Боинг откри завод за космически граждански и товарни кораби

Авиконструкторът Боинг откри във Флорида завод за космически кораби за граждански и търговски полети.

Обратно в новината

Коментари - Боинг откри завод за космически граждански и товарни кораби | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ платиха преди 2 седмици $490 млн. на руснаците, за да им извеждат товарите до МКС с корабите "Прогрес" в следващите 2 години :)

Абе на стоките майната им, ама жалко за гражданите!

Боинг открива завод за космически кораби, а Роскосмос цъка с език и отваря нов буркан с краставички - не Български, а от С. Корея :)))))

Всяко начало е свързано с "детските болести" на дадено устройство, грешен дизайн, пропуски, неправилен монтаж и т.н. Така че не е изключено да погледаме пищни фойерверки за десетки и стотици милиони долари. Е, соросоидите ще кажат, че американците са толкова напред, че при тях такива неща не стават. Пожарът в Аполо 1, красивите разпарчатосвания в небето на Чалънджър и Колумбия са злостна хибридна руска пропаганда със специални ефекти.

Това да се радваш на смъртта на хора ида ги наричаш фойерверки показва, че си тотално бездушен промит мозък. Сигурно ако има ядрена експлозия от руска ракета в България ще изпаднеш в екстаз преди да умреш.

До сега Руска ракета в България не е падала ма Американска падна,абе Пешко Пешкоооооооооо!!!!!!!!!!!!

Казвал ли ти е някой колко си глупав? При два взрива на ракети в Байконур първо загинаха 120 човека при втория --42, Кой е първия космонавт ная СССР? Бондаренко ,Илюшин или Гагарин?Когато колхозниците отиват при капсулата в костюма на космонавта вместо Гагарин има Пласмасова кукла. Илюшин пада в Китай.

Дотук добре , но пилците се броят наесен , а ракетите - на орбита . Интересно ми е откъде Боинг ще набира инженери-конструктори и техници .

MIT, GeorgiaTech и др ;)

Путин питал Ван га: Кога ще ги стигнем американците?...Ванга:НИКОГДА!!! И тогава Путлер решил да върне Русия в средновековието защото там Путин"Нас не догонять"

В България хората нямат пари за такси, а братята американци полетяха към космоса за туризъм. 26 г. с САЩ стигнахме до там да си даваме зимата всичките пари за ток.

valentor

Че парите ти ги вземат рашките, а не тези дето си мислиш

Pesh0

Рашите вземат парите за дизела . Парите за тока , ги вземат амаериканците .

valentor

Искам да си купя хубави ушанести кола,компютър с програми,телефон,таблет, ...... Няма и няма обява вам награда за предложите : връчва еднопосочен билет към светла,модерна,ненагледна, ...Ушания

Предлагам американците да пратят Щерев до Марс, да им изпита здравите и нови ракети. А и той ще се кефи да се разпадне в американска ракета:) хаха

Забравих да спомена, че с това си дело ще ни избави от един досадник по форумите.

Е, сега вече и на Марс ще кацнат, хамериканците. Да се стяга Холивуд!

хахаха а колко е лесно руснаците да развенчаят американците за кацането на луната :)))) пращат сонда на луната около луната снимат където са кацали американците показват че няма следи :) НА ЖИВО В ЕФИР! не могат ли да го направят??? няма смисъл ли???

Вовката - Ще си го сменят...а Щом Дойде било Михаил било Гарик - Нещата ще Си дойдат на-Мястото.

valentor

И следващия път , както предишния , нали ? Кой каза техен : Думали как лучше получилос как всегда.

след 2100 ако няма 3та война.Това е хангар за сглобяване , руснаците имаха доста такива.

Аз

Пука им на руснаците. Американците на Кейп Канаверъл не могат да кацнат, за Луната и Марс грухтят...

Абе ВОЯДЖЪРИТЕ И нови хоризонти и мн.други , рашите ли ги изстреляха?Мъки Мъки неможаха рашите до Марс да стигнат.

Отрицателни факти не се доказват, така че вашето предложение е безсмислено. Ясно е на всеки здравомислещ, че преодоляването на радиацията е невъзможно дори и със съвременните технически средства, а също невъзможно е и всичко показано в лунната кинопродукция в условията на температури от +117 градуса през деня до -172 градуса през нощта, в условията на липсваща атмосфера, вода и т.н.

Звучи ! - Ще ли Се Включим, Хора ?

Аз

Ъхъ... Ше призвеждаме манивели.

А защо пък-не И-това, Колега ?! - Всяка такава апаратура - Има И т.нар. LastStand Activation/Mode. ...а Иначе - Имаме Хора в Математиката..във Физиката...а В НАСА - Има Поне-двама Българ(к)и.

Руснаците хау кеч ше взимат на туристите за МКС а?

Японският лунен кораб Кагуя засне следи от мисията Аполо 15!

Аз

Не от Аполо, ами от транспортната система на десептиконите.

Къде ги снимките. И дали е аполо или автоматична сонда е съмнително. Ако си намериш уравнението за реактивното движение и като имаш данни колко дни е продължил полета, може да сметнеш дали изобщо е възможен с това тегло на целия аполо.

Сондата Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) направи снимки на лунната повърхност, където от 1969 до 1972 година са направили кацане лунните модули от американската програма Apollo, съобщи НАСА. Снимките са направени от 11 до 15 юли. На Земята са получени на 17 юли. На тях се вижда местата на кацане на модулите с номера 11, 14, 15, 16 и 17. Снимките от кацането на Apollo-12 трябва да бъдат направени през следващите няколко седмици.

Къде ги тези снимки? Щото и аз съм снимал баба ти гола, ама снимки няма.

Лунната орбитална сонда NASA беше изстреляна през юни 2009 година и в момента се намира на ниска лунна орбита 50 км. Основната цел на сондата е да се подготви почвата за бъдещите лунни проучвания, да намери сигурно място за кацане, да търси потенциални ресурси (например вода лед) и така нататък. Качеството на снимките е безпрецедентно, а на някои ранни фотографии са били заснети и местата на кацане на мисиите Аполо. Те представляват неопровержимо доказателство да американците са кацали на Луната и при това многократно.

Абе чудя ти се на акъла. С кухи русофилски кратуни не се спори. Защо се унижаваш? Тогава руснаците изстреляха Луна--13 която през цялото време следеше Американците. Ако рашите са се излъгали значи са ТЪПАНИ.

Комунягите много обичат да откриват! Освен това обичат да говорят за светлото бъдеще, това е за забравилите какво е било тук преди 30 г, а за помнещите - администрацията на Обана говори, че някой им застрашава "светлото бъдеще". Кажете ми сега къде а комунетата, щото аз като чуя "открива", "откри" и "светло бъдеще" и почва да ми се повръща, а откакто Боко е на власт тук се откри какво ли не, само кенеф не е откриван до сега, щото май държават си е кенеф, тези изрази от УСА ми предизвикват параноя. Изразите комунизъм и демокрация са всъшност наименования на различни форми на контрол над стадото от господарите, като в единия случай се създава илюзия за свобода, чрез манипулативни методи, а в другия - илюзия за власт със същите методи.

явно има неща за които и най-заклетите русофили не са съгласни с руснаците :))) самите руснаци не отричат кацането на наса на луната с хора :) филмови студия ала бала продължавайте да отказвате да приемете реалността :))) сссре победи!!!

и ще кацнат и на марс с хора сега правят ракетата и кораба за многократно използване ;) а вие ще продължавате да си гледате ну погоди :))))

Може и да са кацнали, ама едва ли, а филмите със сигурност са снимани на земята. Причината руснаците да не изобличат американците едва ли някога ще разберем. Освен това, като са кацнали има ли снимка с телескоп на място на кацане, вече има достатъчно мощни телескопи да покажат снимка на спускаемия апарат, там няма атмосфера, така ,че мястото на кацане-излитане трябва добре да се вижда, обаче такава снимка няма. Някои американци в частни разговори си признават, че това е било манипулация.

Руснаци и американци отдавна работят съвместно на МКС, а вие им мерите.... Я по добре се радвайте, че има умни хора, които създават чудеса на техниката. Жалко, че ние вървим назад , а не напред.

Да прав си, в България има много злоба и това ни връща много назад. А хората по света, се усъвършенстват и развиват. Ето вече силициевата долина се измести в Индия а Китай надмина всички в областа на електрониката. Най-бързия супер компютър е на Китай и е 2 пъти по-бърз от американския такив.

valentor

Ето че при стигнахме до процесорите . Кой прави процесори ? Отговор: правят ги в три корпорации. И трите под контролът на .. който го може. Къде се правят рисунки за процесори? Отговор : само в калафорния. Други участници има ли? Няма. Е бати кикота.

Освен двигатели, руснаците щели да доставят и ушанки за астронавтите, че да не им е студено, като отварят прозорците за проветряване...

Знаеш ли каква е разликата между теб и случайно избрана маймуна? 0

орс , кажи на Щерлиц като се върне от тоалетната че сте разкрити . Вече знаят че сте руски агенти , които проверяват на каква подкрепа могат да разчитат руснаците на територията за която отговаряте с Щерлиц . Ще ви изтеглим с подводница от пристанището в Пловдив . Ако от там не стане - Каспичан .

Понял.Само помолете другарите да не изпращат руска подводница,че....Абе те си знаят.Много сакатлъци стават с руската техника....Но иначе си е перфектна де.Най-добрата(това за пред Путин)

Тогава остава план беее : До Каспичан с метрото и там чакате в мола .

Аз

Добре... Още едно филмово студио... В следващите години може да гледаме още добри фантастични филми, made in USA. С ФИЛМИТЕ американцитре се справят.

ех... голЕм проблем тези американци бе... много на дълбоко си им го приел.... мамицата им... ша правят нещо... няма да купуват руската газ и двигатели... гадове мръсни.... :)))

Аз

Именно, де - а на бас, че тия двигатели по проект ще работят... ако изобщо заработят, с изкопаеми въглеродни горива! И няма как иначе - хората, способни да изобретят други двигателни и движителни принципи, не живеят в САЩ. Тъкмо ще заработи този завод, и хоп - вече ще е морално остарял. Мъдро...

Поне с филмите се справят. Някои и това не могат да правят добре.

кю кю... ку ку кю :) Я сказал до города. А это что? Сарай. А это что? А это что?! А это что здесь не город?!

Най- хубавият филм е заснет от руснаците. Това е взривяването на ракетата N-1 и унищожаването на Байконур в началото на 70-те.

Трябва да си по_луд и от луда крава,че да сравняваш икономически и технологично Запада и Русия..Не просто тъп, трябва да си много луд..Съветофилите отговарят на този критерий

никого не сравнява! МАй ти го правиш! Просто американците купуват руски ракетни двигатели! Тук няма сравнение, има пазарна логика! Надежден и евтин и най-вече работоспособен двигател - това е!

Ами , да.Щом им е евтинджос , защо да не купят?..Пък и нали знаеш защо навремето ''нацията техническа'' продавала мотокари на Япония?Не е било защото японците са изостанали и не могат да си направят....

valentor

Те се информират единствено и само от УшАниЯ. Нито четат или слушат друго , нито са виждали с очите си Европа или САЩ

Абе то запад, запад , ама както е тръгнало скоро май ще разпознаваме запада още само по миризмата ( на сиганско ... )

русия винаги е била прът в прогреса на човечеството....трудничко застигат другите нации и в своите комплекси ,завист и злоба се стремят да пречат за да да ги стигнат

Че,за какво ти е толкова кофти за човечеството бе Щерев?? Занимавай се там с твоя вид...:):)))))

Братска Русия е ПРЪТ единствено в развитието на Болния ти мозък ! При това - проблема е в мозъка , а не в Русията ...

Защо не изчезваш при брат си.

че Русия ти е прът в гъза!

Сега вече разбирам защо съвсем наскоро Хамериканците подписаха договор с " Роскосмос" , за покупка на крупно количество Руски космически двигатели ...

valentor

А по-рано същите страни подписаха договор с който Ушни продаде всичкия си ружейний плутоний на Усания. Е бати кикота

Я другарите бързо да ни обяснят, че не Маркони, а Попов е изобретил радиото!

на тъпунгера, че тук е тема за космически кораби. Радиото е в друг раздел, глупако неграмотен!

да прочете правилата на Нобеловия комитет и после да пърди тук

Добра новина за човечеството.

ама лоша за руските троловете.

не съм сам,не съъъъмм....муахахаххх

всички е добра новината: Руснаците ще си продават ракетните двигатели. Колкото повече, толкова повече!

Още по-добра ще е, ако организират безплатен полет (еднопосочен) за близкоизточните имигранти...

Аз незнам кои са специалистите на Атлас V, но намерих дуго в нета, цитирам: Атлас V (англ. Atlas V) одноразовая ракета-носитель семейства РН Атлас, которая первоначально производилась компанией Lockheed Martin, а затем альянсом United Launch Alliance, сформированным совместно Lockheed Martin и Boeing. Твердотопливные ускорители для ракеты-носителя Атлас V разрабатывает и производит фирма Aerojet. Сама ракета-носитель, производимая в Денвере (Колорадо, США), состоит из работающей на керосине марки RP-1 и жидком кислороде первой ступени, которая использует российский жидкостный ракетный двигатель РД-180, и второй ступени на базе разгонного блока Центавр Та така мили ми непослушни ми соросчета. Това е положението с великите САЩ!

така БЕШЕ.... но я замениха със RL10A и ЕL10C... а това с умисъл пропусна, да копнеш тука ;)

на Боинг? Тъпите мериканци дето един колеж ги мързи да завършат? Руснаци, индийци, руски евреи, и някой друг германец. Навремето българин им беше главния конструтор. Ама тъпите тролчета не знаят тази подробност.

спрете с това че американците са напред в технически аспект. русофилите почнаха да откачат. след малко ще почнат да ни обясняват как ДЖОНката Атанасов, дето има майка ИТАЛИАНКА и е роден, израснал и изучен в САЩ е всъщност българин... нищо че видя България като стана на 70 години и не знаеше грам български....

На Джонката майка му е ИРЛАНДКА.

А тези специалисти защо не си стоят в Русия, Индия, ... ? По тая логика в САЩ индианците трябва да правят всичко. А ти защо не си стоя на село :)

И сега какво - май рашките няма вече какво да продават освен калашници - време е за нов военен конфликт

Бре, ами сега? Какво ще правят руските космически тираджии, ако американците спрат да ползват техните услуги?

теб как ли не те трият руските собственици на сайта..ха.ха

dionisiosd@yahoo.com

"ЩЕРВЕ"??? Ето,виждаш ли защо те трият?? `щото освен тъп си и неграмотен и не можеш дори името си да напишеш...:):)))))) А той,просто не е съгласен,ама не е тъп,та затова...:):)))))))

Авиконструкторът Боинг - тоест един от най-некадърните ученици на Асен Йорданов открил...ми да откпива ама летят до станцията с РД)))) а и що нщо недоразумение - ербап натовчето не пита наследника на кенийския студинт от Хаваите що махнаха от опашките на всички боинги надписът Асен Йорданов нали бил патриотче нещо хасановото момче?

Това съветските тапири са нещо уникално. Боинг били некадърни, а? Затова хиляди техни самолети летят по цял свят. Даже май и Аерофлот ползват Боинг, щото съветските самальоти не ги пускат на цивилизованите летища.

пък ракетите им летят с руски двигатели! Ти кажи за кадърността на една ракета, дето няма двигател ....

valentor

Кис кис . нЕкои обЪркаха човека с корпорацията , приемайки че е едно.

Требало е да викнат Бацето да им пререже лентата и да им обясни некой неща на американците.

Хайде сега, някоя мурзилка да напише каква руска техника си е купила от ерата на жужо, след като ушанките са толкова напреднали технологично!

Ако с тоя въпрос мислиш, че ще убедиш някой, че ракетата че литне си се объркал.

А защо дроновете, използвани от руската армия, са израелски?

valentor

Обаче вероятно им е имплантиране руска електроника , каквото и да значи това. Е бати кикота

А руснаците открили асфалт.Сега ще изследват в лаборатория,що е туй чудо и става ли за ядене.Българските другари разправяли , че не става,но зависи от зора..След премиер,като Виденов(илиМедведев),може и асфалт да се яде

valentor

Не си прав. Открили са топлата вода , а за да се маскипат говорят за : светло бъдеще , социална справедливост и човешко щастие.

Първо са открили водата, после топлата вода. Водата я е открил един неграмотен, но високо интелигентен руски мужик, казвал се е Михаил Водой.

Като не литнат 2017 година, какво ще бъде обяснението за простолюдието?

когато литнат 2017 година какво ще бъде обяснението за простолюдието? Па ли ще създаваме блогове да разпространяваме теории че те не летят, а всъщност е компютърна анимация, снимките са фалшиви, знамето се вее .... и т.н.

руснаците ще им продадат двигатели. Когато става дума за бизнес Русия не издребнява като тъпаците от белия дом.

така е .така е. и аз викам чистача да изчисти, на бенза също има кой да ми пълни колата, има и кой да ми готви храна, да ми слугува и прислужва... чудя се що им трябва на американцитге да се мъчат в това като рашките биха сторили всичко за пари... видяхме че с кеф продават родината си - я на американци, я на китайци...

valentor

Кои ? Немските с електоавтоматика от 1945 ли ? В Руско изпълнение. Следва буен кикот....

Американците си разработват двигател, дето е на 100 години напред от руските дараци. Него ще си използват, а с руските тенекии ще си качват само материалите, за по-евтино. Ще им бъдете таксиджии, като индиец в Йелоу каб :)

С този "двигател" ли закриха шатълите? Следва още по-буен кикот ..... и още по-буен!

Българските граждани със савецко самосъзнание, много трудно преглъщат теми, от които е видно, че расия технологично е изостанала с 50 г. от развития свят.

Годините си ги изчислил горе-долу правилно. Само че САЩ се връщат с 50 години към ерата на "Аполо". А Русия продължава напред!

русия е толкова изостанала,че американците ползват руска ракета носител за да стигнат до международната космическа станция...ха.ха.ха.... това не е русия която беше......

Ракетата не е руска, а съветска! Руските летят само до Тихия океан!

По скоро немска разработка от ВСВ. W-2. Едно от малкото неща които може да се ползват от,, руската "космическа техника.

Евалла на Американските ни съюзници.Сигурно в скоро време ще бъде възможно да се прави екскурзия до откритият космос.Очаквам с нетърпение този ден.

Pesh0

Че те Боинг , един свестен изтребител немогат да направят , завод за космически кораби . А и да направят свестен корпус , нали им забраниха , да внасят двигатели от русия ? от къде ракетни двигатели ?

ти само заглавието ли прочете като добър съветЦки трол?

Сега двигатели не им трябват, до 2017-та ще се занимават със седалките и прозорците а като дойде време за летене ще видим.

Тази ракета-"АТЛАС" е пробна... Истинската се казва "PE.KI.BO.HA.SHTE.-IZS." В превод,"ПЕт КИла БОбец НА ЩЕрев-ИЗСтрелване........

вот тебе еще 5 рубли тавариш....

dionisiosd@yahoo.com

Ще ти купя сладолед с тях,ама ще прощаваш,няма да е ГМО с вкус на пържола,разбираш ли......

Добре е че си пазят чертежите на Фон Браун. Ето че влязоха в употреба. Ако поддържат добри отношения с Германия може отново някой германец да ги закара до Луната.

друго си е да викаш човек от завода да ти запали танка, а? ;)

Директора на завода че бъде Стивън Спилбърг, хитро.

Американците са в дилема... Горивото за совалките им е страшно скъпо... От друга страна,ако използват материал за евтино,остават без "Щерев" и едни други петролни продукти тука.........

Бря .... голЕм проблем... ех как мразим тези хора дето не купуват газ и ракети от господаря ти... малеее.... дано поне получаваш добри пари от тях за омразата си.

dionisiosd@yahoo.com

Каква омраза бе тюфлек??:):))) Къде си виждал мой коментар,изразяващ омраза към американските граждани??Тъкмо обратното-винаги пиша добри думи за тях!! Сега,че ти обичаш палачите които управляват там,защото си на отчет в бункера-твоя работа...:):)) Аман!! Взехте да ставате отегчителни с това повтаряне на празни думи за "ЖуЖета","мужикистанци" и обвинявайки всеки на когото не можете да отговорите с аргументи-в "платени услуги"...:):)) Ама,като гледам НПО-тата,не са руски-а,к`во ще кажеш??:):))) ЕнтелЕгент......

Ужким говориш само добро ама обиждаш.Защо?Яд те е за техническият напредък на Америка ли?По скоро трябва да те е страх пт действията на лудия импетатор в Лремъл.Макар,че след подобна новина сигурнп си хапе джуките до кръв.Зер с подобни конструкции и с автоматизираната совалка която лети година и половина в космоса.

напиши нещо на "американски" , да се посмеем още малко с теб , че стана време за обед и ме губиш .

пиша ами руските собственици на ДИР-а ми го трият..ха.ха

Нещо не виждам да се споменават руски ракетни двигатели, защо така, блядове?

ozzy , недей се тормози .

Защото,не е време още... След първите две изстрелвания,ще се споменават,не се притеснявай.....

Добре де, а как ще ги изстрелят без руските РД? 1. С компютърна анимация 2. Батут 3. Ластик

Хаирлия да е! Таз година за полупроводници догодина за цели проводници!