Гърция пак е на прага на фалита, преговорите без успех

Гърция пак е на прага на фалита, като преговорите с кредиторите продължават без успех. Следващата среща на министрите на финансите от еврозоната ще е на 9 май.

Обратно в новината

Коментари - Гърция пак е на прага на фалита, преговорите без успех | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още от миналата година бе ясно ,че това ляво правителство няма нито волята,нито способноста за реформи и решение на кризата!На Гърците им трябва един гръцки Костов,който ивади българия от много по тежка криза,макар че тъпите българи го оплюха и загуби власта!Ципрас е слаб във всяко отношение и трябва да бъде сменен от десен политик ,държавник,като Костов!

Тези хайлази си запазиха заплати и пенсии на ниво Германия, а работят едва за 20% от това, което получават. Европейската хранилка им налива финанси, въпреки че е ясно, че никога няма да се върнат. А това и нас касае, защото сме в ЕС и сме солидарни, без да желаем. Докога?

Това не е вярно. Примерно средната им заплата падна с повече от 30% за последните 2 години. Проблема им е обаче че трябваше да падне с 50% за ад се стабилизират. А те се дърпат и всяко забавяне влошава допълнително нещата. Дори мисля, че намалиха и минималната заплата. Изобщо положението е тежко, защото не ползваха отпуснатите кредити за реални реформи по намаляване на разходите за услуги и консумативи. Напротив набухаха си тройно повече държавни служители и не инвестираха достатъчно във ВЕИ. Уви ние не сме много по-добре. Всъщност "по-добрето" е относително и се дължи на ниските заплати. Но по отношение пенсионери-работещи Гърция е по-добре, затова шансовете са на страната на Гърция.

Гърците няма да ги фалират напълно никога защото им трябват и на Еврогейска Европа и на ФАЩ. Ние и без фалит сме дефакто фалирали на командно дишане. Ние сме винаги на грешната страна и избираме грешните управляващи с късата клечка. Ние сме тъп и търпелив народ които вече видно ще бъде затрит от международната националсоциалистка-англосаксонска-ционистка задкулисна клика. И Руснаците и Германия-Франция през Европа и ФАЩ-Израел ни опъват държавата и народа кои на задна прашка кой на партер. масово народа ни се гъне от бедност и тъпотия наложена с психотроника, пропаганда и 24/7 целенасочени медиини манипулации, натровена храна, замърсени води,храни,почва,въздух,радио ефир и психо ефир. В резулатат рядко схващаме гравните ни проблеми и върната посока за излизане от това незавидно положение. На малдите може да се разчита колкото на старите=николко. Младите масово бягат кой накъдето му видят очите, а останалите дремат дълбоко в унеса на промитото ни ежедневие гарнирано с не по малко зомбиращи рап и чалга. Църквата ни само за пари мисли и упадъка в нея е не по-малък и масов от този сред населението ни. Изход има ..или се обединяваме или последния скоро ще се наложи да даде ключа от държавата на някои нахилен до уши ционист воден от НАТО-вски кравар.

вижте сега, според мен е така: първо имате корумпирана държва после ви пробутват загробващо кредитиране вкарват ви в #22 и така до края на света --- политкоректарите му викат на това "удържане на центробежните сили в ес" Дааа истината боли

Имам един въпрос с повишена трудност!!! Колко още спасителни транша ще се необходими на Гърция,за да не...фалира:)))???

Тя и България е на "прага на фалита", но просто не говорим за това.

Тя направо си е фалирала Бг - държат я само изкуствените помощи от еврогейския съюз.

Завиждам с благородна завист на гърците - като свършат парите от ЕС, просто искат още и получават. Проформа обещават да направят реформи.

и те ги лъжат ,че ще им дават :Д страхотно шоу е това международната политика :Д

Когато преди 100 години, български "националисти" запалват Поморие и го изпепеляват почти на 70%, роденият в Бургас Костас Варналис пише: "Народите НЕ МОГАТ да бъдат братя". Същото, но по друг повод пише по време на първата световна (или между двете балкански войни), когато той служи в гръцката армия, а брат му в българската(!!!), а българите, до Дунава, стрелят по децата на своите освободители. От коментарите в този форум, следва, че Варналис е бил абсолютно прав. И ще си позволя да допълня към казаното от него, че "Народите са абсолютни овце". Освен сеното (буквално) и медийната лесносмилаема храна, друго не им влияе. И ако се наложи, като на овце-човеци, да им заповядат както преди 100 години да се колят помежду си, пак, със същата самоубийствена глупост, ще го направят.

Корекция - преди 110, а не преди 100 години

Боклуко Руснаците ни нападат край Дунава. Боевете се водят на Българска територия.

Но преди това, България влиза във войната на страната на Германия и срещу Русия. Затова става въпрос. Обявява война на своя освободител, без да бъде предизвикана. Цената, която плаща за това впоследствие (и до ден днешен) е страшна.

Да споменаваме ли кланетата, които гръцката армия извършва срещу мирно българско население в Македония?

Това не променя верността на извода на Костас Варналис. Обратно, потвърждава го още повече. Нито променя безпрецедентния факт на погром в суверенна България, а не във все още османска Македония. Ако пак споменеш и кланетата на българи от българи (от Тодор Александров и подобни), излиза че хората като Варналис, необхванати от шизофренията на онова време са били единици.

О, боже! Какво множество от объркани и неосъзнати люде се е сбрало тук!!!

Комунист НИКОГА не е изваждал държава от криза. Няма и да се случи. Само удвояват или одесеторяват драмата. Народ, избрал комунист при демократични избори, си заслужава съдбата.

гладни гръцки свине,пак ще се наложи да сте мои поданици

Ами че те и кснибалите от островите в индийския океан могат да претендират че са наследници на потъналата лемурия и по тази причина европейците трябва да им благодарят като позволят да ги изядат

Еврогейците пък какво се стискат, веднага да се отпуснат 50 млрд евро за работливите византийци! Те ще ги върнат! И то с лихвите! Може да им се вярва! Винету и той кво се стиска, веднага да отпусне 2 млрд заем на Гърция!

Тука гръцкия дезИнформатор пас заблуждава, но мимоходом признава, че от парите при тях дошли САМО 30 милиарда, с другото си платили стари кредити. Демек пак са получили пари на аванта. ами що реват тогава бе? Всички заеми си имат краен срок за погасяване. При погасяването се взима нов кредит, но се затваря стария - това е нормално И НЕ Е ОГРАБВАНЕ. Ограбване е взимането на допълнителните 30 милиарда и после реването за опростяване на дълга. Ми да излизат от ЕС. Само че пенсиите и заплатите ще паднат на по 1-200 евро и това щото се дърпат да си намалят средната заплата на 700 евро и то най-вече държавната работа с хиляди привилегийки. Та от тарикатлък може да гризнат яко дръвцето. Само че това се осъзнава от гръцките управляващи, но очевадно не се осъзнава от паразити като тоя дизИнформатор. Не може средната пенсия да е над 900 евро при 2,65 милиона пенсионера при по-ниска средна заплата за страната. В случая обаче огромна роля играе и забавянето с години на реформите в Гърция точно заради малоумни протести.

B BULGARIA няма гbркини чистачки и слyгини и гледачки на вbзрастни хора !!!!! Hооооо в Gbrcia има доста балгарки слyгини и гледачки на богати старци и старици !!! Aман от тези хленчещи византиици ! Dа излязат от Eвропеискят саUз и да се свbрши с хленченето им !!!

а, ми те българите в дира, вместо да помагат на старите хора :)

Гърция потдържа висок изкуствен стандарт десетки години но някой друг плаща за това.винаги са ни давали за пример гърците как са добре в кризата а ние работещи взимаме заем да си платим тока. Айде стига вече.30 години лапат заеми и не искат или не могат да връщат.ами като не искат да вземат на заем от някъде другаде:ей го путин или брикс.разбирам че е трудно но не може някой друг да ги храни.В България как се гърчехме с по 5 долара заплата 92 година?как оживяхме не знам.колко стотици хиляди напуснаха държавата от глад и мизерия, оставиха близки и отидоха да слугуват под чужди небеса.ние сме си изстрадали и още ще страдаме но не искам да ги слушам как гърците умирали от глад.ние когато мряхме че и сега има много хора живеят направо скотски кой ни помогна?кой? Никой.Всички се опитаха да ни смачкат:то не бе Русия,то не бе Турция.е още сме тук.

Гърчетата са като жените! Все другите им виновни, а те велики - в същото време страдат измъчвани от съзнанието за това какви са всъщност. Гърчетата винаги ще ревнуват и завиждат на българите, защото са под тях (и вътрешно в себе си го знаят. Човек може да заблуди другите, но не и себе си). Ако беше обратното, щяха да се държат както подобава на достойни хора. А тъкмо това те не са и то ги изпълва с мъчително безсилие...

За кво завиждат бе,теле,за тълпите българи дето ходят на море там ли или за тъпира дето те управлява

Правят на ударени и цяла Европа да се занимава с тях, а ми да върнат обратно парите, взети като кредити, и изнесени по лични с/ки в чужбина. Впрочем, крайно време е това да направи ЕС, и така да се приключи са тази сага, а светът да разбере колко са "велики" гърчетата (както и нашите зевзеци, дето им ръкопляскат). Да, гърчетата са патриоти,но само от собствената си камбанарийка, и в преследване на собствения си интерес, в ущърб на всички останали. Това не е патриотизъм и мъжко поведение... a бакалски манталитет, който рано или късно си получава заслуженото.

нали, цяла европа, барабар с тебе :)

От години се пише, че гърците са изнесли милиарди в чужбина. Но като ходят постоянно да просят за нови пари, защо не се захванат да си приберат милиардите ? Има ли ЕДИН ПОНЕ осъден за тези престъпления ?? Показателно е и това, че Гърция е единствената държава, където след края на втората световна война не е осъден нито един фашист или член на правителството, за слугинаж на окупаторите - фашисти ! Ама репарации от България и Германия + териториални претенции - колкото щеш !

Путин ще даде на комунистическото си приятелче Ципрас, както е правил винаги досега!

Ципрас е толкова "комунист",колкото ти-интелигентен.....

"Вулгарос нами мини" - гърче, Господ СКОРО ще ви накаже за подлостите.

гръцка свиня си информаторе,скоро ще сте поданици на султана

Гърците са тарикати, хитри и доста мързеливи. Няма дажсе променят, това е от векове.

Ейиии,мъдър си ти,мъдър.... И доста възрастен май а?? Колко века-викаш-ни наблюдаваш???

Как не разбраха кредиторите, че която и партия да дойде там на власт пари няма да се върнат. А освен това се чудя защо ли продължават да дават още пари?

Нит ше има грексит нито брексит. Всичко е шоу. Джерманито е захапало европата като питбул е нема да пусне за нищо на света! 2 пъти си сринаха държавата опитвайки се да покорят европа, та сега ли ша са дръпнат за неколко десетки милярда!? Хе...де такъв късмет!!!!

Тия тъпи еврогейци така и не рабраха, че още 2009 трябваше да отрежат гърчолята и да ги оставят да се оправят сами.

Наричаме я така,по две причини!! 1)"Трапезион" означава "трапец"-гръцка дума... Банките нанремето са били построявани с геометрия на трапец,за да е лесно да се правят дебели стени-квадратни бе,нали разбра??:):)))))) Също така,клиентите се обслужвали върху мраморна маса!!Масата както може би подозираш,също е с формата на трапец и се нарича "трапеза" или "трапези".... 2)За да опъваме върху нея,такива като теб..... п.п. И да ти повторя,че в Гърция фанариотите ги недолюбваме... Също така,да те подсетя,че след като бездомни просяци от твоя вид не плащат данъци,никой-нищо не им дължи...:):)))) За теб,ще направим изключение-понеже си пич...В ритници ли ги искаш парите или в шамари???

Много сложно обяснение. Аз имам друго по просто обяснение. Казва се трапеза щот е място за папкане :) Там банкерите си правят банкети с парите на хората :)

Тази драма вече сме я гледали. Гръцкото правителство лъже, маже и обещава, докато му дадат поредния транш, изхарчва го, не изпълнява почти нищо от обещанията и се започва отначало.

Горките гърци,как ли ще празнуват ВЕЛИКДЕН. ? Да им изпратим помощи , Някое друго агънце,и т. н. .

агнешко 3,5 евро за кг отделно великденска заплата нека да ги съжаляваме не тях а нас трябва да съжаляват

от 2008 все това слушаме за гърция фалира , дефолт и тн.т ами оставяите я да фалира наи накрая да видим какво ще стане то все на системи ли ще я карат гърчолята ?

Крайно време е гърците да разберат че ЩЕ СПРАВЯТ сЪС изкуственно създадената от МВФ и ЕЦБ криза САМО като НАПУСНАТ скапания ЕС и се върнат към ДРАХМАТА!!!!

Това което не можете да разберете е,че парите които вие давате не отиват в Гърция.... Нали виждате какво става тези дни с журналиста който извади на показ далаверите на еврокатилите??Съдят го до дупка,не за лъжа а защото нещо там,лични данни...:):))А за краденото,нито дума!!! Парите са ги прибрали от гръцката хазна четири пъти и сега ги прибират още един път с приватизация и пак ще се дължат!! От 250.000.000.000 "помощ",само 30.000.000.000 отишли в Гърция-останалото обслужи "стари задължения"...:):)) Едни "стари задължения" които се превръщат в "стари работи-минали" когато става въпрос за дълга на Германия към Гърция от два заема...:):)))))) Така,че пишете... Пишете,докато не дойдат тук,да ви кажат,че такъв процент собственици на имоти няма никъде в Европа и такива скъпи коли на едно място,не се карат другаде...:):)) Пишете,докато не разберете,че сте "мързеливи сиртакаджии" които си живеят живота на гърба на немците... Ние в Гърция,не сме по-умни от вас,защото виждате какво става!! Ще свалим от властта идиота Ципрас,за да върнем тези които доведора Гърция до фалит!! Но,имаме един "недостатък" когото вие нямате...Много бързо ни се изчерпва търпението и ни пада пердето!!! И тогава,ще видите и ЕС и НАТО и еврото. и "дълговете"........

Кого плашиш "кучето с наденица". Хайде напускайте ЕС, да видим как ще е без "хранилка". Нямате толкова развита икономика за да подържате изкусвенно създадения ви висок жизнен стандарт!!! Ще дойдете при нас - мизерните "вулгарос". Хайде с със здраве малака.

отлично много точен коментар +++++

dionisiosd@yahoo.com

Май не можеш да вникнеш в коментара... Но това е нормално за жител на Столипиново,на когото българският е по-лош отколкото моят като чужденец... п.п. "Малака",значи "чек..джия" и го използваме наистина много,в Гърция.... Ама,да ти кажа,не ми звучи толкова недостойно,колкото простотията от типа "да ти е..а майката"... Нали ме разбираш мангал???

Гърчетата са като жените! Все другите им виновни, а те велики - в същото време страдат измъчвани от съзнанието за това какви са всъщност. Гърчетата винаги ще ревнуват и завиждат на българите, защото са под тях (и вътрешно в себе си го знаят. Човек може да заблуди другите, но не и себе си). Ако беше обратното, щяха да се държат както подобава на достойни хора. А тъкмо това те не са и то ги изпълва с мъчително безсилие...

А това не го разбирам Гърците факирали ама нашенци мият гъзовете на родителите им , ще да сме мхого хуманни хора . Борисов казва ,че сме добре Тапетения Ментак също сумати Милярди даваме за Отбрана ( не ,че има от кого да се пазим) а гърците взимат много повече пари от нас. Гръцки пенсионер взима повече от български работник .Как да разбирам това ?

И аз това се питам! Какво правят тези около 100 000 българи на работа в Гърция (повечето нелегални); как си намират работа, как се осигуряват??? Рядко съм чувал нашенец да се е върнал от Гърция заради "кризата" там....

Фалити при комунизма, фалити при капитализма...Човек не знае вече къде е по-добре!

1945-1989

Не съм чувал през този период да е имало гладни и жадни, безработни, просяци, неграмотни, клошари, цигански набези, бедни пенсионери...А вие?

Гърция трябваше да обяви още миналата година фалит и да излезе от ЕС. Тогава щеше да има шанс за някакво бъдеще. Но не ЕС й взе и последната риза, също като криминалните бързи кредити. В това положение са Италия, Испания, Португалия, Латвия....,които отдавна не мога да си обслужват заемите, които им написаха от ЕС за сметка на унищожената промишленост, икономика, селско стопанство. Подхвърлени трохи за сметка на огромните пропуснати ползи от членството в мафията, наречена ЕС. Не забравяйте КВОТИТЕ, че ЕС забранява да бъде произведено количество, повече, отколкото са ти разрешили от ЕС. Произведеш ли, плащаш глоба свръхпроизводство, да не говорим, че никъде не можеш да я продадеш и извън Европа. Това се нарича абсолютно икономическо и политическо РОБСТВО. И ми писна тъпотията, наречена "европейска демокрация, солидарност, толерантост, голямото европейско семейство". При нас е същото. Латвия, Литва според ООН са изчезващи държави, абсолютно голи и боси. Населението се е стоп ило благодарение на " толерантната" политика на ЕС.

В това, че САЩ активно противодействат срещу излизането на Великобритания от ЕС, няма нищо чудно, дотолкова, че европейската интеграция изначално е била американски проект, пише The Telegraph. Съгласно разсекретените държавни материали, американското разузнаване е финансирало създаването на Европейския съюз още в средата на миналия век, пише и РИА Новости, цитирана от БГНЕС.В един от документите, датиращ от 26 юли 1950 година се разкрива информация за кампания, насочена към създаването на Европарламента. Инициатор на меморандума било Управлението на стратегическите служби, които се явяват предшественик на ЦРУ, отбелязва изданието. При това САЩ винаги отделят внимание на Великобритания, участието на която в евроинтеграцията било приоритет за американците. Съгласно публикуваните данни, ЦРУ сътрудничело с бащите основатели на ЕС, използвайки ги като свои сътрудници. Американското разузнаване се стремило да съхрани зависимостта на Европа от Вашингтон и всячески се стараело да се меси в ЕС в търсене на алтернативни източници на финансиране. Както отбелязва авторът на статията, в процеса на строителство на единна Европа е имало и пробойни. Например в служебна записка от 11 юни 1965 година на вицепрезидентът на европейското общество били дадени указания да се осъществи проект за единен валутен съюз. В документа се подчертава, че е необходимо да се избегнат всякакви дебати по темата, докато решението за въвеждането на единна валута стане неизбежен факт. Както показва историята този подход се оказал не особено мъдър , отчитайки днешната ситуация на дългове, дефлация, масова безработица в южните части на Стария континент. В определен смисъл тези документи са история. Но те показват, че американската държава в държавата затънала в тази идея буквално до уши, завършва анализа си изданието.

Вярно е, виж им новините в Англия. Започват заплахи, "обещават" на населението, че ако излязат от ЕС ще загубят по 2 -3 хил. доход на човек. Така действат мафиотите...

Всъщност, идеята за обединена Европа е на Химлер. След като Европа легна под фашистите да 2-3 месеца и цялата й промишленост работеше за Фашистка Германия на Химлер му е харесала много тази идея. Но Хитлер е бил против.

Ако гърците гласуват за Нова демокрация сами се обричат на пълна гибел.Заради Нова демокрация са на това дириже.Ципрас се бори и остоява позиция .Така ги е изнервил хиените пардон европейте че му, пращат бежанци и го заливат с изпитания.ЕС да се разтрогва .Не сме доволни от съюза.

Преди 30 години някои държавни лидери с власт от европейски държави инвестираха пари в бъдещи приходи от разпродажба на Гърция. Плана върви към края си и Гърция е обречена. Единственото което остава на комшиите е да се предложат на други мутри извън МВФ и Е Банка. Китай ли, Русия ли, Индия ли? Важно е да са военна сила способна да окаже адекватен силов отпор на старите мутри.

Да им върнат промишлената територия и Гърция излиза от кризата(тоест окопирана от гърци мюсюлманини територия тоест Турция арабите да се прибират към Африка и гърци арменци иранци кюрди и българи си я делим

гърци и промишленост ??? - а стига бе ... за да имаш промишленост трябва да се работи, а гърците не умеят това. виж туризма им по би ги спасил. селското стопанство - също. но ще трябва друг да работи вместо тях.

Ние им мием задниците и им целуваме рука - ще се оправят! Отивам да изхарча 400 евро в Гърция, да помогна! А те нека ни затварят границата - ние си заслужаваме.

помислих че има новина. Гърция празнува Пасха, така че тази информация сега не ги касае. И вие малко се замислете християни ли сте или гейска нация, Днес е разпети петък

Християни са поляците, например, които не позволиха уродливи комунисти да им взривяват църквите....А Ганьо беше забравил за Великден..И на дядо Коледа му викаше дядо Мраз..Сега големи християни станахте...Ама късно

сега като имаме Великден и Коледа , като нямаме дядо Мраз като че ли сме я втасали и вързали :-)

Ес няма бъдеще. Това го наблюдаваме всички от 6 години и полувина. Гърция е на системи, Германия скоро ще колабира, Италия до скоро с проблеми с финансовия сектор, Испания пред гражданска война, Вишеградската четворка все повече тегли към СИВ и се капсулира за да оцелее..... Скоро тези прикривани моменти ще излезат и ще се материализират в законодателната система на ЕС. ТТИП ще досъкруши икономиките от съюза под натиска на нови и нови напечатани долари. Вече за всички е ясно как дните на ЕС са преброени. Дано поне придвижването остане свободно за страните бивши членки на иначе добрата идея за съюз!

Това с транс атлантическото споразумение и последиците от него е известно на няколко милиона Европейци. Поне толкова протестираха преди месец два. Основно фермери и хора в бизнеса.

Какъв месец два - преди 5 дни Обама се срещна с Меркел в Хановер, 20 000-хиляден протест го чакаше. Протестираха против търговското споразумение. Но Меркел и Обама яко натискат. Обама даже каза, че ако сега не го подпишат, след изборите в Европа нещата ще се променят и ще бъде невъзможно да бъде подписан.

Разбира се,че ще"спасяват",кредитират,Гърция,защото след нея започва ефекта на доминото.На опашката чакат Испания,Португалия,Италия и дори франция.ЕЦБ няма да удържи това цунами.

НО БУЛГАРИСТАН И ОКОЛНОСТИТЕ, НЯМА ДА ИМАТ НУЖДА ОТ "СПАСЕНИЕ"ЗА КОЕТО ПИШЕШ

Отново и ще има ЯсуПарикаре,и накрая,когато им искат пари за заемите,да викат отново едно голямо ''ОХИ''

Значи, това Сириза било нещо, като нашенското биесепие(точка) комунисти.Въртят-сучат, докарват до фалит

Нашите вместо да си изпълнят Обещанието,като им го върнат,да им блокират границата на Кулата Промахон,и никой да не може да премине и от двете страни,вместо да им направим лошо,ние веждите им изписахме,като се Юрнаха цял Български народ да почиват при тях по празниците,и да им бием една Кръвна Финансова Инжекция,от няколко милиона евро.

Всички ние сме длъжни да пазим Гърция като своя собствена родина, защото всички ние сме част от голямото семейство, наречено ЕС! За какво иначе да сме членове, ако не си помагаме взаимно? Според мен, на Гърция трябва да се дават толкова пари, колкото са нужни, за да започне икономиката й пак да работи! Все пак, не трябва да забравяме, че цивилизацията в Европа води началото си именно от Гърция! Ако тях ги нямаше, още нямаше и Питагоровата теорема да не знаем какво е! Да ви питам тогава какво машиностроене щяхме да имаме и как щяхме да строим! Без геометрията и математиката изобщо на Гърция ние нямаше да знаем как да разделим 5 лв на 5 души! Ясно е, че всяка държава минава през периоди на изпитания! Нима Германия не беше 50 години разделена и ние всички после не плащахме години наред, за да им помогнем да се оправят? Така, че не виждам какво сте се разревали, трябва да им помогнем без никакво възмездие и това е!

Помагай им с лични средства, не разпределяй общите. Аз не искам да се дават пари на тези мързели, а ние да мизерстваме!

Ние мизерстваме, защото ние работим малко и некачествено! Ти знаеш ли как се работи в САЩ? Там никой не прекарва по 14 часа на работното си място на ден, без уикедни! Ето така се гради икономика и промишленост! Ние тука 4 часа не можем да издържим на едно място! Да не говоря, че в САЩ се работи толкова интензивно, че ти примерно би се побъркал, ако видиш! А, как работят гърците си е тяхна работа, ние нали искаме да сме като американците? Значи нека да сме толкова толерантни към различните като тях и да примем гърците такива каквито са! Това обаче включва да им даваме всичко, което поискат, защото да го искат значи, че имат нужда от него! Ясно ли ти е?

Браво на Питагор и всички останали ... но нали си наясно че съвременните гърци имат толкова общо с древните гърци, колкото съвременните египтяни с древните египтяни. Демек нищо! Сумати народности са се сменили на тия земи откак Питагор си е писал теоремите. А това с голямото семейство! Да разбира трябва да се помага! Ама има една приказка "Подаваш му пръст, то ти отгризва ръката и са жалва че ти си скръндза!" Е това правят Гърците сега.

ако не беше Питагор щеше друг да открие теоремата. сега да се кланяме на арабите и да храним цялата тая паплач за това ,че използваме арабските цифри ли ? аз ако не мога да се справя с живота ще ли ме издържаш постоянно? или ще ми хвърлиш 1-2 банички и ще си поемеш своя път .... ай стига толкова толерантност. не можем всичките да сме толкова бедни , но не може и всичките да са богати по равно. след като преди са били по-добре (гърците) защо не напуснат ЕС и да живеят както допреди да влезнат в него ?

и уса бяха на прага на фалита преди година, но изведнъж намериха пари, как стават тия неща, само те си знаят, засега ес се справя, но докога, ще видим

ЦЯЛ ЖИВОТ, "ПРОДАВАТ" МНОГО МАСЛИНИ И ПЯСЪК ПО ПЛАЖОВЕТЕ И НИЩО ПОВЕЧЕ, НО ЗНАЯТ КАК ДА ОМОТАЯТ ДРУГИТЕ

КОМУНИЗМА ОТДАВНА ГО НЯМА,КРАДЦИТЕ НЯМАТ ЦВЯТ,ТОВА КОЕТО ЛИПСВА Е ПРАВОСЪДИЕ И КРАДЦИТЕ В ЗАТВОРА .СПРЕТЕ С ТАЗИ ДЪВКА,