Kleta majka BALGARIQ и чуждите пари

Голяма е вероятността някой да е взимал някога пари отнякъде. Грантове има много. Да, и проектните пари си имат недостатъци. Но по-добре ли ще е да ги няма?

Обратно в новината

Коментари - Kleta majka BALGARIQ и чуждите пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само за последните 3-4 години Икономедия на олигарха Иво Прокопиев е получила от "Америка за някои Българи" 3 000 000 лв. Реално Дневник и Капитал са издържани от грантовете Същата работа е и за другите сосроидни СМИ-та Клуб З на олигарха Донев и Медиа пул Това са СМИ-та които провеждат политика на хората които ги финансират. Като цяло редакционните политики са със следната насоченост: 1. Колко готино е да прием максимален брой бежанци. 2.Всяка гадост на Запада е изкарвана като подарък 3.Истерична Русофобия граничеща с идиотия 4.Промотиране на всякакви извращения хомосексуализъм, хилядите полове един господ вече знае кой какъв е. 5. Плюене по православието. 6. Плюене на всякакъв опит за национална политика която противоречи на глобализма. 7. Промоция на Big Farma. 8. Най-Важното за бедността са виновни само Българите

Този корумпиращ каналджия от снимката май си е платил пожизнено местенце на страницата на дира. Време да преминен към други сайтове.

"На всеки писък на анти-грантаджиите аз противопоставям въпроса: ще намерете ли у нас пари за тази дейност?" - коя, бе, дейност? Грантове за цигани? Това добре, ама само това ли е дейността? Или все пак писането на такива мозъчнопромивни и никомуненужни статийки? Пък и като антигрантаджия не мисля, че гражданското общество трябва да се изгражда за заплата. И още - грантове не се дават за проекти, проектите са готови, търсят се само верноподанически "интелектуалци" /да знаят какво е "прекариат"/, за да изпълнят поръчката.

Докога СЕМ ще си затваря очите за многото телевизии на Пути.Това БТВ,АТАКА, ON AIR и куп други. Кога в Русия или в Турция ще разрешат да има в страните им чужди телевизии да плуят българските правителства.

Я не се правете на недоразбрали. Който плаща, той поръчва музиката. Гадни мръсни продажни копелдаци.

маама ви гнусна, сега и сорос искате да го напавите идол, продажни копеленца, помияри и предатели. До вчера отричахте за грантовете и лъгахте, сега всичко цъфна и дай да възхваляваме низостта и лъжата, майна ви боклуци!

Добре, че е велето да ви разтърси малко наивните кратуни и разберете, че сами ще си носите отговорност за тази държава.

Тази статия е долна манипулация на очевиден соросоид, работещ в западна медия! Толкова много лъжи и манипулации на едно място - нямам думи! Подкупването на политици и медии било филантропия - хахахах! За първи път чувам термина "рубладжия", явно измислен от соросоидите за някакъв баланс! Сорос се бил оттеглил от БГ - хахаххахаха, сигурно! След "Отворено общество", сега Сорос работи с "Америка против България". Хората били завиждали за грантовете - хахахахха! Соросоидите откачат вече, ясна е работата!

Изразът "рубладжия" е използван още от нашите възрожденци. От тогава твоята втора родна инвестира в затриването ни - грантовате са само имитация. Ама учете ги тея работи бе другари!

"Тази статия е долна манипулация на очевиден соросоид, работещ в западна медия! " е, да де, то си пише черно на бяло, обичайното: гнойче веле ивайло дичев само не е посочена сумата-30 сребърни грантчета от соросчо, но то е повече от ясно

Човек спокойно може да не чете статията, достатъчно е само да види "DW" (Deutsche Welle) до името на автора. Това показва каква е основната идея, изразената позиция, целта на написването на статията. Подробностите - как точно са "извъртяни" фактите, по-грубо или по-умело е поднесена манипулацията - няма никакво значение. Просто не си губете времето, животът е кратък.

Дираджиите рядко публикуват статии за Сорос, както и негови снимки. Щадят комундетата, вместо да ги потопят, да ги пуснат да се давят в злоба!

Шорош е един финансов фашист!

Щом е DW, значи е лъжа. DW е фабрика за лъжи!

Писаха как е изкарал парите си Тръмп. А за Сорос някой да знае как и дали въобще някога сам е изкарал някакви пари. Знае се, че е емигрирал от територията на Унгария през 50-60-те години на миналия век в САЩ. Не се знае какви данъци е платил, за уж притежаваните от него милиони, с които уж прави благотворителност. За мен той е просто поставена фигура, която се използва да прокарва линията на господарите си. Те финансират проектите си, но понеже ги е срам да го направят открито, използват подобна кукла на конци , като Сорос. Ако някои може да каже колко милиона данъци Сорос е платил в САЩ, ще може да се сметне, колко пари е изкарал. От тях трябва да се отделят парите за развитие на бизнеса, за харчене и някакви пари за "филантропска" дейност. Едва и има бизнесмен, който работи за да дарява на 100% от печалбата си.

Дали ще доживеем на има комисия която да осветява получилите грантове в България. Можем само да мечтаем за лустрация по този показател.

Не е лоша идеята. Ако има държава, това отдавна трябваше да се случи. Иначе всяка терористична организация може да си направи по една фондация и да си прави каквито плащания си поиска.

Нека приемем за миг тона даден от статията и да не се втеляваме. Остава въпроса "защо"? Какво подтиква определени хора и организации да дават грантове, каквито и да са им целите, умеят ли да си правят сметката за какво, колко и как да похарчат пари и какъв ще е точно ефекта. Въпросът е важен най-вече защото очевиден келепир в кратки срокове в повечето от тези начинания няма. Държавните грантове (от чужди държави открито или иниректно) могат да бъдат разбрани - в такива формирования обикновено е достатъчно да докажеш, че създаваш тенденция, за да ти дадат бюджет. Частните (ако и които наистина са такива) са посложен въпрос и за мен поне по-притесниелен (пътвото е на война като на война). Човек с възрастта почва да мисли широко и в далечна перспектива и може да му се прииска да оказва влияние, но начинът, по който е спечелил онова, което раздава има значение, защото то го е изградило, има значение и причината, по която е стигнал до идеята или дори нуждата от филантропия. Съгласете се, че действията на, така да се каже, принудения от държавата Карнеги са едно, докато действията на тачен бизнесмен са вероятно нещо съвсем друго. Темата за съжаление е доста дълга, не ме упреквайте, че само загатвам и то много малко неща.

А все продължавам да мисля, че безплатен обяд няма. Т.е. "грандовете" са форма на прокарване на влияние, което в последствие води до възвращаемост + печалба за даващите ги. Само да ме поправите ако греша - Сорос не беше ли евреин? Как ви звучи евреин филантроп? Нещо не ми се връзват двете думи. По-скоро е зарибяване и очакване за експлоатиране на печалбата. А рибите кълват ли кълват на "филантропия".

N. S.

На Атанас Буров баща му в един момент му е казал следното 'Синко, за да получиш после, трябва да дадеш сега, и то ти първи трябва да дадеш'.

симо

Не само влияние.Въпросът е да се преформатира обществото в малки настроени едни срещу други групи,да се унищожи НАЦИОНАЛНАТА идентичност/виж СБ и финансирането на образованието ни/ до степен да НЕ правиш разлика между български турчин и турски българин/примерно/.А то разлика има,огромна разлика има.

О, каква лирическа ария в защита на грантовете! От кого може да бъде, освен от потребител на грантове, па макар и потенциален. Само че в икономиката има един основен закон, а именно - безплатен обяд НЯМА. Така че, тези господа-филантропи да бъдат така добри да си плащат почтено данъците, за да не става нужда да изземват функциите на държавата в разпределянето на парите за различните каузи. Ако пък и държавните чиновници бъдат така любезни по-малко да крадат, нещата ще си идат на мястото и без грантове.

А не бе! Ние сме толкова глупави че твърдо вярваме как някой дава пари без да чака здрав келепир от това! Особено пък някой евреин!

Ивайло Дичев и жена му са види грантаджии. Какво друго може да напише?

В Русия със закон задължиха фондациите и медиите да публикуват публично източниците си на финансиране. Това е необходимо и тук да е ясно, защото "който плаща, той поръчва музиката".

Това е стара максима, само дето дето някои се опитват да ни лъжат от сутрин до здрач.

Ами DW ,от където пише Ивайло Дичев, е също такава медия - на хранилка от "почтени" чорбаджии. Статията е ,тъй да се каже , обяснение "що не повръщаме като ни плащат да пишем". Чисто лицемерие...

Асенчо, Асенчо питайте за грантовете.Той знае кой ги дава и защо.

ЧОвек може да изкарва 1 милион или няколко хиляди. Да има власт или да няма. Но като седне на масата да се храни. Изяжда толкова колкото може, а в тоалетната изкарва същото, а времето лети и старее. Еднакво и за този с милионите и хилядите. Алчността е болестно състояние, където "милионера" е по зле от бедняка. Сорос е жив пример за това. Да си купи младост му пожелавам. Ако може де!

А въпрос на национална чест е всеки достоен българин да заплюе в лицето щом срещнена улицата мегапредателя, грантополучател и неуморен радетел за съсипването на България Ибайло Дичоф!

Въпрос на национално ОЦЕЛЯВАНЕ е да бъде криминализирано финансирането на НПО-та, политически и религиозни организации от чужбина. Всички мас-медии трябва задължително да показват, чия собственост са и кой ги финансира! Иначе ще ни разкъсат великите сили плюс такива като Турция и Саудитска Арабия!

Стига сте го рекламирали това зонби Сорос де! До гуша ни дойде от него и "филантропщините" му! Този отявлен крадец сега е във фалит, а тов което му предсти е да посети или затвора, или гробищата! И двете със сигурност ще му осигурят адски мъки!

Продавам се за пари, но по-добре ли ще е да ги няма ..

лесно се управлява прост народ и пенсионери, дори и кютек не им трябва,свикнали са още от Онова робство. А малцината свестни които някога ги бесеха или пращаха в Диарбекир сега им промити мозъчетата и грантовете на тях разчитат.

Вън Сорос и Ротшийлд от Бълагария, ако искаме да съхраним народа си и България!

Тоя дъртия вампир колко дена ще го гледаме?За колко си е платил?Отврат.

парите на сорус-сус, срещу парите на Тръмп. залагам на Тръмп.

вън сорос от страната ни. вън и руските подобни организации. платените писачи по форумете да бъдат преверени за декларирани данъци на тия доходи

Кое е извън темата бе уважаеми редакторе? Кое? Това, че въпросният автор е наистина грантополучател ли? Това, че получава пари по темата, за която пише? КОЕ Е ИЗВЪН ТЕМАТА?! Наистина трябва да се засрамите. Иначе рискувате с публикуването на подобни "..." отлив на читателите си.

тези разсъждения на фокус? Сменете плочата, моля. 10х

Направо ме разбиха. Тук искат да ме направят на балък, като ме убеждават, че е възможно някой да дава пари, без да иска нищо в замяна. Просто си дава грандове и оставя "журналистите", които ги получават, да пишат каквото си искат. Например, че мустакатите майки са нещо хубаво и неизбежно, че ние трябва да се съобразяваме с тях, но не само - трябва и да ги издържаме. И ред други натрапени ни "ценности"... Не, няма начин някой да плаща, без да очаква нещо да получи. Няма начин някой да плаща, без да очаква да избие (да върне + печалба) парите си. Поне аз не познавам и не зная за хора, които просто така дава пари в другия край на света, без да очакват нещо в замяна. Да се мисли обратното е илюзия. Илюзия сходна със същестуването на "филантропи". Филантроп - това за измислена дума, с която се лъжат балъците, че е възможно някой да дава безвъзмездно пари.

Опитват се да те убедят, че тия с парите нямат нищо общо с действията на грантаджиите. Едните дават пари, пък другите правят каквото им скимне. Усещаш ли как искат да си избършат трибуквията с някои хранени протестъри?

безплатен обяд няма - ще ти дадат лекарство за 5 лева, а ще те накарат да дадеш 300 000 лв. за болни деца .....тоест за неоправими генносбъркани идиоти

"проектната култура" генерира манипулация на общественото развитие., защото пари се отпускат само на определени удобни субекти, само за определени и удобни теми и изследвания. Така не се търси ИСТИНАТА, а се търси и съответно "намира" полезния за спонсора резултат.

да напишат в Мрежата "Советский фактор в Восточной Европе" и да спрат да плямпат за разни грантове и сороси.

туземните соросоидчета да спрат да пишат глупости!

Готов съм да оборя публично всеки един довод на автора, ако изобщо дръзне да ме потърси. Той самият много добре знае какви глупости е написал и кой му ги е грант-нал. Нали? Смешник.

"Убиха нашия цар с техните златни монети.."-това са думите на Александър преди да хвърли освирепелите вече македонци в епична битка.

писача на този писквил е долен продажник и ибрикчия достоен да го ядат свинете в белене

"В партньорство с Бореалис филантропи, Стратегическия център за движения и Бенедикт консултинг, Форд основа фондация контролирана изключително от афро-американци, която вече инвестира в организациите и мрежите, които съставят Движението за живота на черните" - част от официална декларация на фондация "Форд". Според партньорите на Форд от Бореалис филантропи, целта на фонда, който са създали е да "дари 100 милиона долара под формата на различни ресурси за Движението за живота на черните." Да, няма грешка. Фондация Форд иска да даде 100 милиона долара на расистко и сепаратистко движение, което насърчава насилието срещу полицаи, бели хора, средната класа и по-заможните. Подкрепата на Форд за това радикално движение се вписва в един установен исторически модел. Действително това е една от най-големите иронии свързани със съвременната левица - радикалните социални движения, които левичарите толкова обичат, засилват влиянието на крупните корпоративни и финансови интереси, които те твърдят, че презират.

СОРОС ПРОМЕНИ КОРАНА ТАКА, ЧЕ САМО НЕВЕРНИЦИ КАТО НЕГО ДА НЕ МОГАТ ДА ГО ЧЕТАТ В МЕДИИТЕ ИМ. СОРОС И РОТШИЛД СА НЕВЕРНИЦИ, КОИТО ГРАБЯТ И ОТ ДЕЦАТА ВИ!

Парите не миришат - това е посланието на поредният бълвоч от еничарите ни, на служба в dw. Да не им държим сметка, че са подкупни и продажни. Е, да обаче, никой не дава пари, без да иска нещо в замяна, или ако не е заинтересован по някакъв начин. Особено симпатичният филантроп, който сте истипосали. А това вече може да включва неща, за които се води следтствие и се раздават присъди. Пазарна икономика, какво да я правиш.