Арбитражният съд е отхвърлил някои от исковете към НЕК

Арбитражен съд е отхвърлил почти половината от исковете на "Атомстройекспорт" към НЕК, продължава работата по намаляване на дължимата сума.

Обратно в новината

Коментари - Арбитражният съд е отхвърлил някои от исковете към НЕК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

боико, да не барза да плаща миллионите , защото до 2 -3 месеца се очаква световен банкруп *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Стига сте плямпали и разтягали локуми! БСП, начело със Станишев ни набутаха в гьола! Те сега да плащат! Гласувайте пак за кандидата на БСП, за да ви го набутат още по-дълбоко!

В гьола ни набутаха Бойко и калинките му. Последните твърдяха, че нищо няма да плащаме и ударно спряха проекта. Уви, оказа се другояче, но ла*ната няма да ги ядат само ГЕРБ, а всички български данъкоплатци...

СПОРЕД ПРАВИТЕЛСТВОТО И ТЕМЕНУЖКА Е БИЛ ПРИЗНАТ САМО ЕДИНИЯТ ОТ ШЕСТЕ ПРЕДЯВЕНИ ОТ АТОМРЕМОНТСТРОЙ ИСКОВЕ КЪМ НЕК!! В СТАТИЯТА ОБАЧЕ ПИШЕ НЕЩО ДРУГО: "Решението отсъжда в полза на АСЕ няколко иска, а именно искове 1, 2 и по-голяма част от 3." !!! БОРИСОВ И ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПА КОЯТО НИ УПРАВЛЯВА НИ ЛЪЖЕ НАЙ БЕЗОБРАЗНО , НЕ САМО ЗА БРОЯ НА СПЕЧЕЛЕНИТЕ ОТ РУСНАЦИТЕ ИСКОВЕ, НО И ЗА СУМИТЕ КОИТО ИМ ДЪЛЖИМ!! ПО ПОЗНАТИЯТ ОТ СЛУЧАЯТ С ЧАСТНАТА БАНКА КТБ НАЧИН , ПАК СЕ ТЕГЛЯТ ОТ ДЪРЖАВАТА КРЕДИТИ, КОТ НИТО СА ОБЕЗПЕЧНИ, НИТО ПЪК ЩЕ БЪДАТ ВРЪЩАНИ?! ВСЪШНОСТ НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА БЪДЕ ОБЯВЕНА НЕК В НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ ИЛИ ДОКАТО Е ЗЛАТНА КОКОШКА НА МАФИЯТА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА СЪЩЕСТВУВА И ДА ИМ СНАСЯ ЗЛАТНИ ЯЙЦА!! НЕК не е нищо друго освен една ФИНАНСОВА ПИРАМИДА в която по неволя организираната престъпна група на Борисов и сие е вкарала ЦИЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД!!

ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПА е БСП, дето ни загроби в гьола на Белене!

НО КЪДЕ Е МЕСТОТО НА МУТРАТА КОЯТО ПРЕКРАТИ ДОГОВОРА ЯСНО ОСЪЗНАВАЙКИ КАКВИ СА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ТОВА!! КОГА ТИКВАТА ЩЕ СЕ ОТЧЕТЕ КОЛКО ПАРИ СА ВЪРНАТИ ОТ МИЛИАРДНИЯ ЗАЕМ КОЙТО ДЪРЖАВАТА ТЕГЛИ ЗА ДА СПАСЯВА ЧАСТНАТА БАНКА КТБ? КОГА ТИКВАТА ЩЕ ДАДЕ ОБЯСНЕНИЕ КАК ПРИЯТЕЛЯ НА НЕГОВИЯ ЦАР СПАС РУСЕВ ПОЛУЧИ БАДЕВА ВЪЗБРАНЕНИЯТ И СТРУВАЩ НАД 2-ва млрд € ВЪЗБРАНЕН В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА ОПЕРАТОР ВИВАКОМ! КОГА ТОЗИ ЩЕ БЪДЕ ВКАРАН В ЗАТВОРА ЗА ПРОДАЖБАТА НА БЕЗЦЕНИЦА НА БУЛГАРТАБАК, НА ДУНАРИТ , НА МУЛТИПЛЕКСИТЕ?! КОГА БЕ ПИЧ?!

Щом комунисти са подписали, ясно е, че България губи. Това е принцип, при това уникален! Обикновено принципите си имат и изключения, а този с комунистите няма изключения.

ЗАСИПВАТЕ НИ С ЦИФРИ И ИНФОРМАЦИЯ ОТ КОЯТО НЕ Е ЯСНО КАКВО БЪЛГАРИЯ В КРАЙНА СМЕТКА Е ДЛЪЖНА ДА ПЛАТИ. ПРАВИТЕЛСТВОТО И ТАЗИ АДВОКАТСКА КАНТОРА НИ ВЪЗПРИЕМАТ ЗА МАЛОУМНИЦИ КОИТО МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАСИПАНИ С ИФОРМАЦИЯ ОТ КОЯТО НЕ Е ЯСНО ИМАМЕ ЛИ ДА ПЛАЩАМЕ ОЩЕ СУМИ НА АТОМРЕМОНТСТРОЙ И АКО ДА КОЛКО СА ТЕ !! НЯМА ДРУГА ДЪРЖАВА КОЯТО ДА СЕ УПРАВЛЯВА ПО ТОЗИ БАНДИТСКИ НАЧИН!

Щом не разбираш това, което четеш, няма и защо да искаш някаква информация. Явно информацията не е за твоя капацитет, защото е по-сложна, откокото можеш да възприемеш. Понякога сумата не е една, тя е от пера, част от перата са ясни като размер и ирешение, друга част не са изяснени, понеже има грешка. Толкова ти е аклът, не го мъчи. Явно си комунде просто, искаш всичко да е просто като тебе, ама някои неща са по-сложни, особено ако са забъркани от некадърните ви лидери, дано скоро слязат от политическа сцена и се спаси България от уродливата напаст!

И какво да ни вълнува това като въпреки ''отхвърлените'' ТРЯБВА да плащаме над милиард???Не бършете задника гербераски с тоалетна втора употреба че още повече воните и както е тръгнало лихвите ще надхвърлят главницата докато разберете че България ще плаща защото е осъдена

Това да се загробва беден народ да плаща години наред МИЛИАРДИ И МИЛИАРДИ лв. заради нагли кражби , бездействие и умишлено прикривани действия НА НАЙ-ВИСОКИ ДЪРЖАВНИ НИВА и да няма все още подсъдими и осъдени поне по МЕГА СКАНДАЛИТЕ ОТ СВЕТОВЕН КАЛИБЪР като КТБ и БЕЛЕНЕ показва, че обществото ни не функционира като държавно устроено. ДЪРЖАВАТАТА , РАЗБИРАНА КАТО ЕФЕКТИВНА РАБОТА НА ИНСТИТУЦИИТЕ Я НЯМА! ТОВА СЕ НАРИЧА МАФИЯ! Зад етикета България няма съдържание , а пълна бутафория! Но всеки ден ни заливат с "новини" за арестувани за 24 ч. злодеи - счупили пейка, откраднали жица , смартфон или ракиен казан. Сигурно усещате липсата на Ив. Костов другари , бивши и настоящи , който да опере сега пишкира?! Отговорът е ясен - българската рая, доколкото още я има по тази територия, ще плаща вересиите на червените и пембени олигарси.

УПРАВЛЯВА НИ ЕДНА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА КОЯТО С ЕНЕРГЕТИКАТА Е НАПРАВИЛА ЕДНА ФИНАНСОВА ПИРАМИДА В КОЯТО ПЛАЩАМЕ ЗА ЛУДО ПО НЯКАКВИ ПРОЕКТИ КАТО АЕЦ БЕЛЕНЕ , "АМЕРИКАНСКИТЕ" МАРИЦИ!! ЗА ПРОИЗВЕЖДАЩИТЕ И ВЪВ ВЕЧЕРНИТЕ ЧАСОВЕ ФОТОВОЛТАИЦИ ДА НЕ ГОВОРИМ! НЯМА ДЪРЖАВА , НЯМА ГЛАВЕН ПРОКУРОР. ВСИЧКО Е ЕДИН РАЗГРАДЕН ДВОР В КОЙТО ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО ЦАРСКИТЕ ЮПИТА МИЛЕН И ГЕОРГИ ВЕЛЧЕВИ ЗАЕДНО С ЦАРСКИЯПРИЯТЕЛ СПАС РУСЕВ МОГАТ БЕЗПРОБЛЕМНО ДА СЕ СДОБИЯТ БЕЗ ДА ПЛАЩАТ ВЪЗБРАНЕНИ ИМОТИ НА КТБ СТРУВАЩИ МИЛИАРДИ ЕВРА ИДЕ РЕЧ ЗА ВИВАКОМ ОТ ПРОДАЖБАТА НА КОЯТО ДЪРЖАВАТА ТРЯБВАШЕ ДА ПОЛУЧИ ПАРИТЕ ОТ ВЪНШНИЯ ЗАЕМ КОИТО ТЯ ДАДЕ НА ЧАСТНАТА БАНКА КТБ!! ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТЕЗИ БАНДИТИ И ДОКОГА ЩЕНИ ГОНЯТ ОТ РОДИНАТА ?? ИМА ЛИ НАРОД ИМА ЛИ КОЙ ДА СЕ РАЗПРАВИ С ТЯХ?!

А от 02.05.2015 до юни 2016 Теменужка дружка усилено мълчи и трупа, трупа лихви. Браво, како Теменужке, добре загробваш България!...

Мутрата отново лъга, лъга, лъга и за пореден път глупаците вярваха. Е сега лъсна истината: "НЕК трябва да заплати суми, които произтичат от нейните договорни задължения (т.е. тя трябва да заплати за изпълнена работа или поръчано оборудване съгласно договора)".

Нас, данъкоплатците, мотивите на арбитражния съд не ни касаят! Касаят ни сумите, които НИЕ, данъкоплатците, ще плащаме! Ерго искаме да видим КОЙ БГ ПОЛИТИК от няколко последователно сменили се през тези 30 г. правителства КАКВО е ПОДПИСВАЛ и с КАКВО ТОЧНО СЕ Е АНГАЖИРАЛ ОТ НАШЕ ИМЕ! Защото, неуважаеми политически комисионери, вие си прибрахте комисионите, а ние тепърва ще плащаме за некадърността ви, породена не толкова от незнание, а от чиста алчност! Майната ви на всичките по трасето!

Ти си в трасето, бе момче! Нали си един от нацията?! Ако си гласувал, огледай се дали си гласувал за правилния. Ако не си гласувал, защо не си и с това си допуснал години наред да избират неправилни политици? Да, при ниска избиателна активност шанс имат мошениците, не си ли чувал това?! Като част от веригата, за която говориш, приеми думите си и като адрес към теб самия. Аман от тъпунчета, които се опитват да стоят отстрани и да ръсят акъл. А точно такива са лайнетата, заради които България е на дереджето си.

Я се разкарай! Този проект е на 30 години - започнат още при социализЪма и финиширан при "демокрацията"! Ти ми кажи, рупоре на гласуването, колко "демократично избрани правителства" се смениха за тези 30 г., та да разберем НА КОГО ТОЧНО дължим поредното плащане! Да не би аз да подписвам тези "договори от национално значение", че ще ме държиш отговорна за КРАЖБИТЕ НА ОВЛАСТЕНИ МАФИОТИ?! Айде да ги смятаме - "национално отговорните правителства" - и ТИ да ми кажеш кой точно и колко си е "натопил човката" ( по Кръстника)!

боко2 българоубиец да си плаща от личните сметки. той дължи втория си мандат на обещанието което даде в фащ посолството , че ще спре ,, Белене,, , може да си подели плащането с клирълката или никито младенов.

По глупаво обяснение от международни адвокати не см чувал Увъртания по "келифарски". Какво свалил, какво не свалил е равно на 1.5 милярд

Какво от това, че е отхвърлил някои искове, нали основните ги е приел и трябва да плащаме. Значи сме неизправната страна, какво се опитват да го извъртат? Хайде малко да се поограничат глупавите приказки! Основната "заслуга" на Т.Петкова, за да я назначат за министър беше да разправя, че няма договор за "Белене". Ха сега да каже тази бабичка, как без договор ни осъдиха?

А виновниците за тази гигантска далавера,къде са?!?!?!? Тях посочете и тях съдете!!!! Защо народа трябва да им плаща далаверите,а те да си живеят живота с милионите?!?!?!? Сега седят пред телевизора,пият си уискито и се смеят,че народа отново ще им плаща далаверите!! До кога,къде е пропадналия покварен съд,защо няма прокуратура,къде е МВР в случая??!?!?!?!?? Престъпната мафия се обслужва от всички правителства,ДАНС,МВР,прокуратура,съд,всичко е тяхно и всички живеят на гърба на спящия народ!!!!

И така - нормален спор между две търговски дружества. Тънкият момент настава когато се намесят политическите комисионери! Е те тогава чисто търговския спор се омазва и данъкоплатеца излиза на сцената - да опере пешкира и да плати ЦЕЛИЯ масраф, барабар с "непризнатите" от арбитража комисиони! И така няколко пъти през тези 30 години - според това кой политически комисионер е на власт! И ако беше само Белене - да го преглътнеш, ама не беше! То им стана навик и "добра комисионна практика"!

Като цяло нуждата от нов АЕЦ е спорна. Но изхождайки от натиска, да се закрива постепенно стария АЕЦ, е добре да има алтернатива. За обикновения човечец, цените няма да се променят особено с нов АЕЦ, но големите лъвове ще лапат тлъсти мръвки. Натиск дойде и от САЩ да спре проекта, за да не застраши лапането им от ТЕЦовете. И не забравяйте че проекта, неговото спиране, глоби, присъди и продължаване ще е за наша сметка. Обикновения човечец пак ще им плаща сметките

НАКРАЯ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПЛАТИ ДВОЙНО НА ПРЕДИШНАТА СУМА + РАЗХОДИТЕ И ПОЛОВИН МИЛИОН ЗА АДЪВОКАТИТЕ ........ КАКТО ВИНАГИ

Това е новина отпреди един месец. Оттогава сумата за плащане от страна на България е нараснала с 30 милиона лева. Мисля, че Мутран и неговите фенове трябва да носят ПЕРСОНАЛНА финансова отговорност за това, което правят, както носим всички ние.

Алооо,Арбитражните решения се считат за окончателни и задължителни. Те не могат да се обжалват подобно на съдебните решения. А стига с тия партенки и харчове! Гълтайте , не плювайте!

Светнете ме какъв съд отсъди да плащаме и колко, че не помня. И как решенията на арбитража имат неоспорима сила. Просто се чудя ско е така, защо руснаците не поискаха атбитраж от самото начало? В повечето международни договори заключителната клауза е за арбитраж. И още - бахмааму, разходи по делото 11 млн., платими от нас?

В момента се опитват да ни замажат очите със старите обещания на някакви адвокати. Съдът вече ни е осъдил и решението е окончателно. Сега ни смятат за маймуни и ни лъжат.

Преди 10 години едни немски иженерчета се смяха по телевизията като ги питаха за АЕЦ Белене. Накратко обясниха, че това е нерантабилен проект. Сега чакат някакви частни инвеститори. Еми няма да дойдат. Не иска никой да губи пари и Русия да печели на негов гръб. Иначе в Австрия строиха някакв групи от ВЕЦоеве о река Дунав. Сигурно от един ВЕЦ може да се изкарат 500 мегавата ...Нашите и това опропастиха - отидоха по някви чукари в планините, дето няма и път да откраднат едни пари/Цанков камък/....

Първо тикво проста, няма нерентабилна АЕЦ, има кражби на точно тия дето подкрепяш. За второто, явно ти личи малоумието. Няма как да се построят вецове в равнина!!! Кух си като лидера ви тиква. п.п. и тия да не публикуват обещанията на адвокати, а решенията на СЪДА.

В периода 1955 - 1985 г. екипи от България и Румъния съвместно правиха проучвания за изграждане на три хидровъзела в долния Дунав, а именно: Никопол - Турну Мъгуреле, Силистра - Кълъраш и зоната под Черна вода - Диноджеция. Сега оценката на тази инвестиция би била около 6 млрд. евро общо за трите.

Прасе на теб лидера ти е бялата Златка сигурно. Начина по, който говориш и обиждаш говориш пълни глупости, че на теб нещо ти е много лошо и си натровен. Все пак си го казваш и с прякора - прасе, така че няма да те обиждам. Приятен ден и все пак прочети тези извадки, че може да има ВЕЦ, че има по други държави ... Нещо много сте натровени феновете на Русия, поне така звучите като ви чете човек ?

Порових се малко да намеря колко може да даде един ВЕЦ и се оказа, че има такъув проект за Никопол "Хидротехническия комплекс Никопол-Търну Мъгуреле" Инсталирана мощност 2х402 MW (2х450 MW) Ето ти 900 мегавата от един ВЕЦ край Никопол...

От 1944г руското лоби в България все ни забърква такива каши(даже и преди това)..... Трябва отговорните за този батак да се съдят за предателство към България.

Тази каша специално я забърка американското лоби, което не иска България да участва в никакви руски проекти, независимо дали са нужни или изгодни за страната ни!

Кое му е изгодното на Белене (с исключение на обръчите от фирми които источваха НЕК)? Ако сега работеше Белене къде щеше да се продава тока.Никъде,нали. Тогава г-да популисти в буркани ли ще го събирате за черни дни? Не ви ли е ясно че излишъка произведен ток се плаща независимо дали се консомира .Тогава тока от АЕЦ Белене щеше да е загуба и щеше народа да го плаща.