Около 150 000 български домакинства са с 3 или повече деца

Едва 5% от българските домакинства имат три или повече деца, сочат цитирани от БТА данни в анализ на Евростат.

Обратно в новината

Коментари - Около 150 000 български домакинства са с 3 или повече деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мисля, че рекордът в България засега се 'държи' от една 'ромка' от Бургас - 30 деца! - Нейни ?!?!?

Познавам чисто българско семейство с четири деца. Стига глупости , че нямало, били редки - е с четири редки,. но с три са повече. Като се замисля - аз имам две, но съм чувал ,че ако са три - първото гледа третото. Отделно че разходите са умопомрачаващи съдйки по мене. Но все пак заслужава ли си да нямаш деца заради това? Ако си намерил мъжа/жената за целта?

каква романтика лъха от тоя начин на изразяване "домакинства"... едно време имаше "семейства".....

Българското възраждане започва някъде1820г. с книжовност, борба за църковна свобода и тнт. но най вече с раждаемост! от 1 000 000 за няма и век 3 500 000 народ!! сега започва възраждането на друг етнос на тази територия! след стотина години,техните историците ще кажат точната дата на началото на тяхното възраждане, което ние проспахме!

циганските историци? За археолози знам, че ги бива, много копаят, ама за историци тц тц тц

А защо има толкова самотни родители ?

колко? Не бъркай самотните родители с липсата на брак. От двойките, които познавам, повечето нямат брак, но не са самотни родители. Включително и аз съм така. Двете неща не са едно и също.

Под самотни родители, човека вероятно разбира майки с 1, 2 или три деца, но без мъж в семейството? Тук надали се включват несемейни двойки без сключен брак!

Питай ги тях защо са самотни родители(майки) с 1, 2 или три деца?

Незаконно ли е? Ако не е незаконно, какъв е проблемът?

ако не си милионер, с повече от 1 дете си обречен на тотална мизерия за цял живот

Повечето българи са си мизерници и без да имат деца, така че, не децата са виновни.

И милионер да си, пак няма да ти стигнат парите, за да нахраниш мизерията в душата си. А тази работа с децата я остави на тези, които имат сърце.

българин с 3 деца съм виждал само по телевизията и в махалата

Всички вече знаем, че България и българите си отиват. Защо ? Ами защото не сме патриоти. Защото родителите втълпяват на децата си отрано - "напуснете България". А аз казвам да останем и да се борим срещу корупцията, защото оттам тръгва всичко. Не сме малко и можем да пометем и мутри и корумпирани политици, съдии и всякаква друга измет. Така, че да не смеят да газят лука.

какво значи български домакинства? ромите имат български паспорти, но не са етнически българи, българите са или без деца, или с 1.

Смотаняците като тебе се самозаблуждават, че всички са като тях. Аз съм българин и съм с три деца.

а дали не си някой мазен първосигнален циганин?

Да вземем да се клонираме, най-добре ще направим. 2-3 милиона клонинги от най-добрия матриал!

И сите като един приличат на генерала от пожарните войски...Ами ако сивият кардинал подмени матриала със свой?!

Светът е пренаселен. Популацията трябва съществено да се редуцира.

Щом е така, заминавай си, да освободиш едно място. На нас, останалите ни се живее.

Чувал ли си за естествен подбор? На тебе може да ти се правят много работи, ама нямаш право на избор. Щом не можеш - значи не можеш. Кой ти е виновен и що се сърдиш на мене?

Моят избор е да имам три деца и по никакъв начин не се оплаквам. Напротив, това е най-голямата ми радост. Дразня се от тези епизодични плачевни излияния на поредните статистика за демографската криза. Факт, е и какво се прави по въпроса, за да бъде преодоляна? Представят се на медиите тъжните статистики, по които дружно започваме да плачем. Като майка на три деца искам да Ви уверя, че за многодетните майки няма НИКАКЪВ стимул при отглеждането им и не се и предвижда такъв. Стимулирани са единствено многодетните майки от циганския етнос, понеже те не попадат дори и в "сивата" икономика. Те са извън всякакви норми. Те от многото си деца живеят. Всички останали многодетни майки, които живеем според обществените и законови норми ни остава да си четем и да си плачем по статистиките за денмографската ни криза.

Какъв стимул искаш? Кешовица? Искаш да ти дават пари които друг е изработил ли? Стягай мъжът ти да работи и да си храни децата. Негово задължение е. Да не се офлянква по цял ден в кафенетата.

Явно не сте чел внимателно. Не искам стимул, а само констатирам, че само се показват статистики, а не се предприемат мерки за преодоляването им. Ако ми е трябвало стимул, то със сигурност няма да имам три деца. Задължението за отглеждане на децата е и на двмата родители. И аз и мъжа ми работим. времето за кафенета явно е за други. Само не ми казвай "кешовец", че ако имаш мотивация и стимул, не би се възползвал от тях.

При тошово време детските градини бяха почти безплатни и имаше място за всички желаещи. Имаше и работа за всички бащи. Имаше и почивни домове и ние си ходехме целосемейно всяка година на почивка. Сега това не е достъпно за всички. Факт.

pnikolov@

Бащата на трите деца, ако е един бащата, трябва да работи и има задължения идентични с тези на майката на трите деца. Дали защото живея от 18 години в Америка или защото жена ми нищо не може да свърши качествено както аз го върша, а аз държа всичко да се върши качествено, но за мен няма връщане назад - не виждам разлика в ролята на мъжа и жената в семейството. Може да съм будала, но 40 часа седмично са на работодателя, останалото време е за децата ми. Не мога да оставя най-важното нещо за мен да става между другото или да разчитам някой друг да ми го свърши добре.

Майко на три деца, да са ви живи и здрави. В България се дава много повече за бебетата и майките отколкото в почти целия свят. Толкова платен отпуск няма никъде. Лошото е , че нашият капитализъм е още пеленаче и иска за година да печели милиарди. И за работа, за която в други страни плащат по 2000 евро, тук получаваме по 500,е как да гледам по 3-4 деца.................Изедниците с милионите са толкова алчни, а няма един с чисти пари.

В единият ми род за последно се е родило трето дете през 1943-та, в другия през 1945-та.

Днес берем плодовете на семената, които като общество решихме да поливаме и отглеждаме. Погледнете какво учат децата от малки - че сексът е ок, стига да се пазиш от бременност и болести. Бременността е най-голямата опасност и борбата с нея започва още от детската градина. Важното е момичетата да знаят, че телата са си техни и могат да правят с тях каквото си искат. Бременността е даже щета, защото за нея се полага ОБЕЗЩЕТЕНИЕ. Тя е досадно препятствие пред кариерното развитие на жената, затова се налага да обезщетяваме тези жени, на които им се е случило да са бременни. Малкото дете в утробата не е човек, то е фетус, затова бременността може да бъде прекъсната по желание. Семейството не е доживотно посвещение на двама хора. То е някаква архаична конструкция от миналото. Днес хората не се женят. Те имат връзки. Като им омръзне се отвързват и животът продължава безметежно, без усложненията на дела и разводи. Животът престана да бъде свещен. Ако един човек е неудобен или нежелан от нас, можем да го премахнем просто така и даже перверзно да казваме, че за него така е по-добре, вместо да расте нежелан и отритнат. Просто е истинско чудо, че все още ни има, предвид цялата простотия, която сме решили да вярваме и да правим. И да, за всичките ни проблеми са виновни другите. За липсата на българчета - циганите, пардон ромите. Да не си помисли някой, че ние имаме нещо общо с това, че няма българчета?

Много вярно!

pnikolov@

Оплодената яйцеклетка също ли е дете? Една секунда по-рано е просто яйцеклетка за боклука, а след секунда - дете? В кой момент точно става дете? Няколко клекти по-малки от милиметър дете ли са? Трябва по-задълбочен аргумент и мисъл по тези въпроси от една Ода. Аз не искам дъщеря ми да забременява на 13 или даже на 17 между другото, ако това е идеята на Одата. Разбира се, че това би било огромно препятствие за съвременен пълноценен живот и успешно участие в икономиката.

Да, човек е. И точно затова трябва да кажеш на дъщеря си, че сексът е за отговорни хора, които са взели решение да се обичат и да са заедно цял живот, а не е развлечение за малки момичета, които още ходят на училище.

Интересен е въпросът за майчиният език на семействата с три и повече деца.

Единствената държава изчезнала поради поголовен мързел. Все пак е нещо!

България в момента е най-зле от когато и да е било в своята история, даже и по време на войни и робства! Населението масово се евакуира! Всичко тъне в разруха! Държава липсва и в най-малкото нещо, което зависи от нея! Корупция от чистачката до шефа!Няма армия,няма спорт, няма образование, няма задравеопазване, няма елементарни социални услуги! Всеки се оправя по единично,важи един единствен закон-на джунглата!

800 0000 семейства с по едно дете = 800 000 деца, 400 000 семейства с по две деца = 800 000 деца, 150 000 семейства с по три деца = 450 000 деца. 800 000 + 800 000 + 450 000 = 2 050 000. Излиза че в БГ има два милиона деца, два милиона пенсионери, към два милиона еднолични търговци, един милион държавни чиновници (паразити) и 240 депутати обградени с шепа крадци и обслужващ персонал (гавази, чалга компаньонки и пр.). Въпрос на време е държавата да банкрутира, вероятно в момента в който секнат еврофондовете.

Държавата вече е фалирала, но има тук-таме все още нещо останало да се доокраде, дайте ни още година да довършим започнато през 1989.

Мисля си за миналите векове, когато във всяко семейство е имало поне по 5-6 деца, та даже 10-15. Тогава никъде не се е говорело за оргазми, пози, секси гащички. Майките стояли само в къщи, татковците работели по 12-15 часа на ден, парите били малко, спели в 1 стая всички. Но явно сексът е бил непрекъснат, на мъжа не му е била нужна виагра, нито консултации при кака Кобилкина. Можел е до късна възраст. А сега само се говори за секс, но секс няма.

Явно в гащичките е проблема.

Май в потурите е той. ;)

Вече няма как да се крие жестоката истина за тоталната циганизация на България. Мургавите до десетина, максимум 20 години, ще са повече от нас и ще имат свои министри, кменове и депутати. Вижте какво става в т.н. Македония - там албанците вече превзеха парламента и министерските кресла. И у нас циганите ще постигнат същото. Майка България загива, драги сънародници...

Я чети по-внимателно написаното.

Причината да няма деца не е само финансова. Парите са последния фактор. Преди тях се нареждат егоизма и разврата. Хората не желаят да поемат отговорност, не желаят да се посветят на един човек и да му бъдат верни, за тях сексът е само някакво мимолетно развлечение, а бременността е най-голямата опасност. Желаят да консумират от живота с пълни шепи, да имат и да се забавляват. Е как да имаме деца при това положение? За тази работа се изисква отговорност, посвещение, вярност, доверие в партньора. Иска се да отвориш сърцето си, за да направиш вътре в него място за още хора - за децата си. Иска се да ги поставиш на първо място, пред кариерата и личното си удоволствие. Хубавото е, че познавам много български семейства, които правят така и имат три и повече деца. Самата аз имам четири и това ми харесва, не се чувствам мъченица или прецакана от живота. Така че който иска да има бъдеще - да го направи, в най-буквалния смисъл на думата.

За съжаление, вие сте 1 на 100, вашият вид не се корита, не сте по 5 часа във Фейса на ден и на живете във фитнеса, не сте фиешан дет се вика, а и пост демократичната ни култура налата точно противоположният модел на жена

Евроатлантическите ценности - киното, телевизията с всичките им реклами.

Май по-скоро са посткомунистически. Преди девети семействата у нас масово са имали четири-пет деца. Двудетният модел се налага в България по времето на комунизма. А еднодетния и бездетния - в поколението, израстнало в комунизма.

Aбсолютно правилно мнение, с малко допълнение - днешните жени са непокорни, фалшиво самостоятелни, с объркани мозъци от медийната помия, и поради това трудно запазващи създаденото семейство.

Фактът, че не се раждат деца е следствие на дълбока криза и деградация в съзнанието на обществото. Любовта не е ценност, оттам тръгват нещата. Думата "любов" присъства като някаква подигравка, като нещо детинско и несериозно. Вместо нея ще чуете за "връзки", "секс", "партньори". Ивинаги в множествено число-сякаш от самосебе си се разбира, че човекът до теб е консуматив. Свободно заменяем с нов модел. При най малък проблем се сменя, което е по-лесно, отколкото да се общува зряло и да се ценят стойности. Егоизъм с високи изисквания. "Аз" като център на Вселената. Отношенията мъж-жена са дълбоко болни, разрушени, студени и сведени до "връзка" с "екстри". Какви деца и какво изграждане на пълноценни хора при положение, че онези, които ги създават не са пълноценни и дълбоко празни. Изходът от това не е в ЕС, работа в Германия, НПО, психолози или някяква смешна просвета от невежествени източници. Докато не намери човек Вечното в себе си, докато не го види у другите и във всичко, ще е така. За да изпиташ Почит към Живота, трябва да си дозрял за дълбочина. Щом не сме дозрели, изчезваме, много е просто.

Да имаш повече от две деца в България граничи с безумие но всеки си прави сам сметката. Не говоря за циганите. Ако не крадеш от някъде или не взимаш заплата от 4-5 бона е абсолютна безотговорност да имаш повече от две деца....

И какво излиза? Мтиът за оциганяването на България се разсипва - само 5% от ВСИЧКИ български домакинства са многодетни. И ако някоя неизвестна сила е решила да задържи ръста на населението на Земята явно си го постига.

ВСЯКА ГОДИНА НАМАЛЯВАТЕ С ПО 75 000 ДУШИ САМО УМРЕЛИТЕ :))) Demographics of Bulgaria From Wikipedia, the free encyclopedia Growth rate Decrease -7.3 people/1,000 population (2016) [1]

Така е. Ама ти си гледай там твоите задачка, американецо. Че с вашта здравна застраховка ви програмират да живеете до максимум 80 и после аут. А в България има поне 5 столетника и над. На теб лично желая дълъг и здравословен живот.

Спадът в раждаемостта съвпада с времето през което българките започнаха да си епилират триъгълниците, да носят прашки, да си уголемяват бюстовете, да слушат чалга и да гонят кариери. Станаха неестествени и раждаемостта спадна.

Ми всичко правим заради вас, мъжаги. А дано се сподобите да ни споходите. Ама...май и при вас проблемът с бастуна е понарастнал. ;)) Не се обижда, момко. Нещата като цяло по света на там вървят :(

Спадането на раждаемостта съвпада с идването на другаря Тодор Живков на власт.

Моята екс университетска любов беше така: само забавления кариера и бяха в главата, обичах я но не искаше деца, по късно, на 30 и било рано! Оринах я, намерих си една сгодна женица която ме дари с 2 прекрасни дъщери, а забавляващата се маа гащи като глуа кучка на 41 и продължава да се "забавлява"

Много от жените са точно, като тази описана от Вас!!!!!

400 000 самотни майки само на документи! Живеят с някой, но не се женят и имат привилегии в детски градини и училища

Не разбрах - в Швеция съжителството (без регистриране на брак) е официален статус и не дава привилегии на майката за издръжка на детето. Ако двама живеят под един покрив значи са домакинство в пълния смисъл на думата. Звучи странно, че само 26% от домакинствата имат деца. Тук е пълно с деца! :)))

Няма нищо общо между самотна майка и неженене.

ИЗЧЕЗВАМЕ. България държи първото място в света по смъртност сред 230 държави при положение, че при нас няма нито война, нито епидемии, нито големи бедствия ,отчете академик Петър Иванов, директор на Демографския институт. Най-шокиращото е, че в в сайта на ЦРУ България по смъртност е на трето място след Украйна и Лесото, а това всъщност не е вярно, каза акад. Иванов .Такова чудо е нямало и в Ленинград по време на блокадата", каза академикът. В други държави има семейно планиране, в Русия например се дават 25 000 евро при раждане. "Картината и сега е мрачна 60% от новородените в България нямат за майчин език българския. Тази прогноза е на Световната банка", уточни академик Иванов.

Продължителност на живота (и двата пола) 74.508 години

България отбеляза спад в населението от официалните данни от 2011 г. до прогнозите, направени през 2015 г. През 2011 г. бе отбелязано, че България изпитва "демографска криза". Това се дължи на спада, който започна през 90-те години след икономическия срив. До 2005 г. до този момент един милион души са напуснали страната. Страната също така има ниска плодовитост 1,43, като раждаемостта е една от най-ниските в света. Имиграцията, ниската раждаемост и високата смъртност са фактори, допринасящи за намаляващото население в тази страна.

Тези многодетните са основно цигани! Няма българско семейство, което да се отпусне с повече от 2 деца (планирано)! То проблема е в заплатите... как да издържат повече от 2 деца като парите едва стигат да си покрият ипотеката на жилището и да си платят сметките

Брат ми и жена му са 100% Бългаари. Имат 3 желани и планирани деца. Не са богати. Живеят съвсем скромно. Аз имам 2, засега... А ти как стигна до обобщението, че няма такива семейства?

Въобще не е вярно това, което пишете. Има много български семейства с три и повече деца. Проблемът ви е в гащите и в сърцата, извинете, не в заплатите. Аз имам четири деца, и двамата с мъжа ни сме висшисти, и за нас двамата семейството ни е на първо място. Ако и за вас е така, няма причина да имате малко деца. Проблемът е, е масово сред нас има хора, които търсят само личното си удоволствие и не желаят да поемат отговорност, нито мислят за бъдещето. С такъв манталитет няма как да правите деца. Даже и едното или двете деца, за които споменавате, са само проекция на вашето его, допълнителен фетиш, чрез който да се състезавате кой има повече. Докато не осъзнаете, че децата са ценност и че има смисъл да ограничиш сегашното си потребление, за да има бъдеще, няма да се оправите.

Точно! Поздравления за четирите деца, да са ви живи и здрави и дълги години да ви носят радост!

Малко сте такива българи с 4 деца. Аз лично не познавам такива. От мойте познати около 100 семейства има само 2 двойки с три деца. Малко са с две деца и най-много са с едно. А назидателния Ви тон е дразнещ - всеки сам преценява кога и колко деца да ражда. Не всички са длъжни да бъдат "герои" като Вас...

Какъв процент от тях са напитки ?

"домакинства"?! Доскоро им казвахме "семейства"! Няма семейства=няма деца!

Масово обезлюдени градове и села.Пустеещи игрища и детски площадки.Това е картинката в бг като изключим София и големите градове! Мисля че,сме не повече от 4 милиона души!

Гарантирано от БСП-ГЕРБ-ДПС и т.н. структури на бившата БКП-ДС

СЛЕД 5 ВОИЙНИ 1946 .... 7 029 349 ДУШИ ... 2017 ... ПОД 7 000 000 ДУШИ ...

Според едно изследване след около 30 години ще намалеем с още 2 милиона до 5 милиона.

а тези с по 9-10?

Аз съм от прецаканото поколение, което излязохме от гимназия и бай ви Тошо го махнаха - не можахме да се насладим на комунистическите благини, а не докопахме и капиталистическите, тъй като трябваше да трупат капитал тогава разни магураджии и подобни. От моя клас 30 човека българи има поне трима с по три деца - това са си 10%, има 10% без дете и масово сме с по две, с по едно са 10, максимум 15%. Много е тъпо да няма деца в някой блок - много. Но причината да няма е , че много народ се изнесе да живее и работи я в Испаня, я по Германиите, а някои и в Канада. Това е проблема - иначе децата сред бъл;гарите не е чак да ги няма. Но е супер скука като видиш някой блок в софия - 90% пенсионери вече аха - ровещи в кофите, ей това е гадно.

Много си прав, човече! Точно такъв блок е нашият - 20 апартамента и 2 деца. От останалите - 5 работещи. Останалото - вдовици, вдовци и пенсионери. Тъжно.

От 150 000 приемаме 20-30 000 да са Български семейства. Остават около 120-130 000 семейства на граждани на Република България които се самоопределят като роми или турци. 125 000 умножено по 7 до 10 се получава 1- 1.25 млн.плюс да кажем около 15-20 процента които не влизат в графата с нас 2 деца се получава 1,5 млн граждани които нямат българско самосъзнание. Та така ... Тези пиявици изсмукват около 80 % От социалните помощи. 2,4 млн Български пенсионери работили по 40год. се задоволяват с останалите 20%. 2.4 млн. Пенсионери плюс 1,5 само граждани но не и българи са около 4 млн. са приевем и 200 000 безработни Българи и още 600 000 които работят за пари под прага на бедността стават 4.8 млн. 400 000 държавни служители които не произвеждат нищо, но се ползват с неограничени облаги ги прибавяме и стават 5,2 млн. Излиза че в България работят за по справедливо заплащане около 0.8 до 1млн. Българи които да издържат системата. Е такова животно нема. И такава държава скоро нама и да има. Хайде със здраве! Който разбрал разбрал...за останалите или хубаво или нищо. Това е геноцида.

Какъв е годишният прираст на циганското население в България?

Явно е доста висок, защото от 100 хиляди при Цар Борис III са станали 1 милион в края на царуването на Бай Тошо.

ОТ ВРЕМЕТО НА ДЕДО НИ ЦАР КАЛОЯН ЦЕЛТА Е ДА СЕ РЕДУЦИРАТ СЛАВЯНИТЕ ... И ДАЖЕ ПРИ ТАЯ РЕДУКЦИЯ ВСЕКИ 2-РИ ЧОВЕК В ЕВРОПА Е СЛАВЯНИН ...:))

аре стига с тая изтъркана славянска плоча

ЧЕХИТЕ ДА НЕ АНАДОЛЦИ БРЕ ИЛИ ПОЛЯЦИТЕ , ИЛИ СЛОВАЦИТЕ ИЛИ СЪРБИТЕ ... ТЕ ДА НЕ ГОВОРЯТ НА АНГЛИЙСКИ БРЕ ?

Панславизмът с нищо не се отличава от пантюркизма и гръцката мегали идея. Това са глупости - кой ще иска да намалява такива кротки орица като славяните. Виж примерно диви планинци като чеченците - желаещи да ги требят много. Да - но не можеш да изтребиш нещо, което самото то не иска да изчезне. Всеки народ, който има жизнени сили - живее въпреки всички външни фактори.

ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА СА ИЗБИТИ 60 000 000 СЛАВЯНИ И 25 МИЛИОНА НЕСЛАВЯНИ (ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ) В ЕВРОПА ... ... ПЪРВАТА СВЕТОВНА 10 МИЛИОНА СЛАВЯНИ 6 МИЛИОНА ДРУГИ ЕВРОПЕЙЦИ

основно са братя мангасарян,нема българи,които да си позволят безпроблемно размножаване

Откога децата станаха проблем? Едно време бяха радост в семейството. Ама то сега и няма семейства, тъй че... Тия жени искат само парцали и смартфони.

Ами това са кифли, на които мам и тате са им осигурили животеца още през комунизма с вредната практика - да покраднеш та да осигуриш децата и внуците - много хубава услуга са им направили родителите на тия жени. Жени - търтеи, които не могат да готвят и само лежат на готово - къде го има това в природата - то тя прравилно се грижи подобни да не оставят поколение. Не че се срещат и мъже вече де, ама нейсе.

А мъжете какво искат - на всеки 5 години- нова кола и нова жена?Е, като нямат сигурност, нежните половинки как да раждат деца?

Да, това е наистина голям проблем, и е абсолютна лъжа че за това е виновен стандарта ни, това всъщност е и масов проблем в Европа също, и основната причина се нарича Егоизъм, децата вече не са ценност а бреме: на вече за жените. В нашето пост- феминистично общетство жената вече не иска деца, иска кариера, фейсбук, Космополитън и кой знае още какво...по някоето време къмто 40 се досеща за деца( понеже видите ли и Бионсе била родила там някъде) но , за съжаление на повечето 40+ годиншни жени часовника им отдавна си е изцъкал цъкането

Виж статистиката на раждаемостта за 2007/2008 г. (когато имаше възход на икономиката, и бум на раждаемостта), и после говори, че стандарта не бил виновен.

Това е по скоро случайност: и в Германия ли стандарта им е виновен след като имат раждаемост 8 на 1000 а тук е 8.5? И във Холандия ли? и в Цяла Европа ли ? Проблемът пак казвам са умпопмрачените ни жени, и до голяма степен мъжкият егоизъм. То, природата празно не търпи- утре тук ще дойдат други със желание за продължаване на живота.

става дума основно за мангусти и "турци"! аз лично се сещам само две български семейства с по три деца

Аз имам 3 деца и съм 100% българин. Не се оплаквам от живота и смятам, че съм създал добър стандрат на живот на моето семейство, без да чакам помощ от родители или държава. Само преди моя коментар има поне 10 които наричат моето семейство мангали, паразити и не знам си още какво. Мога да дам още една тема за размисъл - много от семействата нямат възможност да гледат второ и трето дете, защото са свикнали само да се опкават, да обвиняват държавата за техния посредствен начин на живот. И да пишат по форумите. Хора, ако искате второ или трето дете, просто го напрвате и се грижете за тях и се справяйте с конюктурата. Да, трудно е, но с писане по форумите проблеми не се решават. Хептем пък да изгледате някое дете. И престанете да обиждате всички хора, които имат по три деца, че са мангали. Много от тях са достойни хора, които се справят с живота си много по добре от Вас.

Да са Ви живи и здрави! Не се засягайте, за съжаление сте рядкост такива семейства, а мнозинството са от другите и това няма как да радва. Открай време нашият народ вярва, че което семейство Бог обича, му дава много деца, защото децата са истинското богатство - богат дом, не с пари и имоти, а пълен с челяд.

Не вярно, вярното е- около 5 000 български и 145 000 цигански семейства, са с 3 или повече деца.

Чолафтетата на социални помощи,нали..И от тия 150000 95% са в осми и девети клас.

Като пишете "български", ние буквално ли да го разбираме или...

новите "промени" са естествено в услуга на циганите, просто не е истина за какви толкова промени става реч и толкова квич за деня на детето, у нас детето най-малко е защитено, децата у нас са тормозени още от детските ясли до последния клас на гимназията,че и след това, детето е средство за печалба дори, институциите нямат синхрон и адекватност помежду си, възпитанието на децата е символично и безотговорно - пияни родители, дрога навсякъде, луди учители и първото което чуват всички БГ деца е НЯМА ПАРИ, но има празник, честито на родителите а децата своевременно да отиват далеч от тук

А дали има поне ЕДНО семейство на ЕТНИЧЕСКИ българи?