Експерт: Да вдигнем цените на алкохола в курортите!

Да се увеличат цените на алкохола в баровете в курортите ни превантивно, за да не се повтарят инциденти като този с ритнатата камериерка от шведски турист.

Обратно в новината

Коментари - Експерт: Да вдигнем цените на алкохола в курортите! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И с колко ша ги дигнеш? и с 100% да ги дигнеш, пак е жълти стотинки за шведи и англичани!

Вдигаме цените на алкохола, същия се превръща в дрога и го продаваме криминално тайно-черния пазар се разраства...и чужденците се изпаряват...не им е изгоден. За българите също става недостъпен и преминават на айран. След време пазарната икономика в действие спад на цените на хотелите и ще си ги посещаваме изгодно ние българите....и ще си пиеме айрана ....и водата в морето по чиста и водата синя като на Бали. Ще избием загубите от алкохола.

А не е ли по-добре да се забрани алкохола в баровете. Както забраниха пушенето. Няма да се пуши, няма да се пие. Бара ще бъде пълен със щастливи трезви хора... Още предложения - да се източи водата на басейните, да не се удави някой. Естествено да се забрани достъпа и до морето. Никой няма право да се пече на плажа - може да изгори или да хване кожно заболяване. Забрана за настаняване на туристи в стаи над втория етаж - толкова много се изпопребиха, скачайки от терасите. Ама тъй и тъй ще се забранява, най-добре е изобщо да не се настаняват туристи - тъкмо няма да пречат на камионите и бетонобъркачките. Експерта да си записва много внимателно тия предложения, щото няма да ги повтарям - заминавам за Гърция.

Стандартен подход: вдигаме цените и събираме пари. Естествено чрез държавни налози - примерно акциз. Колко мъдро! Точно както платеното паркиране реши въпроса с паркоместата или акциза на горивата оправи дупките по пътищата или таксата върху торбичките с дръжки реши вътроса с пластмасотите отпадъци ... Изобщо има ли проблем, универсалното решение е да се събират пари от хората, пък той проблема ще се реши някак!

Абе тъпанари, нали затова идват простите пияници/ безработни/ от англия,скандинавия и цяла Европа бе?!!!Да се насират от евтин алкохол тук. Щели да го увеличават ама кой бе? заведенията продават ментета и крият печалби! Смешници....жалки сте

Да затворим и морето, защото някои са се удавили. Так аще си спестим инциденти в бъдеще. Смешник.

Всъщност хора като Донка и Благой са хората, които управляват българския туризъм. Вие си направете заключенията...

Ментето е проблемът, ''експерте''. То е евтино и отровно. Идват в България деца от държави, където изобщо не им продават алкохол. Тровят ги по заведенията с евтини ментета, после припадат по алеите. Съд за отровителство!

БОЛШИНСТВОТО ЧУЖДИ ГОСТИ И МНОГО ОТ НАШИТЕ ИДВАТ ТОЧНО ЗАРАДИ ЕВТИНИЯ АЛКОХОЛ И ЕВТИНИТЕ ЖЕНИ.ЗА КАКВО ДРУГО ДА ДОЙДАТ.ИМА ДОСТАТЪЧНО МНОГО ПИЯНИ РОДЕНИ И ТЕ ПАК ЩЕ СИ РИТАТ.КАКВО КАТО СЕ ВДИГНЕ АЛКОХОЛА А ДРОГАТА СЕ ЛЕЕ КАТО ПЪЛНОВОДНА РЕКА.АМА ОТ ПРИХОДИТЕ ОТ ТУРИЗМА ДА СЕ ЗАДЕЛЯ ЗА ПЕНСИИ ОБРАЗОВАНИЕ И ЗДРАВЕАПАЗВАНЕ.

Баровете не са твои, за да вдигаш цените. Може да се направи с допълнителни налози, но няма начин да се приеме. Вместо да се гиворят глупости на килограм, да се захванат със сивата икономика в туризма и контрабандара на цигари и алкохол. Само, че рази псевдоекспертка не предполага, че шефовете и печелят точно от тази схема

Това е много умно. Да отстраним причините поради които туристите идват в България. По-лесно е отколкото да станем законова държава. Циганина дето ритна германката по стълбището има да плаща 50 000 евро. Шведът като ги плати другия път няма да си загуби паметта.

Що за експерти са тези?

ха ха ха. Те чужденците се "изтарикатиха" и пазаруват алкохол от безбройните денонощни магазинчета. Дигайте цените !!!

Алкохолът по морето се прави нелегално от вода, есенция и спирт. Как да вдигнеш цената на подобна помия?

1. Това е антипазарна мярка. 2. Може да има отлив на туристи. България е известна с алкохолния си туризъм....

СЛучая със шведа е нападение на извънземни убиици през нова нагло вредна видео терор техника.Пресканиран е през голям черен екран ,следва пълно обсебване без блок движение и ползванена тялото за насилие.ЧОвека не помни.

"Може би поскъпването на алкохола ще даде резултат, каза Соколова и изтъкна, че чужденци идват у нас, защото тук той е много евтин за техните стандарти." Браво... да изгоним тези дето вкарват валута в страната. Много си умна... шЪ знаИшь.

Чудя се за лайняното ни море още колко ли екстри ще измислите освен и скъп алкохол. Тази малоумница как ще задължи заведенията да продават алкохола по скъпо

Кое да му вдигнете на алкохола- цената или градуса?

Няма как да стане на две скорости. Ако ще се вдига - да е за всички. Акциз х2 и готово. Или сух режим. Като при братята мюсюлмани.

в баровете трябва да има отрезвително помещение с камери ,100 лв нощувката !едно женско и едно мъжко ,с доктор .

Докато управляват крадливите комунистите така ще е.

Тоя алкохол, дето го наливат от туби и бидони ли? Тая отрова не е ли скъпа и без друго? ???

това се нарича монопол остава експерта да каже точната цена

Като вдигнете цената на пиячката с какво ще привлечете белите боклуци на Европа? С бетонните комплекси ли? То човек само като ги види и му идва да си махне главата с кило водка от туба "Девин". И да скочи от някой балкон. ))))))))))

Това михареса..и течно така...

Защо в булгаристан всеки, който е "председател" на нещо си е завършен идиот? Преди няколко дни се изака Рагин а сега тази кокошка демонстрира тъпотията си.

Всъщност 'експертите" не са толкова тъпи. Дойде ми на акъла, че увеличаването на цената на алкохола, ще накара алкохолиците да преминат на наркотици, което всъщност , май, е основната скрита идея. Най-вероятно потреблението на наркотици е спаднало и псевдо-експертът по поръчка на мафията и на държавата иска чрез косвени икономически лостове да увеличи потреблението на наркотици. Това е.

Че в Германия алкохола да не е втин.

Тъпо. Малоумна идея. колко да го вдигнете? Който е решил да се напие, ще се напие, колкото и да струва пиячката. Алкохолът е нееластична стока, но на дебилите-експерти това едва ли им говори нещо. Нееластична като цигари, лекарства, ток и така нататък. увеличаването на цената с един процент не води до намаляване на консумацията със същия процент. Тъпанари.

Навсякъде са назначени дебили, как пък един умен не видях беее.... Да вдигнем цените на ножовете, че да няма порязани :)

Ха-ха-ха. Точно.

Баба Донка е изкукала повече и от дедо Благо!!! Ако още не е разбрала трябва да ѝ се напомни къде и кога живее и, че цени с постановления не се променят отдавна!!! Но от нея няма какво повече да се очаква!!!

Какви са тези провокации бе малоумници ??x В нашите заведения 50 - 60 % от алкохола е менте , наркотиците са най - долно качество, туристите съответно най изпадналите !!! Не създавайте такива фалшиви пожелания !!!! КАКВО УВЕЛИЧЕНИЕ , като тези ментета съ завишени с 300 - 400 % !!!!!!!

тази"експертка", дето предлага увеличение на цените, и ограничаване на консумацията на алкохол в баровете, трябва да я уволнят на секундата! ми нали с това се издържа туризма, бе "експертко"! с консумация! че ти утре ще предложиш хотелите да не приемат туристи, щото морала се застрашава! или в ресторанта да не дават храна, щото две трети от туристите са с наднормено тегло!

чисто и просто в мутренско-циганска държава идва само западни отрепки на гуля

е, защо само западни!? ето ти си източна русска отр..епка, а и ти си тук!

по скоро раздайте каски на камериерките

наливняка на колко ще го продават? От тва се умира-не мож го вдигна много.

И като вдигнеш цените на алкохола и тия, които идват няма да дойдат. Тогава празните хотели ще ги пълните с бежанци. Те не пият въобще.

прекрасно предложение е направил този експерт! трябва също и в магазините в курортите да се увеличи цената на пиячката, щото и от там може да си купи някой швед! а, като е тръгнало, и аз имам експертно предложение: тъй като всеки ден гинат хора в катастрофи, да се увеличи горивото поне четворно! тази мярка ще намали птп поне с 30% гаранция!!

Подкрепям мнението за алкохола в Курортите .Даже мисля че трябва да се забрани Алкохола в Барове и Ресторанти , както забранихме цигарите .Също трябва да се ограничи работното време на увеселителните заведения - да работят от 9 часа до 17 часа .

Хаха добре разсъждения по български. Да шведите ще отиват в бара и под масата ще си наливат алхолох от лидъл щото е по евтин. Ти май се бъркаш с българин в Швеция

точно тези шведи, които идват тук са такива, колкото и да не ти се вярва....тази прослойка по-бедната го прави дори и в швеция...отиват на бар, купуват си една бира, а в джоба си носят домашна водка - moonshine му викат - уникална скоросмъртница - отвратителна домашна водка ..и си пийват тайно от шишето....факт а за да вдигнеш цената на алкохола тук , така че да им се стори скъп и да пият по-малко доста ще трябва да се потрудиш, при условие , че в Швеция едно малко/40мл/ в нормално заведение е около 250 крони - 25Е...

СКАНДИНАВЦИТЕ ПИЯТ ГЕНЕТИЧНО БЕ, ГЛУ-ПАК!!!

НА ПИЯНИЦАТА ТРУДНО МОЖЕШ ДА ОГРАНИЧИШ АЛКОХОЛА

Вдигайте го, аз от години не почивам на лай*морието....

Напротив! Цените на алкохола трябва да се намалят и в същото време да се увеличат цените на презервативите. Така хем задръжките падат, хем раждаемостта се увеличава. Нали една друга дама разчиташе на бежанците да подобрят генофонда. Е, така поне генофонда би се подобрил с превес на европейските гени.

как точно смята да ограничи алкохолът? това дето може да изпие един българин може да прати в изтрезвителното няколко германци. има хора дето от две бири не знаят де се намират...

Това пък ,което може да изпие един руснак, може да изпрати няколко българи в изтрезвителното.Шведи и всякакви скандинавци са на "сух режим"/алкохол може да си купиш само до 19ч. след това не/,така че тях цената не ги интересува.Те са като индианците.Готови са и злато да дават, само и само да има "огнена вода" !

Руснакът пие, като за последно, но количеството, което изпива не е по голямо от това на средностатистическия българин. Руснаците пият с по голяма скорост от нас, но не са силни в маратона.Бързо се възстановяват от махмурлука. Ние пием бавно, но продължително с мезе и сладка прикзка. Най добри сме на Балканите и в света. Пил съм с германци, англичани и средноевропейци. Германците се справят средно. Чехите и унгарците са добри, но чехкините бързо ги хваща. Много народи и раси имат проблем с алкохолдехидрогеназата. Монголците и японците обичат да пият, но не им понася. Циганите, дори и живеещите в България имат лошо и тежко пиянство. Украинците и поляците са , като руснаците.

TIREX

абе тия дебили кой ги избира? трябва да закрият т.н. министерство н а туризма. трябва само агенция по разврата и алкохола.

..."Да се увеличат цените на алкохола в баровете в курортите ни превантивно, за да не се повтарят инциденти като този с ритнатата камериерка от шведски турист. За това настоя пред Дарик Донка Соколова заместник-председател на Българската асоциация на туристическите агенции..." - и, като искате да премахнете тези "инциденти" от курортите ни, приложете друга мярка... Забранете продажбата и употребата на алкохол... Айде де, патко!

Аз

Вдигнете акциза на алкохола и цигарите, така че най-евтините цигари да станат 25 кинта, а литър от най-боклучавата 36 градусова ракия - 15!