В Пазарджик забраниха носенето на бурки и никаби

Общинските съветници в Пазарджик забраниха носенето на бурки и никаби не само в държавни и общински институции, но и на всчички други обществени места.

Обратно в новината

Коментари - В Пазарджик забраниха носенето на бурки и никаби | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Макар да е едно добро начало, тази мярка ще се окаже крайно неефективна. Носенето на облекло, характерно за радикалния ислям, както от жени, така и от мъже, следва да се инкриминира като заплаха за националната сигурност. И мерките срещу това следва да бъдат арести и съд, а не глоби.

Една от причините за увиване на тялото и главата в страните с пустинен климат е силното слънце, вятърът и разнасяният прах и пясък. Там това е традиционно облекло и е станало елемент от ислямската традиция, но няма никакви основания да бъде пренасяно. В България има традиционно облекло на турците и българомохамеданите, което е добре известно. Тялото може да се е покривало, но тук никога не се е покривала главата по такъв начин. Освен всичко друго, очевидно става въпрос за провокация от страна на реакционните арабски режими, които финансират подобно поведение. Парадоксалното в случая е, че тези хора дори не са религиозни, това са ислямизирани в османско време цигани, които тачат всички езически, мюсюлмански и християнски празници, ядат свинско и пият ракия на поразия и за пари са готови да станат дори будисти, само да има кой да им даде. Както казваше един мой познат иконописец "за пари и джамии бих зографисвал".

Носенето на забрадки и пошове е традиция. Да се забрани носенето на бурки, тъй като скриват терористите.

и сега какво? просто цената да носят бурки просто ще се увеличи. като имсе осребряват и всички глоби... аз предлагам да се направи тест с кебапчета... да видим колко от тия "правоверни" знаят че кебапчетата са им забранени.

едната вика - ми добре, аз ще си стоя в къщи.. е кой ще те храни ма ? аз ли ? наглост ! пуснете ги на нивата при 40 гр жега и пак ще говорим. тия са яко финансиране .

Хубав ден за българската демокрация! :) България е християнска страна, въпреки 45 г. комунизЪм и още 27 г криминалдемокрация на новото поколение на комунистите........

Това са действия на платените мурзилки. Искат да ни скарат с нашия партньор Турция, като поругаваме ценностите на поколения мохамедани. Всичко е пропагандна война на Путлер и план за завземането на страната ни.

Това е пропаганда и трябва незабавно да се изкорени! Както им плащат на циганите да гласуват така ги задължават да носят бурки! Най необразованите са най податливи на такава пропаганда!

Точно така. Никога в България не е имало подобно нещо. Продажните цигани, които са се излегнали на гърба на българското общество го правят за пари. Не може по улиците на България да се разхождат подобни чучула. Относно глобите и неплащането им от циганите, смятам че след втората неплатена глоба ТРЯБВА ДА ИМ СПРАТ СОЦИЛНИТЕ ПОМОЩИ докато не си погасят задължението и не престанат да плашат хората по улиците. Да ги видим тогава какви ще ги пеят

МОМЕНТ- ГЛОБИ,МНОГО ДОБРЕ,НО КАК ЩЕ ГИ СЪБЕРЕ ОБЩИНАТА ОТ ЦИГАНЯТА?! ТЕ НЕ СИ ПЛАЩАТ ТОКА И ВОДАТА,ЧЕ ГЛОБИТЕ ЩЕ ПЛАЩАТ! ТЕЗИ ГЛОБИ ЩЕ СИ ОСТАНАТ НЕСЪБРАНИ,А ТЕ ПО ТАЗИ ПРИЧИНА ЩЕ СИ ХОДЯТ ЗАБУЛЕНИ,ЩОТО ЩЕ ИМ Е ПРЕЗ...

Неукоста и неграмотноста на мюсулманите е безгранична! Покриването на главата е взаимствано от Християнството! В Посланието на свети апостол Павел до коринтяните (писно през 57 година! Корана е писан през 571-631), в глава 11 е писано: 5. и всяка жена, която се моли или пророкува гологлава, засрамя главата си, защото все едно е, като да е обръсната; 6. ако жена не иска да се покрива, нека се стриже; ако пък е срамотно за жена да се стриже или бръсне, нека се покрива. 7. И тъй, мъжът не бива да си покрива главата, защото е образ и слава Божия, а жената е слава на мъжа. 8. Защото не мъжът е от жената, а жената е от мъжа; 9. и не мъжът е създаден за жената, а жената за мъжа. 10. Затова жената трябва да има на главата си знак на мъжова власт над нея - заради Ангелите. Библията не е по-малко рестриктивна от корана! Разликата е там, че Християните МИСЛЯТ С ГЛАВИТЕ СИ и не прилагат тези антични текстове днес! Докато мюсулманите прилагат и днес текстове от ранното средновековие! Те искат да живеят по правила писани през 7 век, но да се ползват от постиженията на техниката, науката, медицината на 21 век.

На това му казват : "От пусто в празно!" Никакви глоби ! Има ли циганин, който да си е платил глобата ? Полицията да иска проверка на личните документи, отвеждане в РПУ и подвеждане под отговорност за нарушение и грубо демонстриране на неуважение на закона, явно неуважение към обществото, изпълва признаците на умисъл със съзнанието за нарушаване на реда и общественото спокойствие, в груба форма се засягат интересите на обществото и личността ни и упорито не се прекратяват. Ако окажат съпротива на служителите на реда, то има и още членове и алинеи и ЧАК ТОГАВА ще хвърлят бурките, защото не са истински вярващи. Нека си вярват в каквото си искат, но да спазват законите на Република България.

е застрашена от носенето на бурки,поради опасност от пренасянето на бомби например,може да се направи компромис, само лицето да се покрие с бурка а от главата до петите жените мЮслиманки да ходат с разкрито облекло,даващо визуална представа за това дали има скрити бомби в бельото.Така няма да има заплаха за сигурността и може да се постави начало на нова женска мода в цял свят от името на исляма.

В Пазарджишкия край бунтовнически турчин не вирее. Спокойно. Да се молят тия с бурките всеки ден. В Пазарджик турци няма и хората са възприели само циганите. Ако те почнат да се турчеят, да си спомнят за Брацигово, Батак, Панагюрище Копривщица, Оборище....

Когато Арлин Антонов в 90-те в Пазарджик влезе в махалата с автоматите им държа влага с години! Никакви вярващи не са тия. Всичко е за пари. Най-много да има 1-2 мръднали циганки от простотия и неграмотност. ВАЖНО е с какви приказки топлят сърцата на мъжете им имамите, учени и финансирани от СА. Говорят им за велика империя, а те- нейни създатели, на високи постове, богати. Същото им говорят и на мюсюлманите в България. КАКВИ ПРЕДАТЕЛИ! ЗМИИ В ПАЗВАТА НИ. Умират за Турция. А като идат там да работят се връщат като посрани. Там никой не ги признава за турци. Не им харесва живота в Турция - изумени са от културата им, от жененето между братовчеди, от беднотията им. Но рядко си го признават. Живеят нашия живот тук, нашата култура, а се турчеят. Имали къщи, напусналите? Къде? По чукарите в Анадола. И по къщите на българите, изгонени в Балканката война. Смях!

Говорят им имамите, че те, мангалите и турците от кърджалийско и ... ще управляват гяурите, като настане турско. Че ние ще им робуваме. И техните комплексарски души зреят, зреят... набъбват ощастливени. Ама простия мангал какво може? А продажните активисти от турските регийони си мислят, че с мед ще ги намажат и си вярват - какъв къч ще им сложат, НЕ ДАЙ БОЖЕ ДА СТАВА ТАКОВА НЕЩО! СЛАВА НА ОТЦА И СИНА И СВЕТИЯ ДУХ! Господи пази България и българите! Мислете българи, заради самозабравилите се алчници и заради упадъка! Мислете какво мислите и какво изричате срещу съседа си, колегата си, народа си! Не се разединявайте! В природата няма празно - опразнената ни земя е рай и векове са гледали към нея всички! Не заработвайте лоша карма за поколенията си! Боядисайте яйца днес и помислете за Христовите думи и завети!

БРАВО НА РЕВОЛЮЦИОННИЯ ПАЗАРДЖИК! Много време търпяха, много време съдът се мота. Колкото повече чакаш мършата, толкова повече заразна става, господа Политици! Няма да ви се разсърдят турските управляващи, защото и вие не им се сърдите, че там няма български етнос.

Точно така! Разсадници и ферми с животни извън градовете, създадени от държавата с охрани, ветеринари, автобуси да ги возят и да ринат лайна, щом друго не могат. Да отглеждат храсти за магистралите, цветя за парковете и да прередят тротоарите на всички квартални улички в градовете. Не само да мърлят. Тогава помощи и готови пари.

Брато , кви цветя бе???? Те ще ги овунят дааа! Съгласен! и тия дето виснат по селата подивели - трудова казарма и взимане на занаят. А не да убиват бабичките бедни по селата и по съседните къщи!ЗА СЪМ!!!!

Закон за всички получаващи социални помощи като неработещи поради неграмотност или трайно безработни, но здрави да заработват помощите си с обществено полезен труд - копане на градинки, подмяна на бордюри, пререждане на павета и тротоарни плочки, събиране на отпадъци, боядисване на пейки и огради....миене на фасади от лепенки..... Да видим тогава дали ще имат време да си душат фустите, да се събират на лекции и да клечат по джамиите. ДОКОГА ще им плащаме на тези крадци помощите и кражбите. Колко десетилетия имаха напълно безплатно образование? ДОКОГ ще плащаме неграмотните им грижи за децата им - вечни пациенти в болниците. От циганки с болни деца не можеш да идеш в болница. Трудови войски за всеки напуснал училище - работа за обществото и получаване на занаят, квалификация - от 16 до 20 годишни. Всеки, който е създал дете под 18 г - също в трудови войски да заработва помощите и майчинствата, а не на 23 многодетен татко, а на 40г дядо на 7-8 внучета, харизани на издръжка на държавата, т.е. на нас работещите. ПИСНА МИ ОТ ТИЯ ПАРАЗИТИ И ТРАДИЦИИТЕ ИМ - да се женят ня 12г с з-дневни сватби за по хиляди левове от кражби, а всеки работещ да издържа поне по 1 пенсионер, едно изоставено дете, един инвалид и циганин безработен барабар с децата му.

Циганска традиция е да онанират и да се размножават на 11-12 г на наш гръб, от нашия джоб. Българска традиция е да финансираме циганите, да ни крадат и да подминаваме това с мълчание, понеже били НЕПОПРАВИМИ.

Пет миризливи циганки, дето никой не ги е видял даже и цял панаир. Я, ДА ХВАНЕТЕ имамите и арабските им посетители! И край- всичко свършва. В маалата да си веят пръдливите бурки, а на улицата може и да ги замотаят, като ги хванат за бурките, та ще пометат улиците с тях. Пазарджишките цигани са много долни, но да не се ядоса пазарджиклия.... тежко им!

Прокуратурата да се заеме и да проследи начините на финансиране от СА. А Парламентът да създаде ЗАКОН ЗА ЗАБРАНА на финансиране отвън на ислямската религия и секти отвън - както гласуваха такъв закон в Австрия само преди месеци! България на първо място по брой джамии на глава от население в света. На какво прилича това? Петте циганки с бурки са само резултат. Да се изгори плевела!

БРАВО на Пазарджик! Най-будните и революционни българи! Априлско въстание, Септемврийско въстание, яки партизански отряди- всичко е там! РЕВОЛЮЦИОНЕН КРАЙ! Личностите на всеки преход и революция са пазарджиклии! Държавата да последва Пазарджик и да издаде закон.

Ама те умират за цветничко, от всеки цвят да има и лъскавко да има, обичат да си боядисват лицата с белило, а бузите розови, косите си да къносват с червено, герданчта и обички обичат. Как така се забулват сега??

Не бе. Направете ги задължителни за "посветените" ама само юли и август да могат да изпукат от жегата.:)

сега да се появят и първите ловци на бурки които ще се превърнат в национални герои и много други ще последват примера им.

За неуките тук да кажем, че робство е имало през робовладелския строй, който е много по ранен от 13-14 век когато турците са влезли в Европа. В Египет и Америка. Явно тук много се кефят дедите им да са били прости роби, а не горди хора. Не желая българинът да бъде развяван в Европа като роб вече толкоз години. Да си роб е срамно, а не гордост, смотаняци такива. Япония и Америка се биха пред 50 години, а отдавна са стопили омразата и са едни от най-желаните държави.

13 век и Америка??????????????ти си велик!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Голем смех, 14 ромки уплашиха юначните патриоти, на които децата им учат в чужбина. Браво юнаци, напълнихте гащите!!!

Ти ГЛУПАК ли си или се правиш?!!

основният проблем на България вече е решен. Оттук нататък само възход ни чака...

Ела някога да си коментирал нещо адекватно.Нерде Ямбол,нерде Стамбол?Да ти го преведа защото едва ли имаш толкова акъл да го осъзнаеш-Къде са бурките и циганите ,къде е КТБ .Но ти тази вечер си си навил на пръста КТБ.Някъде си прочел КТБ,а може и да не знаеш какво означават тези символи.

КТБ ще е някъф трибуквеник на който ти е седнал простия за....К

НЕ само бурките ,но да им забранят и партиите.Че и втора партия ДПС.Обърнаха го на АБАНА-СОКАК.

Ако така се процедира,от град на град и от село на село да се вземат решения,ще дойде поредното турско робство.Въпроса трябва да се разреши от раз.Решение на министерството или народното събрание,за да се премахне тази терористична заплаха за България.Не знаеш кой върви след тебе.Туркиня ли ,циганка ли,турчин ли ,циганин ли или терорист.Често ходя до Турция,но рядко срещам така наречените "пингвини".Много момичета и жени със забрадки,дънки и маратонки,но лицата им открити и се целуват на сред улицата с приятелите си.Един приятел ми каза-но ти не си ходил при "пингвините".И той не бил ги видял, но му разказвали.И сигурно ги има,но това е Турция,а не България.Глобите са символични спрямо това което получават от Турция за да ги носят.А и рядко някой от тези които имат право да ги санкционират ще го направи.Така че трябва веднага арестуване и по бързата процедура -от 6 месеца нагоре.А за полицаите,в които райони се вижда че не се вземат мерки сериозни глоби.

Правилата в корана имат съвсем прагматични причини! - корана забранява яденето на свинско (както и юдаизма), не защото прасетата са нечистоплътни! Овцете не са много по-чисти от прасетата! Забраната за ядене на свинско е продиктувана от климата в пустините, където корана е писан! Просто свинското месо е много мазно и при 45 градуса на сянка не е никак здравословно да се натъпче човек с мазно месо! - корана забранява на жените да ходят с открито лице и пусната коса! Жената трябва да се пази от мъжки погледи! Това е така, за да може жената да бъде опазена от примитивните "нерези" в пустините, за които жената може да бъде изнасилвана по всяко време! Жената трябва да се пази от мъжки погледи, за да могат ревнивите им примитивни мъже да бъдат спокойни, че жена им няма да бъде видяна и харесана от никой друг! Ако мюсулманите в България са примитивни "нерези" и ревниви павиани, то нека нахлузват бурки на жените си! - Шариата е един от многото закони, писани от античноста до днешно време! Историята познава кодекса на Ур-Наму (Шумер), законите на Дракон (древна Гърция), египетските кодекси, римското право (Corpus Iuris Civilis), византийско право, шарията е писан през 7 век! Да се води някой в днешно време по кодекси, писани преди няколко хиляди години е не само примитивно, но и доста глупаво! Тези закони са писани за тогавашните условия и проблеми, не за днешните! Да се прилага шарията днес е все едно някой днес да бъде лекуван с мазила и билки по рецепти от 7 век, вместо с модерни методи в модерни болници!

Това за мазното месо не е съвсем точно, зависи с какво е хранено животното и на екватора има прасета и ги хапват, така че друга е причината.

За забраната за ядене на свинско месо има няколко теории! Едната е, че в действителност при високи температури консумацията на свинско месо не е здравословна! Освен това прасетата пренасят и паразити, като трихинелоза, свинска тения и т.н., които овце и кози не пренасят! Може би това има в предвид корана, като твърди, че прасетата са "мръсни" животни (мръсни- замърсени- заразени?). Освен това, консумацията на свинското месо е била забранена и във древен Вавилон, Финикия, Египет, Израел, няколко хиляди години преди изобщо да бъде написан корана и няма абсолютно нищо общо с исляма!

вие, като не носите бурки, с какво сте по-добри?

като носите бурки в КАКВО ставате по-добри?Като се има предвид , че до вчера не носехте?

Вие като сте ни завладяли по-добри ли сте били с вашите потури и фесове? Ама сме ви слугували пет века. Затова през следващите векове ще мълчите и ще чакате чинно на Босфора, за да решим какво да ви правим, защото и там не ви е мястото.

Аз съм циганките да носят бурки!Категорично има полза!По малко миришат в автобуса!Явно миризмата се запарва вътре! !

Само ако са прозрачни.

Няма да ти хареса.

Въпросът изглежда дребен и маловажен, но не е. Такива забрани трябва да има в цяла България. Трябва да се стимулира и отглеждането на свине, в ЗОХ трябва да се сервират свински специалитети и сланина. Черквите да се задължат да бият по често камбаните. Въпросът не е само за шепата пазарджишки цигани.България трябва да стане нежелана дестинация за мигрантите.

Бустанските плашила да се махат е това ще е много трудно като искат да се изселеат в Лондон ходят с метални клюнове адски са смешни е там не ги забраняват няма как космополитна държава

Само в Русия има Демокрация , в ЕС е Технокрация . Президентът отсече: Виновниците ще сменят топлите си легла с наровете в затвора!

Тия трябва дълго да отработват за петвековното робство по земите ни. Данъци, глоби и принудителен труд да полагат в полза на обществото ни. И образование и просвета. За да изкупят греховете си. И така пет века. После ще видим.

Браво, Пзарджик, вие сте най-бългаския град! Пожелавам ви успех!

унгаря,полсча,чехия,румания,россия,са насчите,ориентири,и приоритет.много други,голями,ше удавича,в морето,на,мултиетноса,и исчерпаната,глобалисация....

С циганите се справиха. Сега остава да се върнат 5 милиарда откраднати от КТБ!

Ами ти пиле, като прие исляма, под давление на сомалиеца и носиш бурка, сега вече не можеш да идеш в Пазарджик.

Блазе им. Няма вече опасност в Пазарджик някой с бурка да се самовзриви. Ама със сако и възел или с рокля, като ония в Париж и Брюксел - може. Но важното е да с открити лица. Нали!

наи-новата простотия в българия. сега остава да започнат да ги арестуват със свински опашки и да ги предават на борисов

нов рекорд. подобрих си рекода за минусчета -57 към 20,42 ч. еи тая тема е яка

Радостно е, че най-сетне започна адекватна реакция на прекалените намерения културният облик на българското население да бъде подменен. Какви са тези покривала? Така се пазели от мъжките очи! По-добре е мъжете им да се образоват и да научат, че човекът има втора сигнална система, за да не постъпва като четириногите. Жената трябва да се радва на красотата си без да я крие, да бъде уважавана като равностоен човек. Не коран, нужно е истинско образование!

Този атрибут, каквото и да означава за "уж вярващите" в Исляма- не е типичен за мюсюлманите в България. Ако беше така- щеше да се появи като техен символ до сега в страната ни, през годините. Той не само, че е грозен, неестетичен, опасен, но и зловещ за гледане. Депресира и плаши не само децата, но и възрастните. Това е коментар само за визуалното му възприятие, да не говорим - за политическото му послание! Няма място в България!

смятам че ,,сравнението,, с ,,пингвините,, е правилно!!! не може един ,,пингвин,, да живее в ,,умерените,, ширини освен в малки количества и в ,,специално,, затворено и ограничено ,,пространство,, за тях!!!

1. Мюсулуманите вярват в нещо, което реално го НЯМА! Вяратата не се опира на факти, а на гола вяра, че нещо е така, дори и да не е! По същата логика те може и да вярват и в Дядо Мраз, Снежанка и седемте джуджета и Червената шапчица! Смешно е! Примитивно е! Няма никой горе или долу! Няма рай или ад! 2. Корана е писан през 7 век (ранно средновековие) и дава отговори на въпроси, които са вълнували хората през 7 век (ранно средновековие)! НО от тогава до сега са минали още 14 века, светът се е развивал 14 века, обществото се е развивало 14 века! НЕ виждам нужда, тези хора да живеят по правила, писани през средновековието и за средновековието, а обществото през 21 век да толерира средновековни хора, които отричат всичко постигнато до сега! Нека да не правим обществото тъпаци заради шепа неграмотни тъпаци!

Циганите от Пазарджик нито знаят какво е вяра, нито кой век сме сега. Нещата са доста по-прости и първични. Обзалагам се, че дори ходжата се е наместил в махалата им повече от материални подбуди, отколкото духовни. Него го интересува парите от Саудитска Арабия да не спират и клиповете с наши цигани да пристигат навреме за отчета за свършена работа.

Самото християнство е заченато от грях( Не прелюбодействай !) А какво е станало. Бог отишъл(въпреки че не е бозайник) и оплодил първата семейна жена и сложил рога на мъжът и. После доброволно се оттеглил в старчески дом и доброволно предоставил двоя трон на наследника си Исус. А Исус яздил магаре :) Де и поповете по света да яздят магарета вместо скъпи лимозини. :)Питал съм се ИД се финансира от петрол,а християнска държава Ватикана как се финансира? Някой запознат ли е?Нищо не произвежда а разполагат с пари...явно и като прелюбодейството на Бог и това е божие дело.. :)

Това исках да ти обясня неграмотнико! НЯМА БОГ! НЯМА РАЙ! НЯМА ДЯВОЛ! Корана е писан в средновековието! Да прилагаш днес правила, писани ЗА срендовековието е примитивно! В корана не е предвидено, че света ще се развие и че ще се промени! Пишеш за Исус, Библията и Ватикана! НО в Европа основните закони НЕ СА Библията, а КОНСТИТУЦИИТЕ! Това е разликата между примитивните мюсулмани и християните!

Господа, решението на общинските съветници в Пазарджик е в защита на народната ни култура и на държавата ни и го одобрявам. Добре е, че има достатъчно храбри хора у нас които да противостоят на на стремежа на еврочиновниците и на ислямистите да обезличат народите на Европа и за да сведат до безлика подчинена им маса. Но има да се направи и още - храбреците трябва да създадат организации на народната воля и с международно участие. Инак - останат ли сами или изолирани само тук, негодяите ще им счупят гърба, ще ги убиват и ще ги изнудват един по един. "В обединението е силата" и няма свобода без борба.

в семята на траките,няма място,са коч-баирам ,......и бурки..народ сабуди,се....5000 олд балкан......

Лошото е че ще ревнат пред международните организации за правата на орките и ще ни принудят да ги търпим.

На международните организации вече не им пука за измисления им рев. България даже закъсня с тази забрана.

Адмирации ,като искат да ходят като пингвини да си ходят по-местата където живеят и се обличат така,да не говорим,че това не са вярващи ,а са мангали които получават пари за тая работа