Възрастна жена даде 100 000 лева на телефонни измамници

76-годишна жена даде над 100 хиляди лева на телефонни измамници в София. Случаят, станал преди седмица, се разследва от полицията.

Обратно в новината

Коментари - Възрастна жена даде 100 000 лева на телефонни измамници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хорааа не оставяйте толкова пари в ръцете на възрастните си родители....склерозата и деменцията не прощават,акъла им е колкото на 4-5 г дете...и това изманиците добре го знаят...

кой знае,каква деменция е ,и дали изобщо може да й се вярва...но от друга страна ,живеем в държава,в която всеки средностатистически пенсионер ,може да хвърли през терасата почти толкова,колкото му поискат.

От пенсия ги е скътала старицата!Да има бели пари за черни дни!

Ако извадите късмета да остареете, ще видите изкуфяването каква закономерност е! Само гледайте.

Хора, които не са си заслужили парите ги дават лесно! Никой не им е виновен, че са лекомислени. Да постоят на диета, ако ли им е било малко досега, за да разберат някои основни неща!

Проблемът е социален-незаконно преразпределение на доходите... Тази стринка с многото имоти със сигурност е Реститутка. И държи купчина живи пари извън живота. При това е тъпа и проста, щом няколко пъти я мамят по един и същи начин, Е, заслужава си го...

"Ало, Вие ли бяхте измамени по телефона с 20х.лв? Сега сме по следите на мошениците, трябва да ни помогнете - като ви се обадят пак, хвърлете от прозореца 100х.лв, а ние ще дебнем и ще ги хванем" и т. н.

Имала-дала

От къде има толкова пари?

Що за смотан въпрос!

Вдигнаха пенсиите ,ти не четеш ли новините?????

МВР трябва всяка седмица по някоя от националните телевизии да повтаря, че не приема пари от граждани, за да лови измамниците.

НЕ НЕ ПРИЕМА, САМО СИ ГИ ВЗИМА.

Не моем поверва... че у нас има толкова тъпи ора !

Докато има овци,ще има и вълци.

Напомням на неграмотните ви драскачи , че в българския език има категория женски род и в това няма нищо срамнно. Женският род на имената се отнася до всички живи същества от женски пол. Не вярвам да сте толкова тъпи , че да не сте в състояние да научите най-елементарните правила на родната си граматика. Назначете си по-грамотни сътрудници!

всяка подобна новина ме убеждава, че това си е ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА - в днешните времена, когато държавни глави обявяват виртуална намеса на чужди държави във вътрешните им работи, българското МВР да не може да проследи ЕДНА ШЕПА ХОРА в държавица от две шепи хора - айде не нам. СИЛНО РАБОТЯТ днешните полисмени, търчЪт и покриват собствените си следи - кът лесунгеръ с упашкътъ. Колко пари се извлекоха от възрастните хора - да сте чули за публичен процес срещу телефонен измамник??/ ТЦЪ. Ама се изнесоха данни за 18 млн откраднати пари - значи се води отчет на държавно ниво.

Е КОЛКО ТЪПО ЖИВОТНО ТРЯБВА ДА СИ ЗА ДА ДАДЕШ НА НЯКОГО ЕЙ ТАКА НЕОФИЦИАЛНО 100 ХИЛЯДИ ЛЕВА. ЯВНО ТАКА СИ ГИ Е ПОЛУЧИВАЛО ГЛУПАВОТО БАБЕ. ОТКЪДЕТО ДОШЛО ТАМ ОТИШЛО

у нас винаги жертвата е виновна. Това е самотен човек на 76 години, нищо чудно и да е деменциален. Отсреща на телефона е младо пишлеме с тренирани сценарии. Моята майка два пъти я спасяваме като по чудо след като по телефона реват, че примерно детето ѝ е ранено, съсипано и т.н - не съм спец в тая област. И майка ми казва, че направо се парализира от ужас и спира да мисли....... Добре, че тъпанарите все пак се издънват, а и до нея е баща ми, който реагира. Неудобно ми е как нападате възрастния човек като прост, а пропускате младите злодеи. На чия страна сте, ИНТЕЛИГЕНТИ НЕПРОСТИ И НЕТЪПИ????

Държавна политика е, ама не е там дето си мислиш. А е в "аз съм прост и вие сте прости". Т.е. политиката е да сте прости. Прости ли сте, друго не е необходимо за да сте прецакани!

Хората предпочитат да вярват на екстрасенси, врачки, бавачки, ясновидци и хомеопати. Защо да не вярват и на телефонните мошеници? Българинът е поначало вярващ, само че вярата му е с парадоксална насоченост.

направо и на мен ми се прииска да стана ало-измамник, при толкова богати и не мислещи пенсионери...

Независимо от какъв произход са, толкова много не се поверяват на човек със замъглен разум, да не използвам други по-обидни думи. Семействата трябва да бъдат разумни във времена като нашите. Разговаряйте с възрастните си роднини. Ако не могат да разсъждават, и сте наясно с това, тогава просто избягвайте да им гласувате такова доверие.

Абе, пак вола зад каруцата! Разберете, няма как да се случва постоянно, ако МВР си вършеха работата. Застрелян помяр-присъда, терор над възрастните - имали-дали!

Комуникация, Комуникация и Пак - Комуникация, Колега ! Реална. Пълноценна. Своевременна. (между Поколенията на Всяко семейство)

Жената е трупала пари, вместо да инвестира в изграждане на взаимоотношения с най-близките хора. Затова живее сама, изоставена от децата. Най-вероятно и тя да ги е изоставила на яслата, после в детската градина.

тия измамници имат страхотно финансово разузнаване ! как разбират кой дъртак има кинти ? банкер информатор измамник ?

То си е цяла верига щом толкова години вече не ги беспокоят от милицията.

измамниците си плащат за спокойствието ! плащат на милиционер покровител - некой милиционерски началник .....

как ги е придобила тия парици тая 76-годишна женица ? реституция ? или кво е работила ? дели е сЛободно местото след като се е пенсионирала ?

А какво значени има, ако ди е спечелила на тото престъпниците са по-малко престъпници ли???

Ако позволите, Колега : - при НайОбикновено заплащане в Държавите (които Все гоним) - Всеки РаботещТам Е в състояние да праща на Семейството поне по 20-30К лв. Ежегодно - от Смислен РеалноИзплатен наем и то След данъка за Едно Добро жилище - Спокойно остават 5-6К лв. Ежегодно. ----- Съобразно отговорите на Преценката-Ни - Окрадената НЕ е от 'реституацийните' 'наште', и Е с деца които Си изкарват парите Почтено.

Абе кой разправяше , че тия с многото кинти били по-умни от тия с малкото кинти!? Виждам , че нещо издиша тая теория!

Бъркате ОсновоПолагащия въпрос, Колега... --> #Кой 'чадъро'Осигурява алоИзмамниците !

Никъде не бъркам аз! Да дойдат мен да измамят. Аз не съм от толкова "умните". Чакам ги, ама нещо не искат да идват.

БРЦК

Ами така ще е. Докато не почнете такива да ги биете и бесите по площадите. Преди има няма седмица един ми обясняваше как мулетата били таксиджии и само да се обадили по радиостанцията се събирали по 100 коли, та затова не можело да ги бият. Еми такъв си заслужава такъв всеки ден да му звъни и да му се подиграва!

Предложение : След залавянето на Цялата верига 'изпълнител(к)и' - Освен Тотално възстановяване на Всичко окрадено - И Задължителен Безплатен труд В помощ на Хора в Златна възраст ! ЗА или ЗА ?

БРЦК

Хубаво е ,че по некои теми мога да се съглася с теб.

Глупава "Стрелва във въздуха", сегашното правителство си отива, парламента също. Да отиват да протестират, пред централите на двете най-големи политически партии, от тях зависи. Те са които приемат законите, те се боричкат за власт и удобни вископлатени държавни постове и бронирани лимузини. А БСП да не прехвърля вината за всичко от последните 10-15 г. включително провала на БНБ-Искров и кражбата в КТБ върху ГЕРБ. ГЕРБ пък да поемат вината за нищо правенето вече 2 години. И договорките им за провала на опита за съдебна реформа. БСП и ГЕРБ да седнат и да направят заедно нови по-справедливи данъчни ставки и съдебна реформа. Защото съм убеден, че нито една от двете не може сама да направи нещо, тъй като драта, ще и пречи за да не се извличат поличтически дивиденти от опонента и. Ако това не стане и двете партии хванали се за гушата дружо ще отидат в пенсия при НДСВ на Симеон Сакскобургодски.

До тук пишете за една и съща партия - БКП!

Всичките, Отче ! ... АбсолютноВсичките.

БСП отдавна вече не е фактор, това е партията на тези, които си хвърлят парите от балконите. Комунистите могат само две неща-крадат и лъжат! И на тази другарка колко й е умът, щяла да лови престъпници. Полицията си има хора, които да внедри, ако иска да ге хване,няма да търси обикновени граждани за това. Ама пуста простотия!

Добре си го казал за комунистите - само могат да крадат и лъжат! Но, защо си сляп за лъжите и кражбите на ГРОБ?

Каквото си го направиш, никой не може да ти го направи...имала жената дала...

А ако утре те праснат с тухле изодзадзе и те занулят - пак ли това ще ти е философията!

Явно ги пазят на най-високо ниво, няма да се очуда ако и Боки е в играта.

и тая клопаше тенджерите че е гладна нямала какво да яде

Познавате ли се или словоблубстваш?

Абе и тия с тия пари от чужбина са ми много интересни. Тези големи суми, които са й изпращали за какво са й били необходими на тази пенсионерка? Има много работещи в чужбина, изперкали на тази тема. От гузна съвест ли го правят, от не знам си какво, един вид вижте ме аз съм способен да дам на родителите си много повече отколкото ти, който си останал тук и си един вид аутсайдер едва ли не. Позната ми е такъв тип психика, защото имам много роднини, работещи навън.

За теб са големи, а децата на жертвата явно здраво бачкат и не на строеж. Ако ти не помагаш на родителите си, не означава, че всички са така.

Дискретно (и на база Сериозен обхват Данни) : - у Нас - Такива пари Читаво - НЕ се правят - Хората в Златна възраст Днес у Нас - Имат ДълбокоНакърнено Достойнство (поради Факта че Виждат че СА лъгани И до ДенДнешен от Същите 'наште')...и Естествено - НЕ приемат Ни да отидат Там (където-и-да-Е това Там) при по-МладитеИм Поколения, Ни Директна помощ. ...а Реалната Пълноценна комуникация между Поколенията - Е Целево Увредена !, и то 'благодарение' на 'наште'.

...и Благодарейки на Всички Вотирали (по Преценката, за която помолих на предната стр. в 13:16) - позволете да Надебеля : - Реалното Включване на Хората в Златна възраст, както в Мрежирането така И в Реалния-Ни Живот --- Дава Резултати ! (Е проверено и валидирано.) ----- Да ! - Трябва да Има И Хора в Златна възраст В Работните-Ни Групи.

Откачалки, от всички страни съединявайте се!

Описателно : - ДожоКодер - И тази събота правят семинар за най-Младите ИТейци ...като Топ Менторите - СА Хора в Златна възраст.

тази мафия има достъп до секретни банкови информации ,с посредствието на мвр !

По Коледа стават чудеса!

Бъчи - Е започнала да Си върши Работата ЗА която й плащаме Ние-Всички ?!

има, дала! Хайде стига ни занимавахте с олигофрени! То цяла България прогърмя за тия измами, и има още дето се ловят на тях. Какво да направи МВРто - да сложи до всеки малоумен полицай ли? Политиците не искат да криминализират измамите като тежки углавни престъпления, със по 15 - 20 години затвор - защо ли?

От малоумен полицай полза няма, нали всеки ден ги виждам по улицата. Виж от една работеща структура България има нужда. Ама рубата си гние ли гние от към главата, та и до теб стигна!

що не се научиш поне да четеш по малко,а?

Драги сънародници, ако не упражнявате ума си непрекъснато, вероятността да оглупеете на 60,а и по-рано, е много голяма. Мозъкът е като мускул, или го използваш, или го губиш. Така че полагайте усилия, за да не изпаднете в ужасната ситуация на стар и ограбен българин от неук, но нагъл циганин.

Приди неколко годин со брата така бихме един такъф!!!!! Беши упитал да мами мама ама му ебааме неговата мамица!!!! Подир три часъ яко бой го съблекохме гол изгорийме му дрейте и го пратийме да си оди така!!!! Со следуштия дет опита да лъжува тъка пак тъй шъ гу млатиме!!!!

Най-накрая българите се видяха с пари!

Глупава е не само пенсионерката, но и роднините, които явно са й пращали пари отвън. Това, както се вижда, се отразява изключително пагубно на семейните финанси. Наистина недоумявам колко прости хора има.

Какво са и пращали или ей така си пишете.. Не четете ли че има имоти в София от които бая пачки трупа..Това си е поредната олигофренска измислица на бабето да си разнообрази живота..

Глупави сме всички ние, че търпим да живвеем в подобна псевдодържава!

що не я пишат в гинес ? и награда заслужава !

Я стига! Ама възрастни били, ама имали старчески изменения ... и какво?! Оставили на лудия старчок 100 000 лева ?! Ехоо ... кой от вас е виждал толкова пари на едно място?! Да ви светна ли колко пенсионери изхранвате с данъците си? Щото нещо са ви оставили подредена и богата държава ли? Да умират!!!

То по тази изкривена логика, да те хванем с още двама и да те съблечем в някое дворче и после - ми сам си е виновен, ако беше Джеки Чан да ги беше размятал. Абе мамул, не се ли сещаш, че би трябвало да живеем в правова държава в която полиция, прокуратура, съд, срещу нашите данъци, да следят това да не се случва, а не всеки сам за себе си и кой оцелее!

Ама това наистина не мога да го разбера-един път ОК, има наивни хора,вързала се, ама втори,трети,че и не кой знае още колко пъти,да ги докара до 100 000,това вече е или пълно малоумие, или тотално изкукване. Няма как да ми е жал,след като е мълчала толкова време и снасяла

Спрете се да говорите против старите хора! Може вие да сте на тяхно място. На един взели 100 хил на друг 500 лв. Тоя със 100те хил ще оцелее, ама на другия това може да са последните пари. Тук става въпрос за много нагла и безобразна престъпност от горе до долу в йерархията!!! Лично според мен тези измамници и закрилниците им са за смъртно наказание!!!

пука му на тиквата,неговите родители няма кой да ги измами !

Ако на всички закрилници им теглим по един куршум, България ще остане без полиция, бре!

ако останем без полиция ,значи имаме наполовината престъпници или четвъртината .

Такива глупендери гласуват и избират Парламент...

Вече 27 години ходят да гласуват всеки път без пропуск.

Преди няколко дни и на нас ни позвъни господин, който се представи, че е от полицията и най-нахално ни пита , дали са ни звънели преди него телефонни измамници. Първо ни звъни от непознат номер, за да не бъде проследен и второ започва да ни обработва, какво да правим, че да помогнем. От раз му отговорихме, че на такива "криминалисти" не вярваме, доста интелигентни сме, а не наивници и отнесе доста псувни. Но това е най-малкото, което заслужават, само затвор за тях и както се казва: бой, е..не и сръбска музика.

И защо затвор за тях, а не малоумните пенсии в старчески дом?

и ти ще остарееш някой ден и може да ти дойдат по-цивилизовани мисли тогава.

Това са престъпления съзнателно закриляни от държавата, за да може това неграмотно, лукаво и крадливо циганско племе да живее на гърба на работещите българи! Да горите в АДА изчадия адови!!!

Какво нещо е да си глупав... Като онази женица дето прегърнала цървула, който уби мъжът й и две женици. То на такива хора отдалече им личи, че са глупотевини...

Готино! И изобщо не се шегувам. Да не мислите, че тази пенсия е пила потна вода? Ами ... не е! Готино е!

Това може да го каже само един ЗАВИСТЛИВ НЕКАДЪРНИК. Изтриха ми коментара с правописната грешка, но за разлика от вашата граматика, моят морал си е наред, както и съвестта ми.

Кпрете да ни занимавате с тия кукндрели!!! Имали-дали!!! Щом от нищо не прифатат, щом не слушат какво им се говори от години мо телевизия и радия-да ги крадът!!!

Няма по гнусно нещо от вечно мрънкащият български пенсионер. В блока, около 80% са над 80 годишни. Изобщо не си мечтайте да доживеете подобни години. Завистливи, злобни, гадни по природа са. Децата им изнемогват по квартири, но уродите ще ширят на по 120 квадрата и само мрънкат, че им били високи пенсиите. Седят на пейката пред блока и клюкарят "от къде съм им пари да си купувам бира вечер". Един път и намекнах, че работя на две места за да им изкарвам пенсиите и се запениха. Как не дадоха фира ... Изобщо, след 65 години, малоумните дебили трябва да бъдат лишени от право на глас и настанявани в домове за стари хора. Да бе, и аз ще стана на толкова /вероятно/, но ако стана същата злобна пенсия, по добре да ме застрелят.

Вероятно искаш да кажеш "ниски пенсиите" ?

Да да!Видях, но в бързината и емоционалната натовареност ... няма възможност за редакция.

Винаги съм се чудела как такива тъпи и шантави хора са съумели да натрупат тези пари, които после раздават на циганите по телефона ... Просто не ми е ясно как тези две качества - способност да спечелиш, и тъпотията да ги хвърляш от балкона или даваш на цигани и шофьори на таксита - се съчетават заедно в един човек?! Някой ако има идея - споделете, много ми е странно ...

Ако имаш сто бона, сто бона, сто бона ...

Второ РПУ и СДВР разследват, ама дали ще хванат някого?

Ще хванат оня, дето се развяаааава, развяааааава.....

Богати или бедни пенсионери - не е важно, това си е измама. Ако имахме полиция която работи, а не само да закриля престъпността - организирана и не-организирана нещата щяха да са си на място. По царско време офицерите в войската и полицията са били елита на нацията, а сега са кал под ноктите.