Общините ще събират до 2% над ДОД

Общините ще могат да облагат с данък доходите на жителите си. Ставката ще е от 0 до 2% и ще бъде горница над събираните от държавата 10%.

Обратно в новината

Коментари - Общините ще събират до 2% над ДОД | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГРОБарите докато не ни закопаят няма да мирясат! Преди година пускаха слухове 8% за държавата и 2% за общините, а сега тези 2 % ги слагат горница. Всичко си е за тяхна сметка - идват избори и ако народа продължава да е прост ,тъп ,направен от лош генетичен материал нека пак гласува за тях! Догодина ще плащаме и за въздуха и слънцето както е било едно време в Англия.

Имам предложение: 8% за републиканския бюджет и 2% за общинския

С 10% най-малко ще си вдигнат заплатите такива от портрета "незаменими" и "легендарни". Нищо материално не произвеждат, но голяма уста и много "акъл".

Ето такива стари чанти, бивши "общественици" още от соц. времена, продължават да ни дават тон в живота. "... Съгласни сме ... " - ама защо се обаждаш стара кранто, кой те пита, вечен председател, заслужил пенсионер, сигурно бивш член на партийно бюро, кипящ от ентусиазъм за чужда сметка деятел. "Повечето средства в общините щели да стегнат дисциплината при харченето им - пълна простотия на изкуфели нещастници. Ето затова сме на това дередже. Те ще определят да се вдига ли данъка, или не. Свещена простота!

ПРОТЕСТ!!!!!!!!!!!! Срещу крадливата мафия, която управлява!

Има ли опозиция и профсъюзи в тази "държава",та да озаптят тези нагли бирници!?

На братята роми какъв данък ще им се сложи?! Ще си получават помощи, детски и там други допълнителни обещетения от държавата. Ще пълним гушките на държавните институции, които са много любезни и отзивчиви. За Бога спрете да крадете от бедните работливи граждани за да живеят богатите ни управници в още по-големи палати!!

А тази баба на снимката, каква работа върши? Не е ли малко нахално да имаме здружение на общините и лапачи наредени на копанката?

Поредната реализация на идея с цел пладнешки грабеж. За последните 25 години в Столична голяма община се влезли-излезли над 30 милиарда лева. Някои да ги вижда тези пари усвоени за града!? Аз, не. Всичко това е изкрадено и ще продължава и за напред. В случая, бай Иван е регистриран в Перник, работи на две места - в София, и в Самоков. Някои от държавните "мъдреци" може ли да обясни, как 20-те лв. на бай Иван, ще постъпят в пернишката община. Олигофрен до олигофрена, мила моя майньо льо! Но в случая олигофрените сме ние, защото ги търпим.

Още едно перо от което ще се краде. Това няма да е последното увеличение на данъците.

Уж данъка е за общините, а ще се събира от НАП - "за да не натоварва общините и гражданите"?! А после "средствата ще се връщат към общините"?! Кога, как - не се знае. И пак парите ще отидат в София в дупката наречена Държава!

Какво очаквахте от ГЕРБ? Ще има и още...

Данъка 10% е върху трудовото ми възнаграждение.Общината ми взема достатъчно висок данък затова:че ходя по оръфани тротоари,че колата ми попада в дупките по нещо като асфалт,че се страхувам от кучетата и газя лай..та им и по тротоара и по тревните площи,че се оглеждам вечер по тъмните улици,че плащам скъпо за градски транспорт,че навсякъде има "лафки" ,че общинските служители ме премятат за разрешително,ако отида с празни ръце и т.н.И като няма наяве нищо срещу моите 100 лв данък,за какво ще отидат и 2% върху нещо,за което общината няма капка принос.

Aaaaa сега ще ти обяснят как с тези 2% ще ти опоравят всички тези проблеми

я стига сте се драли тук Единен протест на всички работещи и ПЛАЩАЩИ данъци Тези които ще подкрепят идеята на малоумниците от правителството са само чиновници полицаи военни и т.н.Кога ще станем единни и ще устояваме правата си ?Или надеждата е в чужбина ?

държавата прехвърля отговорността на общините. Е те това е популизма.

Ще го плащам този данък само ако: 1. Държавните служители си плащат осигуровките, както и държавата да им внася дължимото 2. Ако правата на децата ми за детска градина са гарантирани 3. Ако общината спре с рекета за експресни услуги 4. Ако общината публикува всеки разход публично 5. Ако общината подлага на дискусии всяко решение, което засяга определена група от гражданите 6. Ако част от тия средства отиват за подобряване на комуникациите в промишлените зони (ток , вода, канал , път) Мога да продължа, но и това би било голям успех.

що си мислиш че ще те пита някой ? Просто данък и ------- Докато не се обединим и не започнем да се противопоставяме на всяка тяхна обирджииска схема няма да има управия и добър живот за съвестните данъкоплатци

Това надмина всичко . Общината да събира и тя датък от заплата. Това само в България го има. Кога ще се спре това униженше на българския народ. Май няма

Бедни и олигарси ще плащаj еднакъв процент. ТОВА ГО НЯМА НИКЪДЕ! Долу гербаджийската олигархия

Нали владито гОРАНОВ беше казал в предният парламент, че иска да става "МИЛИОНЕР" и с депутатската заплата не може да си храни семейството......НАРОДЕ!!!!!

НЯМА ЛАБАВО !!!

Как си мислят тия?Че ще гласуваме за ГЕРБ???? Сами си режат клончето. Нови данъци,нови бежанци...и чакат гласове? Заглвждам се в патриотичните партии..

Интересно, ако дадена компания има служители в цялата страна, но е регистрирана в един град, как точно ще бъде обложена с този данък? Как в село Х да си направиш предприятие и да събереш работна ръка от околията, като това ще се окаже проблем. Да наема още счетоводители за обработка на различните данъци ли? Ще бъдат ли освободени компаниите поне от банковите такси за подобни глупости?

ГЕРБ, да не кажете после, че не сте знаели - ЩЕ СИ ВКАРАТЕ ГОЛЯМ АВТОГОЛ, АКО УВЕЛИЧИТЕ ДАНЪКА!!!

Ами да - Бе-Ем-Ве-то ми 7-ца вече поостаря - ще има нужда от ново. И от кметски джип ще имам нужда - няма да се калям, когато ходя на лов, я!!!

Данъци, такси, глоби - малко са ви. Щом мълчите да ви обложат с данък въздуха, който дишате и светлината с която виждате! Гласувайте за ГРОБ, докато все още сте живи.

... въведоха плоския данък от 10%. ГЕРБ ще го увеличат на 12% - това са фактите, драги зрители!

Ба си и герберския отврат,самата и мусура енай-доброто противозачатъчно!!!!!!!!!!!!!!!!

ЗА ДА СЕ СПРЕ КОРУПЦИЯТА В ОБЩИНИТЕ: 1. ВЪВЕЖДАНЕ НА МАНДАТНОСТ НА КМЕТОВЕ / 2 Мандата най-много / 2. ВЪВЕЖДАНЕ НА КОНКРЕТНИ ИЗМЕРИМИ ИНДИКАТОРИ ЗА "КАЧЕСТВОТО" НА УСЛУГИТЕ НА ОБЩИНИТЕ / и отчет от НСИ / 3. ОБЩИНИ С задлъжнялост над 60% от приходите да могат да вземат най-много 0-0.5% от ДОД!!! - СТИМУЛ ЗА ФИНАНСОВА ДИСЦИПЛИНА . НЕ ГО ЛИ ПРИЕМАТ ТОВА ОЗНАЧАВА - УВЕЛИЧАВАНЕ НА "ФЕОДАЛНИТЕ КМЕТОВЕ" И УВЕЛИЧАВАНЕ НА КОРУПЦИЯТА , ЛИПСА на РЕАЛНА ОТЧЕТНОСТ.

10% данък въздух,10% данък слънце,10%данък дъжд,по 10% данък пролет,лято,есен и зима и 40% данък ГЕРБ,грабете,грабете верицата ви еничерска-ама нали сме прозд народ ще ни .бат и грабят дорде ни изморят!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2% данък-Община ще се плаща в населеното място,където си регистриран с постоянния си адрес...,няма мърдане -щом са решили, ще ни го вземат...!!!

преди беше самооблагане, а сега вече законно грабене!!

Прав си. После да ми разправят, че не се връщали комунизЪма и социализЪма.

Спрете се бе! Стига с тая демагогия! 2% и се кефи, щото можеше да 9-12%, а!? Това е като в стария виц дето един седял на тротоара и си чукал топките с две тухли. Някакъв го попитал защо го прави, а оня отвърнал - Ми знаеш ли къф кеф е като не ги уцеля?! Естествено, че ще вдигнат данъците! Утре ще излезе Фъндъчката и почне да мънка - ама бежанци, ама велоалеи, ама разделно събиране, ама тротоари - пари трябват! Пък и ще приватизираме фирмата за паркирането в София, та и от там ще паднат приходите... ГЕРБ - ВЪН от властта!

Тая идиотщина Влади ли я е измислил../Горанов-от ФМ /,да увеличи ДОД с 2% за всички и утежни още повече данъчното бреме за средната класа и бедняците-на 85% от БЪЛГАРСКИЯ Народ, вместо да поиска Подоходното данъчно облагане..-както е в Европата.,богатите да плащат повечеее.!?Нали сме в ЕС..., бре господаааа министриии ,с капацитет..., аа...!?

Богатия не плаща ДОД а Данък печалба, които не се променя....

Ей тази бабичка на снимката привествала решението легално да бъдем грабени с още 2%. Идеално, тя най-добре разбира нуждите на всеки един човек.

След всички йезуитски обяснения, ТОВА просто е едно вдигане на ДОД в БГ с 2% и толкова... Ако някой иска да се вдига на протест - сега е момента!

Някаква друга идиотщина що не измислят, а?

Ще измислят

Ако добре помня субсидията за 1 човек е 10,50 лв Питам - ако не гласувам /което смятам да направя/ моята субсидия взема ли се и ако е ДА - от кого

БРАВО БОКЛУЦИ ТАКИВА

Предложението идва точно на време, предстоят общински избори. Ами питайте вашите кандидати за общински съветници ще го гласуват ли този данък ( да не се правим на интересни това е общински данък и ще се въвежда САМО там където общинските съветници го гласуват), а не се правете на отворковци тук. И в деня на изборите гласувайте за тези които са против въвеждането му ( е гаранция че няма да ви излъжат няма) а не като оФци които не гласуват!!!....И другата идея е добра преди въвеждането му местен референдум...само, че ще требва да ходим да гласуваме а това е доста сложно действие в сравнение с висенето в кръчмата.....

По принцип е така, но смисълът е един - вдигат данъците. Защо трябва да позволяваме на една част от политическите грабители на България да овластява друга част да ни граби допълнително? За мен като човек-гражданин държавата е една, независимо в коя форма се проявявяа (местна власт, централна власт, съдебна, законодателна).

предложения от кретени нямащи един реален ден реална работа. За всички е ясно едно ще се увеличи сивата икономика и бая щат от тез малоумници ще бъде съкратен

Поредният циничен и безочлив опит да се рекетира българинът. Тази поредна простотия, доказва само неспособността на държавата да разпредели адекватно материалния ресурс и паричните пороци от данъчните си извори, в които ние наливаме а НАКОЙ изпива... Както се казва: "Всяко идиотско деяние има своето философско оправдание" и този поекто-закон е типичният пример. Тук обаче идва нещо много важно - къде сме всички ние и как ще реагираме на поредния опит за рекет!?... Най-вероятно ще го приемем и преглътнем, както много други неща! Народо-психология, к'во да правиш...

защо 2%,нека да е 20%,звучи някак си по сериозно!бързопълнещо!

Под турско робство ще излезе че българите са живели по-добре!!!!!!

Официално събираният данък по време търското робство се е наричал "десятък", т.е. 10%... Сега само ДОД е 10% с тенденция да стане 12%, обаче се замислете, колко още данъци плащате индиректно - Акцизи, ДДС (които всъщност се плащат от крайният потребител), данък сгради, данък МПС и куп други такси, за каквото се сетите, както и удръжките за социално осигуряване, здравеопазване, пенсионен фонд и т.н...

УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПЕНСИОННОТО ОСИГУРЯВАНЕ УВЕЛИЧАВАНЕ НА ДОД УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЦЕНАТА НА ТОКА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ. Произведено от ГЕРБ и шесторната коалиция!! РЕЗУЛТАТА - масово напускане на територията наречена България с темпове съпоставими с тези на имигрантите от африканските държави и Сирия! БРАВО БОКЛУЦИ ТАКИВА!! МРЪСНИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ!

Всяко нещо което приветства общината в смисъл данък от нас, ми напомня за големите им премий, раздутия щат, картите за градски транспорт за абсолютно всички работещи в общините за сметка на бюджета и кой ги знае още какви привилегии. Така че с тези пари освен увеличение на заплатите, не виждам какво ще допринесат за обществото. Никой не се занимава от ръководството на държавата с горепосочените извоювани привилегии. В това число и служебни мобилни с разговори на някакви измислени цени.

Регистриран съм по постоянен адрес в гр. Х. Живея по настоящ адрес в гр. У. Работя в гр. З. Кой колко и как ще ми обложи доходите?!?

Където работиш и получаваш доходи, там щете облагат! Чисто и просто като пожарникар след баня!

"Общините ще могат да облагат с данък доходите на жителите си." Написано е жители, не трудещи се в границите на общината.

Ще те облагат във фирмата, където работиш, а парите ще се привеждат в общината, където имаш постоянен адрес!

Вие къде видяхте ,,съгласие от всички"?, като това е предложение , а в последствие и решение взето от правителството-ерго-МФ? Мисля ,че сте подставено лице ,което да обяснява патетично ,колко е прекрасно да ти слагат нови данъци върху дохода, при условие, че данъка е 10%, повтарям 10%. Приет е от пърламента. Тази година или миналата не помня, беше отхвърлено предложение за повишаване на този данък.ОТХВЪРЛЕНО!

Данъка ще го определят общинските съветници! На никой няма и да му хрумне да направи референдум !!! Така че когато влязат в общия куп, кметската група ще има повече да краде !!! Разбрано ! Стига с тия популистки обяснения !

За тези 2 % имаше интересни становища- за и против.Един от най активните бе Ангел Джамбазки.Коментариите за него бяха изключително интересни.Може би не трябваше да го свалят от страницата,все пак възможност да се прочетат различни мнения.Пълно разочарование.

И защо чрез нов данък върху частните доходи ,приятел? Нека да си събират чрез икономии, по европейски програми , от туризъм и от каквото искат друго .Питам - защо от дохода на гражданите? Нали събират данъци? Стига мародерство де!