”Джебхат ан Нусра” обяви, че къса с Ал Кайда

Водачът на Фронта ан Нусра обяви, че групировката къса с Ал Кайда, за да лиши международната общност от претекста да атакуват сирийците.

Обратно в новината

Коментари - ”Джебхат ан Нусра” обяви, че къса с Ал Кайда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нашият народ е казал нещо мъдро за такива неща. Беше нещо за вълкът, козината и нрава.

Доста смехотворен и нескопосан опит на Турция и Катар да приложат това, на което в бизнеса му викат "ребрандинг". Все едно е, каква табелка виси над вратата - "Публичен дом" или "Салон за сексуални услуги". Няма никакво значение, дали даден джихадист ще налага победата на исляма в целия свят от свое име, от името на Ал Кайда, на Ислямска държава, на Талибан или турския Диянет.

Допускам, че се един "калибър" скоро тия тримата ще се откъснат изцяло не само от Ал кайда, но и от земята.

и тия като нашето бкп!смениха си името на бсп, но си останаха същата лъжлива столетница !!

Оптиват се да обединят умеренета сирийска джихадиска опозиция, че да налагат радикален ислям.

а може ли да не си платя кредитите ако си сменя името ?

И как ще късат с Ал Кайда?Идеологията на Ал Кайда и Ан Нусра , ИД е една и съща.В Ирак се наричат Ал Кайда ,в Сирия Ал Нусра.Те са срещу християнството и християните.Законът на ИД,Ал Нусра и др .терористи се нарича макрома./снизхождение/Християните нямат никакви права.Плащат данъци в злато,нямат право да се занимават с търговия.При бягство на християните ги грози смърт.Сменят си етикетите,а съдържанието е едно и също.

МЕРКЕЛ ДА ГИ ВЗЕМЕ В ГЕРМАНИЯ И ДА ГИ ИНТЕГРИРА :))))

Недей, че после ще се споразумеят с Бойко харам и ще ни ги докарат тука.

Cега се правят на добрите Tе нямат нищо общо с алкаида. демек вижте ни ние сме добрите Pусия не трябва да ни бомбандира а после заедно с Aмериканците да изгоним башар асад и тогава Iрак и Cирия да стане Aмериканска зона. Bсичко това е дело на господин черен петър от Aмерика. брат на нашият Aндрешко от Eлин пелин

И кой Божи закон се осмеляват да налагат на Земята?Всеки да си ходи по своята земя.

Те сменяйки си името,май са забравили едни други хора,дето за тях името няма значение,те ги знаят и поименно-За Израел и Мосад,няма значение как се казваш,нмера е да не си заплаха за тях.Така че мисля си,че точно в Израел декиш няма да хване смяната на името

"Bълците" прегрупират силите си в Cирия и това са само ходове на изчакването,печелят време, нищо няма да се промени ! Bълците сменят кожата си , но нрава - никога !

Това е много яка идея. Значи всеки терорист, може да каже че трие от фейсбука си приятелите терористи и ства чист, кат сълза.

до сега не бяха скъсали...... бяха демократична опозиция.........

След като им скъсаха заka от бой те късали??!Сега трябва да скъсат и спонсорите им и всичко ще е ОК. На спонсорите трябва вече да им се е изяснило, че газопровод от катар ще има през крив макарон!

От Москва отдавна заявиха, че не правят разлика между видовете екскременти...

Има един немски журналист Юрген Тоденхофер който е бил допуснат при ИДИЛ за няколко дена. Същият казва, че голямата част от въоръжението си ИДИЛ получават от Свободната сирийска армия.

Тоя Ал ДЖОЛАНИ нещо им е замирисал на свинско и затова са го отсвирили.

холивуд ще се изръсят с милиони, за да създадат такива трима психари за някой филм..

Няколко хиляди демонстранти в тези минути имат намерение да щурмуват военната база на САЩ Инджирлик. Турците протестират против базираната в тяхната страна база. Тълпата скандира антиамерикански лозунги и настоява военните да напуснат страната.

То пък беше дна любов между ИДИЛ и Ал Кайда..не е истина!! Беше си чиста проба проституция, по взаимно съгласие.....

Време е ЦРУ да си преименуват и ИДИЛ, че вече много ги задържаха на сцената. Докато "убият" Осама лъгаха глупаците 10 години. Сега и тия ли ще ги въртят толкова, айде нема нужда!

Е, голям праз, че ан-Нусра "скъсали" с ал-Кайда, след като главната им цел си остава създаването на шариатска ислямска държава, където жените не само ще изглеждат като чучела, а и ще бъдат третирани като такива; където вероотстъпничеството от исляма ще се наказва със смърт, а християните (доколкото са останали в Сирия, а преди бяха милиони!) ще са втора ръка граждани меко казано...

Много пъти съм писал тук, че когато се наложи ще преименуват терористите. По същия начин преди години познах, че командосите "убили" Осама ще ги убият скоро след това, така и стана.

Такива ли са новите разпореждания на ЦРУ? Да напомня, че въпросният лидер Абу Мохамад ал Джулиани беше пуснат от лагера "Букка" който беше под контрола на САЩ....

Е да ви таковам таковата, и за вас няма да гласувам. Всички са маскари.

Все повече се убеждавам, че и тези са американско творение.

Пременил се Илия, погледнал се - пак в тия.

ко,резняците се испедерасиха,ай хафте.

Има един хубав виц по темата: Кой ебал - ебал, Пена вече не е курва...

Няма да стане, бой до дупка. Иначе тези които са загинали ще се окаже че са загинали напразно.

Да....Сменят името, сменят флага и сега са "умерена опозиция". С други думи сменят козината си , а дали ще променят нрава си? Аз лично се съмнявам.

И тиквата скъса с комунистите, но в джоба му е партийната книжка на БКП. До вчера си бил /\айно, а от днес си професор. Не става така....

Така става като се махнат диктаторите. Така и на Запад не разбраха, че диктаторите в близкия изток са всъщност "необходимото зло", за да държат под контрол тези зомбирани маси от хора. Сега като ги махнаха / уж заради "демокрацията"/ се превърна в един голям врящ котел, защото тези хора само искат да ядат без да работят.....

плоско седларов плоско именно наличието на диктатори и липсата на нормални институции предполагат какви ще са днешните такива а в този тон на пеене винаги ще са бедни но явно им е писано да се научат с много загуби/ценично/ ама верно като следствие

Нито Асада е необходимо зло нито Сирииците са зомбирана маса . Сирия беше една нормална просперираща за региона държава , с много образовано ,интелигентно, и исторически наясно със себе си население-Сириискки народ... ..обединение от Няколко народа НО наричащи се гордо Сириици ! С многогодишната,добре спонсорирана кампания на САЩ и НАТО + Саудитци,Турци доскоро+ други местни главорежещи диктатури ...в Сирия бяха Умъртвени над 200 000 човешки същества като нас, а страната е във война . Но с НАТО и евроаталнтическите ни "партньори' е така . Отърване без война няма .

Мда, някои общества просто не са готови за демокрацията. Отделно, ислямът допълннително засилва това неравенство, защото това е религия замръзнала в 7 век след Христа. Не може пророк да ти е изнасилвач-педофил (на пророка им първата му жена е била на 11 години) и всички да считат това за нормално. Не и днес. Днес, в държавите, където са се засилили всички мюсюлмани "бежанци" това е ПЕДОФИЛИЯ и е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ според нашите закони.

а пари от къде?:) от културната революция да ама да не се окаже срещата последна:)

...щом изглежда като jихадист,деиства като jихадист,движи се като jихадист...както им казаха руснаците...без zначение как се нарича....бомбене докато ги заличат от лицето на земята !!!

САЩ пък къде ги слагате в играта срещу тоя фронт, като те го създадоха и правха всичко възможно да не го унищожат руснаците. Всичкото терорист с ислямски произход си е рожбичка на ЦРУ и други западни служби. Но за журналистите това са забранени припомняния, зер те служат на дявола като нй-предани лакеи.

Остава сега "демократите" от сащ да приемат това. До вчера терористи, от днес революционери. Бамбаата му!

Значи вече са от умерената опозиция и ако сатрапа асад посмее да ги бомби пак ще бъде наказан. И да, и путин също. Избили са хиляди и са рязали глави, ама кво толкова. Вече стават умерени терористи.

До вчера рязахме глави, утре пак ще режем глави, но вече с новото име няма да сме в списъка на ООН и нашите приятели от САЩ ще могат да ни защитават и блокират резолюциите на ООН.

От днес вече не съм курва :) Повече от ясно , че отвъд океана са им спуснали нови опорни точки , защото до.дни Алепо ще падне пред настъплението на Асад и руснаците по въздух.