Баку потвърди 1 млрд. куб. метра газ за България

Баку потвърди, че ще може да доставя на България 1 милиард куб. метра газ годишно. Изграждането на газовата връзка с Гърция ще започне в началото на 2018 г.

Обратно в новината

Коментари - Баку потвърди 1 млрд. куб. метра газ за България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЯКОЙ ДРУГИ ПЪТ,ОБАЧЕ...ТО СЛЕД 5 ГОДИНИ Я КАМИЛАТА...

Ама разбира се, че Русия не е единствения източник на горива. Ама ние сме се вкопчили и не гледаме напите интереси.

Писна ми ! Щом започне кампанията за избори и започва едно докарване на газ , петрол и благоденствие от всякаде ! Само забравиха за електронното правителство !

Това добре, ама ние попитахме ли шефовете в америка дали можем да купуваме от този газ, че току виж се оказал недемократичен и в последния момент да се наложи да го отказваме, че и пак неустойки да плащаме.

Таз гЪз един министърин на СДС още през 1998-ма година ни я обеща!! И гвардейскио оркестър на аиропорта строи - фанфари да му дуят, как ни освободил он руската гЪз. И така - до 2026-год по тръбата ТАНАП ше идват къде 10 млрд. куб.м. гЪз на година от Азерия. ИТАЛИЯ е заявила от нея 7 млрд. - като инвеститор в ТАП и ТАНАП, ТУРЦИЯ - 7,5 млрд. и тя в ТАП и ТАНАП, ГЪРЦИЯ - 3 млрд. и тя щото е в ТАП. И с най-добрата МУ каракачанска оФчарка не можете да видите тук ЕДИНИЯ МИЛИАРД на България. Той може да доди нейде след 2026-та година.. . ДА ЗНАЕШ ДА ЧАКАШ, ДА МОЖЕШ да ЧАКАШ..

Тази газ едвали да стигне до българия независимо коя партия управлява .Евопейската комисия ще е много пратив.

Заради един тиквеник ще зависим от кефа на турци и гърци, вместо ние да разпределяме за тях и Европа!

и 50 години да не можем да се ползваме от тази привилегия от която руснаците ще се ползват докато им го изплатим, а после никой не гарантира дали дори болтовете ще държат. все пак рашките сега викат "морската страна" Швейцария да им строи по дъното на черно море :))))

МакКейн не е обикновен тиквеник. Той е брутален масов убиец. Не подценявайте злото.

Какво ще разпределяш бе?! Та нали руската тръба така беше замислена, че само Газпром да може да продава от нея, на когото си поиска, на каквата си цена поиска... А и понеже сме много изгубили от този велик руски проект, чудно ми е колко печели средностатистическият руснак от това, че едни мафиоти в държавата му продават газ за своя сметка... В Саудистрка Арабия и страните от Персийския Залив местните жители получават пари затова, че държавите им произвеждат петрол. В Норвегия, приходите от петрол отиват в пенсионния им фонд. За твоята любима Русия не съм чувал такива неща. Как си представят тогава руски газ, по руска тръба, продаван по руски цени, да ни напълни джобовете?!

Моля ще ни накарат да покрием 110 милиона евро ли ?

малеее... много пара бе!!!! пенсиите на 2 млн пенсионери за един месец са това... лелееее... ко ша праим? Бедна руска душа много и се струват цифрите. А 40 млрд дето са безвъзмездно не ги споменаваш, а?

Какво стана с находището от газ, което французите откриха по време на Президентските избори и ГЕРБерастите така я поднасяха информацията, че едва ли не те са я открили? Само да те информирам, азерската газ е от източните на диверсификация на вноса на газ, което значи, че поне 75% от газта ще пак руска. Не ми се вярва, че ще е по-евтина от руската, а и дори да е по-евтина (промоционално намаление от 10-15%), ти ще плащаш ПАЗАРНАТА ЦЕНА, която търговците в България ще ти дадат. ГЕРБерастки нещастник. Всички сте тъпаци като вожда ви.

на какви цени ще го доставя ?Да не стане като с фотоволтациите ?Диверсификацията излизе скъпо.

да. 25% под тази на руснаците. 2019 колко каза че ще бъде руската газ тролчо?

Верно ли е,че трасето по което се транспортира руски газ за Турция в българската му част е отдадено за тридесет години да го ползва руският доставчик? Има ли някъде нещо написано за това и на какви цени за наем и кой го е отдал?

руска газ ЗА Турция ПРЕЗ България? по кой газопровод?

И аз я видях, бялата лястовица.

"Проектът получи 45 млн. евро безвъзмездно финансиране по "Европейска енергийна програма за възстановяване"." да повторим пак за тъпаците - безвъзмездно финансиране !!!!!!!!!!!! а "братята ни руснаци" се опитаха да ни изпързалят на тройна цена. Братска му работа.

безвъзмездно финансиране - нещо като безплатен обяд?

Отделно в бюджета на България е предвидена държавна гаранция в размер на 110 млн. евро, която осигурява кредит при изгодни условия от Европейската инвестиционна банка и Европейската банка за възстановяване и развитие. ще покрием ли 110 милиона евро или не ?Да не е скрита гаранция и тихомълком да си я дадем без да разберем?

сус казвай на майка си бе турче. Бегай да се мазниш на Ердоганя.

а ко стана с моста до Крим дето почнаха 2014та? Чух че почнал да се руши. А пиян руснак разбил няколко колони с кораба си.

Започна да се очертава реализирането на Турски поток и номерата започнаха/швейцарска фирма е поела изграждането на потока/."Южен газов коридор " или "Набуко -2"?!Може да се мине и към оперетния жанр - "Орфей в ада" напр.не звучи зле!?Но на такива газопроводи най-добре подхожда определението "Илюзии и заблуди"!?

А тъпите герберасти ще го донесат в кухи тикви!

Руснаците са аут, скоро бензиностанцията ще фалира. никой не иска да купува от тях, защото изнудват и най-близките народи. Продаваха ни скъпо и прескъпо, даже и Беларус тръгна да купува от Иран.

и от Марс да докарат газ пак ще е по-евтин от руския

САМО ГАЗТА НА БОЙКО ОТ ЧЕРНО МОРЕ ЩЕ Е ПОЧТИ БЕЗ ПАРИ-ЗАЩОТО Я НЯМА...

Пак тъпи химери (неосъществими мечти) и тъп Пи-Ар! Който дойде на власт (временно или за постоянно в РБ) си прави гаргара с азерския газ! Няма ли КОЙ да им каже, че "свободен" азерски газ няма - всички количества са договорирани за задоволяване на огромните нужди на Турция директно и чрез Русия! Ако решат комшиите да ни пуснат малко газ ще бъде като пръд.ня и ще го насочат към аптеките на Марешки!

... това от Масква ли ти го спуснаха, минавал през русия, щото трасето е очертано и Бритиш Петролиум е главен акционер при разработване на находището... участват още немски и италиански фирми, щото на газа крайната точка е Италия.....

Зимно време консумацията на газ е по голяма, тогава може газопровода да е зает на 100 %, но лятно време консумацията пада респективно и цената и тогава можем да пълним хранилището в Чирен с по - евтин газ.

Путотролетариата зави на умряло!Азербейджан нямал газ,газът е руски,изтървахме Южен поток,няма пари,гърците и турците ще ни го препродават... В статията е написано,че пари за изграждане на връзката има осигурени предостатъчно и за сведение на ,,червените посрещачи на ,,освободителите" е по вероятен от Бургас Александропулис и други путинолиС проекти!

Споко, не"Осведомен", прочети какво пиша малко по-горе! Пари има, но за друго - за крадене! Азерски газ "ще дойде" в България, колкото дойде и от супер проекта "Набу(т)ко"! Някои (като Абаджи Димитър) се обгазиха с пари, а на нас ни го набутаха в сметките!

Турция и Гърция нещо се Ежат един на друг. Май няма да има радост.

Така се става подлога и на гърците. Неграмотните от ГЕРБ не успяха да договорят Южен Поток директно от Русия на наша територия и после за Европа. Кранчето щеше да си и вкъщи. Сега с този проект, кранчето е в Гърците. От ГЕРБ навзимаха комисионните и им дреме. Гаден български народ. Винаги роби. Да я няма България.

Сега откъде минава газа за ЕС? Пак през България, нали? Колко пари взе ти от това? Толкова ще вземеш и от ЮП.

щеше да ги вземеш след 50 години когато си изплатил тръбите надути 2.5х.

Лимонада, Южен Поток ни даваше ясен аргумент, който щеше да помогне на хора, като Бареков и Станишев повече да им се чува думата в европарламента, по-малко да ни игнорират и повече да ни обичат. Така. Изграждането на Южен Поток ще даде работа на стотици фирми по изграждането на трасето. Южен Поток ще има потенциал да захрани 70% от бизнеса и домакинствата в страната ни. Ти смятай колко фирми ще работят по тези проекти. Това щеше да е реална икономика, а не икономика стъпваща на Европроекти. Много важно. Спокойствието от това, че има газ в България ще доведе до редуцирането на цените на литър. Транзитните такси от 400млн са нищо от реалните приходи, които щеше да доведе този проект за нашата икономика. Пари на ръка взимат само от ГЕРБ

На Азърбейджан само байряка им е азерски ,половината от населението е руско ,всички големи фирми са руски ,в управлението на страната е пълно с руснаци или иначе казано пак ще купуваме руски газ с азерска опаковка ,това е отколешен план на Путин за заобикаляне на ограниченията ,освен това находищата им са малки и рано или късно пак ще закачат руската тръба само дето ще идва от "независим" Азърбейджан.

... проекта е с главен акционер ВР, както и поне още няколко големи фирми от ЕС..... не пиши глупости

Нещо не виждам цените в статията на тази газчица ?

Няма и да ги видиш. Все пак за успокоение от време на време ще ти съобщават, че поради повишение на цената на долара...

А колко ще е цената на руската газ през Южен поток? Никъде не видяхме цена макар10 договора за започване подписаха ?

грешка. Турски Паток. За радост се отвъртахме от 2.5х надутата цена на Южен.

Това количество е наполовина от тези,които България със съдействието на Плевнелиев ПОДАРИ на Украйна на гърба на народа.

И ся - кво? Руската тръба - през Турция, Азербайджанската тръба - през Турция. Честита диверсификация, диваци!

нашите нали знаят че гърчолята ще има лепна бая такса че ще им излезе по-насметка в буркани от хамерика :-)

боже, тоя 1 млрд.кубометра поне за напълни пернишката и софийската топлофикация ,че в 21 век в ЕС завалийките браха голям студ. иначе всик е ще .То иЕС щеше да намялав внос на руски газ -а то от ЕСПотчита 55 " ръст в покупкте и то по омпразният северен поток 1. Пък и северн 2 си правят.А ние след като внасяхме /ще/от Катар,от Иран от Ирак от Азербайджан от Япония от Марс сега на ред е пак от Азербаджян.

В Мамшистания ще започне едно пикане на газ, че не ти е работа!!! В Нагорни Карабах отново ще започнат да стрелят, само и само да се осуети проекта, че иначе голям глад!!! Пък може и руско езично население да въстане срещу подтисниците!!!

Е Къде го виде Проектът? То няма такъв

Айде да хванем бас (облог) за 1 милиард евро, че няма да намерят газ край Чирен. Аз знам! Не съм некомпетентен полуидиот от каквато и да било разветка на политическата палитра.

очаква се скоро време баку да нападне русия....

Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

Цената за този газ ще я чуем ли някога или важното е да сме у бизнеса!?

я кажи каква ще е цената на руския газ през 2019та? или само ще си чешеш езика с тъпи въпроси?

НароденСъд 2

Цената на руският газ го знаем всички. Аз съм задал елементарен въпрос и очаквам елементарен отговор. Празните приказки ги запази за своите си постове. Та, питам отново: Каква ще е цената на газът от Баку, и ще бъде ли оповестена някога???

Аз пък Обещавам да ДАРЯна Дънди прешъс ЕДИНТОН ЗЛАТО за ПЪРВИТЕ ШЕСТ МЕСЕЦА НА 2017. А сега да видим, кой ще си изпълни обещанието

anubis7

Ако ще да е от Непал , щом русофилите кръв пикаят е хубава ;)

Ей, "голем гъз" ще да го е договарял това?

Мамицата им, ко нема газ! Вчера изфърлих кюмбето и си купих газов бойлер!

Я погледни пак книжката на бойлера, дали в скоби не е добавено и .../гъзов/ бойлер?

Важното е че Пути(н) има 21% рейтинг в САЩ... каквото и да значи това.

Не сме се напъвали за това! .. Те сами си пускат портретите от мостовете!?

та ни рамзбраф язе те азерите до гърция напраиха ли вече газопровода?))))

те рашките още са в процес на подписване на договори с Туриця. Нищо че газопровода им беше подписан уж преди година. А Швейцария още не е подписала договора за изграждането на водната част... нали се сещаш колко са спецове рашките, че им трябват швейцарци от Алпите да им строят газопровода :))))

Кво им пречи бе - на тия педали нещастни - да бяха бръкнали на има, няма 800 метра под София, че и под всички други основни градове. Там има предостатъчно ГЕОТЕРМАЛНА енергия. Няма нужда от тръби, няма нужда от хъбчета, няма да има на някой да плащаме газа. Парите за топлото и електриката ще остават в България. МЛАДИТЕ И КАДЪРНИТЕ И РАБОТЛИВИТЕ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СЕ ЗАВРЪЩАТ В БЪЛГАРИЯ:- ЩОМ ИМА ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ - ИМА ПО-ДОБРИ УСЛОВИЯ ЗА ЖИВОТ И БИЗНЕС, АМА НЕЙСЕ: С ТЕЗИ ЛАКОМИ И ПРОДАЖНИ ГЪЗОВЕ ДАЙ ДА СЪСИПЕМЕ ВСИЧКО, АМА ПОСЛЕ ОТ КЪДЕ ЩЕ ЦОЦАТЕ ГОСПОДА И ДАМИ ПОЛИТИЦИ И БИЗНЕСМЕНИ. ТОВА, КОЕТО СТЕ НАГРАБИЛИ, ЩЕ ВИ ГО СВИЯТ ПО-ОПРАВНИ ОТ ВАС, А ПОСЛЕ????

Тая тръбица струва 40 милиарда бакса. Сложете транзитни такси, инфлация, дългосрочна тенденция в цената на енергоносителите - и накрая купим газ, ама срещу майка си и баща си. Нещо като американските ТЕЦ-ове. Само и само да не са руски - пък цената е съюзническа!

Аман от ...съюзници!

Ама той ЕС отпуснал, бе! 40 милиона! И ние още 110 милиона за гаранцийка по едни бързи кредитчета от ЕБВР :) Няма грижи с тръбите!

Защо да не купуваме руски газ? Само че ще купим от този който даде НАЙ ДОБРА ЦЕНА! ЗА ДА ТИ Е ЯСНО ПОВТАРЯМ: НАЙ ДОБРА ЦЕНА ЗА БЪЛГАРИЯ , А НЕ ЗА РАША!!!!

количества + цени !!!! А не ще направим трабата до вас, пък тогава ще видим дали от Вас или от руснаците ще купуваме !!! Пуснат ли газовата връзка с Гърция значи са договорени количества + цена !!!И няма мърдане !

със съюзници като Русия - врагове не ти требат :)))) Колкото пъти сме се съюзили сме яли бахура... по братски. Заради тях половин Добружда е Румънска, както и Македония отделена от България.

И в момента сме на страната на враговете им. После си плащаме, разбира се, че и повод да ги обвиняваме има. Ура!

СЕГА РУСИЯ ЩЕ ЗАПОЧНЕ АТЕНТАТИ И В АЗЕРБАЙДЖАН.

..Вероятно с.."проруски ярменци"? ..глъмар..

Кой подсигури финансово тоз проект?

Муай! ..давам париците

А до Гърция как ще достигне газта ...

..през Кулата, бе!

Газоносец ще носи газта в Гърция.

За кво нее, баба .гъзоносец., кат си имаме и гъз и боб?

Понеже ми е в бранша донякъде. Първанов договори газ от Катар и от Грузия. Станишев договори газ от Азербайджан. Борисов договори газ от Грузия, Иран и Катар. Плевнелиев договори газ от Азербайджан. Сега Герджиков договаря от Азербайджан. За последните 15 години имаме осем междуправителствени споразумения за доставка на газ за България. Всички замлъкват, когато се стигне до въпроса КОЙ ще финансира тръбите от газовите находища до България/ЕС. ЕС категорично отказва да плаща. Иска НЯКОЙ да построи тръбата, да достави газа и да разреши в тази тръба да се включат и други. И всичко това да е без дългосрочни договори, без гарантирани количества, на цена като за крадена стока.

На всичките .тръбичката . им е влязла отзад!!!

От обещание - глава не боли!

Паткоо, ама гъз - страда, бе!

Явно .баа Вуна . е местна патриотка от Варненско ..ХЪБчето, бе другари!

Азербейджан нищо не може да гарантира. На който не му е ясно, това е страна във военно положение, с гранични спорове, управлявана от родовообщинен племенен диктатор. Находището Шахдениз (откъдето чакат газ пишман преговарящите) не е разработено. Докато стартира през 2021г., ще се окаже, че купуваме с 20-30% по-скъпо от руските оферти...през вече построения Турски поток.

... а бе щом ВР е главен акционер, барабар с още бая фирма от ЕС, няма начин да не стане.....

Е сигурно и цената ще е на половина от Руския ако не каква е файдата за роба за власта да.

Трябва да си голям идиот за да си помислиш, че газта, доставена от по-далечно разстояние ще ни го продават на 2 пъти по-ниска цена.

Така е , щото така съм го свикнал! Моят е двойно по-дълъг,ама му взимам .обичайните. пари. Та оттам..!