Фейсбук ще се бори с опитите да я използват за пропаганда

Социалната мрежа Фейсбук ще противодейства на опитите на държави и организации да я използват за влияние върху общественото мнение, предадоха Ройтерс и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Фейсбук ще се бори с опитите да я използват за пропаганда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аиде - първо гугъл се разтревожи, че някои може да прочете нещо изпаднало от "неправиланата" медия, сега и феисбук..чака ни масирана цензура и обезсмисляне на интернет като средство за осведомяване...щото на глобалистите не им отърва хората да научават истината

Честно казано, изобщо не ми пука за Фейсбук - никога не съм си правил профил там, а и не виждам за какво. Така че тяхната нацистко-фашистка цензура изобщо не ме интересува.

саше, на луканов му е мъчно за тебе. вика те!!!

милицията на сашо дончев е педофилна. а евреите ще бъдат изчезнати! като зло за продажба!

Ако изтриваха фалшивите профили, нямаше да остане нито един. Усещат че хората ползващи го поумняха, та се опитват да ги излъжат отново.

Система създадена за шпионска цел и манипулация ще се бори срещу това да я използват за пропаганда.

Ако не искам да ме сканират и да ми поавят досие няма да си излагам личната история в снимки и разкази на всеобщо обозрение. Например във фейса. Щом го поавя, значи ИСКАМ да ме "такова" всеки, който не го мързи.

Джинът е вече изпуснат от бутилката. Всеки с възможности може да набере информация за ползващите фейса и да им направи профил. И росле ориентирано да произвежда агитация или дезинформация на групи от хора.

Още ли вярвате, че го направил Цукърбъргър, или Бил Гейтс - Майкрософт? Тези са същите успели млади мъже като нашият, само че са по-слабички и не толкова нагли.

А ще спира ли феминистката пропаганда и тази дето представя талибаните като жени и деца?

фацебук трябва да бъде закрит. много милиция се е навъдила там.

той си е едно РПУ, дет' се вика, от самото начало

Поредната идиотщина..Щом видите ли не са го клазали по телевизора или не са го написали в ''медиите'' значи видите ли не е истина????Само дето във фейса има много повече достоверност и реалност в написаното отколкото по медиите ама някои хора се чудят как да ''заработят допълнително'' решавайки кое да е истина и кое не???

ми и тебе да те нема. теб, троле на борисов и радан костов съм тепитал много пъти: ти как така не си анонимен, да дойда пред вратата ти! и да те изненадам. та ти нямаш обяснение за собственото си появление на тази земя. фацебука е тъпа, щази-еврейска история. пък ти си се пиши "регистриран".

създателите на фацебука са много болни. да създадеш такава организация, за да се ровиш в мръсното белbо на хората е повече от болно и перверзно. после да наречеш най-асоциалното - социално е престъпление срещу човечеството. тая на снимката не знам на какво се радва, но перверзията и е очертана на лицето .

Тая на снимката се радва единствено на парите. Няма достатъчно сетива за други радости.

Те щяха да се борят и с фалшивите новини , но засега успех им е почти нулев :) Очаквам същата успеваемост от тези некадърници !!!

фацебук бе особено активен по време на т.нар. "арабска пролет". защо тогава, евреите не предприеха мерки за "антиагитация"? риторичен е въпрост, както риторичен е въпросът КОЙ? и с чии пари спаси фацебука от срив на стойността му на "свободния" "пазар". или вече забравихте, че фацебука бе пред фалит? колкото до "анонимните". не виждам с какво толкова ви пречим на живота, толерастните-фашаги. които таят в мръсните си душички един глобален контрол, който няма да ви бъде даден. това е !

Ти, драги ми драгинко, имаш проблем. При това голям проблем - решил си, че си анонимен. Не, не си анонимен. Щом демонстрираш присъствие, няма как да си анонимен.

Глобална цензура, като следствие от натрапвания неолиберален (неофашисткия) мироглед.

Остава само да си направят и държава и да водят войни срещу трези, които не харесват! Всъщност защо поведението на Фейсбук е като огледало на външната политика на САЩ?! (риторичен въпрос)

Живял съм в комунизма. Такава нагла цензура като сегашната западна не съм и сънувал. Парадоксът е в това, че соц пропагандата на времето беше тотално права за империализма, даже много меко се изразяваше. Същинският тоталитаризъм се оказа либералният глобализъм. Мега циничен и нагъл. Радвам се, че 90% от хората разбират за какво става дума. Личи от коментарите тук например, че трудно се облъчват мислещи хора, особено от тъпанари.

с огромно съжаление, каато един голям американофил по онези времена, трябва да потвърдя мнението ви. т.нар. "демокрация" е само една фасада, едно лустро, което мами младите и глупавите. после всички сме "господин за един ден". но не повече. все пак евреите трябва да печелят за нечия сметка. най-добре за тях е за сметка на нас- гоите.

Пропагандата е сложна наука, приятелю :) Соцпропагандата беше инфантилна до немай-къде! Днес россиянската ви пропаганда е на същото ниво - разчита на хора, които не са информирани! Социалистическата/комунистическата пропаганда твърдеше истини за капитализма, но само точно определени истини, докато за социалистическите недостатъци скромно премълчаваше и дори преследваше тези, които се опитваха да посочат гредата в комунистическото око. Плюс абсолютната забрана на хората от Соц-Лагера свободно да пътуват до прогнилите страни, за да могат сами да се уверят в плюсовете и минусите! Ако хората имаха възможността свободно да съпоставят, оценяват и избират, много неща, които ни се случиха, нямаше да ни се случат! Поне щяхме от първа ръка да знаем що е то капитализъм и как да го пренесем на местна почва! И тук е най-голямото престъпление на комунизма - затварянето на хората в клетките на Лагера!

но само за лагера и забраната за пътуване. Е, сега пътуваме, ама колко от цялото население? Познавам хора, които още смятат, че Германия ще ни оправи. Едно е да пътуваш като турист - то тогава и у нас е хубаво. Друго е да работиш там или да учиш, тогава нямаш кой знае какъв избор и преглъщаш всичко, в името на някаква цел. Трто е да работиш с чужденци тук. Според мен тогава най-ясно проличава лицемерното и вискомерно отношение към нас, обаче на рактика с оказва, че ние и знаем, и можем повече. Колко пъти ми се е случвало да възкликна "Ама ние сме по-добри бе!" Тотален непукизъм, неграмотност и тъпота, особено на ниските нива, когато се бориш с някакви каки като прасе с тикви, всяка наша соц лелка по гишетата работеше по-съвестно и читаво, уви. Но заразата взема жертви и у нас, младите каки и тук, там ме искат да работят и не им пука за нищо.

Комунягите лъжеха или просто не ни осведомяваха за нещата. Западняците много повече се стараят, докато изманипулират хората, защото някаква свобода там все пак има дори сега. А преди е било още по-добре. Хората преценяват нещата на Запад сега, а по времето на соц-а тук и там не си заключваха колите и къщите.

фацебука е щазито на коминтерна на новия световен безпорядък организиран от евреи - фашисти.

ти не пишеш анонимен. Ти тролиш. Кво дъвъчеш толкова старателно за реалната ти снимка?

А по принцип когато огромна западна медия от калибъра на СНН съобщава новина, с анонимен източик или само един човек, без потвърждение от други места, това реална новина ли е ?

Естествено, че е реална! Просто е от различна реалност :D

Нарича се "виртуална реалност" ;)

Баце може ли да си Фейси, че той друг начин не познава за контакт?

Тъй като интернет остана единственото поле за СВОБОДНА обмяна на мнения, собствениците на медии и преса (която вече никой не чете), новите фашисти - глобалистите, се чудят как да наложат цензура, та да остане само "правилната политическа линия" и НИЩО РАЗЛИЧНО от нея. Убийците на истината искат във ФБ ако може да се постват само фотоси на кучета и котки, както го правят милиони кухи лейки по света. Искат да ни направят "щастливи безмозъчни роби", които по никакъв начин не оспорват властта на наднационалната олигархия.

Безмозъчни роби - да, щастливи - не. Тъпо нахилените физиономии не са от щастие, а от ментални проблеми.

Ето, сама си го написала - СВОБОДНА обмяна на мнения!!! Разбираш ли, че това, дето си написала тук и това, дето си ме оплюла по-долу, се нарича ДВУЛИЧИЕ?? Ти всъщност не искаш ОБМЯНА на мнения, а искаш да НАЛАГАШ твоето си мнение за това, що е то свобода. Но това дори НЕ Е ТВОЕ мнение, а мнение на някой друг, наложено ти по един или друг начин, по който начин ти искаш да го наложиш и на мен! Е, няма как да се получи! Между другото, понеже често обичате да се фукнявите колко добре познавате "1984" на Оруел (без да сте го дори и чели, най-вероятно) имате ли въобще познанието, за да тълкувате това, което е искал да каже автора? Или тълкувате написаното така, както дявола евангелието? Явно и понятие си нямате от живота в един "Социалистически лагер", както също така си нямате понятие защо комунистическите бонзи го наричаха именно "Лагера", а не по друг начин? Ето, дадох ви тема за размисъл. Мислете, ако ви е по възможностите.

Нещастно човече, чела съм Оруел в оригинал. Но твоето скудоумно мозъче мисли само от собствената инсуфициентна гледна точка. Твоята "истина" не е ИСТИНАТА. Колкото и да ти плащат да я пробутваш!

че то от фейсбоклука има ли по-голема пропагандна машина за промиване на мозъци ???

"Министерство на истината"!!!

"1984" - Джордж Оруел

Целта е цензура и Фейсбук да бъде използван само от "една държава и организации " за пропаганда !? А за "фалшивите новини" да не говорим....Като започнем от "белите каски"-артисти в Сирия ,така наречения Сирииският център от един човек в Лондон на който се позовават всичките им медии за разпространение на фалшиви новини без да носят отговорност за това !? Да не забравяме и това че всички основни медии от Вашингтон до София се командват от един център и служат за неолиберална пропаганда и разпространяването на "фалшиви новини " , сега се заемат и с интернета !?

Не, целта е такива, като теб и подобията ти тук, да бъдете спрени по някакъв начин. Или ще бъдете нормални човеци, или си направете някаква ваша си там пропагандна мрежа и храчете на воля! Защото, примерно аз, като намеря в пощенската си кутия разни пропагандни писания, дирекно ги намачквам и ги изхвърлям, без да ги чета, но тук вие най-нагло ми се натрапвате и за мен е трудно да ви чистя или направо изхвърлям.

Ами ,кой те кара да ми четеш писаниците ; ))

Голям смях.... Първо да зарибим всички, като им кажем, че може да пишат каквото си искат, после да ги пляскаме през ръцете и да викаме "ааааа, не така!".

Проблема е, че ти и такива, като тебе, пишете не това, "което си искат", а това, което ви наредят!

Да ви пикам на насрания Факебукс. Снимчици, селфита, лайквания- майквания, шервания, споделяния... Ба си тъпотията. Промити мозъци. Вместо, например, да си изперете насраните гащи с кафявата кора по киселото дъно, вие цял ден си губите скъпоценното време в кирливия Факебукс....

Ясно ли Ви е дами и господа?САЩ ще цензурират всичко във " Фейсбук" в името на тяхната политика!Ето шефката в социалната мрежа вече се отчете пред американските власти и им козирува!Отврат!

ФБ е частна мрежа и като така, собственикът има правото да задава темите на своите гости. Ако не ми харесват определени "гости", вмъкнали се с фалшиви покани, то аз ще търся начин да ги намеря и да ги изритам с шут през вратата или за по-пряко може и през балкона!

Верно ли така стана? А, да е стигало до теб, че законите важат и за частните компании? А, случайно да знаеш, че публично търгуваните компании имат стабилни задължения, освен да си правят каквото си искат?