БАН: Младите приемат езика на омразата

Най-толерантни към езика на омразата са най-младите на възраст между 18 и 25 г.

Обратно в новината

Коментари - БАН: Младите приемат езика на омразата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кои са причините за тия числа. Ето това е смисълът на всяка статистика. Основната причина е липса на правилно възпитание, езикът на омразата не е изява на мнение и не е ценност на демокрацията. Това трябва да се повтаря от детската градина до пенсия, за да има правилна ориентация за създаване на демокрация.

Всички знаят че бан са идиоти. Да изгоним от България всички мюсулмани и "бежанци " и да бием където срещнем хомосексуалите.

Правят впечатление два факта. Единият е, че терминът "език на омразата" беше въведен в употреба от мошетата и техните фондации, организации, БХК и прочее соросоидални изчадия. Използват го за всяко неудобно или обвинително мнение по отношение към тях. Тънко се опитват на база човешки ценности, да си осигурят да правят каквото си искат. И ако някой се възпротиви срещу манипулациите им, това е "език на омразата". Това е смисъла на текущата манипулация, на която сме предмет ние, българите. Това е измамата. Втория факт е контингента на БАН, който мошетата обичат да ползват. По две причини: ниски заплати са рисков фактор за продажност. И втората: все същата схема за "умните и красивите - следвайте ги". Ние им плащаме да пишат и да "изследват" каквото ние искаме, а вие, добитъка ги следвайте. Щото от БАН са казали, а те са умните. Значи трябва да ги слушаме и да изпълняваме. За това ни пробутват тази измама - опит за пробутване на Цензурата като вид "морална ценност". Тънко и перверзно. И няма общо с демокрацията като понятие и същност. Стандартна лъжа и измама.

ботев е казал -силно да любя и мразя -тя омразата движи света -какво искате вие? не бъркайте омразата с тероризма ако обичате

Каква свобода на словото - вижте форумите - не може да напишеш нищо което искаш - например в ДИР,бг - тотална цензора, по лоша и от фашистка германия!!!

ЕХ , МЕРАК МИ Е НЯКОЙ МЛАДЕЖ ДА НАРИТА ДЯДО ИВАН КОСТОВ МАВЪРА ЕЙ ТАКА ДЕМОКРАТИЧНО - ПО СЕДЕСАРСКИ :)

Който критикува системата и системните, които са се развихрили и танцуват по главите ни до краен предел, той отново бива изкарван "враг на народа", но този път заклеймен като употребяващ" езика на омразата". по този повод може да се рече, че в този случай обратното на езика на омразата не е езика на любовта, а този на лицемерието, духовната нищета и гьонсуратлъка.

ДНЕШНИТЕ БАБИЧКИ И ДЕДОВЦИ В СОФИЯ СА ВЕЧЕ ОТ ТИЯ ДЕТО ВИКАХА КАТО МАЙМУНИ "КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН" ..... СЕГА ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ОБРАТНО С ЛИХВИТЕ ТОВА КОЕТО СА ПОСАДИЛИ :)))

Т.е. Вие си иската СеСеСеРе и милиционер-социализЪма.

Изкключително безмислено четиво. Сбор от думи, цифри и някакви неочаквани изводи, люшкащи се от поколения, през свобода на словото, до "езика на омразата". В този стил същото сигурно е абсолютно вярно и за марсианците.

девизът на ,,комисарите,,...??? ,,дръж го в ,,мъгла,, , да му е ,,ясно,,...!!!

"И рече Бог: да сътворим човек по Наш образ, (и) по Наше подобие" (Бит. 1:26). ... значи всичко си е наред. Значи може би още не сме разбрали как и за какво се ползва (езика на) омразата.

след ,,девизът,, на хипитата- ,,прави любов , не воина,, ,,комисарите създадоха ,,своят,,...??? ,,не ,,мрази,,...!!! ,,сведи глава,,...!!!

От БАН направиха ли си труда да дефинират първо що е то "език на омразата"? Или може би автоматично приеха определението на Брюксел, респ. на анти-БХК?!? (Т.е. "език на омразата" е всяко изказване, което не е в унисон с директивите на брюкселските зелки.) Не може да правиш анализ на нещо, без да си изяснил какво е то, какви са параметрите на "езика на омразата". Така че г-да и дами от БАН, първо поискайте от "Центъра" да даде определението... И после се упражнявайте със съчинения върху свободата на словото. Лично аз не виждам никаква причина да формулирам с подходящи думи (и без агресивност) ако не омраза, то НЕлюбов към определени политики, хора, етноси и пр. Защото считам, че никой не е господар на чувствата ми!

,,кучето си лае , а керванът си върви,,!!! защо ,,кучето,, лае??? от ,,омраза,,...??? тези които ,,водят,, кервана запитвали ли са се...???

приемат езика на омразата. казва се путинизация.

Так, както твърдите, значи цялата българска младеж е путинизирана, а всички пенсионери са на гей прайд.

Езика на омразата е еквивалент на несъгласието. Обикновено е несъгласие с всичко което считаме за несправедливо. Ако приемем тези разсъждения за валидни, то няма нищо нередно в тази статистика. Обикновено младите са тези които контрастно виждат живота поради своята неопитност и искат да го прекроят обикновено с розови очила в нещо по-добро. Уви живота не е така прост. А и какво всъщност е живота може само да проектираме хипотези. Омразата всъщност е и индикатор за стремеж към съвършенството към което се стремим отхвърляйки неща които не одобряваме. Естествено изключваме формите на неосъзната омраза или по скоро на ярост.

"Език на Омразата" е твърде общо понятие за да има смисъл тази статия. Както най-често се случва статията е писана не за да информира а в търсене на евтин скандал и повода за чесане на езиците по форумите.

Взехте ми думите от клавиатурата. От БАН пак са похарчили едни неолиберално-фашиски пари на някое НПО. Първо да дадат тяхното определение за "език на омразата", а после ние можем да им посочим примери за безкрайната цензура. казвам го като човек, който е живял по времената на цензурата и твърдя, че днес цензурата, пропагандата, лъженовините са в пъти по-големи, по-масови и по-долнопробни. Пораснаха комсомолците и заразиха Европа с навиците на бащите си.

та по повода, че няма определение за "език на омразата" мога само да допълня. ако не знаете какво е "цензура на омразата" просто отворете коя да е тема за гей-прайд и ще видите на практика какво е.

Да е имало цензура преди ? Не е имало никаква цензура . Просто беше забранено да си даваш мнението . Само комунистите можеха да си дават мнението и да го наложат без дискусии . Трябваше да ръкопляскаш , когато те ти кажат .

Отлично вървите, уважавани учени, ха така цункайте каквото трябва,браво... Днес "език на омразата", вече ще имаме и Европейско Мннистерство на Истината, на път сме да въведем и "престъпмисъл"... То не младото бемозъчно третополово поколение колко му трябва?

И каква стана тя, нали младите бяха бъдещето на страната, демократични, необременени, образовани, прегърнали евроценностите, опора на СДС, ДСБ, ГЕРБ и сие ? А 65-годишните бяха ретрогради, носталгици, русофили, комунисти, щяха да ни водят 40 г., че да измрели и т.н. ? Май всичко си дойде на мястото, видя се какво е европоколението. Което впрочем и хич го няма, в момента хората между 15 и 30 г. са 4 пъти по-малко от хората над 50 г. То и на изборите се вижда ясно, няма кой да гласува за десните, не влизат в парламента ...

Който не знае какво да каже, казва думи като "език на омразата", "дискриминация", "маргинализация" и т.н.

Там е работата, че един куп малограмотни хора употребяват думи, които им звучат умно, но чието значение никак не знаят.

Свободата, включително и тази на словото, не бива да се разбира като слободия, но, за жалост, масово точно така се разбира. Свободата е голяма отговорност, с която много хора не могат да се справят.

Да де, ама езика на омразата се разпространява само чрез медиите, следователно гледането на телевизия, вестниците, и Интернет трябва да бъдат забранени до 25-годишна възраст.

Ми понятието " езика на омразата " е измислено от соросоидите и вменява ,че е престъпление да се противопоставиш на мюсулманския терор ! Напротив ! Трябва да се радваш , когато колят , взривяват или изнасилват християните ! Демек предложи всичките си видове бузи когато те зашлевят !

Така наречените "млади" използват преди всичко езика на тъпотата. Всяко изречение съдържа едно и също до безкрай: Бате, бате, бате...

Нека НПО експертите дефинират смисъла на термина "език на омразата". Защото може да се окаже че говоренето на истнини влиза в тази категория.

"Свобода на словото" - джуфка, която размахват пред очите ви, докато ликвидират всяка свобода на действието.

Като млади бяхме тимуровци, комсомолци и тнт: да си призная и от сегашна позиция си беше доста глуповато на моменти но дори така нямаше нищо негативно в цялата подготовка, и нищо неморално: наивно да.Точно толкова колкото скаутите. А, и в казарма ходехме мъжете,да браним Родината. Сега..... скинари, протестери, претестни мрежи, гай паради, вегани , хейтъри, тролове и тнт... И разбира се, ако питате младите казармата била комунизъм.. Та, от времена, о нрави...може пък така да е в демокрацията.

кой ви даде право да дефинирате 'омраза'. Знаете ли какво е омраза? Това е поведението на муслиманите към християните, на циганите към 'белите', на хомосексуалните към бачкащите хетеросексуални, на безверниците към вярващите. това е омраза. другото са дрънканици за оправдание на тази омраза - хората имат ПРАВО да мислят и казват, каквото мислят.

Мнението ти може да се използва като определение за омраза.

нали? всичко, което не е партийната линия, е криво.

Ами то като отвсякъде те ритат и тъпчат,лъжат и обиждат дори от медиите какво ти остава -да попсуваш когато няма да вбесиш някой гад да те пребие с тайфата си и да си пийнеш ракийка докато изтръпнеш съвсем и си легнеш с лека душа и приспани болежки.

Всичко, което е неприемлива ИСТИНА, се категоризира като "език на омразата"! Това е начин да се осъществява брутална цензура, а на младите хора им се промиват брутално мозъците с лотерастки и либерастки идеи!

Всичко това може да се каже и по много по-простичък начин: Свобода ли е възможността да отнемаш свободата на другите?

нали , конят яде боб.

изпробвани схеми , не е българском , но се продава , предлага като българскоми .

кого да интересува това след ежедневната съревнование ? тоз ме разби колата , оня ме краднал из резерьора, другата ме енгажира в служебните задачи, а най отгоре , стоката аз сам да намеря.

слава ракия троина от мин-во за обществена съболезоваемост . да кичим сега оттук нататък ордени . ти ? готов ли си ? да ! верен !

Да гледаш пред очите си краят на една нация! Защото агонията вече започна. Не четохте ли, че именно сред тези "млади" едно пишлеме пребило учителката си заради ниска оценка? Какво ви говори това? И дали щяхте да си мълчите пак, ако тя беше ваша съпруга, майка или сестра? Сладури вие, само анкети и статистики пускате и не смеете да гъкнете.

Ако ако е проявила тенденциозно отношение към него или е искала "сухо" за да дига успеха?

А като сте толкоз учени, ще кажете ли защо? Щото аз знам. 35 години мислех, че няма нищо по-тъпо и разрушително от социализма. Оказа се, че има - американо-европейската демокрация. Цялата им простотия, лицемерие, арогантност, алчност, аморалност се изляха върху нас като помия. Каква очаквате да бъде реакцията на хората тук освен омраза? Сега някакъв гей от европарламента предлага мигрантите масово да се натирят в Източноевропейските страни, щото тук щели да се интегрират по-лесно. Е, обещавам ви, че ако това стане преди да си тръгна от този свят, лично ще интегрирам няколко десетки от тях.

Не точно "американо-европейската демокрация", а бившите партийни агитатори и дечицата им, дето сега се пребоядисаха на седерасти и европейци, но продължават да ползват същия партиен инструментариум, както бащите и дядовците си, за да тровят обществото.

И на социалист да се пребоядисаш, и на марсианец даже, пре-изтритата опорна точка винаги ще те издаде.

аре вече и езика почнаха да определят .Не сме роботи се опитват да ни втълпяват да сме.

Тоя термин, "език на омразата", що не си го заврете в смръдливия изходен порт? Почти същото се получава с антикомунистическите изказвания, от преди 30г. Никой не може да определи точно какво е това или да каже защо е неправилно, ама дайте да вкарваме в Белене (стига да може) всеки, дето си е отворил устата. Тези, дето не са я отворили, ще ги вкараме заради "мисли на омразата".

"Младите приемат езика на омразата". БАН Алооо, БАН, нека ви разкрия голямата тайна: младите нямат подходящия "език", за да се изразят правилно!!! Разполагат с ограничен/беден речников запас, предимно просташка/жаргонна лексика, неграмотни са като цяло, ето това е жестокия проблем! И положението със всяко следващо поколение е все по зле...

Свободата на словото е висша ценност на демокрацията. Но какво е свобода на словото, господа? Нима то трябва да включва езика на омразата, фалшиви новини, проруска пропаганда, антидемократични идеи, тоталитарни идеологии от типа на фашизма, нацизма и комунизма? Ние, демократите, следва да намерим начин да предпазим хората от разяждащото влияние на горните фактори. Така се получава, че варварите от североизтока, пияните мужици и техните леки жени, тези вмирисани ватници, тези човекоподобни ушанки използват езика на омразата за разпространение на антидемократични идеологии и подкопаване на демокрацията. А това е война. И на война като на война

Добре де неолиберале пак руснаците и тяхната "пропаганда" ли е виновна за това че България е на 113 место по свобода на словото кой е виновен май не Путин а тогава кой ? Нали сме "свободна" страна с "демократични" медии и "свободни" та тогава ?

"езика на омразата", изкуствено понятие, въведено активно в обръщение, с цел да се прикрие истинският голям проблем-тоталното опростачване на нацията!

Ами то се започва още от детската градина. Сега еврозелките искат да има "сексуално обучение" но от детската градина ли ще го започват нищо чудно и порно да им пускат ! А вече малко по големите викат Слави, Слави, и се люшкат на концертите му е какво да се коментира ! _Докъде я докара нацията каквато беше и целта. А това са утрешните ни управляваши прост народ най лесно се манипулира и управлява !!!

Не оставят нашите културтрегери и учЕни поне малко да "природа отдьiхает". Всеко отроче - гении 'кат мама/тати.

Как да обичам паразита който преби дядо на село, изнасили баба и им взе последните осем лева , заделени за лекарства - мразя го!

Само да поясня за незнаешите, че понятието "език на омразата" се използва основно от соросидния планктон... Явно и в БАН са почнали да подменят изкуфелите сталинисти с млади соросоиди...

Хич не е лошо, Сметна палата и Прокуратурата да разследват защо парите на БАН се харчат за подобни паразитни проекти.

Като ми пееш Пенке ле, кой ли ми те слуша... пък и младите са забелязали че модераторът може да ти спретне и един бан нищо че се пениш гаче си от БАН;)

"Но туй щат братя да видят и кога, майко, пораснат, като брата си ще станат - силно да любят и мразят" Ботев, "На прощаване"

От мен много +++++++++++++++++++++++++++++++++

Не може да съществуват истински приятели, без да има истински врагове. Ако не мразим това, което не сме, не можем да обичаме това, което сме. Майкъл Диблин

БАН случайно не откриха ли защо България е на 113 место по свобода на словото или това е неудобно за казване ? Че те пред нас са не само Русия / за ужас на нашите тутурутки/ а сигурно и Сомалия и Габон ???!!!

Хаха- след поста долу, чукнах Гуглето за психоложката г-жа Антоанета Христова. Оказа се ,че бащината и фамилия е Русинова и работата и в БАН е постоянно под егидата на някоя си ст.н.с. д-р В. Русинова. Вероятно МАМА,ЛЕЛЯ,КАКА и т.н.т. .. Ама как познах , а :) ?!

Израснал съм със стиховете на Христо Ботев!А той ме е научил "СИЛНО ДА ЛЮБЯ И МРАЗЯ"! ... да любя РОД И РОДИНА ... И СИЛНО ДА МРАЗЯ ВРАГОВЕТЕ НИ ...

Да не говориш за тоя дето отвлича кораби с оръжие.

Говоря за: Тоз който падне в бой за свобода, той не умира! Него жалеят звяр и природа и певци песни за него пеят! ...анадъм .... неграмотнико?