Турска НПО ще съди България за изборни действия

Неправителствена организация на турците, живеещи на Балканите, възнамерява да съди България за действия, свързани с изборния процес.

Обратно в новината

Коментари - Турска НПО ще съди България за изборни действия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е изсмукало мозъка на турците

Ще ми пръднат на дедовия.

Турската общност съставлява около 10% от населението - Кой, кога и по какъв начин е изнесъл официални данни за наличието на турска общност в България и за нейния брой? Наскоро пак турски източник твърдеше, че мюсюлманите в България били 13%. Но дори и да е така, Турция не е единствената мюсюлманска страна в света, нито е център на мюсюлманския свят.

Ние казваме ли на турците как да си провеждат изборите в Турция? Нахални са.

Болшинството мохамедани в България са си чисти българи. Да ги наричат балкански турци заради сходството във вероизповеданието е изключително агресивно и арогантно от страна на Турция. Такива неща не трябва да се подминават без отговор.

абе защо давате гласност на всякаква турска измет, като по този начин им помагате да постигат целите си, които съвсем не са буквално в това, което казват? Тоя може да съди толкова колкото аз мога да съдя Ердоган, че не спазва правата на човека.

Като чух НПО, всъщност,всички Адвокати на араби- мигранти, бежанци трябва да ОТИДАТ в арабските страни и там да адвокатстват- защо другите араби се държат зле с тия араби тръгнали към Европа... Там да си търсят Правата... Ние, българите си имаме ДЪРЖАВА, която трябва да се грижи за нас. По същия начин и който има къща , ще има и подслон. Нямаш право да нахълтваш и нахлуваш в чужда къща или Държава, щото нахлуването винаги се наказва с разтрел.. Арабите да си ходят ОБРАТНО в Африка( или Азия) и да си стоят там, за да не ги ИЗБИЕМ както сме го правили и преди години....

Д а съдят ердоган за това кето твори в турция ...тука нямат работа!!!!Турците да в турция!!!!

Време е българският СЪД да поправи ГРЕШКАТА си с ДОСТ...

Решението как да се гласува в чужбина е суверенно. Тоест непеото има нулев шанс. Само ще си похарчи парите.

Интересно защо едно време не съдиха бай Тошо.

балканските турци дасиебатмайката както и турските балканци

Адвокати на НПОто ще са Николай Хаджигенов и Красимир Кънев от БХК. Новината е от БТА. Честито на малоумниците гласували за Бойкикев и шайката на червендалестия нерез.

Едва ли се надяват да спечелят делото, по-скоро се опитват да раздухат някакъв скандал. Но България трябва да предприеме някака промяна на избирателния закон. Примерно да гласуват тези които плащат данъците си в България. Или в страни от ЕС. Натискът от страна на Турция е недопустим а ние в момента нямаме законови средства да се противопоставим.

Kalin

Що първо не се заемат с нещата в Терция и тамошния терор и диктатура пък тогава да гледат на други места или им се плаща за това?

Турската общност,дрън дрън.Махайте се в Турция!

Как може да се отнеме гражданството на два милиона българи зад граница. Това е по-лошо от възродителния процес.

Kalin

никой на никого нищо не отнема стига да се има за българин а ако се има за турчин грък или......има алтернативни държави за това

Боргъзите на Фашагата се кланя на ЛЕВСКИ- София, докато четата на Праси войвода, на БОТЕВЪ- Пловдив

Самият фак, че заинтересована страна се явява турска НПО говори достатъчно за политическата ориентировка на ДОСТ! Т.е. ДОСТ е ТУРСКА политическа партия в България и като такава е противоконституционна!!!

Обаче кой разреши този противоконституционен акт ? Българският Съд ! Той разреши регистрацията им. Сега кутията на пандора е отворена...

Абсолютно ненормална ситуация- двойно гражданство за хора, които нито живеят в България, нито милеят за нея. Те са употребявани да подкопават Родината. Настъпил е моментът да се премахне двойното гражданство за хора извън ЕС или да се приеме закон за отседналост.

Май имахме една песен- Край Босфора шум се вдига...Младите знаете ли я тази песен?

Не забравяйте, че когато се премахне двойното гражданство и за българите в чужбина, тогава те няма да могат до гласуват, а имотите които имат в България ще бъдат облагани с данъци които не зная дали ще им харесат. Зная от опит. Така ще се опразни още по- бързо държавата. по- скоро може да се каже, че поне единият от родителите трябва да е българин.

Имотите, които имат в България и сега се облагат с данъци!

кой щурак им е дал на тия българско гражданство? Те не могат да пишат и четат на български. Не живеят в България. Не си плащат данъците в България. Не служат в българската Армия. Не правят здравни осигуровки и пенсионни осигуровки тука. Идеала им е Велика Турция. Ми извинявайте, ама аз ако ида да гласувам за кмет на Бурса или за Межлиса ще ме изгонят кат мръсно коте. От де накъде те ще ми казват кой ще ми е на мене кмет и кой ще ми е депутат? Тая простотия с двойното гражданство за пингвините трябва час по-скоро да се ревизира.

само путин може да разреши подобни проблеми ,но няма кой да го проумее !

ако се помолите и целунете този в панталона ми догодина ще имате дори и 5 секции в по малко

Време е да отделим филията от мухите ! Местан да се постави на своето място , иначе все ще плаче на Ердоган за защита , може и да провокира някакъв конфликт Турция с България ! Много е важно да се отзове от Турция Нейнска Посланника на България и никога повече да не заема държавни постове , днес нейния брат пиян беше в Евроком и плуеше всичко Българско !

Премахването на двойното гражданство ще реши въпроса веднъж завинаги.

2 милиона българи живеят в чужбина

Щом са българи, какъв е проблемът? Те получават гражданство по право, а ако в онази държава е разрешено, нямат проблем. Ако питаме поне един избирател от Турция какъв е по етнос, всички до един ще се самоопределят като турци.

и какво като живея в чужбина. Аз съм си с български паспорт и нямам Швейцарски. Нямам двойно гражданство. Ама турците имат.

Турска НПО -няма такова животно !

кой харесва БГ си остава тук кой иска Турция в Анадола

Лично на мен ще ми бъде интересно кой съд би ги допуснал като страна по този казус, това не е организация на българските изселници или помаци ами си е директно турска НПО няма как да се бори за правата на българските граждани в чужбина.

Турска НПО, това е малко смешно, отнесено към този момент. Там всичко вече се контролира от един човек. Същия който бомбардира кюрдите в Турция.

Май идва времето, да се премахне едно недоразумение, наречено Двойно българско гражданство. И проблемът ще бъде решен веднага. И да постъпим както в някоя по-западна държава: получаваш пенсия в Италия, но седиш в Италия и си я харчиш там. България е дом на българите. Турците си имат свой дом Турция. Кой от къде е, да си ходи по домовете.

Така е справедливо всеки да си ходи в дома. Да не говорим, че по принцип Турция няма място в Европа. Тракия е нашият дом не техния. Горда Стара планина до ней Дунава синей, Слънце Тракия огрява над Пирйна пламеней!

Истината е, че от както Ердоган дойде на власт вече 10 г. Турция става все по-голяма заплаха не само, за България. Всъщност ние сме последната страна с който зорлям се скарва. Защо го прави? От много акъл, или от малко, вие решете. Изолация на бясното куче това, ще е реакцията на всички в Европа.

НЕЗНАМ КОГО ЩЕ СЪДЯТ ФЕСОВЕТА НО ЗНАМ ВСИЧКИ ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНИ ПАРТИИ ТРЯБВА ДА НАПРАВЯТ ДВЕ НЕЩА 1-ДА ДЪДЕ ОТНЕТО ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО НА ИЗСЕЛНИЦИТЕ И 2-ДА БЪДЕ ЗАКРИТА РЕГИСТРАЦИЯТА НА ТАЯ СКАПАНА ПАРТИЯ

Издишвайте въздух към книжни покрития на стените и течни предястия / супи / ........

Да ресурс,раздаваха боб и леща..:)

Тия няма да се примирят, че ДОСТ-а им не влезе в Парламента :) А хвърлиха такъв ресурс в капманията им - цялата Турска държава беше ангажирана с това.

murena

следващия път ще влезе, ако нищо не променим

България да внесе иск в ЕС за наказание срещу Турция, за намесата и в изборите в България - агитация на турски министри, агитация в Турция да се гласува за ДОСТ - това си е намеса във вътрешните работи на суверена държава. Да се обвини Лютви Местан в престъпчение срещу държавата, като проводним на чужда политика и и нтереси в България. Докато занимават ЕС с това, Ердоган ще тегли секирата на Местан. С техните методи по техните глави.

Докога турци ще ни наставляват? В много европейски страни няма двойно гражданство, а в тези където има (Канада, напр.) съществува ограничение за гласуване на избори - в предходната година трябва да си бил резидент (жител) на страната (т.е. да си живял там поне 6 месеца), да си плащал данъци и т.н. Какво общо имат с България изселниците, освен да си пращат децата да учат тук безплатно, и после айде у ЕСът да работят??!!

Има двойно гражданство.

политическата гмеж в БГ няма да забрани двойното гражданство никога, но могат поне да сложат условие за отседналост - 6 месеца в годината, с което да се дава право на гласуване!

Нека си имат турското гражданство. Но ако ще гласуват за българско правителство да си живеят в България. И обратно - щом живеят в Турция да си гласуват за правителство в Турция.

следва да отмени двойното гражданство, защото по пътя на турската демокрация ще станем анадолска провинция.

само за българи без двойно гражданство, защото може да гласуват в полза на чужда държава. Тогава отпадат всички турски и македонски тарикати.

Не знам защо имаме толкова НПО-та и институти, след като досега никой не се е заел с новите аспекти на отношенията ни с турците, които си позволяват открито да посягат към националните ни интереси. Един "учен" си позволи да каже, че нямало такава народност българи. Да им се обясни кои сме ние, а че всъщност те са конгломерат от племена, обединени от исляма.

Много правилно.

при български избори да се спазват българските закони. Нема да правим турлю гювеч.

Е?!? Спазиха ли се?

Първата работа на новия Парламент е да се занимае сериозно с двойното гражданство на лица от държави, които не са в ЕС. В изборния закон трябва да добавят, че извън ЕС се гласува само в дипломатическите представителства. Това си го изпросиха сами, защото не знаят къде е границата на добросъседските отношения.

Али Резак да си гледа Ердоганя и да не се занимава с България! Да си оправят собствената демокрация, а после нашата!

не съди това турско НПО за гавра с образа на най-великият българин, Васил Левски, обесен от самите турци, наследниците на който сега използват образа му като параван на откритите си действия за постигане политическите цели на турското правителство и откритата им намеса във вътрешните работи на страната ни?!

Едва ли ще успеят. Първо трябва да защитят техните журналисти и културни дейци, преследвани заради несъгласието си с управляващите и тогава, ако са по-демократи от нас, да търсят някаква своя справедливост. Свикнаха да се намесват непрекъснато, а тук никой да не реагира. Някой трябва да им каже, че прекаляват. Ние не им се месим кой да влиза в Меджлиса им, да не се бъркат и те.

Ето до къде стигнахме с нашите продажни съдии които дават лиценз на партии от други националности ,нека тоя съдия да каже в коя държава в ЕС или например Америка Канада има турски партии или арабски,или например руска или китайска партия,а в Германия са милиони има ли такива партии,само в България и наблизо по бълканите,имам познати турци тук от Бълагария свесни хора и ър не са съгласни,камо;о хора живеещи в турция от 20 или 30 г. да идват тук и да решават съдбата и живата ни,тия две партии трябва вече да бъдат закрити и мюсюлманите тук да не бъдат използвани на шепа хора да трупат богатства и милиони на техния гръб..

манталитета на някои турци бил да са нахални - не всичките а тарикатите, Турски турчинт ти говори за демокрация. Знаят ли Ердоганците каква е тази дума? В Германия има турски шпионаж за германските турци! Демокрация?

в същност това нпо има право! но не трябва да съди България за малкото урни, щото броят им се определя от закон! но могат спокойно да осъдят ония двамата "патриоти"каракачански и валерката, дето биха ханъмата и пречиха на български граждани не само да упражнят правото си на глас, записано в Конституцията, ами и да влезнат в страната! и ще ги осъдят!

"биха ханъмата", а ма в Турция ги учат КАК СЕ БИЯТ ЖЕНИТЕ. Алашик маймуна камшик не ще, нищо че се е намирала ханъмата на Булгаристанска територия - РЕГИОН ТРАКИЯ.

разбираш ги ти нещата, явно са ти ясни! после, когато тия осъдят ДЪРЖАВАТА заради двама иди..оти, тогава ще се сетиш! то на българина вторият акъл е много скъп!

Какви български граждани са бе дюнме,те си живеят постоянно в турция,а това,че са избягали от България и са си избрали нова родина,вече реално не ги прави българи!Този закон за двойното гражданство,особено на хора,извън Европейския съюз,трябва да се отмени и да им се отнеме двойното гражданство!Това ще е най голямата справедливост в избирателния кодекс на България!Не мога да разбера какво стана със закона за отседналостта!Имаше такъв закон,но няма кой да го изисква!Продажна политическа пасмина!Ти на мене,аз на тебе и законите са АУТ!

малоумник, аз ти казвам как е, а ти ми разправяш как трябва да е ! ние всички знаем как трябва да е, ненор..малнико, но това нпо ще осъди държавата ни, заради двама иди..ота като тебе!

ПЕТ ВЕКА ПИХТЕ НИ КРЪВЧИЦАТА,И ИСКАТЕ ОЩЕ.ОПРАВДАВАТЕ СЕ С ТЕЗИ НЕЩАСТНИ И ИЗМЪЧЕНИ ХОРИЦА ДА ПОСТИГНЕТЕ СВОЙТЕ ЦЕЛИ.УМИРАТЕ ДА ВОЮВАТЕ.АГРЕСИВНИ И НЕОБУЗДАНИ СТЕ И ВИ НЕНАВИЖДАМЕ

България по принцип е приела да останат тук?