В Македония нарекоха Заев предател заради визитата в София

Медиите в Македония обвиниха председателя на Социалдемократическия съюз Зоран Заев след срещата му с Бойко Борисов, че иска да предаде страната си.

Обратно в новината

Коментари - В Македония нарекоха Заев предател заради визитата в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДА ВИ ПОПИТАМ: 1.НАКЪДЕ СА БЯГАЛИ МАКЕДОНЦИТЕ, когато ги гонят гърците? КЪМ БЪЛГАРИЯ! 2. ЗА ЧИЯ СВОБОДА И ОБЕДИНЕНИЕ ВОЮВАТ МАКЕДОНСКИТЕ РЕВОЛЮЦИОНЕРИ И КОМИТИ ????? 3. БЪЛГАРИЯ ЛИ СЛАВЯТ В СТИХОВЕТЕ И ПЕСНИТЕ СИ????? Всичко тук написано има отговор в горното. БЕЗ КОМЕНТАР!!!! Тези хора са оставили с делата, с борбата, с гибелта си, с песните и стиховете си само едно определение какви са - БЪЛГАРИ !!!!!! Дали са живота си за България.

Единият ми род е от Одринска Тракия - бежанци и революционери, другият - от богатото пловдивско поле. Свекърите ми са бежанци от Македония - едните бягали до Гоце Делчев, другите до Средна гора. Бягали и от Одринско, и от Гюмурджинско, и от Кавала, и от Драмско..... С вързопи на гръб, кой с магаре, кой само на ръце малко багаж и бебетата в ръце. Всяка жена е имала бебе и още поне 3-4 деца. Боси, издрани в храсти, по камъни, спали на открито, яли листа и дребни горски плодове... бягали, за да спасят децата си, живота им да пренесат .... в Родината, в МАЙКА-БЪЛГАРИЯ. Защо одринските българи не са тръгнали на запад - към земи с българи, а към България??????Защо прогонените македонци не са тръгнали към Сърбия??? А КЪМ БЪЛГАРИЯ??? ЗАЩО???

този Зайко уж бил от Струмица българска до 1945г. Уж социалдемократ, но е подлога на албанците, нали са интернационалисти. А нашите гавази не можаха една жп линия със Скопие да завършат започната още от цар Фердинанд, а магистрала до \скопие е само една мечта, като хемус например. големият Брат отвъд Голямата вода има други планове.

Две загиващи държави.....

Авакуме ,ти си загиващ мозък. България оцеля и надживя империите които са я владяли и ще продължи да погребва подтисниците си.

се оказа МНОООГО ОПАСНО нещо! (За някои)

Това е според македонското нелогично мислене. Че и Илинден бил техен. А одринските българи, живеещи тук що не се чувстват ограбени на тема празник? А бе ... ще им простим на братята, нали са от нашия народ. Да си живеят там ! Как угодно си въртят интригите. Значи България първа ги призна, танкове им подари, сега в ЕС ги бута, а те...... опасни добросъседски отношения! Смяхххх!Е, не може да си толкова прост. И Бог няма да им прости, че обръщат костите на дядовците и бабите си, дето имат снимки в албумите им, като ги наричат сърби, македонци, но не и българи, каквито те са се назовавали и смятали.

той, народът си знае, че са част от българския народ и земи, но сърбоманите говорят така. Грехът пред дедите им си е само техен. Не може да си такъв нещастник, че да са биели и убивали дядо ти и баба ти, за да се нарекат сърби и днес да не си обиден или бясен за това близко минало със зверска асимилация и покръстване. Тези сърбомани са продали душата си на дявола. И на парите, щото преди са били управляващи в сръбската държава, а сега искат да цоцат и източват народа си, да го държат беден и насъскан, за да богатеят и пак да го управляват. Да имат достъп да власт и държавни пари, за да крадат. Но и на тях ще им дойде времето - макетата са бойни, ще ги подхванат рано или късно.

Македонците имат едно предаване Vo centar so Vasko Eftav Там си казват нещата.Имат предаване и с Каракачанов-ВМРО имало имоти за 100 милиона евро.и не се приватизирали ,приватизирали се държавните неща в България.В предававането им за македонците най важното било да се проучи имотното състояние и на политиците.ВМРО в един от имотите искали да правят казино,а в тая сграда са били най светлите умове на времето.

Доколкото разбирам сърбо-маните и сърбите в Македония са против.

Точно. Ще реват с месеци.За сърбоманите България е много по голяма заплаха от албанците

Тези националистически истерии са мега смешни. За какви българи, македонци, французи, англичани и т.н. говорим ? За хилядите години от както съществува Европа са се мешали какви ли не племена,етноси и народи от Азия, Африка и Европа. Всичко е супер относително и взависимост към кой времеви период ще съотнесем говоренето, можем да направим различни изводи. Спрете това противопоставяне, защото чисти нации няма, никой няма полза от деленето , освен традиционно империалистически настроените "свръх сили" с история съответно от 250 и 500 години.

тия ни се водят ни се карат що въобще им дигаме акциите?

казваше, че били криви хора. И че криво дърво се оправя, но крив човек не се оправя.

За протоколни неща да не се притесняват! Нито Македония ни е притрябвала, нито македонци. Да си вървят Албания!

Македонците вървят към албанско.

Наистина изчистете сръбските агенти от властта в Македония и може и да имате някакво бъдеще. Нещата ще си дойдат на мястото. Само факта, че четете и пишете в българските форуми без затруднения е достатъчен за да разберете какви сте.

От статията е видно, че повечето коментари в македонската преса са позитивни. Защо правим от нищо нещо точно по тази тема?

"македончетата" ако не си признаят, че са Българи,след 20 години ще ги обрязват като се раждат.

Видно е, че Заев има български корени. За сега показва, че е поне десет пъти по умен от сърбоманчетата, ходили да се кланят на Путин - хахахахахах

Той Заев си е сороски храненик, това е ясно. И предава Македония не чрез България, а чрез ортаклъка с албанците. Но все пак е някакво раздвижване в отношенията ...

просръбските и проруските мекерета

ето къде били мобилизирани - в тая никаква новина! Карат по стратегията на путин - искат да ни скарат с Македония! не че им се получава де, ама няма пусто кво друго да направи джуджето...

Блокирани профили във Facebook през последните две седмици ...Браво, почна се! Тролчета, преброени са ви копейките! Ще ви цензурират и блокират! ЕС и САщ отдавна подеха кампания - ответ на руските безобразия в нтернет. дупе да ви е яко! Путин пак е капо!

Нещо пак ме изтриха когато истината лъсва- ББ се е разбрал и уговорил нещо с Ердоган- 1/2 от мак за България, 1/3 поне за албанците. Приемане мак в нато нещо като капан за мишки, макетата да искат референдум. И Велика Албания готова с граница с българия. След тоето след 5-6 същото с турците в българия. Сърбите са горди- в ЕС ОК, но без нато.

Нагли селяндури!!!НЯМА МАКЕДОНИЯ И МАКЕДОНСКИ ЕЗИК!!!ИМА ДИАЛЕКТ НА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК!!ГОВОРИТЕ ГО КАТО ВСЕКИ СЕЛЯНДУР В БЪЛГАРИЯ , НИЩО ПОВЕЧЕ!!!ВИЕ СТЕ БЪЛГАРИ, А ИЛИНДЕН Е БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК!!ТОВА Е ИСТИНАТА!!КОЛКОТО И ДА ВИ Е ЯД, КОЛКОТО И ЛУДЕЕТЕ С РАЗМИТИТЕ ВИ ОТ СЪРБИ МОЗЪЦИ-МАКЕДОНИЯ Е БЪЛГАРСКА ПРОВОЦИЯ, 29 ОКРЪГ!!!

За мене празник е датата на Преображенското въстание. Горд съм с дедите си дръзнали да вдигнат въстание и са умрат на 80 км от Истанбул. Срам ме е от македонците, които на хиляди километри от Туция станаха предатели!

ЛЕЖИ НАЧИ ИУНАКА БАЦО НА ЕДНА СТРАНА ЗАФЪРЛИЛ ЖИСМ НА ДРУГА МАКЕДОН НАДЕНИЦА ЛЕЖИ И ПАШКА НА ГАРДИ МУ ЛУТА РАНА !....САМУДИВА ЛИЛКЯ МУ МИЕ ЛИУТА РАНА !....А ГДЕ Е ЦЕЦКО ШЕПНЕ БАЦО НАЧИ ГЕРОЯ !....ИДЕ ЦЕЦКО РЕВЕ ....БАЦО НА КОИ НИ ОСТАЯШ МИЗЕРНИКО !....Е ИМАМЕ ОГРАДА СЕ ДЕРЕ ШИМОНИ ПАТРЕОТА КОТУ НОФ БЕНКОФСКИ ЛЕТИ С ЧЕТА А ГЛЕА ОГРАДА !....МА Е КРАИ ВАРБАЛАКА НАЧИ У БАНКЯ ГРААМНАА ПУШКАЛА СКРИТИ !....БАЦО РАНЕН !....ДОЦЕНТА ВИКА ДАИТЕ ФАНДУКЯ !....ИДЕ ФАНДУКЯ И БАЦО ГУ ФОСТА ЦАЛУВА !....А ОН ВЕСЕЛ ЗАСМЯН ВИКА ПЕИТЕ РОБИНИ !....ЕПОС 2017 !....

изрод, ти се гавриш с едно от най-големите литературни произведения на българия бе,мекере! маменцето ти! турчин ли си руснак ли мамичката ти!

Американците, със всичките ми резерви към тях - рушат заради собствените им гадни интереси, пак се оказаха прави.Съвсем скоро някакъв техен специалист писа за разделянето на Македония между България и Албания.Е, не съм съвсем съгласен, иска ми се да е само към България....а албанците, откъдето са, но...

Докато създавате гнусни песни никога няма да ви помогнем. Давам ви песен в гугъл и тубата казва се Putin Vojvodo dojdi vo Butel На 1:01 в песента текста се пее Нека пукнат комшиите татарите.

vasil

Во Бутел са централните гробища на Скопие...

държава, Македония. Това е една област на Балканите с части в няколко съседни страни. Големите напъни на гражданите на новопризнатата държава Македония не променят фактите.

Докато македонците продължават да ни мразят така силно, албанците ги превземат изотзад. На мен лично изобщо не ми пук какви отношения ще имаме с тия сърбофанатизирани зомбита, само искам тъпата им комплексирана нация да спре да се занимава с нас.

Преговорите Борисов - Ердоган в действие!

".... и демонстрира, че държавната администрация в Скопие, въпреки смяната на правителството, продължава да работи в интерес на партията на Никола Груевски." Българските медии има да се учат от македонските! Македонците не са лизачи като нашите медии! В България всички медии лизаха ГЗ на диктатора Б.Борисов и ГЕРБ, а в Македония медиите са честни... все още! Незнам защо тия от ДИРа не го разбират, а станаха активен разпространител на про-ГЕРБерска пропаганда и фалшивите им новини! Но, какво да се прави - така е в мафиотските държави!

Явно хал хабер си нямаш от нещата в Македония...

Повярвай ми - по съм запознат от теб!

Мисля, че при подобно поведение на македонските власти е по- добре да не се бърза с приемането им в ЕС и НАТО. Такива са чисти руски и сръбски комунистически сътрудници и няма никаква полза да бъдат допускани на масата. По- добре е да си киснат в калта. Щом там има подобни враждебни елементи сътрудничеството с тях е по- скоро вредно за нас, отколкото да ни ползва. Докато не се прекъсне руската им връзка, която очевидно определя поведението на македонците към българите, до тогава да си стоят геройски сами.

Нема публикувано какво пише македонското издание месечина.мк и библиjа.мк. Понеже, както е добре известно Месечината (Луната) си е македонска земя, а македонците са библейски народ. Нема лабаво!

Македонците са българи и няма как ''винаги'' да са мразели българите! Историята не започва от руско-сръбското промиване на мозъци! Общия корен на двете държави е факт и ние българите ще държим на него. Само така Скопие ще види ЕС и НАТО.

Кой ти каза че македонците са българи? Българите турци ли са? В Македония има народ който не желае да бъде свързван нито с българи, гърци, сърби или албанци! Хората са се определили като македонци! Ние българите им вземаме езика и писмеността, гърците им искат идентичността и името на държавата, албанците искат да им вземат земята, а сърбите да им вземат религията и църквите... Затова на Балканите няма мир - защото всеки идиот дърпа килимчето към себе си и дава възможност такива като руснаци, американци, англичани, германци, французи и др. подобни да ни манипулират!

Не се напъвай, трудно е за теб да го разбереш. Моят род е от Кукуш! Били са участници в Илинденското въстание Те, се чувстват Българи, а македонци, както тракийците, добруджанците и т.н. Македония - казваха с особена топлота, имаха я, като област, роден дом, от която са били прокудени.

У наше село също има народ който неще да се нарича македонец, българин, европеец и т.н. иска да е марсянец. Стига с тези глупости, Българската държава е съществувала много преди тъпаците от македония да нариат себеси македонци, и познай какво тази теротория е била в Българската държава. Те и ромите родени в България не искат да са българи ама са родени тук така че ... нека да ги наречем Индиици и да ги пратим там а ?

Идиоти са тези който не признават собственото си минало и това на техните деди. От това лутане само те ще загубят.

Ко рече, взели сме им езика и писмеността, е кога им ги взехме?! Те тия, сегашните макета, ги има от стотина години, какво и кога сме им взели идея си нямам ....

македонци винаги са ни мразили нас и ше ни мразят. моя позната се омажи за момче от македония и когато отива за парви пат в македония на гости неговите родители са я приели много радушно но саседите с които са били в много добри отношения родителите не са я приемали дори не са отишли на вечерята на която са ги поканили.и имам едно предложение защо пак македония да не се казва нова балгария

Един от първите "патриотът" Стамболов - един обикновен австрийски агент. В своята "революционна" дейност винаги се е проявявал като страхливец, пресметлив хитрец и резоньор в най-чист вид.Ярки факти - 1875 г. Стамболов "ръководи" Старозагорското въстание. Събират се стотина четници, впоследствие или убити, или в Либия на заточение. Стамболов жив и здрав, изчезва с парите от БРЦК - впоследствие Ботев го гони с револвер по улиците на Букурещ. Априлското въстание - Самото въстание, "революционерът" Стамболов прекарва в една горнооряховска маза. Докато Цанко Дюстабанов, Бачо Киро и стотиците незнайни въстаници проливат кръвта си по Балкана, "смелият" революционер се крие подло и безотговорно. Изчаквайки да минат турските кланета и безчинства, докато телата на истинските мъченици и герои все още висят по читашките бесилки, "героят" Стамболов тихо и потайно се прибира за пореден път в Румъния. На чисто и сигурно. 1877-78 Руско-турската война Стамболов, с началник руски евреин, с бич в ръка, начело на банда секвестира добитък и храна за руската армия. не се впечатлява от забележките, че млад човек като него не му приляга бич в ръката, а пушка. Основна е заслугата му да доведе княз Фердинанд в България - избран в кафе-шантан., днешните нагаждачи историци твърдят , че това е станало в операта. По късно с.Садина се бунтува срещу фалшифициране на изборите - урните са били предварително напълнени с правилни бюлетини/както Костинброд/.Стамболов разпорежда АКО САДИНЧАНЕ УКАЖАТ ВАМ СЪПРОТИВЛЕНИЕ, РАЗРЕШАВАМ ВИ ДА УПОТРЕБИТЕ ОРЪЖИЕ И ДА НАПРАВИТЕ ВСИЧКО ЩОТО ВИДИТЕ ЗА НУЖНО НА САМОТО МЯСТО. Разпорежда да се арестуват кмета, старешините и всички виновни. Армията стреля на месо, убити са десетина селяни. Връх на патриотизма - 1894 , султан Абдул Хамид посреща Стамболов в Цариград като "свой син". Обсъждат заедно проект за едно военно "сливане" на България с Турция. Стамболов предложил - и султанът склонил - да изпрати турски военни гарнизони по Стара планина.

Албанците ще променят мисленето на македоснките българи. Гаранция. Нека ние им отворим вретите и бъдем добронамерени. Да намомня един факт. Помохамеданчването на християните от балканите, в по-голямата си част е станало съвсем доброволно и с течение на времето. Това ,че сега някои макета гледат към Белград и загърбват София, не е константна величина;)

Между другото с албанците ще се разберем много бързо. Те са може би единствените на балканите които ни уважават и знаят къде е точно границата им с България. Все още не знам защо е така. Нещо е ставало в близкото минало между България и Албания ... но не мога да намеря какво. Ако някой знае моля да ме светне.

Това което е ставало в миналото е едно - сърбите са общ враг на българи и македонци. Истинска история от миналото - българи отиват на пътешествие из Албания, отиват на опашка за хляб, чакат си накрая, а хората ги гледат накриво, защото са помислили, че са сърби. По едно време един албанец вика - ами тва са българи. Радват им се и ги пускат да минат първи.

Да, историята си е история. А истината в нея никой не може да промени, колкото и да иска или не иска. Днес обаче 20-30 годишните македонци откачат като чуят че са всъщност българи. В тяхното съзнание на балканите имат две държави врагове. Това са Албания и България. При това положение какви ги вършим ние? Те ни хапят а ние ги галим. България отдавна е загубила тази битка. Единствения начин да я почнем отново и да я спечелим е .... висок стандарт на живот в България и силни политически позиции в международен план. Но при условие че македонските заплати и пенсии са почти два пъти по-високи от нашите ....мммм как да бъдем харесвани? Защо Австрия се присъединява към нацистка Германия при това с радост. Ами в Германия вече се е живеело с висок стандарт за онова време. Никой не се отказва от хубавото. А мен ако питате аз най-много съжалявам за загубата на Беломорска тракия.

То и у нас има още глупаци които мислят,че Русия е браЦка държава.

Кога ще ги стигнем македонците? Въпросът е към гейберастите.

Стандарта е толкова висок че половин македония са вече Българи и се чудят как да избягат. Да не говорим колко от тях работят в София и се държат нормално.

Омразата в Република Македония към България е жизнено необходима за тях. Да си спомним кой евакуира с автобуси обкръжените албански банди в Арачиново, с чие благоволение бе създадена македонската нация и как повече от 50 години Европа безучастно наблюдава гаврата с българщината в Македония, в битка срещу кои армии са загиналите българи от вече заличените военни гробища /с едно две изключения/ в Република Македония. България дори не успя да защити една борбена Българка, Спаска Митрова, от гаврата спрямо нея, за това че смело заяви -Аз съм Българка. По-добре една мразеща ни Македония отколкото една съсипана и банкрутирала Република Македония, разпарчатосана със сигурност между Албания, Гърция и Сърбия, безвъзвратно мъртва за БЪЛГАРСКАТА КАУЗА. За мъртвия, надежда вече няма. Не трябва да се позволи унищожението и асимилирането на поредната Българска територия, подобно на Северна Добруджа, Южна Тракия, гръцка Македония, окупираните от Сърбия покрайнини и други дялове вече забравени. Со кротце, со благо и со малце кютек

Язък...Бесепарските полуидиоти, тъкмо да изкарат Боко предател и се оказа, че постига, каквото требе..За България де, не за червените полу...

ти си пълен идиот, щом даваш мнение без да си осмислил дори и заглавието на новината. Добре е, че си един от все по-малко оставащите празноглавци.

От македонците там само изстинските българи наричат Заев предател. Борисов нещо се е "разбрал" с Ердоган оня ден че и много се хвалят. Ясно е че предстои подялбата на Македонските земи като за албанците поне 1/3 от тях.След години нашите турци ще станат като албанците там и после.....Макета нато е клопката не сте ли го разбрали, присъединете се към България и автоматично влизате в ЕС иначе албанците ще ви изпреварят. Поне искайте референдум за нато, нас ни вкараха като овце в кошара.

Сърбоманите да учат албански... Няма какво друго да им кажа...

Македонците са млада нация и си изживяват проблемите на растежа - обиди, инфантилно поведение, нервни крясъци. Ние, като голям батко, трябва да ги закриляме, прощаваме и във никакъв случай да не ги отпъждаме. Спокойно, рано или късно ще си дойдат вкъщи:)

Авторитетна и просперираща България,ще върне македонците към истината , е верният път. Другото е връщане към 50 годишните безплодни усилия на България. Не искам да повярвам, че това се прави може би съзнателно.

обикновенните българи не препоръчваме членството в НАТО и ЕС...

По-добре да кажеш - Ние, простите българи, не препоръчваме членство в НАТО и ЕС - ще е много по-истинско и вярно. Обикновените българи, които имат мозък в главата си, го препоръчват.

А още по вярно ще бъде, да напише - ние руските тролове не препоръчваме ....

в свободния свят може да избереш място за живот, което не е в НАТО или ЕС. Никой няма да те разстреля на границата, когато се изнасяш. Твой личен избор. Има толкова хубави места с прекрасни имена, като владивосток, челябинск, мурманск и т.н. Ние тук сме направили своя избор и това е точно ЕС и НАТО!

Веччно Недоволните макета...поо- гадни сте и от сърбите!

Българите и македонците са братя - така е било и така ще бъде. Големите сили се опитват да ни скарат, но кръвта на вода не става. Прадядо ми е македонец. Българите и македонците са един род и македонците винаги са добре дошли в България.

Лошото е, че те не мислят така. Да, ние винаги сме ги подкрепяли и сърбите също, а те винаги са ни нападали в гръб и въпреки това сме побеждавали ... Както и да е, дано наистина се сложи край на всичката тая омраза. Трудно ми е да си го представя, но, дано!

и благодарение на руснаците, днес има македонци.

Абе и с шопите уж се разбираме и с капанците, но макетата най-много ни лазят по нервите (и то онези извън граница).

Иван Константинов (Костов) Минков е български офицер летец, майор. Завършва с пълно отличие училище През Балканската война е командир на 2-ра Скопска дружина от Македоно-одринското опълчение и проявява храброст в боевете при Шаркьой. В Междусъюзническата война е тежко ранен и въпреки раната продължава да се сражава. През Първата световна война е летец и достига до военно звание майор. Член на Българската комунистическа партия от 1919 г. Съредактор на вестник Народна армия (1920). Пише прекрасни стихове, музикант/ свири отлично на цигулка и пиано, знаел наизуст стотици трудни музикални творби. Композирал е лирични миниатюри и песни. Автор е на музиката на прекрасния военен марш Покойници, написана на фронта по Вазовото стихотворение Новото гробище над Сливница. Организира акцията в църкватаСв.Крал, независимо от заповедта на Коминтерна. Това предизвиква учудване как царски офицер-герой, комунист не се подчинява на забраната за терористични акции? Отговорът е кратък Аз съм първо български патриот/по Антон Страшимиров/

vasil

Тръгнал добре,докато е един момент станал комунист и дотам...

По-добре комунист отколкото либерал или демократ...

vasil

Дамян Груев,Тодор Александров,Димитър Талев. В ранна възраст се интересуват от социалистическите идеи(Талев от комунистическите),а със съзряването си и житейската практика стават техни противници. За разлика от комунистите патриотизмът им е безспорен. А спонсорирането от Москва на "героите" от атентата в "Св.Неделя"също е безспорен и доказан факт. Месечно са им шарили сума в долари,равнявсща се на няколко учителски заплати. Голям патриотизъм,голямо нещо!...

Нека гърците да сменят името им, нека да празнуваме общи празници, нека да построим магистралата Скопие - София. Нека Сърбия да не влезе още 10 години в ЕС, па да видим кой с кого ще се обедини;) Успех на всички българи ,из цялата Земя.

Етническият състав на Македония винаги е бил сложен, но българското население е преобладавало. В резултат на безумните действия на мегаломана Фердинанд и особено на комунистическите безумия след 1944г. Македония постепенно загуби българския си характер и вече повечето македонци не се самоопределят като българи. Това, че се пишат българи за да получат паспорти не отразява действителното им самоопределяне. Това е тяхно право и ние трябва да го уважаваме още повече, че и ние сме виновни за това. Друг въпрос е, че Македония няма бъдеще като държава поради желанието на увеличаващото се албанско население да се присъедини под една или друга форма към Албания и това е само въпрос на време и това е необратим процес подкрепян и от САЩ.