След Панамските документи – Малтийски досиета

След четиримесечно разследване 13 европейски вестника започват да публикуват "Малтийски досиета" за данъчния рай Малта.

Обратно в новината

Коментари - След Панамските документи – Малтийски досиета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

E и? 1. Малта е ЕС - т.е. движението на капитали е напълно законно. 2. Всеки може напълно законно да си открие сметка във всяка страна на ЕС и да си държи парите там. 3. Другото е - някой може да е нарушли българските закони, когато те налагат да си декларираш доходите, АКО е скрил сметките си в други страни от ЕС. Но до тук. 4. Може политиците и бизнеса да си поевтиняват разходите чрез такива сметки в Малта, но това не е незаконно, въпреки че ако говорим за морал, тогава нещата стават други. 5. Ние (България) също сме своеобразен данъчен рай - напр. по отношение на Гърция, но не видях някой тук да протестира против кухите гръцки фирми у нас...

"Кьорфишек" е Малта в сравнение с Люксембург !! Но дотам няма никой да достигне разследване, защото се сещате ,че той е в "БЕНЕЛЮКС" !!

Има и Българи , Росен Плевналиев , Бойко Борисов , Цветелина Бориславова , Иво Прокопиев , Румен Овчаров , Лиляна Павлова и Цецка Цачева , които трябва да бъдат проверени ! Опитвате се да ни маниполират и хитруват разни платени журналисти , като показват грешната посока , а не истинската !

Говори се, че Румен Овчаров крие в Малта ОГРОМНИ СУМИ в $ и € откраднати и от комисиони! Много е вероятно да е вярно и затова тоя мошеник специално трябва да бъде проверен!? Много се мълчи около него, а всъщност той е един от най-голямите злосторници на България !

сега пак ще се окаже, че путин пере пари в малта и къде ли не и ще ни занимават с него!

Всички в международното пространство използват определен вид финансови услуги. Само за пред такива като теб това е тема за обмисляне, и в новини като за такива като теб. Ако не Путин - което няма никакво значение - то много руснаци, англичани, американци, германци, българи, и какви ли не. Съвсем легално. Ти просто нямаш пари за тази работа, нито нужда от това.

Платена вестникарска компания, дават тон на овцете (читателите) да блеят. Единствената новина е поредното потвърждение, че новините са продажни. Преди десет дни беше решението да се променят някои неща при международните финанси в частта им глобални икономически субекти и пренос на капитали. И сега това е рекламната кампания. На практика е нова договорка как да се правят далавери, защото старите начини станаха прекалено леснодостъпни за твърде много хора. Вие, ние, се очаква да блеем - първо възмущение, после от възхита по политиците, после от получения оргазъм на разсъдъка, и после да се отпуснем и да сме кротки. Щото, овце, овце, но като ги стрижеш до кръв ставаме не-кротки. хайде, приятен оргазъм, читатели. Вижте и другата статия, за холандеца, който плюе България. Тя направо си е с знак "Платена" (кръглия червено-черен знак вляво от връзката към статията)

Офшорките са рожба на пазарната икономика. Те могат да бъдат забранени така както ядрените блокове в България, но може ли крадците да вземат решения срещу крадците.

Е хубаво че Изказвате неща виа коментарите, Колеги...ама ВарумБреДжанъм 'забравяте' найКасаещото-Ни ?!, т.е. : - че Именно В Малта 'наште' 'рязаха' подводниците-Ни.

ти си имал подводници?? стига бе! я си сечи дърветата !

дришли не тои а илия павлов ряза руски кораби тук ............а парите за мурзилките и корнелка.

Май не сте тАп. ...а НевъобразимоПовечеОт.

А защо в ЕС изобщо трябва да членуват държави - офшорни зони?

Това е замазване на очите. Истинската пералня е в Дубай. Там ако има някой разрови ...

ДАЛИ ЩЕ СПМЕНАТ МАЙКЪЛ ШУМАХЕР, КОЙТО ИЗБЯГА ОТ ГЕРМАНИЯ, ЗАРАДИ ВИСКОКИТЕ ДАНЪЦИ, ИЛИ НЕ Е ИНТЕРЕСЕН?

А дали ще обяснят защо U2 е холандска фирма? Или защо Гугъл Холандия има 0 (НУЛА) служители и държи заключен офис в Холандия?

BAAL GURIte са казали "Закона е врата в поле". Или транслирано "Законите са за глупците".

Ясно, в ЕС няма нищо по-законно от укриването на данъци.

Малта офшорки три набррой има Плевнанлиев и2бр аверрчето му Прокопиев

Плежнелиеж е бил бизнесмен и е имал фирми. Виж вашия президент Путлер е по-интересно да каже от къде има милиарди.

Фирми, излюпени от квачката Масларова, любителю на партията-майка и пребоядисаните й в синьо копелдаци.

плевнята е бизнесмен, обаче за да укрие данъци е съставил документ с невярно съдържание - фактурирал е услуга от офшорна фирма, без да е извършена такава. Когато ние плащахме данъци по убийствената скала на костов, чехъла е укривал данъци, а сега трябва да му плащаме до живот пенсия и секретарка!

Значи Малта е рай, къде тези компании да са се регистрирали и т.н. в България! малко парички от мултигруп не са ли останали из сейфовете или нашите калпазани са ги изцоцкали. То и в Кипър е същото макар че турците окупираха 1/3 от острова.

България е не по-малък Рай, с тези 10 процента данък. Просто хората имат повече доверие на банките в Малта. Може би има защо.

ще бъде европейска скалъпена най голямата демократична ЛЪЖА.

А къде новината?????

Не само у нас има разбойници.Те са навсякъде по света.

Шило

И къде е новината? Сензацията? Офшорки се ползват от компании, фирми, издателства от цял свят. Редът е създадена н от големите пари, не е престъпление или нарушение.

Е, и? Всичко е премислено от супер-юристи. Тези суперкомпании да не се ръководят от тъпаци? Dust in the wind!

Огладнели са някои журналя!

Бе нямаше ли едни приказки за свободно движение на хора, стоки, капитали? Кой където поиска там да мести тялото и парите си? Социализъма не давал да се местят хората - лошо. Капитализъма давал да се местят парите - пак лошо. Целият свят им е крив на някои хора, не могат да погледнат на положителното.

Трябва да се затворят границите и да се минира полосата. Два милиона българи избягаха в чужбина! Не искали да седят зимата без ток, а лятото без топла вода. Нещастници!

Няма да стане, нещастнико! Всички ще избягаме където си поискаме-да живееме като бели хора, а такиво идиоти като теб -ще гният без ток, целогодишно, и ще си умрът в мизирия!!

Такъв подход като че ли не е в унисон с европейските ценности, сигнали и знаци и едва ли ще бъде приет. Но може и да греша, ценностите, вкл. европейските, за разлика от топлата и студената вода, са нещо относително, най-добре пишете до съответния ресорен комисар. Междувременно може да регистрирате фирма за ВЕИ, капиталът е два лева, ще имате ток и през зимата.

Аз

От нищо нещо, баси... Скатаването на данъци, наречено данъчна оптимизация, нито е престъпление, нито е неморално. Абсолютно разрешено е. Къде е скандалът, не разбирам. Малта им била прибирала приходите... Ми да свалят в целия ЕС данъците, че да си върнат приходите!

НА МОЙТА ШЕФКА ШИРОКАТА СОЦИАЛИСТКА И ЧЕРВЕНА КАПИТАЛИСТКА КУРНЕЛИЯ МАЛТА И БЕШЕ СЛАБОСТ.... ... ЛОШОТО Е ЧЕ В СЪСЕДНАТА БАНКА В ЛА ВАЛЕТА (СТОЛИЦАТА) СИ ДЪРЖАХА ПАРИЧКИТЕ СИК И МУЛТИГРУП :))

Всеки може да си спести парици и да ги вложи в Малта.

Беемвета, луфтханзи, скука... Няма размах, няма разбиране за актуалния момент. Без стотиците милиарди на Путин цялото разследване е "ресто - не струва". Щом го няма Путин значи всичко е заръчано от него, да руинира темелите на ЕС.

Зависи кой е поръчал разследването. Този сайт услужливо пропусна новината, че маса от "изпуснатите" офис документи от предизборния щаб на Макрон, са съдържали в сорса си автори с руски имена на кирилица. Дори имало и няколко emaila :) Кинтонемията води до понижаване на качеството, което неминуемо води до наакване в един момент.

Е, то сайта пропусна и че виновниците за разбиването на пощата на Хилъри се оказаха румънец, вече в затвора, и американец от нейния екип, вече убит... А и щото се оказа че Макрон са го атакували американци, верно десни ама американци, нещата около неговите интернет изцепки скоропостижно заглъхнаха;)

БЪЛГАРСКИ ЖУРНАЛИСТИ НЕ УЧАСТАТ ЩОТО МУТРИТЕ В БЪЛГАРИЯ ДИРЕКТНО ТРЕПЯТ ЗА ИНФО ПО ОФШОРКИТЕ В МАЛТА :)) А ВЧЕРА СВИНЧОВИЯ "БЛИЦ" НАРИЧА ПОТОМЦИТЕ НА ВИС-2 "УСПЕШНИ БИЗНЕСМЕНИ ":))

като си глупав по добре си трай,парите са еднакви по целия свят,ама нали си кухту

ЦИОНИСТИТЕ ИЗГРАЖДАТ СВЯТ НА ДВОЙНИТЕ СТАНДАРТИ!!!ОФИЦИАЛНИЯТ В КОЙТО ЗА МАСИТЕ ДАНЪЦИТЕ СА ДО ГРОБ,ДОКАТО В ДАНЪЧНИЯ РАЙ,ПАРИТЕ ИМ НЕ СЕ ОБЛАГАТ С ДАНЪЦИ ИЛИ СА ДАЛЕЧ ПО-МАЛКИ!!!

Ще ги хванете ама за Шлифера ще ги хванете! какво излезе от диска българите милионери, дето ни го предоставиха германците ?? - НИЩО!!! ГЕРБ го скриха. какво излезе за българските фирми и милионерите в Панама? НИЩО ! Пак ГЕРБ потулиха всичко.. ей това ще бъде и резултатът от Малта, Сингапур, остров Ман и каквото и да било друго убежище на мафиоти....български имам предвид!!!!! За ШЛИФЕРА ще ме хванете!

На ГЕРБ паричките са в ЛЮКСЕМБУРГ под крилото наналника на Баце Жан Клод Юнкеркойто галеено нарича Боце мойто ЗЛАТНОмомче щотмуноси със СПАРТАНА редовно кешове подпредлог уж има нужжда от лечение на 8мсечно бебе в Австрия

Е като сме глобализирани, какво толкова - че Панама, че Малта, че Науру, че Наку... Те на глобуса ли са? На глобуса са! Е? Аааа ...

Подай на бедния коричка, и ще ти отхапе ръката...

Вие се майтапите, нали? Половината фирми там обслужват основно триъгълника Южна Америка - Африка - Северна Америка. Колко още местица ще споменете с неясен данъчен статус само по пътя? Че България в ЕС ОФИЦИАЛНО и ЦЕЛЕНАСОЧЕНО си гласува плосък данък 10% - ще има ли Българските Досиета? Някой да изкопира регистъра на флашка? Хората които крият пари и тези трябва да разследват имат държави. Нека това да попие - не една или две! Сека говорим за отделянето на каймака от водата. Вторите се връщат обратно за тоалетни нужди.

всичко хубаво, ама при тези цифри липсва гориво за интрига. Да не говорим, че при стотици милиарди за импорт и обгрижване на цигани, два милиарда скрити от данъци са нещо добро за данъкоплатците. Между другото, хората в меркеландия започнаха да се палят /Marienplatz selbstmord/ от любов към свинката фюрер, която е назначена точно от гореспоменатите банки и другите криминални групировки.

Палят се събудените КГБ клетки. Като тези в България. Защо веднага след като Станишеф взе властта, РЯЗКО спадна мерака за самозапалване в хората?

да, жертвата е от източна германия и това е дебело подчертано в официалната версия на "новината". Нищо, че липсват каквито и да е било данни за политическите мотиви или конкретната причина в личен аспект.. Вероятно кгб-самозапалчиците ще станат хит в европа, след като бъдат провъзгласени като такива но все пак, няма ли да е малко грубичко, при положечение, че се палят против кгб-ислямистите.. !? Зомбитата ви съвсем ще се омотат в кгб-диктатурата и прожектирането на подобни мисли, в крайна сметка няма да се окаже полезно за каузата ви. Но мотивът ви е добър за заглавие, като новина за бълхари става, ще мине като саботаж срещу европравителството на ротшилд: "Удар по Меркел! Путин самозапалва немците по площадите!!! "

Е да ама това което на някои им се чини неморлано всъщност си е напълно законно... така че не е луд тоя де яде зелника а тоя дето му го дава, макар че когато става въпрос за правилата определяни от Европарламента или Еврокомисията спокойно може да говорим че "лудите" всъщност не са толкоз луди колкото добре платени лобисти.

Модерния капитализъм тласка богатите към още богатства и бедните към още по-голяма мизерия. Жалко че "Питър Пан" е просто приказка.

Познавайки лицемерието и двойните стандарти на еврогейовете прави се активно мероприятие с цел да се омаскари някой, знаете кой. Защо не вземат да направят една кампания за осветляване на данъчния рай Люксембург или Лихтенщайн??? Тоя последния даже не се и споменава, интересно защо. Да осветлят офшорните делавери на шефа на езрокомисията сюприйм комисар Юнкер.

Мойте парици са на сигурно в Банкянския Халифат

Аре на ред са руските Контрабасисти! А ако минат и през Кипър ще лъснат и барабанистите!

Засега лъсват нашенските - впрочем "вашенските", тъпанари.