Македония и Косово са сред най-евтините за живот страни

"Тайм" публикува списък на страните с най-ниски разходи за живот в света, в който Косово е на четвърто място, а Македония - на десето.

Обратно в новината

Коментари - Македония и Косово са сред най-евтините за живот страни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пълни глупости пишете, поне си направете труда и проверете и други източници, а не копирайте само краварска дезинформация.

Какво значи покупателна способност и как се измерва? Знае ли някой?

Има потребителска кошница, която е списък с основните неща, за които човек плаща, за да живее. Най-често на база на този набор определят покупателната способност - колко средно се печели, след като с емахнат данъците, и какъв прцент от спечеленото отива за тази потребителска кошница. В нея влизат стоки и услуги.

Не им е верен списъка! Поредното излишно изследване, с цел пръскане на пари и скрита реклама на определени дестинации ...

А ние сме "стабилни"!

Оман - евтино!? Глупости. Живота там е по-скъп от колкото в Англия. Един Омански Риал е 2.70 Щатски Долара.

Не се изказвай за неща, които не разбираш...

За Чехия избщо не мога да се съглася, ама изобщо. Не зная как е попаднала в тази класация, но там цените са си доста сериозни и са почти, като немските, а заплатите са в пъти по-ниски. Така, че не виждам как и по какъв начин може да е евтино в Чехия. Даже много чехи ходят до Словакия да пазаруват по-евтини стоки.

То това е търговията - купуваш на евтиното и продаваш на скъпо.