Опасни супербактерии заразяват хора, животни и храни

Опасни супербактерии, открити в хора, животни и храни в страните от ЕС, са сериозна заплаха, тъй като са резистентни на използваните досега антибиотици.

Обратно в новината

Коментари - Опасни супербактерии заразяват хора, животни и храни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И като написа "ФАКТ", мислиш ли, че трябва да повярваме? Направо 400 000 000 е била радиацията. И то само от Чернобил. Всечки други радиации са съвсем безвредни. . "РЕАЛИСТ ( нерегистриран ) 23.02.2017 11:24 . Истината е, че ЧЕРНОБИЛ НИ РАЗКАЗА ИГРАТА !!!! Колкото и да се мъчим да живеем природосъобразно - почвата е замърсена в дълбочина с радиация. Факт: В дните след аварията киселото мляко в Родопите е било с 400 000 бекерела радиация/при допустими 1000/. Какво повече да умуваме - когато фактите говорят и боговете мълчат....:(

Айдеее, лабораториите работят, не спират.

Пак се казва малко изкривена истина!!! ДА зараза има но е пренасят така наречените бежанци и не е това което е написано, но се казва така за да не панират хората!!

Понеже едноклетъчните бактерии, могат да изработват стратегии, значи със сигурност са по интелигентни от този който е написал тази глупост !

Сега очакваме новината , че фармацевтична компания е отрила антибиотик за борба с тези вируси. Съответно и подходящият пробиотик. Рекламите да започнат - сега.

псевдо бежанците ги разнасят тия вируси и бактерии

В тялото на човека има около 5кг. бактерия или приблизително 100 трилиона. Различните видове са около 3 милиона. Не знам с какво ни плашите. Както са писали под мен пийте ракия и яжте умерено НО БЪЛГАРСКО.

Само дето български храни, вече няма.

То за искане, всеки иска да живее на село сред природата, но на кой му стиска - да поддържаш къща е къде по-скъпо от апартамент - и да селото е за богатите хора, които имат възможност да се препитават и да поддържат тоя лукс

При тази напълно безхаберна употреба на антибиотици ще става все по зле. На колко от вас, когато са им изписвани антибиотици, им е правена микробиология и антибиограма? Повечето хора дори не знаят какво значи това. Изписването на антибиотици без изследвания е откровено престъпно. Лекарите нито знаят какво точно лекуват, нито знаят кой антибиотик би имал ефект. В резултат, бактерии които преди 10 години е можело да бъдат лекувани с Н на брой антибиотици, сега са резистентни към почти всичко.

Se taia

Е да, ама ако лекар ти изпише тези процедури, ще му резнат зелката. А така минават с по-малко писане. Кофти, но докато не променят начина на работа на лекарите в болничните заведения - ще е така положението...

Да си интелегентен отколкото учен.Вие знаете ли гайдансите в Англия -получаваш за пневмония амоксицилин и нищо друго.И така дори 10 пъти да боледуваш докато си заминеш.Такова мислене е правилно теоретично но приложено в практиката е смъртоносно.А иначе от 20 години няма разработени нови антибиотици щото в други лекарства има много повече пари.Но защо се хабя да обяснявам.Невжият може да те разбере.Напомпаният с знания глупак никога.Няма държава в света където да се прави микробиология на всеки накити се изписва антибиотик.Връх на дебилизма.Отнема 4 дни ако имаш лабирАтория и като излезе пак имаш да избираш от около 5 антибиотика.Освен това има разлика между чувствителност ин виво и ин витро.Хубаво е да се мислиш за умник но нещата в живота са по сложни отколкото изглеждат.

Забравих да те информирам че и сега има антибиотици които никой лекар не изписва без Антибиограма и Които се пазят само за резистентни щамове.зтака че споко и хубав ден.

че има резистентни клинични щамове дори и към такива антибиотици, от т.нар. червена книга, ще се разсърдиш ли?

Лекувайте се с хомеопатия !!! Водата лекува!!!Пожелавам Ви да сте здрави! П.П. Настройването срещу антибиотиците е най-вече заради тази нова псевдо наука -хомеопатията, заради, която при много хора лекувани с нея се стига до сериозни усложнения!!! Но печалбата на производителите и търговците е много голяма ,защото с антибиотик се лекуваш за 7 дена а с хомеопатия 2-3 месеца и пак без съществен резултат или в повечето случаи никакъв. Но да антибиотиците не трябва да се дават безразборно! А хомеопатията не лекува нищо!!!Просто защото в нея няма лекарство!!!Затова Ви съветвам вместо хомеопатия просто да пиете вода, ако може от най различни източници за разнообразие!

Брутални глупости си писала! Поне от НАУЧНА гледна точка! Пропагандата, мошеничествата на тарикатите "фармацевти" продаващи БОКЛУК-пласебо и ОТРОВА е с комерсиална цел, а Тълпата ... е като не е образована, нищо добро не я чака :(

право, само дето има случаи, в които няма време за антибиограми, тъй като траят до 2 ,3 дни! После проблемът не е точно в хората, а в промишленото животновъдство в т.ч. рибни култури, което се практикува в момента, големият брой животни на малко пространство, непрекъснат цикъл на отглеждане в затворени помещения, води до тежки последствия и НАЛОЖИТЕЛНОто използване на много и различни видове антибиотици. и т.н.

Трябва да се върнем колкото се може по бързо към природата,макар че това е вече много късно.Химията и генно модифицираните храни да бъдат забранени..Човекът е най лошия животински вид създаден от природата..

ЛУДАТА КРАВА - ша затрие 98,999% от населението на света... ПТИЧИЯ ГРИП - ша затрие 99,9% от населението на света... СВИНСКИЯТ ГРИП - ша затрие 99,99% от населението на света... ЕБОЛАТА - ша затрие 99,999% от населението на света.. И нови и нови МИЛИАРДИ ЗА ЛЕКАРСТВА.. Дори и Бил ГЕЙТС инвестира вече в тях.. Щот преди дни ни предупреди и той за ПАНДЕМИИ... Явно във фармацията НОРМАТА НА ПЕЧАЛБА е НАЙ-, НАЙ- ГОЛЯМА.... А за ДА я има - трябват НОВИ И НОВИ СТРАХОВЕ ДА СА НАСАЖДАТ..

Сипи си още една ракия и не се опитвай да мислиш понеже не ти се отдава!

То СВЕТЪТ си е отдавна за ЗАТРИВАНЕ, така че яжте, пийте и си носете новите дрехи, за да не Ви ги носи друг!

Ами то като се смешаха разни раси и племена по света и най-вече в Европа,това може да се очаква. в скоро време ще плъзнат и много забравени смъртоносни болести пак благодарение на това,че се умешаха какви ли не племена и раси.

Аз

Ся... Абе, ДИРници... Не че нещо, ама... СОбствените си новини, аджеба, четете ли? Щото ето какво сте ни информирали на 08.01.2015: "Нов антибиотик - първият от близо 30 години, има потенциал да промени борбата срещу устойчивите супербактерии. ... Тестовете са показали също, че прототипното лекарство действа срещу устойчивите бактерии по уникален начин, при който няма вероятност от развитието на антибиотична резистентност - една от най-големите пречки пред създаването на нови антибиотици." Да ви напомня, че след като подробно ни информирахте, че в ЦЕРН открили неутрина, които се движели по-бързо от светлината, което значело, че Айнщайн е грешал, после пропуснахте да споменете, че след като вкарали оптичния кабел намястото му, неутрината изведнъж тръгнали както се полага - по-бавно от светлината, а некадърния италианец, който "опроверга Айнщайн, т. нар. професор н'амкойси, го изхвърлиха от ЦЕРН и кариерата му беше съсипана завинаги. Общо взето... да земете да се ограничите върху политическата тематика, а... Само тя ви е по силите. За друго не сте чели достатъчно книжки, таквоз.

Чесъна ни е китайски (китайска химия-боклук), лука ни и той с отрови. ЗАТОВА решението е само едно ! ---> Отиваме на село и си садим в крадинката лук, чесън, доматци и картофи. И си ядем всеки ден домашен лук и домашен чесън от градината ни. Така ни вирус ше ни хване ни нищо.... Един ден сме на чесън, другия ден на лук, и така ги редуваме всекидневно, никакъв вирус няма да припари до нас. 100% гаранция.

А ако имате и овощни дървета в двора си - 3 череши, 3 ябълки, 3 круши, 3 кайсии и 3 праскови, 1 дюля и 1 липа, е те ви храната целогодишно. Разходите ви ще са само за хляб и вода от магазина. Всичко друго от градината. Затова бъдещето е назад към природата. Към селото. А не към фармацестичните компании и пълните градове. пп. и не съм някакъв стар човек като ви го казвам това.... на 28 години съм с висше икономическо образование, но искам да живея на село сред природата.

То за искане, всеки иска да живее на село сред природата, но на кой му стиска - да поддържаш къща е къде по-скъпо от апартамент - и да селото е за богатите хора, които имат възможност да се препитават и да поддържат тоя лукс

Да си жив и здрав, абсолютно вярно! 100+ (аз съм дърт, но не съм живял на село досега и мисля вече да последвам съвета ти)

семената и гена,кво да садиш.все тая.

Това е резултат на тоталното и масово прилагане на антибиотиците в хуманната и ветеринарната медицина, стимулирано от формацевтичната мафия.

Преди 30 години от грип се боледуваше 1-2 пъти в годината, лекарствата струваха стотинки, а и не винаги се прибягваше до антибиотици. Сега грипове се карат 4-6 пъти в годината. Една от демократичните мерки на ЕС да ни забранят да произвеждаме евтини лекарства, например амидофен или аналгин-хинин на цена 25-30 ст. започнахме да пием панадоли и нурофени за по 4-5лв.ДА но и демократично.

Къде е лекарството на баба, което лекува всичко и беше много евтино- Хинин????

Нашето ДНК-а си е най-доброто оръжие срещу собственият ни организъм. Кви 25 хиляди кви 250 000 мъртви. Туморите убиват по успешно милиони човешки същества! Мутирали човешки клетки ,убиват близки и познати всеки ден! Това е най-страшното оръжие,което природата е измислила срещу човечеството.

Истината е, че ЧЕРНОБИЛ НИ РАЗКАЗА ИГРАТА !!!! Колкото и да се мъчим да живеем природосъобразно - почвата е замърсена в дълбочина с радиация. Факт: В дните след аварията киселото мляко в Родопите е било с 400 000 бекерела радиация/при допустими 1000/. Какво повече да умуваме - когато фактите говорят и боговете мълчат....:(

Едно време имаше една- две партии и една-две бактерии, сега партиите са десетки, бактериите- също, освен това- са и много опасни, също като партиите... Псевдодемокрация, какво да се прави...Еврогейски ценности, Монсанто, Байер, илюминати, масони, гои, евреи, нов световен ред, масово преселение на народите, ГМО и така нататък- все еврогейски ценности

FuckTheEU

Няма да се плашите! Суперфармацевтичните корпорации отдавна са разработили суперантибиотици срещу супербактериите, и ще ви ги предлагат на суперцена!

байер-монсанто ще ви оправят, антибиотици се дават на животните, за да ги поддържат изкуствено живи докато ги заколят, защото ги хранят с ГМО фуражи от царевица, от които се разболяват и се получават тези мутирали супер-бактерии. Ако не знаете Бил Гейтс и Рокфелер са си построили Ноев ковчег на най-северния остров на земята, който е част от Норвегия. Така, че овце, денят на окончателното ви заколение и затриване наближава!

Салтка с повечко Кромидец и една ракия. Кромида е голем човек, особено, ако сдъвчете по голямо парче, да ви излезе през ушите и носа.

Така е, но само ако е домашен! Ако е купешки, тъпкан с отрови, май по-добре без него....

Балансът в природата винаги се възстановява. И без това прекалено много кофи с л*йн се разхождат по планетата

Бактериите мутанти не са конкуретноспособни при нормални условия спрямо другите бактерии и при премахване на селектиращият фактор - онтибиотик в най-честия случай, техните популации бързо намаляват за сметка на немутиралите бактерии. В следствие на мутации те са изгубили важна генетична информация и жизненост. Най-честата причина да станат резистентни към определна група антибиотици е че в следствие на мутации губят рецепторите към които се прикрепят антибиотичните молекули и това ги прави устойчиви към тях. Трудно е да кажем на суперслабаците супербактерии.

мамин недочел, недоучил сладък. Прочети за Klebsiella Pneumoniae ESBL и как като си я хванеш в белия дроб, за 2 дена правиш сепсис и хващаш пътя към св. Петър, няма пробиотик, няма антибиотик, няма интензивно, няма западна, източни болници, йоги моги, баене, просто ако нямаш адски късмет някое будно докторче да налучка комбинацията от 4 антибиотика ти си пътник!

fraxinus

Ако попаднете в каквито и да са тежки случаи, викайте най-напред към Господ за помощ!

Ами да се възвърне на баба ми рецептата. Греяна ракия , греено вино -зависи .Няма бацили,няма вируси.

И чесън. Супер антибиотик - естествен.

Глупости!!!! Антимикробната резистентност се поражда от мутации, не от неправилно използване на антибиотици!!! Просто в някои бактерии има ген, който ги прави резистентни, в които няма - умират, в които има - този ген се предава на следващите. Неправилното и прекомерното използване на антибиотици ускорява този процес, но не го създава - мутациите са част от еволюцията - те не се създават от антибиотици!!!!

добре, че не се занимаваш с това професионално, че сума ти народ ще изтребиш от простотия! ти имаш ли представа какво е това латерален генен трансфер и при какви условия се осъществява? на какво се кодират тези гени и клъстери от гени? аман от идиоти!

Добре е човек, като пише глупости по форумите, предварително да се осведоми що е то ген и какво го променя. Някои антибиотици действат като мутагени. После променените гени се предават по т.нар. хоризонтален или вертикален път. Материята е много специализирана и е добре и журналистите да попрочетат повечко, ама българинът от всичко разбира - от футбол, през политика та до антибиотици.

Да си интелегентен отколкото учен.Вие знаете ли гайдансите в Англия -получаваш за пневмония амоксицилин и нищо друго.И така дори 10 пъти да боледуваш докато си заминеш.Такова мислене е правилно теоретично но приложено в практиката е смъртоносно.А иначе от 20 години няма разработени нови антибиотици щото в други лекарства има много повече пари.Но защо се хабя да обяснявам.Невжият може да те разбере.Напомпаният с знания глупак никога.

Ти ми дай свинско и винско па ме чекай да Умрам !

шмаркаите чесан, наи-силния естествен антибиотик! чесан лекува сичко! сека вечер една глава сураф чесан и нема да ви фане ни една болест!

Ама само с Бг чесан , китайския е ГМО.

А нечесън моа ли да го джвакам?

с новите храни от ФАЩ и Кънада ще се оправим. нощем ще светим като Ламби (внук на дядо ви Светьо), а учените ще ни изследват заради новите химични елементи попадна в организма ни.

Да се контролира производствот на храните, особено белтъчните и всичко да е под йерархичен контрол. Всичко индустриално! Пластмасово, но стерилно. И само избрани да държат ресурса

Когато правиш добро, дори да е малко, никога не е е напразно. Това доказаха пловдивчани и дарители от други градове, които помогнаха за операцията на 34-годишната Женя Стоенчева в Кипър, пише "Марица". Една прекрасна майка и жена от Пловдив има нужда от нашата подкрепа. С този апел се обърна Моника, приятелка на Женя. Жената е направила и страница във Фейсбук "Да помогнем на Женя" с надежда информацията да бъде споделена от повече хора. Женя страда от периневрални менингиални кисти на Тарлов, едно много коварно заболяване, което води до инвалидизация. Трябваше спешно да се оперира в чужбина поради тежката диагноза. Вчера д-р Файгенбаум от клиника AIMIS в Кипър и екипът му са оперирали младата майка. Бяха отстранени 4 периневрални менингиални кисти на Тарлов, които дълго време притискаха нервите в гръбначно-мозъчния канал на Женя. Тя все още е със силни болки, които обаче се очакваха след такава операция. Със съпруга й ще останат в клиниката до 2 март, след което се прибират в България и Женя продължава лечение с медикаменти и рехабилитация. Срокът за възстановяване ще е дълъг. Ще посещават контролни прегледи в клиниката, разказа Моника. Тя призовава добрите хора, съпричастни към тежката съдба на младата майка, да продължават да помагат. Спешно трябва да се съберат и останалите 19 000 евро, които Жени дължи на клиниката в Кипър. Вярваме, че заедно можем да помогнем на младата жена да живее пълноценно. Нещото, което разбрахме е, че никой не е застрахован от нищо. Застраховка здраве няма, пише ни Моника. * Превод по Дарителската сметка в лева - Банка ДСК, сметката е освободена от такси IBAN: BG86STSA93000024092469 BIC: STSABGSF Титуляр: Женя Ангелова Стоенчева

И имаш ли страх само от дядо Господ, нямаш страх от нищо друго

от снимката какво е показано плесенни гъби или актиномицети, щото със сигурност не са колонии от едноклетъчни бактерии?!

бактерията на салмонелата била резистентна на редица лекарства! Е утрепахте рибата в реката! Простотия и безпросветност, майно ле, безгранична!

Дайте го това на един биолог да пооправи текста, че е трагичен.

няма да свърши, микробиолог ще трябва да е и то бактериолог!

По -опасно нещо от комунизма и ислямския радикализъм НЯМА.

Точно така тиквата комуне и стата ортак с феса никога повече той е вреден.

Капут недоклатен, статията е за бактериите. Къде намеси комунизма, ислямизма и на майка си ......

Прав е човека, самите червени боклуци твърдят, че комунизма е заразен като сифилис

Няма се пуашите Ще ви продадем от новите ни ликарства Те ликуват сичко

Няма такова нещо.

"Антимикробната резистентност се поражда от неправилното или прекомерното приложение на антибиотиците, което стимулира бактериите да еволюират и да оцеляват, като изработват нови стратегии, за да победят лекарствата." Пак се пишат велики глупости - антимикробна резистентност, стратегии, ае стегнете се малко...

До там ще докара безконтролното ядене на антибиотици. Нищо де, поне простолюдието ще намалее малко, че се не издържа вече.

Имам една мома на работа при мен, дето ги рупа антибиотиците като бонбонки. Няколко пъти с другите колеги сме и разяснявали защо не трябва да яде безконтролно каквито и лекарства ѝ скимнат. Тя продължава да дъвче... Те ти на супербактерии...

на антибиотици в животинско и пилешко месо, в консерви, в риби, в мляко. Голяма преебушка се случи!

А това пък е незнам какво вече...

сега всички обикновени хора ще сме равни пред тези бактерии - сини, червени, черни, пепитени. А ся скачайте! Дойде Видовден!

Видов ден - да! А ВидеНов ден отдавна си отиде!!! ;-)