Калфин спря поръчка за наемане на безработни

Подадените поръчки по Схемата “Обучение и заетост“ от ОП “Развитие на човешките ресурси“ ще бъдат анулирани. Ресурсът за 1-ви етап се завишава на 30 млн. лв.

Обратно в новината

Коментари - Калфин спря поръчка за наемане на безработни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

договор служители на АЗ по заетостта трябва да посетят реалните работни места, за които фирмите са кандидатствали и да се уверят , че такива на практика има. Освен това като в случая с татуистите да установи има ли налични 10 броя инструменти, помещението позволява ли в него да да работят 10 работника, има ли въпросната фирма всички документи по закона за здравето, отговаря ли на всички изисквания , а не на принципа "който изпревари той ще натовари", защото не само че е несериозно, но и говори много за интелектуалния багаж на чиновниците. Въпросът не е само направените разходи по дадена програма да са ЗАКОНОСЪОБРАЗНИ, но и ЦЕЛЕСЪОБРАЗНИ, т.е. до колко е необходимо на пазара в един останал има няма 60 хил. град да има 10 татуисти и това ли е от най-голямо значение за града! При положение, че една татуировка е от 200-500 лева ще бъдат ли чукани на апарата, извършеното от тези наети лица и ако няма приходи, не трябва ли фирмата да ги пуска в престой, а тогава това да не се плаща от Програмата, защото е очевадна на първи поглед далаверата. Едни хора ще получават осигурителен стаж, без да работят /защото е видно, че не може да им се осигури такава заетост/, но след това 10 души отново ще се регистрират на Бюрата по труда и ще черпят отново средства за обезщетения! Трябва да има допустимост на брой работни места за кандидатстване от 1 фирма, а не всичко за един, за всички - нищо.

някакъв проблясък на мисъл по отношение на регионите. До сега единственият "критерий" за определяне на фаворитите бе по реда на постъпване на заявленията. Естествено, фирмите не получават в момента на подаване на документите номер от онлайн входирането и съответно столицата се входира с предимство. Така "бедните" роднини от провинцията чакат благоволение свише, кога системата ще позволи входиране от отдалечената точка на Бюро по труда в нечий си град. Естествено, пропускането започва след като са уредени правилните фирми, останалите са в графа "и други". Да не говорим, че софийски фирми с клонове в други населени места сучат от две майки - веднъж кандидатстват в столицата, а втори път в бюрата по труда където са им изнесените работни места, което е абсурдно, защото кандидатстването трябва да става само и единствено по адрес на регистрация на фирмата. Другата хитрина е, да си направим нова фирма, освобождаваме си работниците от старата, пращаме ги на бюрото по труда, като през това време работят нелегално и си ги наемаме същите на новата регистрирана фирма. Истината е, че на министерство на труда му липсва въображение да отдели просото от плявата. Не прави одит на участие по предишни програми и т.н. Липсват критерии за оценка. Жалка история.

23 дневна регистрирана фирма за татуировки печели 10 работни места?! АЛОООООООООУ, у ред ли сте бе? Трябва да изтатуират целия град. Има ли фирмата работни места, 10 бр. инструменти, безработните имат ли изкаран курс за такава правоспособност?!?, някой провери ли всичко това. Осигурени ли са 10 работни места в помещението/помещенията ако има такива, тъй като става въпрос за 8 часова пълна заетост!!! Проверен ли е собственикът на новооткритата фирма дали няма друга такава, колко от родата му чоплят семки и ще се водят на работа."Хвала" на такива умни чиновници!

с 23 дневна регистрация спечелила 10 работни места е от Русе. Всички трябва да се татуираме по няколко пъти, за да осигурим работа на наетите безработни лица. Това е голям смях, защото иначе би било трагично. Бас държа, че фирмата не е подала декларация за започване на дейност и тия две институции НАП и АЗ не си менкат информация.

Г-н Калфин, проверете в гр.Търговище, нотариус /при това с добър доход/ наемал ли е безработни по такава програма. Как хората с много пари все успяват да се уредят Държавата да плаща заплатите или осигуровките на техните работници? Какво е малък бизнес- малко работещи на брой хора във фирмата или фирма с малък оборот????

нотариуси, които са самоосигуряващи се лица , които имат изключително висока норма на печалба, да учавстват в програми и да ползват средства, които би трябвало да подпомогнат фирми в затруднено положение. Тук би трябвало да има някакви критерии, при които фирми с печалба над определен праг да не могат да учавстват в подобни програми.

За нищо не ставате, творите само безмозъчни глупости . Жалко че в България няма синдикати които да ни защитават, а има такива които ни заблуждават че ни защитават.

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 2007 ДО 2013г.БЪЛГАРИЯ Е ПОЛУЧИЛА ОКОЛО 15 МИЛИАРДА ПО ЕВРОФОНДОВЕ ОТ КОЙТО НАД 10 МИЛИАРДА СА ОТКРАДНАТИ КАТО ПАРИТЕ СА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯЛИ НАГОРЕ ПО ВЕРИГАТА ДО ПРЕМИЕРА,КРАЛО СЕ Е С ТОТАЛНО ЗАВИШАВАНЕ НА ПРОЕКТИ КАТО НА ПРИМЕР СТАДИОН В СЕЛО С 200 ЖИТЕЛИ СЕ СТРОЙ ЗА 5,5 МИЛИОНА ПРИ РЕАЛНА ЦЕНА ПОД 1 МИЛИОН.ТАКА ЧЕ ЕВРОПА АКО НИ ЗАЯДЕ ЩЕ ВРЪЩАМЕ НАД 10 МИЛИАРДА. СЪЩОТО Е И С ВСИЧКИ ЕВРО ПРОЕКТИ,МАГИСТРАЛИТЕ СА ПО-СКЪПИ ОТ ГЕРМАНСКИТЕ А КАЧЕСТВО НЯМА,ПО СКОРОСТНАТА ЛИНИЯ ВЛАКОВЕТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДВИЖАТ С 200КМ/Ч НО НЕ СТАВА И ЗА 120КМ,ТРУДОВА ЗАЕТОСТ ФИРМАТА СИ НАЗНАЧАВА ХОРА НА РАБОТА НО САМО ПО ДОКУМЕНТИ ПЛАЩА ИМ ОСИГУРОВКИ НО ЗАПЛАТАТА ОСТАВА ВЪВ ФИРМАТА,КУРСОВЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ И Т.Н.ЗА ВСИЧКО Е ТАКА И МНОГО НАРОД Е ЗА ЗАТВОР

При Калфин всичко е изгодата. Готов е и в марсианската партия да отиде само да е пълна копанята. Така е с цялата кохорта ренегати от АБВ. Сега след забогатяването им ще ставали среднисти в бедна България.

АБВ преди да станат партия бяха крило в БСП! Но вътрешни интереси и боричкания ги накараха да излязат! Така че по-скоро не те са тези които гледат за пълната копаня! Наистина мястото им не точно в тази коалиця, но пък са някакъв коректив на това управление! Специално Калфин няма за какво да се критикува! Всичко е прозрачно и принципно! Това обаче дразни много, другите от коалицията!

БГ.Човек

АБВ е нова партия с интелект.Това дразни останалите в БСП!Ами БСП ги изключи от редиците си, защото не понасят по-умните от тях!Сега Калфин ще поправя разрушеното .Той е осторожен и е забелязъл навреме нередностите.Ще ги поправи, вярвам в това.

Виновниците да си понесат наказанието - чистка от ГОРЕ до долу в Агенцията по заетостта.

someone

никога не съм срещал нито един българин, намерил работа с подобна програма.

Това е целта , нали парите се оСВОЯВАТ от партийните КАСИ?

ТЕЗИ ,,МЕРОПРИЯТИЯ" И ,,СХЕМИ" СА САМО ЕДИН НАЧИН ЗА КРАДЕНЕ НА ПАРИ - АБСОЛЮТНО НИЩО ПОВЕЧЕ

Ромите /според ''временна''заетост/, вече не получават 386 лева , а 420 лВ. , ОСВЕН ВСИЧКИ ДРУГИ ПРИДОБИВКИ ... За бедни българи ,....НЕ ВАЖИ !