Тръмп: Целта на ЕС е да победи САЩ по правене на пари

В интервю за Ен Би Си кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп порица Франция и Германия за атентатите и отправи нападки към ЕС , НАТО и СТО.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп: Целта на ЕС е да победи САЩ по правене на пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Майкати да еба откачена.

Ееее, тоя надмина всяка граница на лицемерие. Направо ми се повръща и не се пише повече. Ама като всички вече ги (ни) направиха зомбита ще лее лайна както си иска.

Аз не съм икономист , но мисля че целта на ЕС е еврото да бъде резервна валута, наред с долара. Но основната цел на ЕС е да се осигури свободно движение на хора , стоки и пари - без граничен котрол за хората и без мита. От друга страна , ако до 1872 година Великобритания е била първа икономика,сега е пета и малко или много всички европейски страни са отстъпили назад. Това е естествено , защото развиващите се страни или поне някои от тях се развиват и добиват по - голяма тежест в световната икономика. Ясно е че в бъдеще не само долара и евентуално еврото ( ако се запази) , но юанът и евентуално рипията ще играят световна роля. От тази гледна точка , вероятно за УСА е по добре да има един свят с долар , евро , йени , британски паунд , свейцарски франк и валутите на Kанада , Корея , Австралия и т.нт., който би имал голяма тежест. Ако изходът от проблемите на западният свят е изолационизъм, то този изолационизъм трябва да включва всички гореспоменати западни страни. Изолационизмът не е добър по принцип , но той е бариера срещу разрушителни сили в един цивилизован свят. В случая става дума за демократичен свят, където демокрацията е начин на мислене, а не фасада или сладки приказки. Ако един такъв свят е по съвършен , колко устойчив е. И ако УСА реши да мине към изолационизъм, вероятно би трябвало да има един преходен период от да кажем минимум 8 години, когато останалият демократчен свят намери място в света. Едно е сигурно че в един такъв свят Европа би имала трудна съдба, и че USA няма да е лидер , но вероятно един тесен кръг от хора от милиардери биха станали мултимилиардери да кажем в юани ( доларов еквивалент). Хилари Клинтън изглежда по - добрия вариант , защото би дала възможност и за двата варинта и защото би осъществила по плавен преход.

Съгласен съм с теб... За изолационизъм според мен е доста късно. Хората с парите няма да позволят, а чичо Тъп чупи тръмпомера с изказването за ЕС и правенето на пари.

Надявам се г-н Ненчев, Митов и Пасито да са информирани какво ни готви НАТО в лицето на Тръмп и да запазят идентичност, а не да повтаярат като папагали наставленията на ЦРУ. дАНО И КАБИНЕТА НА пРЕЗИДЕНТА ДА СЕ ИНФОРМИРА, защото в неговата лична преценка се съмнявам.06

Ето какво се задава от САЩ. Франция и Германия били виновни, че приемали бежанци, а кой унищожи арабските държави, кой създаде ИДИЛ. Лицемери са американските политици и се стремят да унищожат ЕС. Надявам се европейските лидери да намерят сили да се противопставят на американските шоумени!!!! иначе сме загубени

1)В 21 век диктатурите нямат място. Остана само една.Сега е неин ред.Света върви все по-бързо напред и не може да си позволи да остави диктатурите на власт щото те водят до изоставане на съответните народи. А идил са репресивния апарат на садам-или образно казано:псе което е побесняло щото са му взели кокъла. 2)Русссскийййй,според теб след като америка "унищожи" ес кво ше направи с него.Ше го изяде ли или ше си го завре некъде.Русссскиййй, мечтите на некои в русия и реалноста са дооооста различни неща.

Този шоумен( и силите зад него) не се кефи .че ЕС прави повече пари от Сащ, освен това Европа е по-демократична и по-социална от тях , затова ще се бори да се разпадне ЕС, а и Нато жероятно...ЕС просто трябва да се реорганизира и укрепи , а нашето място е там- с Европа , както е от Освобождението насам, няма друг път

1)Тоа е очевиден дебил 2)Как е направил парите си е без значение.По-кофтито е че и един дебил може да направи пари.Просто имането на пари вече не може да е критерий за качествата на човека.А някога това беше най-сигурния. Кофти е гат останеш без критерии. 3)Тъпо е да се мисли че ако стане президен от него ше зависи нещо. 4)Изглежда че тези които наистина определят кво да става са решили да минават по тънката лайсна след изборите. Един дебил се управлява много по-лесно.А ако почне да създава проблеми-по-лесно ше го сполети съдбата на JFK.И никой нема да се натъжи особено.

А феновете на бабата хилари да не си мислат че горе казаното не се отнаса и за неа...хаха.С пълна сила...С пълна сила...

Братът на Барак Обама призовава да се гласува за Тръмп. Вчера бях ви казал нещо по тази тема. Тръмп и Обама заедно ще се напият за победата.

Егати наглото изказване, а защо тръгнаха към Европа арабите бе Тръмп? Не е ли, защото САЩ си играе на демокрация в близкия Изток? Европа е географски по-близо до Сирия и Ирак, отколкото САЩ, но не се притеснявайте янки, трафикантите и в САЩ ще съумеят да ви докарат порядъчно количество "бежанци".

Този план за вливане на свежа и по евтин работна ръка в ЕС си беше на Евро-корпорациите и техните пионки в Националните правителства, ЕП и особенно ЕК! (ЕС можеше да изпрати собствени военни часи и да създаде зона за сичурност в северна африка , на чиято територия да се настанят бежанците , ама НЕ) Оказа се пълен провал с оглед на това че желанието на потенциалните "работници" да си играят с взривове е по голямо от това да работят! Така че проблема в случая са продажни и недалновидни евро бюрократи насърчавали инвазията в европа.

ЕК е одобрила нов сорт генномодифицирана соя на Monsanto. Очаквайте скоро на пазара.

Какво количество соя консумира българина чрез колбасите?

Абе и този нещо като гръцкия месия Ципрас, голям го вади... много знае... летоброенето почвало от него... хахахах.... този ако влезе в Белия дом, още на 15-тата минута ще му бъде обяснено да си мери приказките... ако не иска друг да му харчи милиярдите. Политиката и държавното управление в щатите е така измислено че някой тъпанар да не може да съсипе държавата. Дори и неспазването на един параграф от някой договор... веднага прокуратурата ще му резне крилцата.

Масовият американец си има една ценност - къщичката, колата, семейството, воайажите, хокея, американския футбол и баскетбола. Харесват си американския начин на живот и най-големият им страх е някой да застраши това спокойствие. Глобалната политика е само спортна страст и Тръмп много реалистично играе на темата "американск мечта". Не го разбираме, защото сме далече от този начин на живот.

САЩ постеренно и все повече се превръщат в основен враг на Европа. Ислямизацияте е част от заговора срещу демократичната и просперираща Европа. Кой, ако не САЩ, разбуниха кошера на изоставащите племена ? Снимката е нагледен пример как парите отнемат разума на човек.

А меркел с американски паспорт ли е ? Ами всички онези малоумници от ЕК и европарламента които не направиха нищо за пресичане на бежанския поток в зародиш, и те ли са американци? Не че Американците са идеални, ама айде криво да седим право да съдим!

е да материализира нагласите на руските служби не само в Америка, но чрез нея и в Европа.

Излъган цървул плаче.

Може да не е приятно, но Тръмп казва истината. Меркел е враг на цивилизацията, въпреки, че Тръмп още не го е казал.

Великобритания успяха да се спасят навреме.

САЩ постигна своята цел спрямо Европа.

Ако Тръмп стане президент. САЩ ще изтегли своя военен контингент от Южна Корея. Това кара южнокорейците да мислят за закупуване и разполагане на своя територия на ядрен арсенал.

За жалост е прав! Но бежанския поток се финансира от някъде. И май Америка има пряко участие, както във финансирането на т. нар. "бежанци", които са си чиста проба имигранти, така и чрез политиката си на дестабилизация на Сев. Африка и близкия и по-далечен Изток.Така че да си трае, защото не ядем доматите с колците!

EUROn

Дори и да ми е неприятно от някой констатаций на Тръмп за Европа уви явно само той наистина вижда какво се случва в Европа и го казва ясно пред цял свят.

Евала на Тръмп - силен лидер и здравомислещ политик. Дано да спечели! Дай Боже всекиму такъв президент/премиер!

Историята е пълна с примери за "големи и твърди" политици и последствията за света като се срещнат двама такива какво става !

на токчета, подобен на него, но в Москва.

Интересна положителна кампания основана на всички са враговена Америка ? Засега само кубинците и виетнамците е оставил на мира, но ще намери време и за тях до края на кампанията. Продължавай в същия дух и няма да стигнат доматите с които ще те замерват по света.

Тръмп разбира че няма да стане президент. А ако стане, Русия ще бъде най-големия му враг и ще разбере какво е казал Обама - има две основни заплахи - Русия и Тероризма.

Големият страх от Тръмп, който тресе вас - американските мекерета се дължи най-вече на факта, че той ще ликвидира подривните антибългарски организацийки кат АзБ, с което ще се затвори кранчето за вашата хранилка. Очевидно е. Само че шансовете Тръмп да влезе триумфално в Белия дом са много големи и продължават да нарастват, Така че мислете как ще се прехранвате в бъдеще и на кого ще слугувате.

Да изброим и следващите на-големи заплахи в света: САЩ, Германия, Франция и Англия. Имаме сериозни и повтарящи се във времето аргументи, че заедно с Русия и Тероризма тук изброените запълват списъка на опасностите за днешния свят. Основните опасности са Русия, САЩ и заиграващата Германия всъщност. Другите две са дестабилизиращи, но не се знаее кога ще станат и активни участници в заигравките. Склонни са. А всъщност голямата опасност в света днес е простотията, която масово е обхванала народите.

Има и други заплахи, при това глобални: МВФ, СТО, редица транснационални компании (най-вече в сектора на горивата), международни НПО като Амнести и Отворено общество.

А защо не прочетеш по-внимателно и не анализираш? Рядко може да се чуе от американец, че ЕС е заплаха за САЩ, не военна, а икономическа .... ако разбира се европейските политици поумнеят ...........

за има няма две години т.н. "кремълското джудже" превърна западните лидери в съвкупни метро-джуджета които се лутат като мухи с отрязани глави.Колкото повече се лутат толкова повече им влиза.

Изненадващата симпатия на Путин към Тръмп се дължи на това, че и двамата живеят в свят като сапунен сериал, движен от емоции, а не от интерес.Едва ли един смахнат милиардер ще раздели ЕС и НАТО..Крастави магарета от всички страни - съединявайте се!

Тръмп живее в света на бизнеса, там няма нищо друго освен интерес ...... какъв сапунен сериал, какви пет лева .............

Тръмп щял да се бори за престиж на САЩ в света.58% от черните младежи били без работа.43 милиона американци получавали купони за храна.Дефицит в търговията за миналата година около 800 милиарда $.Обама удвоил националният дълг.В същото време се вживяват на световен жандарм.Месят се в политиките на другите държави.Създадоха хаос в Близкият Иток.А справедливостта изисква ,САЩ да поемат част от тежеста с бежанците.Но нали са далече,това не ги било интересувало.Терористите също не били техен проблем.

ама тия дето Русия щяла да ги напада вече им се смеят и ги сочат с пръст като минават по улиците. За какво да ви напада, бре - ресурси нямате, мангали пълно, да ви връща заемите само? Първо да си оправят бакиите фалиралите американски и европеиски щати после да ги разтягат тия лакардии.

Ма тоя съвсем изперка! Не дай боже да го изберат,такива простотии ще сътвори,че 300 години не може се оправи човечеството....

Точно той ни треба за да вкара щатите в час.

Българските колониални роби , комуноиди и обикновени хейтъри развяват в тази тема Тръмп като знаме. До тук ли стигнахте? Колко още ще падате?

освен плана ТТИП имат и друг план с обрушаване на цялата банкова система на ЕС и еврото. Известно че Дойче банка има висящи 70 трилиона деривативи, да не гожорим за проблеми на италиански, испански и други банки. Швейцария вече се отвърза от евро с големи пари изхвърлени на ветер, защо ли е това. Англия с големи загуби за себе си излезе от ЕС, защо ли това. Защото наближава нещо много важно и то съвсем скоро.

Никой от Големите, ЩАТИТЕ, Великобритания, Германия, Франция, Япония, Китай, няма интерес да клати Световната Финансова Система и тя е вечна, за ужас на суровинните гасударства ала путлеристан.

интересно къде видя надпревара !? Жалък идиот.

из мрежата вече се расхожда видео с припадъка на госпожа кандидат президент. Така, че или Трамп или госпожа, болна от припадъци.

а причина за бежанците са САЩ

Тръмп удря точно в пропагандната машина на САЩ. Веднъж чул думите му американеца, няма как да не започне да задава въпроси. То е всеизвестно, че американците са коне с капаци. И след като Тръмп казва неща, който Путин е казал и са писани в руската преса, значи риската пропаганда е къде , къде по слаба от западната и залага на самата истина.

JsT

Уникален, уникален Тръмп. Дано никога да не го изберат за нищо, дори за селски идиот.

И да не победи, вече пусна мухите в главите на американците. Следващия ще изберат с неговото мислене.

Елементарно е да разкараме тези мухи и да пуснем подходящите.

Е, батка, вие ги набутахте тия терористи в Европа, а сега вините Французи и Германци !? Бабка на гого ще ближе т'ашаците или пу'таците след 2-3 месеца, ако я не щете в САЩ ?!

Щабът на Хилари Клинтън обвинява Путин за Викилейк документите относно нейната поща- е-мейлите.

Sm3hurk0

интриганти...

САЩ никой не може да ги победи в правенето на пари, защото там се печатят, а не се "правят". Колкото искат, толкова ще си напърдят, т.е. напечатят.

освен че ги печаташ, трябва да ги емитираш. И на световните пазари се вижда какво се получава, щото и СССеРе печатат рублеЙ, ама нещо не им се получава да имат стойност.. А САЩ ги чакаме да фалират от 1972-а година, тогава още ни казваха че прогнилият Запад и САЩ са фалирали и утре ще умрът от глад ;))

да бе знаел нещо! В момента в Русия е проблем прекалено бързо укрепване на рублата. Но това нещо не можеш да го разбереш, нали, защото не са ти познати економически термини.

и путлерасите в дира польо.ират на него, но да не забравят, че е 101% кравар!!! Путята ако му дадеш пръсче ще те олигави целия, Тръмпчо ако го настъпят ще замирише на изгорели пирожки ... ама много изгорели

Прав Е ! Европейците само са си виновни че играят по свирката на САЩ ! и влизат в разни военни конфликти който САЩ са организирали !То не бяха " коалиции " срещу Садам ,Милошевич , Бин ЛаДен , Путин И тн . Еропа само е губила от тези коалиции !

дран, дран ,дран.когато турция нападна грацката част на остров крит,нато реагира ли ?и двете страни са членки на алиянса.

трябва да си много заблуден ако си мислиш, че САЩ ще тръгнат да воюват с Русия защото Русия (примерно) решили да анексират България, или Полша или някой подобен клошар ;))

vasil

Крит си е целият гръцки.Мислиш за Кипър,но той не е бил част от съвременната гръцка държава.Това са 2 различни острова.

Доналд Тръмп твърди, че ЕС е създаден, за да "победи САЩ щом стане въпрос за правене (ПЕЧАТАНЕ) на пари". Истинският ГЛАГОЛ е: "ПЕЧАТАМЕ", на "хеликоптерни" пари. След американските президентски избори, този виртуален балон в някой "черен петък" на дата 13-ти, ще изненада целият свят с пукването си. А дали "ТТIР" ще стане реален търговски договор, предстои да видим. И също как пък при евентуална победа на Хилари, тази корпоративна "изгъзица" - "ТТIР", дали няма да ВЗРИВИ веднага световната търговия.

Явно не става за президент. Това, което следва , ще го докаже.

Абсолютно същото пробутваха и за Роналд Рейгън. Което обаче не му попречи да бъде един от най-успешните президенти на САЩ.

И кво сега, БГ реге пак заложи на губеща карта:-))))

Ееееее, най после да се намери един човек като този Тръмп, да им го рекене на гейовете право в очите!

При Тръмп, НАТО е пътник!

Все едно слушам пресаташето на путиновата администрация.Словенката го е изяла и изходила на точното място-за кандидат-президент на американската нация!Е първата жена-президент вече е факт,ми се струва...А Били със сакса пак ще е първия мъж на нацията,но,к'во да се прави-демокрация...

Да не забравяме все пак,че американците са терористи и са обучили поколения атентатори и главорези.

Американците типично както ВСВ, предизвикват ТСВ, а те ще си се изолират на континента. НАТО е време да се разпадне, а държавите прегрупират. Балканските държави задължително трябва да се обединят в един военен пакт, защото най-голяма заплаха за нас е Турция!

Не САЩ разпалиха WW2!

САЩ имат интерес всички останали да се самоизбиват, а те да стоят на страна, да печелят от това, и накрая да се намесят за да оберат лаврите.

black_mask79@abv.bg

Явно не знаеш историята. Те направиха точно това, създадоха две кучета супер силни и после ги надъхаха един срещу друг.

Разбирам защо си го нарекла клоун. Само че аз не виждам нещата толкова лично и персонално. Както Клинтън, така и Тръмп, са просто лицата на по-големи сили, които работят заден план.

Пълен клоун е тоя, но казва само истини, 1 към 1. Истини, които нашите еврогейски лидери се страхуват дори да си помислят. Пълно перде е, за което евала. Дано спечели и да изсели мексиканските мангусти от Щатите. А ние ще си гнием в тъпата европа докато не се появи някой като него и тук.

Бедните са си виновни за бедността си... Все пак Тръмп казва само истини.