Какви заплати взимат руснаците

Къде в Русия плащат най-високи заплати? И къде най-ниски? Как изглеждат месечните възнаграждения на руснаците по браншове и по местонахождение?

Обратно в новината

Коментари - Какви заплати взимат руснаците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Коментиращият, който казва, че в Русия магистралите са само със 100 км повече от тези у нас трябва да знае, че липсата на пътна инфраструктура е военна стратегия от Наполеоновите войни и Втората световна. Нашествениците измръзват от студ или затъват в дълбоката кал според сезона. Достатъчно е до края на лятото да запазят Москва. Ако не успеят, мога да си я запалят сами, а след това да преследват напускащите я армии в преспите и в тинята. Може да е смешно, но е факт! А МРЗ около 100 евро и средна 660 евро говори за толериране на сивия сектор - колкото и да получаваш, осигуряват те на МРЗ. Както е и у нас, но още по-жестоко. Да е честито на бъдещия пенсионер!

Коментиращият, който казва, че в Русия магистралите са само със 100 км повече от тези у нас трябва да знае, че липсата на пътна инфраструктура е военна стратегия от Наполеоновите войни и Втората световна. Нашествениците измръзват от студ или затъват в дълбоката кал според сезона. Достатъчно е до края на лятото да запазят Москва. Ако не успеят, мога да си я запалят сами, а след това да преследват напускащите я армии в преспите и в тинята. Може да е смешно, но е факт! А МРЗ около 100 евро и средна 660 евро говори за толериране на сивия сектор - колкото и да получаваш, осигуряват те на МРЗ. Както е и у нас, но още по-жестоко. Да е честито на бъдещия пенсионер!

Има в Швеция и Норвегия.

тъпо е да сравняваме стандарти ниво и доходи ,поради очевидна липса на база за сравнение:една плеяда млади БГ актьори и режисьор живеят и снимат в рсия /Явор Гърдев,Г.Щилянов,Яна Маринова и др./ В едно предаване тук ги попитаха за пари за кино театри школи.Отговора им беще че в цял Руся театрите балетите и кината за разпроданени за 5-6 месеца напред и , че хората не мислят за сметки а за това как да си осигурат билети.Другото -само бюджет за министерство на културата на Русия е 30 млрд.евро годишно или повече от 2 пъти поголям от Бюджета на Република България.Смешо е да се сравняваме само дори в една област.

По-прост от русофил НЯМА!30 милиарда ЕВРО???!!!Ти май си скаран с цифрите при условие,че бюджета им за отбрана е само 70 милиарда евро1

Статия за мурзилажа да изкарва копейки. Истината е, че само в Москва, Петербург, Нижни Новгород, Новосибирск и още 2-3 града има някакъв живот. В прованса е яка мизерия и беднотия, а това е огромна държава, вервайте ми.

абе весляк я иди в Ню.Йорк ,Брюксел или Лос Анджели ,Берлин в центъра и излез само на 10 км.оттам-Столипиново и Максуда ще ти се сторят Златни пясъци.Смешник бил си ти Русия ама седейки си овчарника.

Пич, бил съм къде ли не. Не е такава мизерия, в губерниите газят в кал. Все пак дори и в Детройт са асфалтирани улиците в латино квартала.

Който има малко акъл ще види,че във всички световни класации Русия е далеч на по-задни места от БГ,например по просперитет!Само два примера.Минималната работна заплата в Руси- е ДВА пъти по-ниска от нашата-7500 рубли, и че 7 млн. България има само с около 100км по- малко дължина на магистралите от 150 млн Русия.Да не говорим,че извън няколко големи града всичко е помойка!

Защо всеки русофоб говори само за минималната заплата в Русия и не иска да споменава за средната? Защото в България 30-40% са на минималната заплата, а в Русия - под 5%. Попитай някой руснак колко е мин. им заплата, ще ти каже че не знае, защото тя не е определящ фактор в Русия, а само в България.

до реалиста-ти си реалист ама в някоя друга паралелна реалност.За съжалени от такива "реалисти" -днес България сме по богати само Заир и Конго. Аза класации спрямо Русия- тъпо е да се сравнява с нещо което поначало няма база-пример -само БВП на 4-тият по големина гр.в РУСИЯ-Екатеринбург с население 2,2 млн.души е 1,5 пъти по голям от годишнияат БВП на Бъргария с население 7 млн.

Абе ватник 150 млн Русия е 12-та икономика в света при условие,че е пълна с всички елементи на Менделеевата таблица!Отвори класациите,а не да повтаряш като папагал хибридните глупости на руската пропаганда!

Ако си чак такъв реалист ще говориш за покупателна способност, сиреч колко хляба или литра гориво можеш да си купиш с една заплата!!!

Такива статии са обида и не трябва да се публикуват. Най-великая страна, с най-големите човешки и природни ресурси пък заплатите им като у нас. Смешници.

заплати като унас викаш средно 1200-1500 евро по различните регионии то при цени та горива,парно ел.енергия и др. 2,5 пъти по ниски от нашите. То кво излиза даже в тетористичен Дегестан и Ингушетия дето всеки ден сеп пушка взимат во висока заплата от нас член на ЕС.Пълен смех.

Тока име 17 ст. кВтч,, тука е 18,5 как ги изкара 2,5 пъти по-ниски цените. Бензин 95 е 1,3 лева, тука е 2 лева, как получи 2,5 пъти също е интересно.

Обаче и цените им са ниски. Както у нас при комунизма - заплати по 250- 300 лв средно, билетче 6 стотини, баничка 10 ст.

Цените ни тогава не бяха реални, бяха изкуствено държани ниски за да не дига глава Ганьо против партията Майка. Затова фалирахме в бездната с милиарди външен дълг.

Пак бесепарски тъпи лъжи. Билетчето беше 6 ст. беше преди 1980 г., само, че тогава заплатите пък бяха средно 160 лева. През 1989 г. билетите бяха по 10 ст., а Баничките вече бяха повече от 20 ст. А петрола беше 10-15 долара барела.

Ей това статиите за Русия са любими на целокупния бг народ. Много ама много обичаме да се радваме на такива които са по-зле от нас, но се мислят за велики и са убедени във величието си. Истината общо взето трябва да е в мотото опознай Русия за да обикнеш родината си. Всеки който разполага с 15-20 минути може да си пусне клипове от руските видеорегистратори за да се потопи в незабравимата атмосфера на руската действителност. Родните джигити тогава ще ни се видят като леко припряни, но иначе примерни шофьори. За пример може да потърсите клипа където загива шофьора на Путин в президентската лимузина, на един от големите булеварди в Москва, или как един дивак се влачи хванат за тирантите на тролей, а като се изпуска през него минава бус-газела, но дивака става и отива да търси обяснения от шофьора, също интересно може да ви бъде да видите как ви са реакциите на шофьора на баровски джип върху който пада металната греда на която са закачени знаците и светофарите. Малко само трябва да погледате и няма да се учудвате на натровените с препарат за вана или на потопения от тогоански овцевоз шпионски кораб, а ще можете и да оцените реално колко усилия им коства всеки успех на братушките!

"Велика" Русия се сравнява с България по заплащане и дори в това отношение изостава. А какво ще е ако се сравнява с Германия примерно? Някой знае ли как са заплататите на Запад. Гейропа да не излезе, че е светлинни години пред "великорусите". Напълни ми душата тази статистика. Да мрат в грязи тези водкаджии.

точно изостава Русия от България след като доходите им са 2,5 пъти по високи от нашите номинално и 3 пъти по високи от нашите реално като покупателна способност на база стоки и услуги потребявати там и тук и това по време на т.н криза в русия която практически отмина.Май то тизо мит на Фондациите в България се срути.Истината е че ние Българите член на ЕС сме по богати реално само от населението на Заир и Централно африканската републка ЧАД

Какво изоставане те тресе или не можеш да четеш, в Русия средните заплати са по-високи от българските последните десетина години, а стандарта на живот 2-3 пъти. През януари в сибирския студ руснаците ходят по тениски у дома, а нашите пенсионери в топлата българска зима се навличат с дрехи, за да не замръзнат в домовете си.

като е толкова лошо в Русия, що 2 милиона кримчани избраха да се присъединят към нея, аа???

Те не избраха, тях ги присъединиха зелените човечета.

са тия зелени човечета, марсианците ли са дошли да ги присъединят ?

Да бе, когато кримчани гласуваха да напуснат Украйна и да влязат в Русия, във всяка урна имаше по едно зелено човече с автомат калашников. Затова 97% гласуваха за Русия.

Ама руснаците взимат ли заплати? Аз знаех че там е военен комунизъм и купонна система. Нали затова всички гледат да се махнат.

А защо дойче веле не пише за заплатите в Зимбабве ? Мен там ме интересуват заплатите.

Скоро се върнах от Москва. Приятелите ми вишисти се радват като деца когато си намерят работа за 30 000-35 000 рубли.Единия даже е доктор по икономика. Началната заплата в Москва е 20 000 (освен ако нямаш вуйчо владика). Не съм пристрастен, всеки може да се обади на приятел в Москва и да попита. Най добре се изкарва на черно. Та поне съм го изпитал на гърба си.

Племеницата ми завърши неква тъпа икономика в Холандия. Върна се в София и си намери работа за 1500 евро. Ако останеше в Холандия пак толкова ще взема.

Върнал си се ти от москва ама то не било москва а било кукурузника ти на селе. Смешко- начална уечителка в Москва в средно училище започва с между 50 и 60 хиляди рубли месечно/ 1000 евро/ и стига до 1600 след стаж.А в градове като Казан или Тюмен в Сибир тая заплата на същата учителка е стига до 1,3-1,5 пъти по висок размер.Не ми говори смешки поне за това щото знам със сигурнот и на място там.

Иха, някой е ходил в Казан. Хихихи. Сега кажи ми как се казва пешеходната улица там, кажи ми на кого е статуята пред Казанския Кремъл, Кажи ми улицата, която тръгва от Казанския Кремъл как се казва? Хихихи друго си е да си поживял там, м?

Да продължавам ли още? Кажи ми кое е заведението да паметника на Казанската котка, и каква е скулптурата над вратата му? И изобщо защо има скулптура на Казанска котка? Пък нека съм "смешко".

????? Моля??? Не на мене тези цифри, защото АЗ наистина съм ходил и имам приятели там и твоите доста се разминават с действителните!!! Най- елементарна проверка е да влезеш в някой сайт за търсене на работа и там да видиш какви реални заплати се дават!!! Например за куриер дават 70 000р.!!!

ПРОПАГАНДНА СТАТИЯ. Всичко в Русия е оценено в евро, А ТАМ СЕ ИЗПОЛЗВАТ Р У Б Л И. И съответно - и цените са в РУБЛИ, а не - в евро и е ИНСИНУАЦИЯ да се позовават цени в НЕруска валута!!!!!!

Сега трябва да се почувстваме по -добре... Защо не пишат какви са цените на тока,водата,газта,бензина,храната???

Всички спорове тук се свеждат до покупателната способност на едните и на другите, в случая българи и руснаци. Хайде тогаз да сравним няколко цифри: Русия има около 20 пъти по-голямо население от нас, нали? А са закупили, само у нас, около 300 000 имота, така поне говорят злите езици, и са хора от средна ръка. А купуват имоти на всякъде из Европа. Кажете, дали има 15 000 българи, живеещи в България, които са закупили имоти извън страната ни? Силно се съмнявам! Колко българи могат да си позволят една почивка от 10 - 15 дни в Тайланд да речем. Това, че 150 000 - 200 000 се изнасят по празниците в Гърция все още не значи нищо, щото е само за 2 - 3 дни и толкоз. Пак да сравним почиващите в чужбина: колко българи отиват в Турция, да речем? Не повече от 100 000, хайде максимум 200 000, при това е сравнително евтина дестинация. А колко са руснаците? Поне 30 пъти повече, т.е. пак ни превъзхождат в пъти относително населението, като се има в предвид, че Турция е по-скъпа дестинация за тях, имайки в предвид транспорта. Да не говорим, че Европа целогодишно е пълна с "русо туристо"...Е това са дребни факти, които красноречиво говорят какво е състоянието на доходите и цената на живота у нас и в Русия. При това говорим за хора средна ръка, а не за олигарси и мултимилионери, така че си правете изводите сами. И за да си позволяват всичко това, значи, че доходите им са достатъчно добри за да го правят...

Не виждам къде ти е проблемът. В Русия размитат за такива като теб. Ето Жерар Депардийо стана руски гражданин. ... Но се чува и следното: "Известният Жерар Депардийо е продал всичките си недвижими имоти в Русия, напусна страната и се премести да живее в Белгия" - съобщават редица медии, цитирани от сайта Утро.ру.

Кво веднага ми праскаш Жерар Депардийо? Не му е харесал животът там, заминал си, какво показателно има в това? Тук обсъждаме средния руснак и как живее той, а не "средния" Депардийо. А "средните" руснаци са милиони! И вероятно многократно повече от "средните" българи. Виждал ли си как пазарува такъв "среден" руснак на запад и как го прави "средният" българин? Ако видиш това, ще разбереш за какво иде реч и кой е по-платежоспособен. Така че не ми изтъквай изключенията, при това въпросният господин е чужденец за оная страна, въпреки че стана руски гражданин с цел да избегне данъците у дома...

Среднемесячная номинальная начисленная заработная плата работников организаций по РФ за март 2017г. : составила 38483 рубля Така пише в Россат, а тука пише, че била 38600. Не че разликатае голяма, ама още първата цифра е невярна. Интерсен е скока Февруари 2017г е 35845 скок с близо 3000 за март или около 50 евро за месец. Но там често има такива скокове нагоре надолу особено около Великден и Коледа. В случая очевидно са включени Великденските бонуси. У нас средната заплата е 1036 лева около 530 евро и то при условие, че повече от 1/3 от работодателите плащат и пари на ръка. София средната заплата е над 1430 лева. Това което се вижда е, че разликата между София и провинцията е малко над пъти. В Русия разликата е повече от 4 пъти. Сравнение на най-ползваните храни: Свинското е 257 рубли или около 5 евро, докато у нас е около 3.5 евро, сиренето е 474,8 рубля или 7,4 евро, а у нас е около 3-4 евро.

Както чета тук, руснаците получавали средни заплати по 1000 - 2000 евро. Ами,щом е такова благоденствие,защо всички бягащи от България млади хора и специалисти не бягат в Русия? Дори комунистите не се местят там!

познавам много хора с различни добри професии (фотографи, дизайнери, програмисти и т.н.) които точно в Русия отидоха да работят! Представите на повечето за Русия тук са от ранните 90-те.

Болните промити мозъци все още преобладават в нашето изстрадало Отечество.

Как да не се местят ??! Ето 2 милиона кримчани гласуваха на референдум и предпочетоха Русия пред "демократична" Украйна !

В Русия е мизерия. Това е истината.

Статистиката е пълна лъжа! 70 процента от руснаците не бачкат на договор! Те си получават парите на ръка!

това какво означава ????......че заплатите са им по-виоки от официално обявените ли ???

Eх ако 20% от златото дето братята хамериканци изнасят от мините ни оставаше за нашата страна и ние щяхме да сме добре, ама нейсе... И за капак и тецовете...

симо

Е,да АМА ние сме в ЕС,НАТО МАТО и ни ритат по главите!!!!!!!А сега и гейпрайд ще си правиме....Какво по-голямо щастие от това!!!То затова половин България са ЕМИГРАНТИ-от върховно демократично щастие.

И какво излаза че Руснаците са по добре от нас мога да твърдя че те бяха много по добре преди санкциите защтото тогава 1 евро беше 30 рубли а сега 1 евро е 60 рубли а заплатите им останаха същтите в рубли вижте внимателно че преди санкциите те вземаха 2пъте повече .И въпреки всичко са по добре от нас по заплати когато въведоха санкциите 1евро стигна 74 рубли а сега 1 евро 60 рубли излиза че икономиката им е много добра .В българия няма чужденци да работят по строежите и по фабрики и т.н а в Русия има 3милиона регестрирани Украинци кото са на гурбет а по неофициални данни 5-6 милиона.Пълно с керкизи таджики китайци даже и българи не малко има и там пълно със сърби и турци и много други а има българи дето седят зад компютъра и пишат какви ли не глупости за Русия че била бедна и изостанала мога да кажа бедните сме ние българите ако имаше пари в българия то от нашите съседни страни щтеше да бъде пълно с работници от тях именно така се вдига икономика.

Като е толкова хубаво защо не заминаваш за Русия. И повече не връщай.

това какво означава ????......че заплатите са им по-виоки от официално обявените ли ???

никога не е добре да работиш за друг, който не те уважава, още повече ако е чужденец .....когато се получава такова нещо си роб или най-малкото си си дал задника, което си е направо същото ....

АЗ където си искам там и щте бъда то не е твоя работа.Тука се говори за заплати и сръвних с Българските .И всичко което съм написал е вярно .Знаешли работил съм в шест държави всамо в Италия имаше но много малко никъде не видях рУСНАЦИ ДА СА ТРЪГНАЛИ НА ГУРБЕТ НАВСЯКЪДЕ ПЪЛНО С УКРАИНЦИ БЪЛГАРИ РУМЪНЦИ ПОЛЯЦИ ЛАТВИЙЦИ СЪРБИ ТУРЦИ АЛБАНЦИ БОСНЕНЦИ МАКЕДОНЦИ ИТАЛЯНЦИ ГЪРЦИ ДА НЕ ПОЧВАМ И С АФРИКАНЦИТЕ И АЗИАТЦИТЕ НО РУСНАЦИ НЯМА НИМА ТОВА НИЩТО НЕТИ ГОВОРИ ТИ ЧЕСТНО СИ МНОГО ЗАХЛЮПЕН

Изглежда европейска България и руската Кабардин-Балкария си приличат о това, че бългрите са най-бедни!

Уточнение 1лв. = 33 рубли

Разгледайте сами какво мислят руснаците за тази официална статистика - например потърсете в тяхната търсачка яндекс с текст "статистика зарплата" Специално на един от сайтовете - person-agency има публикувана официална статистика, а до нея - заплатата за съответния регион спрямо данни от граждани. Сами си направете изводите, а може и да ги споделите, ако желаете

90% от форумните русофили са под 39г и никога не са прочели и едно изречение на руски.А ти ги караш да ти четат форуми и статистика на руски. За тях Русия е нещо велико защото я свързват с алкохола ,пиянството и некви сказки и легенди за войната.Но ,ако отидат да учат или да се лекуват в "най-богатата и най-велика страна" друга песен ще пеят:-)).Има предостатъчно информация за живота в Русия в руски сайтове,медии и т.н.За разлика от нас хората се държат достойно и не крият немотията и кривиците си.Ако беше така хубаво и сигурно нямаше техните милионери да си купуват къще в омразната Европа,техните чиновници да си изпращат децат да учат в омразната Европа и техните заклети националисти(Кобзон) да се лекува в омразната Европа.!!

типична диктатура със стъкмистика и всичко расте, само те намаляват

намалява -ти ли ?Щото От БГ остана половината само.

тука говорим за велика Русия другарю.Дай да не мешим нещата

На дира няма ли да му се карат от посолството за тази дописка ? То е вярно, ама позволено ли е да се пишат такива неща за Русия ? Айде, сваляйте я по-бързо, докато хората не са я прочели.

Да напишат и цените на стоките от 1-ва необходимост и да направим сравнение с бг. Голи и боси сме, но сме горди гейвропейци.

закопаха ги соросоидите с последнитя пирон .Вече останаха само вицовете че в "бедна русия заплатите и пенсиите били 2-3 пъти по ниски от богатата европейска България.Като отчетем и факта че покуп.способност там е около 2 пъти по висока при тези 2,5 пъти по високи средни заплати.

Смешник какво велико видя в статистиката.То е плачевно бе товарищ

Стандартът на живот в РФ е на средно европейско ниво. В големите градове дори е по-висок. Русия провежда тур на формула 1, готви световен футболен шампионат, участва във военни действия в Сирия, строи голям мост в Крим, изгражда военна отбрана на страната, строи Турски поток ... и какво ли не още .... А България клечи на последно място под мъдрото ръководство на нашите управници ....

Руснаците НЕ избягаха от родината си по време на мизерията .Руснаците са най-голямата светоена военна сила. Руснаците са НАРОД , а ние - мърша! На територията ни не и остава дълго...

Руснаци има избягали навсякъде. Където има нашенци, там има 100 пъти повече руснаци

Мърша си ти другарю .Не избягаха защото никой не ги пуска,Ела да видиш колко Руси има в Англия с Литовски ,Латвииски и Естонски паспорти.Е това ако не е предателство какво е...

Какви са разстоянията в Русия и какви у нас? Като им е по-евтин бензина, карат в пъти повече за да си свършат същата работа, каквато ние в България. Мизерия е в Русия. Българина поне бачка в ЕС и си докарва средно по 1500-2000 евро на месец!

ми то 1500-2000 еро си докарва и руснака ама в собствената си страна.И каква мизерия е само : в рамките на мин.година бях в Лондон,Париж и С.Петербург.Е разликата е чувствителна.Лондон и Париж са като стари опикани тоалетни в сравнение с Питер.Съжалявам.

В Петербург не съм одил, ама Лондон и Париж в днешно време са един голям кенеф. Преди 15 години пак бях там и ставаха, ама тази година там е тотална щета и откъм хора и откъм всичко и както е тръгнало Лондон скоро ще се казва мохамед сити.

Край на мита .Добре де налу се сещате близог...и че ако влезем под крилото на тази държава никога няма да ни бъде позволено да живеем по добре от тяхният народ.А сега вижте стастиката и смятайте и нашият стандарт какъв ще бъде.Погледайте малко филмчета за тяхните пътища гледайте и как се убиват по тях .Погледайте пиянските им клипчета.Е това ли искате корупцията,пиянството мафията им.

къде ще влизаш бе кой те иска тебе.България откакто е в благоденстваищя ЕС остана наполовина, без нищо, само с голите цървули.

Абе в Европа се живее по добре дори Руснаците го знаят.Ама нали сме по руснаци от руснаците как ще кажам обратната.Фактите говорят никой не хикнал към Русия а все за нея говорите,.Аз защитавам западната икономика и начин на живот и живея там .Вие другари като защитавате то яхният начин на живот защо не си хванете самолета и да живеете там.Хубаво е според вас езика го знаете така де го налучквате.Дайте пожевейте едан година и ако така хубаво останете.

През хея ми е колко получават руснаците. Кога ще платят ДВАТА МИЛИАРДА, които дължат на България за разликите в цени на газа, който са ни продавали 10 години по завишени цени злоупотребявайки с монополното си положение на пазара. Слава Богу, че я има ЕК, защото България сама никога нямаше да пребори алчността на Русия-Газпром.

Първо да накараме американците да ни платят 4-те млрд. дето ТЕЦовете им ни деряха кожите 15г.

Мой приятел е женен за татарка , някъде около Казан. Всяка зима , декември - март прекарват там. Наемите са нищожни, отоплението почти безплатно, цените като нашите. Тъщата е пенсионирана учителка по руски. Пенсията и е малко над 600 лева.

Световната банка също отчита ръст на руската икономика, със съответното нарастване на приходите за населението. Предвижда също така положителната тенденция да продължи .... За Новата година 2017 всеки руски пенсионер получи коледен подарък в размер на около 5 000 рубли

Не мога да разбера, защо постоянно ни се напомня, че сме най-бедната, загубена, окрадена, пропаднала и селска държава в Европа! Ние си го знаем това! Литър бензин в Русия средно е 1.20 лв! София средна заплата 650 евро, Москва - 1270 евро!

Не съм сигурен в това твое твърдение.А Москва е един от най скъпите градове за живеене май го забравяш.Като се има в предвид че в Лондон с 1500 лири живееш на на ръба като си платиш всички сметки...май средна заплата в Москва не е мноого....

разликата е в покупателната стойност на дохода-в лондон с 1500 паунда си на ръба щото наемите бензина отоплението и храната са около 3 пъти по високи от същите в Москва.Тук не се сравнявате тузарските ресторанти и хотели и места които в двата града са почти еднакви.Само че наема в ситито на лондон за 25 квадрата боксониера е 1150 пауна а в центъра на Москва гарсониера 40 квадрата е 650 евро средно.

Със сигурност има своето обяснение .Една от причините е , че най-вероятно е така, а колкото до напомнянето не ни става по-добре. Тягосно е, някой се грижи да ни е ГаднО.

А каква е покупателната способност на средната заплата, като се има в предвид, че енергията и горивата са на символични цени.

"Руската статистическа служба дава отговор на тези въпроси" Да и вярваме ли на РосСтат или да не губим връзка с действителността. Март месец 2017 когато същата служба изнесе информация за отрицателния растеж на руската икономика, Путин уволни шефа и. Само след 10 дни през април я подчиниха на Минэкономразвитие с което независимостта и коректността на данните стана под въпрос.

04 апреля 13:29 - Ведомости Президент Владимир Путин передал Росстат в ведение Минэкономразвития, следует из опубликованного на сайте указа. Одновременно с этим президент исключил Росстат из числа ведомств, которыми руководит правительство. В конце марта министр экономического развития Максим Орешкин выражал недовольство качеством работы статистического ведомства. В начале года возникли частые переносы сроков публикации, текущие оценки не всегда базируются на реальных отчетных данных, критиковал он новую методологию Росстата: данные за февраль нерепрезентативны.

недей вярва на руската стат.служба.Обаче и да не вярваш то западната служба-Световна банка и одиторската Прайс уотър хаус купърс -Лондон изнесоха данните за световните икономии и за руската икономика за 2016г. : БВП -паритет на покупателна способност : 3,757 трилиона долара , 4-то място в света.Така че аз на тях вярвам.

Посмали манго! БВП на Русия е 1,267 трл. $. А стандарта на живот в Русия ( заплата/ цени ) е по- нисък от на България.

Паритет е твърде относителна величина и е далече от реалността, като се основава на редица недоказани твърдения на руското правителство, особенно при огромното разделение в самата Русия. Абсолютната стойност на БВП е 1,3 трилиона долара. Когато се дават заплатите се дават в абсолютна, а не в паритетна стойност. Освен това се дават мръсните заплати, а не чистата остатъчна стойност.

Като се вземе предвид, че бензинът в Русия е, с 1 лев на литър, по-евтин от българския, а цените на ел.енергията и природния газ са два пъти по ниски ... Какво излиза ????

Това се отнася за пиещите бензин. Руснака набляга на одиклона

Ще се пръснеш от соросоидна злоба. Но истината е такава, а ти си соросоидна мърша

Нищо не излиза ...дай да сметнем и другите неща ...храна наем и заем за жилище ,дрехи ресторанти.Май не толкова хубаво ама тях май ги забравяме.А лев за бензин в толкова богата държава е мнооого скъпо.

храните са им скъпи, 65-70% е внос!

Какво да давам натък явно не излиза сметката им...но ако питаш тука другите .Русия е велика и се живее приказно нищо че сметките не излизат.

А колко плащат в шестнадесетата република това е по важно.

А бе имам приятели в Русия и самите те не са съгласни с тази статистика спусната от Кремъл. На скоро една наша позната се пенсионира и пенсията и е около 130лв. наши пари. Така че преди да пишете разни глупости по добре се допитайте до реални хора, а не до Путинските статистици.

а майка ми се пенсионира преди месец, с 220 лева пения. Тя е с висше образование, работила е като ветеринарен лекар над 35 години...

В Русия жените се пенсионират на 55, а мъжете на 60 г. След индексацията на пенсиите на 3.2.2017 с 5.6%, средната пенсия в Русия надхвърли 14 000 р (днес 1$=57р) - (245$ или 426 лв.) Пенсията на ветераните от войната е над 40 000р. При достигане на 80г. (или първа група инвалидност) пенсията в Русия автоматично се удвоява.

Ти нормален ли си или лъжеш, за да заслужиш мизерните си тролски копейки. Заплатите на работниците в голям оръжеен завод - Концерна Калашников за 11-15 000 рубли. Заплатите на учители и лекари са също в този порядък. Пенсиите са по 5-8 000 рубли, а ветераните мизерстват. Бяха им обещали жилища и за поредна година ги лъжат. Минималната пенсия зависи от региона, но е около 5 000 рубли. А 8 000 рубли получава жена, работник на завод с над 40 години трудов стаж/майката на жена ми/. В Москва вече никой не дава заплати над 60-70 000 рубли, а това е половината наем на едностаен в крайните квартали.

Венци,ще умреш от безсилна злоба!

Пишеш глупости! Минимална пенсия в Русия е около 300 лева. Твоята позната сигурно е рускиня, живуща постоянно в България, и има малък руски стаж.

Като представител на най-бедната държава в ЕС и най-бързо умиращата нация в света с катастрофално ниска раждаемост и огромна емиграция ме вълнува проблема защо е така? С тази статия вратата леко се открехна, стана ясно, че средната заплата в Русия е по-висока от тази в България, ако се открехне още малко, ще видим, че е така от десетина години, ако се открехне още малко и се сравнят цените, ще видим, че по покупателна способност и стандарт сме 2-3 пъти по-бедни от Русия, ако още малко пооткрехнем, ще видим, че през последните 10 г. населението в България неизменно намалява, а населението на Русия неизменно расте. От 2008 насам няма нито една година, когато руското население да е намаляло, въпреки огромната емиграция. Защо там неизменно расте, а у нас неизменно намалява? Защото у нас се крият много неща за Русия. Ето само 2-3 факта: С въведения от Путин в Русия през 2007 г. материнский капитал се появи бум на раждаемостта, изведнъж населението и спря да намалява и започна неизменно да расте. (В момента за всяко 2-ро или следващо родено дете в Русия получават 453 026 рубли или днес 7057 евро). В Русия се запази пенсионирането на жените на 55 г., а на мъжете на 60 г., докато при нас ги пенсионират 2-3 г. преди да отидат при свети Петър. При достигане на 80 г. абсолютно всички пенсии на руснаците се удвояват. Тези факти будят размисъл.

Дрогари и дрогарке! Големи заплати вземат руснаците. Имаше едно филмче. Сеймество руснаци - мъжът работник взема 2000 долара чисто заплата. Бананите във ведомствения магазин 8 долара килото.... уаахахахахахах! Уаахахахахахах.... най-близкият магазин освен ведомствения на 2000 км със самолет! Уахахахахахахах! Ареее у левоооо!

ТОВА Е ЧАСТ ОТ ХИБРИДНАТА ВОЙНА В БЪЛГАРИЯ ДА ХВАЛЯТ РУСИЯ.ИСТИНАТА ТАМ Е ЧЕ В 21-ВИ ВЕК В РУСИЯ Е ВЪВЕДЕНА КУПОННА СИСТЕМА.НЯКЪДЕ НАШИТЕ ЖУРНАЛЯ ДА СА СПОМЕНАЛИ.НЯМА.

е опита на евроидиотите да насъскат българите срещу Русия!

Та казваш, че някой е насъскал Путин срещу България, за да прави тези изявления за кирилицата ни? Освен него насъскали и Пьотр Толстой, да се изцепи най-брутално, че щели да купят България. Кои са тези които ги насъскват срещу България, че не разбрах? Май не ги насъскват, ами те си съскат по нас.

а също така е опитът на путиноидите да откъсна България от Европа.

Квасът струва двойно на Кока-колата!

Aз за 610 евро на месец - ще работя макс 2 часа на ден!

"От другата страна са руските финансисти, които получават средно по 1160 евро на месец." Хахахахахаххаа! Хахахахахахха! Хахахахахахха! С тая рубла колко да получават... Ахахахахахахахаххахахахах! :)))))))

Мъка в тая Русия.Ние цъфтим.След някоя и друга година няма да ни има като понятие.

лъжи, в рашия още живеят в комуналки, заплатите на учители, лекари, общински чиновници са направо мизерни, както и за работещите в "непрестижните" промишлености, а за пенсиите да не говорим. Редовно чета официозите "известия" и "правда", в които постоянно се пише за перманентното обедняване на руския народ, краят на което се не вижда ???

Това не е възможно. Ройтерс и АП съобщиха, че в Русия имало такъв глад, че хората пасели трева, докато Путин се угощавал с малки печени и пържени деца за закуска.