Оцелели описват труса в Италия: Беше като в ”Ад” на Данте

73 са вече жертвите на земетресението от 6-та степен в Централна Италия, съобщи Гражданска защита в страната. Българи разказват за ужаса, сравнен с Дантевия Ад.

Обратно в новината

Коментари - Оцелели описват труса в Италия: Беше като в ”Ад” на Данте | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вярно е, че природата винаги може да изненада човека, но тази държава няма ли сеизмолози, академия на науките да ги предупреди?

По-добре в Италия тридневен национален траур заради краят на трите села!

може ли някой компетентен тук да каже, в случай на ненормални съседи , които пробиват 20 см дупки в носещи стени на 20 етажни блокове , вместо да използват комина в блока (такива дупки зеят в стените на бл 1а и бл 1 в Младост 1 в София) има ли къде да се подаде сигнал в общината, вместо да се стига до саморазправи???? Могат ли такива психопати, които с глупостта си дупчат и отслабват носещи стени на високи блокове, и поставят живота на минимум 400 души/блок, да бъдат глобени и накарани да поправят нанесените щети. При едно земетресение блока ще се разпука в тея дупки!!!! Има ли компетентни към общините, към които може да се подаде сигнал?????

Само дето трябва да се пише до Общината , а не във форуми.

Що да не се пише тука, особено след тия снимки от поредното земетресението !? тия дупки по стените на двата блока в Младост1 не са скрити и са толкова големи, че могат да се видят от всеки. Просто се чудех дали има въобще и кой е отдела към общините , който се интересува и следи за подбни малоумщини, които са направо престъпления????Та кой е отделът, до който трябва да се подаде сигнала???

...Оцелели описват труса в Италия: Беше като в Ад на Данте... --- ами... така е като ренци се изказва за бъдещето на европата... има си кои да казва кое и как ша стане! ---

d4

От многобройните репортажи ми направи впечатление едно- камбанария, висока 50 метра и строена преди 500-600 год. стои непокътната. А половината град е сринат със земята... Правете си съпоставките сами. Жалко за жертвите и домовете им.

Земетресенията в Италия са много по-често срещани отколкото в България! Най страшното нещо обаче не са земетресенията. Най-опасният вулкан на света,който скоро се очаква да изригне-Везувий би затрил десетки хиляди хора,ако не и стотици хиляди! Неапол е застрашен от затриване ! Популацията в зоната на риска е над 700 000 души! Да не дава господ! Помпей ще е като лека игра, спрямо бъдещето неуминуемо нещастие ,което предстои да преживеят италианците.

Московските тролове и под тази новина вихрят мръсната си пропаганда! На оня ретард FuckTheEU САЩ му били виновни за земетресението в Италия! Боже, слез и си събери вересиите!

До Ливорно не усетих нищо. Иначе по територията на Италия има много опасни земетръсни зони и често през годините стават бели. През последните сто години с сегашното -земетресенията с жертви, стават 14! Най жестокото земетресение на територията на Италия е на 28 декември 1908 година в Сицилия - Месина! Градът е изравнен с земята а жертвите са над 82 000 души! Последвало е и цунами ,което допълнително е опустошило зоната!

Ами такъв им е късмета! Както се вижда Италия не е кът от рая. Освен това, тъй като Апенините слизат доста рязко към морето има места където почти цели градове са заривани от свлякла се от планината кал и съответно и от това много убити от калта. Ако в България това ни изглежда немислимо, там не е така.

Кога е бил там

Слава Севрюкова не случайно казва българите да се връщат в Бг до 2020 г ,че после и да искат няма да могат

Предсказание-предупреждение се отнася най-вече за живеещите в Щатите. И след това за Северозападна Европа. Париж е обречен и това се знае и се очаква. Но каквото е писано, то ще стане. Да си спомним за думите на Петър Дънов по повод загубата на Беломорска Тракия: българите да не скърбят за тези земи, защото морето ще дойде до Родопите.

Млъкнете,че ще се напълним освен с орки и с боклуци от посочените страни.

Герб никога няма да допусне такова нещо да се случи в България.

Даааа, спете спокойно деца, ГЕРБ и родната полиция ни пазят! Вижда се всеки ден!

Магнитудът няма степени. Той е безразмерна величина. И е единствено по Рихтер. Магнитуд по Калайджиев и Стораро няма. Правилно е "магнитуд 6,3", не "шеста степен по Рихтер". Степени има в интензивността на земетресението - скАлите там са половин дузина: от Омори в Япония, през Меркали-Зиберг в САЩ, до Медведев-Шпонхойер-Карник в България и Русия. Светла им памет на жертвите.

Ето такива хора - разбиращи и ерудирани като тебе трябва да пишат тука, а не като тъпите журналя, дето и българския не са го научили като хората... Омръзна ми да чета некомпетентни и въпиющи пъпотии!

Не бих си позволил да степенувам бедствията по трагичност-дали е земетресение,наводнение,пожар... Всичко зависи от силата. Тези хора там,са изживяли ужас,който ще помнят цял живот. Броят на загиналите расте.Бог да ги прости.Хора,са загубили близки.Имот,автомобил,покъщнина.Животът им се е преобърнал за мигове.Мъчно ми е за тях.Солидарен съм с тях и им съчуствам. Поставям се,не дай си Боже,да сме на тяхно място. Италия е силна страна.Ще се стегнат,организират,ще оправят щетите.Семействата там са сплотени,големи,далеч по-богати от нашите.Ще се съвземат с времето.Жалко за жертвите. Сигурен съм,че ужасът наистина е бил голям.

И в България трябва да стане такова земетресение, за да може да разруши хилядите бараки на мургавите и да им намали броя.........

Глупак!!! Ако стане(да не дава Господ) ще е хубаво да унищожи всички мислещи идиоти като теб. Как можа да ти се побере такава мисъл в простата кратуна, която носиш на раменете си, ГЛУПАКО.

За кой трус става дума , защото отново в Италия отново има земетресение и много жертви или няма смисъл да се уточнява където преминат слугите на американците Меркел и Оланд и след тях и потоп .

FuckTheEU

Сигурен съм, че е било кошмарно! Жертвите ще са стотици... Не искам да казвам нищо за конспиративните теории, но подозрително точно съвпадна земетресението с американо-турската инвазия в Сирия. Сега светът ще гледа много повече към Италия, отколкото към Сирия, където сигурен съм, че цивилните жертви от американо-турските удари вече са стотици, ако не и хиляди!

оня сатанист папата да продълява да мие краката на орките!

След Италия следва силен трус в Перник !!!

гоууеем смех, брато!!

И друго да ви кажа -което друг няма да ви каже --Площадката на АЕЦ-Белене е на 6 км по брега на Дунава от земетръсния Свищов --Земетресение ново от 7 -ма степен във Вранча --ще продъни реактора ако бъде сложен там--ТОвА Е ДОКАзАНО--но безработицата там е огромна и хората си замълчаха когато реанимираха проекта АЕЦ Белене Знаете ли какво ще стане --във Фукушима Япония радиоактивната вода изливаха в необятния ТИХ ОКЕАН-и до сега го правят--- ОТ АЕЦ БЕЛЕНЕ радиоктивната вода по Дунава отива в Черно море--градове като Варна и Бургас и цялото черноморие ще е унищожено--хората ще умират масово от рак--ще се раждат мутанти--по цялото трасе на Дунава ще е така--РУСЕ също Това няма да ви го кажат реаниматорите на АЕЦ БЕЛЕНЕ-- за 600 милиона евра--джобни пари за нашите управляващи олигарси--те саготови да подложат на унищожения половин България --с внуците и

Чиче, я пий една ракия, гледай си историята и недей да разсъждаваш по инженерни въпроси, по които си крайно некомпетентен! Извинявай, ама като човек на точните науки - на всички историци, филолози, юристи и тем-подобни хуманитари им викам "локумаджиите", понеже много плямпат, много предполагат, но нищо конкретно и свестно не казват...

Напишете статия: "Българка спаси италианка" Защото българките са белите робини в Италия и за тях сме натрапници, трета категория хора и в техните новини има само "българин уби италианец", "Българин ограби старица" и всичко лошо къде що има все ние сме им виновни, а това, че родопчанката е рискувала живота си да облече дъртата никой го не казва.

като е имало, защо са така изнинадани? Това е БЕДСТВИЕ а не е синзация за ццццццццц. Какво ти е виновен комунизъма като земните планен се движат?

Ще Ти кажа---В Свищов тогава-в 22 40 отидох пред училище "Алеко константинов - 4 ти клас бях --целият град в тъмнина --огромен тътен идващ от земята навява ужас--пред училището едни 8 етажен блок се е превърнал в горяща купчина отпадъци--по града-все така--Котлите на ТеЦА бълваха пара която свисти като реактивен самолет ---при земетресението -панелите се гънеха на 45 градеса и арматурата се късаше Спахме 2 седмици по нивите --По канал 1 на БНТ --нищо не сепоменаваше -нищо--първите кранове на военните дойдоха на следващата вечер -15 дни вадеха трупове -съученици даже затова сега -като разправям на мухльото--защо махаш бетона и си разширяваш жилищета с терасата --той гледа като марсианец -всеки--всеки прави така ---но тогава много хора получиха страхова невроза--подлудяха от ужас --сигурно ще го видя пак това нущо --ТУК

Явно тук пишат хора неосведомени---земетресението във Вранча -197 и коя бе--над 7-ма степен --в Свищов е около 6-та---падат жилищни блокове -8-етажни--загиват над 120 човека--информационно затъмнение--лошо строителство---ТЕЦ-Свилоза аха да гръмне Такова земетресение в софия ще донесе над 100 000 жертви--причина--- никакъв строителен контрол--всеки на първия екаж разбива стени --магазини прави от стъкло --да не говорим застария жилищен фонд---панелките или ЕПК--железните връзки отдавна ръждата ги е изяла --ние ако сме на мястото на японците--да сме се затрили сами

Все пак едни от най-стабилните блокове при земетресения са панелките. Предимството на панелите и отлятите е, че стават по-здрави с времето. Те изкристализират вътрешно и стават кварцови кристали и други елементи. Въпроса с новото строителство и пробитите стени на първи етаж обаче стои. Земетресението през 2012г. на 2 км. от Перник е било с магнитуд 5.8. Вярно че между 5 и 6 по Рихтер разликата била някъде 32 пъти като мощ. Особености на скалата. Но въпреки това, жертви от порядъка на 100 000 в София не може да се очакват. Принципно блоковете в България се правят за магнитуд от 7. Във Вранча е било 7.4 някъде. Зависи и на каква височина по блоковете живееш, защото нагоре се люлее много повече, а ако си навън понякога не усещаш и че е имало. Най-силното известно земетресение било на 22 май 1960 в Чили - 9.5 по Рихтер. Най-сигурно е да застанеш под праг на врата, над който няма прозорец. Не на външна стена. Вероятно на малко помещение. Асансьори не трябва да се ползват.

изкристализирълъ тии крътунътъ!

Принципно това не е много силно земетресение. Но явно там постройките са били лоши. Зависи и от продължителност и рязкост на трусовете. Самата скала на Рихтер е някаква логаритмична и малко повече отчитано е много повече като трус.

в България не е имало никога земетресения. Изнинадата им е колосална. Но си остава едно бедствие и дано Господ да опази хората и животните - да няма жертви!

как да не е имало --а жертвите в Свищов--над 120 човека--е не се приказваше много-забранено бе-- комунизъм-- 197 и коя беше--4-5 паднали жилищни блока-цели семейства загинаха Жалко -че не се помни--щото сега всеки като купи апартамент--и с кангото рути носещи бетонни шайби--и като му направиш забележка по съседски--почва да налита на бой--нека мрат

като е имало, защо са така изнинадани? Това е БЕДСТВИЕ а не е синзация за ццццццццц. Какво ти е виновен комунизъма като земните планен се движат?

хората опростяха, само се обиждаме и глупости се правят , вместо да се пишат мнения без обиди, а Чирпан, Велинград... Струма...

Като се затресе там скоро и на Балканския полуостров се чака. От Перник 2012 не е ставало земетресение над 5 с епицентър на наша територия, рано или късно ще се случи.

Мощен трус от 6,8 по Рихтер разтърси Мианмар

Страшна работа е, когато природата се сърди. Боже, дай сили на пострадалите! Пази нашите сънародници, където и да са! Ние сме добри и състрадателни хора. Ей на, в общата беда подаваме ръка на нуждаещите се.

Природа се сърди???? Как ти го роди главата?

Така е Всичко се заплаща И в природата е така

Нибиру иде! Или пък нещо друго подобно...

Коментар: Мамалее! Олеееле мамалее! Всичко мамата си жаса.

От лични наблюдения на бугари тук, определено не отиват за помоща, а за далаверката и ако може нещо да се задигне. От бугарин помощ вече НЕ ни щъ, ако ще и последния човек на земята да остане

You are speaking for yourself obviously.

Дъ тъ ибъ в устатъ

Може да е страшно за вас 6.2, щото не сте били на Вранча, 7.2

Щом редактор на новината не е Мара Ройтерса, значи е вярна. Много сте българите по света, бре! На всяка новина българин-свидетел на събитието. Бог да ви пази!

Еми освен хубав живот там на Запад-много евро --нормално е Господ да ви праща поне страх -боклуци

хмм, и що да сме боклуци? шото сме избрали даа се борим за по достоино сушствуване вместо да се кланяме на мутри и понасяме беззаконието в бг? какув ти е проблема с емигрантите на теб?

Страшно е било за вас! Родните рубладжии подивяха от радост!

Ей куку, иди при Москов дано се смили на теб и ако си някой стар и тъп седераст да ти даде някакви хапченца. Може да сподели това дето го шмърка с теб.

Майоре, майоре, анли знаеш че един ефрейтор с фалшива нашивка, а си започнал лакардии да дращиш. Дрисливо хлапе си беше още от детските ясли. Всички ти хвърляхме бой колкото щеш. Не се търпеше номенклатурно копеле такова.

Какво общо има това бедствие с политиката бе, откаченяк?!!!? Или твърдиш, че земетресението е предизвикано от Путин? Не че бих се учудил... Какви нефелни мозъци има тук....