Азербайджан одобри удължаване на президентския мандат

Азербайджанците удължиха с референдум президентския мандат от 5 до 7 години. Президентът получава и право да разпуска парламента.

Обратно в новината

Коментари - Азербайджан одобри удължаване на президентския мандат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма лошо. И ние има, няма ще и9зчакаме на нашто макак Боко внучето да поотрасне и като азерите....

Abu Talib

В русия първе се изкъкаха върху една добра традиция, като увеличиха мандатите от пет до седем години.После опита се прекопира от Башар Асад-Сирия, сега Азербайджан добавя нови привилегии към същия образец от русия , че даже го надминават, премахвайки ограниченията от два мандата за президент. Така се стига до идеята, че е по-добре и по-рационално да си имат Султан, избиран за вечни времена.Явно натам отиват нещата и не се чудете, ако някой ден това стане факт. И не забравяйте да укажите на бъдещите поколения, че баща на тази криминална перестройка е горбачов.

абе некои спомня ли си ? още преди около година имаше обещания че ще получаваме ефтин азерски газ да пълним хъба ?

Че в Русия докато не го преместят в мавзолей не го сменят.

Че тя династията Алиеви се заражда още по времето на СССР, Алиев баща е бил началник на местното КГБ, после башбаба на Азерската ССР... после за малко е в принудителна пенсия ама сърце юнашко не трае та пак се захваща с политика.

Аре, честито! Роди се поредната диктатура...

средновековна ислямска монархия, критика от венецианската комисия и други такива ала-бала. Което не пречи на 5 американски фирми да влизат в консорциума за азерския газ от Баку. Няма демокрация и човешки права май в бизнеса на САЩ. Важно е да има пари. За русия не важи - там искат Путин да си ходи.

че, имаше ли съмнение? тоя надмина и учителя си, вместо само 6 години, направи 7год.мандат! хе-хе. ами и ние така "гласувахме" едно време: имаше само една бюлетина!ако не си съгласен, броеше се като невалидна, но наи-често се премълчаваше. процентите се "спускаха" отгоре...

бюлетините бяха 3 - бкп, бзнс и оф. баба и дядо винаги бяха за ОФ

Дисиденти :)

Изводите от последните 40 години са че такива народи просто не са се развили за демокрация. В сирия, ирак, афганистан същата работа. Да карат на средновековен феодализъм и нещата ще си дойдат на мястото.

Изводът ти се отнася и за БГ !

С тънката разлика, че всеки българин има правото да работи където иска в европа, може да пише каквото си иска (както правим аз и ти). Да създава партии без да го обезглавяват и т.н. ... та обективно не е съвсем 1 към 1 работата.

После Лейла - ли ще го наследи ???

Много по добре е петролните милиарди да отиват в джоба на тоя и семейството му вместо за безгръбначния народ, който управлява. Всеки народ заслужава съдбата си. Ако искат да се борят и да стават хора тогава може и аз да застана на тяхна страна.

Ами нали ще купуваме азарски газ от тази средновековна монархия. Азерския газ е хубав, за разлика от руския. То в Русия от години управляват Путин-баща, путин -син, и путин-внук. Да видим сега какво ще измисли като извинение ББ! Нали преди седмица се беше залепил за жената на Алиев в Търново.

Разликата е че Путин с парите от газа който купуваме купува български политици и създава зависимости и в нашата страна. КТБ, Белене ала бала. А азърбейджанския президент си ги харчи в европа.

Паисий

явно си изпуснал посещението на жената на Алиев у нас преди 1 седмица. Прочети какво е правила тук и какво пари е "изсипала". Дано се сетиш какво има зад завесата!

Да ме прощавате ама Европа си купува азерски газ, за сега около 2 милиарда кубика на година, и руснаците го доставят по своите си тръби през Беларус до Полша...

Познайте от първия път...

я сега да видим дали ще има рев и вой от западната 'независима' преса за подправен вот, изборни нарушения, потупкване на права и цялостни престъпления срещу демокрацията! зер нали чакаме азерския да ни освободи от зависимостта ни към руска газ...

ще ни дадеш ли пример за държава в която няма диктатура и на референдумите има 90% За или Против. То ако е 90% просто няма допитване и не се хвърлят пари за референдуми. Референдум е в Швейцария - винаги близо 50/50. Такъв беше и в Англия. Тези 90% са ала бала да измием очи.

напълно съм съгласен. затова чакам западната 'демократична' преса да заклейми с пълна сила антидемократичните прояви в Азербайджан, а ЕС да спре всякакви проекти там и да наложи пълни санкции.