъж си поговори с мен в чата да ме убеждава, че палестинците имали чиста кауза....дам, ама типично като за араби, чекат друк да работи и да ги храни...а евреите не чекат! Е те само по тая пречина, викам на кюрда, аз съм за евреите..... Не щем да храним и да съм роП на мързеливи араби.... То и срешу евреите имам ноо за казване, ама в случая да си рекнем казването.

евреите работят,ако има какво да отмъкнат покрай работата !знам го от истински случаи и лични наблюдения . нещо като нашите полицаи-трафиканти !

Направо ви повярвах.При тази идилия, която описахте храна, вода, ток без пари, и заплатите които давате на терористите да се чуди човек защо ги нападат. И защо има режим на водата, на тока , глад, болести,мизерия, деца инвалиди и прочее гадости в зоните обитавани от палестинци. Само че реалността е друга и има много информация за поведението на Израелските власти в Палестина и който иска може да отвори интернет и да провери сам.

Ми, аз това и правя - проверявам. Напр. за режима на тока в Ивицата Газа е точна така - не плащат с години и като им въведоха режим, заляха мрежата с рев за "репресиите". А кой управлява в Газа - Хамас. Ние от ЕС на кого даваме помощите там - пак на Хамас, който е в списъка ни с терористичните организации... Няма "черно и бяло" в Близкия Изток. А и никъде не съм написал, че Израел са безгрешни.

но и ние от ЕС сме за бой Грешка на езика електроните воини на ционистите. Признай какьв телефон ти подариха за следиш коментари

И в заседателната зала на ООН ли се тепат и ръгат като говеда?

деескалацията ....след като арабите спрат да правят глупости.....в конкретния случай ....да би нирно седяло, не би чудо видяло ......и двете страни не се съобразяват с решенията на ООН......какво има да се ангажира ООН отново с нещо....

PAK ZAMESENO

OKUPATORI

Палестинците са по-зле и от нашите цигани. Трябва твърда ръка за да се вкрат вред! Не може да си позволяват да убиват и да тормозят и да искат да се отнасят добре с тях!