МТСП отрече, че ще спира детски добавки на работещи родители

От Министерството на труда и социалната политика отрекоха да имат идея за спиране на детските добавки на работещи родители.

Обратно в новината

Коментари - МТСП отрече, че ще спира детски добавки на работещи родители | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"...а от 1 юли границата за достъп до семейни помощи за деца ще се увеличи от 350 лв. на 400 лв., което ще позволи на повече родители да получат подкрепа за своите деца, подчертават от ведомството."Каква е тази върховна глупост, като се вдига границата на достъп, се намалява броят на хората, които ще отговарят на новите по-високи доходи!Аман от простотии от българските ведомства, неопровержимо доказателство за нивото на компетентност и връзкарството!

Ако досега при праг 350 лв., родител със доход 370 лв не се класира, след Първи ще се класира заради този по-висок таван. Не че оправдавам - просто това искат да кажат.

Браточката от СИК отново се извъртя пред послушните медии, като момиче пред пилон. Защо ли?

Ало дира, какви надбавки бе? Пак използвате гратис построеното и разрушеното от соца. Не са никакви надбавки, след като се дават и без да получават нищо. Щеше да са надбавки, ако се даваха само на тези, които получават заплата.

Няма нужда от отричане отдавна е факт, че за работещи българи няма детски, ако доходите им леко са над дъното, а за неработещи, живеещи в палати и каращи последен модел кола пари винаги има??!!

А трябва да е точно обратното. Не трябва да се дават никакви помощи. Трябва да се намаляват данъците на родителите, които иамт деца и плащат данъци. Може и с повече от детските помощи досега, тъй като ще са по-малко. Тогава ще има деца от отговорни за децата си граждани.

за крадисимо Кредисимо- една от Най-зелените компании в България 2015 що не пуснете и коментари да видите какво мислят хората за тази компания,която съсипа много хора

Проба-реакция, после пак проба-реакция. Докато нещо мине.

ДЕЦАТА БИЛИ НАШИ ИЛИ ЧУЖДИ"СА БОГАТСТВОТО И БЪДЕЩЕТО НА ЕДНА ДЪРЖАВА И АКО НАИСТИНА СЕ СТИГНЕ НЯКОГА ДА НЕ МОЖЕ РОДИТЕЛИТЕ ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА ТЯХ ТЕЖКО И ГОРКО НА НАС ВЪЗРАСНИТЕ ДОПУСНАЛИ ДА СЕ СЛУЧИ ТОВА! И ВСЕ ПАК ИМА НЯКАКВА ПО-ВИША ОТ НАС СИЛА КОЯТО ЩЕ ОТСЪДИ КОЕ Е ПРАВИЛНО И КОЕ НЕ :)

На моята заплата от 550 лева данъкът е 58 лева (зкръглям числата). Вместо детски искам да не плащам данък. Така, който работи ще ползва облекчение, а пък тези, които не работят, да чакат вече помощи, но в размер по-малък от данъка за 1 минимална заплата. Или нещо в този дух.

В последно изречение предвид размер на помощта 'не по-голям' от .... т.е. да не се получи така, че облекчението за работещите да е по-малко от помощите.

Може ли някой да пресметне, колко наброй в България са яките момчета с надути бицепси, които по цял ден си обикалят с разни джипки и БМВта със затъмнени стъкла и се събират на групички и да си приказват? Да сте видяли някога някои от тия възпитаници на спортните училища така нещо да работи? Да е треньорче или нещо друго?

Спрете детските на неработещи родители. Неработещите родители и да нямат право да гласуват. Въобще - никакви социални на неработещи родители. Имате тунел под Шипка да копаете. Който иска държавни помощи - да ходи на Тунела!

На 55 г. съм. Работя в собствената си фирма (само аз - услуги). Изкарвам бруто към 800 лв. И с тях се храним цялото семейсво - жена+2 деца. Жена ми е над 40 г. Работа - никаква. Никой не иска да взема на работа по-възрастни...Нямаме и чичо - назначен бизнесмен, че да ни "води" на заплатка... Познамвам бизнесмени, дето цялата им рода "работи" във фирмата...(Е, поне вземат заплата). А на тръстиката - овцете от стадото. Те така е в провинцията..За София - не знам..

Не знам дали е грешка на Дир.бг, но е добре като се пише, нещата да се наричат с инстинските им имена. В България няма детски надбавки, има помощи за отглеждане на деца, от които се възползват основно роми и социално слаби българи. Всички останали с нормален доход не получават въпросните помощи. Така че моля не пишете за детски надбавки. Такива просто няма!

Вместо да дразните данъкоплатците,калто и родителите с разни схеми, вземете стимулирайте онези български граждани, които са станали родители още като деца и никога работа не хващали, да си опичат мозъчетата и да започват да работят заради децата си.

Аз съм от "социално силните" родители, които работят и НЕ получават детски... защо ли? С какво моето дете и не само то, а и много други нямат право да получават, не че ще цъфнем и вържем с тези пари. Аз лично бих ги използвала, за да ги даря за кауза.

И аз(семейството ми така). Колко сме "силни" на фона усреднена европейска "сила" е тема на друг разговор. С "детските" наистина нито ще цъфнем, нито вържем, но въпросът опира до принципността на т.н. солидарност на социалните системи. Факт е, че едни деца са дискриминирани по най-нагъл и долен начинм за сметка на други. (Факт е, и че ако просрочиш плащане към бюдежта(особено ДОД) веднага ти напомнят за това.) А децата по презумция били последните , който би трябло да са субект на дискриминаия. Циганска работа пар екселенс.

И е вече крайно време е, всички да участват с нетни доходи, защото аз взимам 78% от брутото си, а държавните служители - 90%.

важното е да се гледа един и същ показател.

Цялата социална политика на България е насочена към тормоз и ограбване на грамотните и работещи хора и даване на огромни доходи на престъпници, крадци, мързеливци, неработещи, размножаващи се като бълхи и т.н. индивиди, които дори не мога да нарека хора. Затова все повече страната ни започва да прилича на някакъв резерват от идиоти, малоумници и бандити, където случайно тук-там се срещат нормални хора . Колко пъти да ви се каже бе - спрете ВСИЧКИ ПОМОЩИ на тези с над две деца. Докога ще циганизирате страната и ще насърчавате простотия, неграмотност, чалгаджийство и т.н.

"Докога ще циганизирате страната и ще насърчавате простотия, неграмотност, чалгаджийство и т.н."? Това е РЕТОРИЧЕН ВЪПРОС. Изгоните ли ни от властовите постове, ще изчезне и подкрепата на простотията. Джордж Оруел, "1984" - "НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА!".

Ако бях по-смел/луд/щях да млатя наред.Омръзна ми да ми казват НЯМА.Тази дума да се задраска от речниците.Как така за тях ИМА а за нас НЯМА?

и престъпници. Вместо да спрат въобще детските и да направят данъчни облекчения за тези които имат деца за да стимулират грамотните и хората с квалификация, те тръгнали да стимулират неграмотните и мързеливи крадци.

Утре ще ги спират ли?

Зависи Кралят-Слънце как се е събудил, рано е да се каже

Ей, Русинова да вземеш на направиш една пресконференция на която да се извиниш на РАБОТЕЩИХА родители за причиняване на масова паника сред РАБОТЕЩИТЕ родители, заради поредната глупост породена от повереното ти ведомство.

На 10 - 11 годишните момичета как ще се спират детските, след като вече са станали майки? А на възрастните интелигентни работещи майки, никакви детски надбавки, защото когато са били млади са мислели за кариера, а не за деца. И сега е времето за "интегриране" на младата "демократична" младеж и забравете за ЕКСПУЛСИРАНЕТО, както ни "съветва" Съветът на Европа. "Съветът на Европа: Внимателно с експулсирането на роми" - 07:58 I 29 юни 2016 г.

Така де,нали някой трябва да трупа пари за паразитите с детските или,така наречените, "най-нуждаещи се". Те понеже цял живот "работят" "крави за разплод на безкрайно квалитетен материал", някой трябва да подпомага тази им функция,като не им остава време те самите да го правят.

днес го отричат, а утре съвсем тихомълком ще разберем, че е прието.... както става винаги всъщност...