Започнаха проверки на ромите в Гърмен, някои се изнасят

Започна изпълнението на част от мерките за овладяване на напрежението в община Гърмен, набелязани на работна среща с вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Обратно в новината

Коментари - Започнаха проверки на ромите в Гърмен, някои се изнасят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моля ви не спирайте коментара ми,не искам да обийдам никого.-Ей,МАРИЯ,а на теб истинското име сигурно ти е АЙШЕ,а?Влизам в дебата само в подкрепа на българите и българското.От моя джоб излизат детските,които получаваш за шесте си деца.Гаранция си ''ромка'',щом ме упрекваш.Мога да ти пратя дипломата си .

Новина изнесли се циганите от Гърмен....и решили да се заселят в Бояна Драгалевци и Симеоново,ориентира ли са се изчадията гнусни ще пострадат кореняците на тези квартали ,а не новобогаташите.

"От Патриотичния фронт дори поставиха 7 условия на кабинета, сред които незабавно премахване на ромските постройки, в противен случай щели да оттеглят подкрепата си. " Ти па к'ви псевдо патриоти/бастин са....

Никой не пише за обявеният от хората в Гърмен общонационален протест на 2 юни - в Гърмен! Затова - нека се разпространи тази информация, който може и не е безразличен - да идва!

Това че със сила хората са принудени да заминат към планината да живеят в дивото си е много лош сигнал представяте ли си как се чувстват.И аз не съм съгласен с насилието което практикуват повечето роми особено над българскато население но изглежда така си комуникират и така си налагат мнението като хора от миналите векове. А ингеграция не значи да раздаваш помощи с цел да се размножават а да учат в нашите училища да имат българско съзнание да ходят да празнуват български празници и да работят в български фирми и приятелите им да са българи. На времето след усвобождението като не е имало изселване на остатаците от турската империя както са правили гърците сега ще трябва тия хора да се интегрират както са например индийците в Англия

Поели към планината? Партизански отряд ли ще правят? На 09.09 да чакаме отряда "Чавдар" - че вече са си изградили комунизма - вода и ток за всички без пари

немалко семейства са напуснали ромската махала още при оповестяване на мерките. Някои от тях са поели към планината.....пхахахах Последно ромите граждани ли са или са планинско диво племе??!?!?

От край време, аз на рицарите си броя паричната награда за всеки "чифт" крака. Чрез такава политика, ние се борим с "тъмно зелените" ... скакалци, Напаст Божия.

Компетентните органи трябва да изработят стратегия за решаването на проблемите. Спиране на социалните плащания, спиране на детски ( ако нямат средно образование). Работа може да се създаде. Толкова изсечени гори, толкова незаконни сметища. Да се хващат да залесяват и да чистят.

Не се ли сещате къде е ни е проблема?! Почти всеки като чуе за работа и сякаш си му ударил шамар! А истината е проста - с работа стават нещата и лесно и трудно, но без работа - невъзможно!

АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ МУ Е МАЙКАТА, ДОМОВИ КНИГИ И КВАРТАЛНИ ОТГОВАРЯЩИ ЗА ВСЕКИ НОВ ПОЯВИЛ СЕ . КАКТО БЕШЕ ПО ТОШОВО ВРЕМЕ. И ДА ДОЙДЕШ В СОФИЯ СЕ ИСКАШЕ СОФИЙСКО ГРАЖДАНСТВО. ИДВАШ, БАЧКАШ И ТИ ГО ДАВАТ. А СЕГА ИДВАТ ОТ ВСЯКАКВИ ЗАТЪНТЕНИ МЕСТЕНЦА, НЕГРАМОТНИ,ГОЛИ И БОСИ, НАСТАНЯВАТ СЕ ПО НИВИТЕ НА ХОРАТА, ПРАВЯТ СИ ПАЛАТКОВИ КАТУНИ И БЕЗЧИНСТВАТ. КРАДАТ, ОГЛЕЖДАТ, УБИВАТ. ВЛАСТТА НАЙ-ПОСЛЕ ТРЯБВА ДЕ СЕ ЗАЕМЕ С ТАЗИ СГАН - НЕГРАМОТНА, МИРИЗЛИВА И НАГЛА. БЕЗ РАБОТА ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ, АМА НЕ СТАВА ТАКА. БОЙКО ДОБРЕ СЕ Е РАЗВИХРИЛ МАЩАБНО ДА ОПРАВЯ НЕЩАСТНАТА БЪЛГАРИЯ, НА ЦИГАНИТЕ КОГА ЩЕ ДОЙДЕ РЕДА Г-Н БОРИСОВ. СТАВАТ НЕУДЪРЖИМИ И ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ ЧЕ ПРОСТО ТАКА В ГОЛЕМИЯ ГРАД НЕ МОЖЕ ДА ДОЙДЕШ БЕЗ ДОМ,РАБОТА И Т.Н. ЗАЩОТО ОСВЕН ДА КРАДЕШ ТИ ЗА ДРУГО НЕ ИДВАШ...

и каква е целта на занятието? да се изнесат точно тези които са за затвора и просто да сменят хората които ще ограбват и тероризират или някой си вЕрва, че изнасящите се го правят ей така за спорта !???? Не е поредното малоумие на родната милиция, а поредната им абсолютна свинщина в изгода на агент павел и изцяло в ощърб на народа !

Аз предлагам на господа мангалите една идея. Имат пълната ми подкрепа да се заселят пред парламента, да тарашат депутатите на влизане и на излизане, да ги поотупват от време на време и изобщо да си вършат работата, те знаят как. А аз ще стоя отстрани и ще викам "Ама защо да разваляме тази дългогодишна дружба, виж как добре си живеете, те ромите нямат други жилища. Само тези са им..."

Изнасяли се някои мангали, интересно къде в горите ли, или в небесните синини!!!Залъгалки !! Ще си изберат по-интересни местенца за крадене и лентяйстване!! политиците ни са за изнасяне нанякъде, защото те са източника на тези събития, идват избори и започват с борбите си!! Изедници!!

И къде се изнасят,сигурно в София ще се домъкнат,ужас!Трябва ли да се стига до кръв,за да спазат поне едно нещо циганите.Всички да се върнат по родните места или да хващат по Европата.

А, не, ние от провинцията какво да правим? Нито им е в София мястото, нито по селата, нито в градовете. Те са чергарски народ. Да се изселват в Европа и ако може и в демократичен САЩ. Да си ги дундуркат там. Макар, че ние така сме ги разлигавили, че бая зор ще видят. Все пак искам ЕС да ми покаже нагледно как се прилагат демократични ценности и човешки права върху ромите. Ама върху всички роми, а не 100-200.

Местен

Софиянците кога ще се върнете по родните си места?

Чакайте, аз не съм казал, че работа ще се създава само на циганетата... На всеки, който е здрав, прав, няма професия и образование, не иска да краде, но иска да яде! Не се бутайте, моля ви се, а пък в ж.п и пътно строителство колко работа има! А що се отнася до науката да получаваш помощи без да работиш - и за това има чалъм просто да се спрат! Толкова ли е страшно това да се приеме като закон!Няма да се обърнат полюсите на Земята я!

А някаква представа от икономика имате ли? Щот е лесно, минимална пенсия 1000 лева, заплата 2000 , работа за всички ;)

И какво сега - и земите били частни и хората не могат да си ги вземат заради тази паплач. Ами къде са правата на тези собственици, бе, държаво!

Защо,нито веднъж не се чуе следният антигон : Младо ромско семейство, НАЕ от общината 20 декара земя за производство на земеделски куртури и се регистрира като земеделски производител за да плаща данъци, купи касов апарат за сергията си в квартала и го регистрира в НАП.Е това е работа на нашите хубавци в Парламента това да се случи , ама друг път.

...Няма нужда ,познавам такива циганя ,които имат и са се регистрирали като земеделски производители на 5-10 дка ,а реализират продукция от няколко ТИР-а ....БЕЗ ДОРИ и ДА СА ...КОПАЛИ !

Циганите се изнасят от Гърмен, но ще отидат да тормозят друго село.Мизерията и деградиранито си имат своя психология и начин на оцеляване. Повече от 20 задълбочаващо се подивяване на циганите при пълна незаинтересованост на държавата- това ще доведе ответни расистки изблици и разпад на скапаната ни държава

Нека перефразирам един цитат: В България живеят българи. Всяко малцинство, независимо от къде е, което иска да живее, работи и яде в България трябва да говори български език и трябва да уважава и спазва Българските закони. Ако някой иска Шериат, съветвам ги да отидат в държавите, където това е държавен закон. България не се нуждае от малцинствата. Малцинствата се нуждаят от България и ние няма да им предоставим специални привилегии или да редактираме законодателството си спрямо техните желания, независимо колко силно крещят думата дискриминация.

Съгласно европейското законодателство и европейските ценности на всяко национално малцинство (изключение се прави за руските малцинства в Латвия, Естония и Литва) има право да поддържа и развива своята идентичност, култура, език и държавата е длъжна да осигури необходимите условия за това. Дискриминацията на малцинствата (изключение се прави за руските малцинства в Латвия, Естония и Литва) се преследва и наказва строго.

Следва ли да разбирам, че съгласно европейското законодателство държавата трябва да осигури условия рома да си развива циганския език и култура. Ами ние го спазваме. Мисля, че европейското законодателство е на 100 % приложено у нас. Останалите държави от ЕС могат да вземат пример и да си пускат гюбеци и ромски напеви по телевизиите и радиата. Ние го правим постоянно и развиваме ромската култура.

Ние не искаме , да спрат да се наричат цигани, да говорят на цигански и да спрат с кючеците ( които не са цигански танц ), което би било дискриминация ;) Проблемите чието разрешение желаем са криминални и социални, а това, че са характерни за мнозинството роми е изцяло техен проблем, но не и дискриминация.

На каква база се изключват руснаците в Балтика? Може би затова, че никой не ги е канил? А някой да е канил ромовете?

БОЙКО ,НЯМА РЕД В ДЪРЖАВАТА ! местните дерибеи си правят каквото искат ,а ...инстититуциите НЕ РАБОТЯТ!!!

Комшийка/българка/,среща Айше на улицата,която има шест деца и бременна за седмо та и дава съвет като позната;Айше , защо ма душо не взвемеш да си сложиш една спирала ,а тя и отвърнала;-Защо ма Росе,та аз и така съм си хубава.Вище колеги за кво става въпрос.Та Румянката е малко трудно да ни убеди,че и това са ''български граждани''

Социалните помощи да бъдат заслужени. Всек ициганин да хваща метла, лопата, кирка - каквато черна работа има. Да копаят, чистят и помагат в строителството, да са общи работници. Те за друго и без това не стават. Само така ще могат да се интегрират някак. Жилища да им бъдат осигурени, но срещу наем. Не плащат - остават на улицата. Както би станало с мен например, или с мои колеги и приятели. И аз мога да вдигна утре къща и да кажа - ами нямам къде да отида. Що за безумие? Просто някой трябва да си свърши работата, това е. Искам да виждам цигани на работа и наведени по улиците. После помощи! И какви са тия гета и квартали, в които човек да не смее да припари? Те искат и си търсят правата, а в същото време се отцепват и са си собствена губерния. Какво е това? Въпрос на време е да гръмнат още такива цигански балони.

дали са им викали "дожиждане" или "и да не се връщате".

Размърдайте си тлъстите гъзове че става яко напечено. Аз с удоволстие бих се включил да "броя" дивите мангафури в гората макар че нямам мотор.

Драги ми сънародници, няма по-глупави от нас, да прощавате! Не са виновни циганите, и те са хора като нас,т.е. създадени са от Господ! Тази работа е същата, както и онази с кучетата! Ако на тези хора се създаде работа/ ккавато има несвършена в огромни количества/работа неквалифицирана, но доходна - като залесяване, чистота, строителство, селско стопанство и т.н. хем те няма да крадат, хем ще допринасят полза за държавата, хем няма да се дават помощи и ще се спести някой лев! Ако пък не искат да работят, като им се спрат помощите/за отказана работа от Бюро по труда/ те сами ще избягат от България!А, няда да има и толкова инвалидни пенсии!

На тези хора да им се създаде работа .. неквалифицирана но доходна :))) Може ли и на мен така?

Къде си видял циган да работи. Те знаят само цигари да продават и зеленчуци по пазарите да крадат и мързелуват. При бай Тошо бяха научени да бачкат а и бяха малко. Но това е вече друго поколение на тях им дай проституция наркотици и кражби. Да се изпаряват от тук Да идат на Запад.

Вие,гоподине прочетохте ли това което сте написали ! Защо някой е длъжен да намери работа, точно на тях , а не на моите деца , а ! Каква е разликата, като всички сме деца на Господ. Работа има, но те получават повече като лежат, отколкото да ходят на работа .

Испуснат е момента! Ако на някого му даваш 500 лева за нищо и после го караш да си скъса дирника за тези пари, той ще го приеме като понижаване на заплатата.

Прав си приятел, но като чета коментарите, установявам, че повечето хора са като управниците ни. Не се опитват умно да решат проблема, а само си чешат езиците и политиканстват.

И на мен ми се вярваше, че може циганин да работи. Да изкарва прехраната си с труд. След като имах работа с тях няколко години всичкият ми ентусиазъм се изпари. Могат да работят, но принудително, ако постоянно биват наблюдавани или както българинът казва - с вилата на врата. Това е истината. Всички други високопарни твърдения, криейки се зад лицето на някакъв "разум" са празни приказки. Тъжно е да го кажа, но циганите се контролират само със сила. И не разбирам защо трябва постоянно на тях да се осигурява работа, прехрана - да не са инвалиди? Да бият могат, да се множат могат, а не могат да си намерят сами работа? Моят разум казва така - неволята учи. Ако бъдат поставени в безисходица - без помощи и привилегии - ще работят.

Около нас правят ремонти и работят главно цигани. Учудиха ме, че не сядат цял ден, даже подтичват и си свършиха работата доста добре. После дойдоха бригада българи от ВИК и картината се смени. Един работи, пет го гледат. Всичко зависи от организатора. На циганите беше циганин, на българите - българин. Циганинът като се скара, всички тичат да оправят белята. Като се скара българинът, всички правят делва и започват да спорят.

До "природолюбител-я": Случи се на стоп да кача младо момче. Оказа се циганин (ром). мОще с качването започна да се оплаква, че търси работа, защото имал две деца, а на жена му не давали детски. Като го разпитах, се оказа, че е на 19 а жена му с 2 деца - под 16 и майка и получава детски за нея. Имал 8 клас, но не можа да прочете и пет думи върху пътната карта. Като му казах, че неговите детски идват от моя джоб, а той може да влезе в кауша за секс с малолетна - погледна ме с неразбиране. Как да създам работа на такъв като него?

метенето на улици влиза ли в графата "нискоквалифицирана работа"? Преди няма и час виждам две "убавици" дето премитат в София. Вее вЕтър, хвърчат торбички, кофички и други окрилени предмети. Пометоха малко, оставиха купчинката и като заговориха по телефона... Едната седна на тротоара и припали цигарка, другата се подпря на метлата и като се раздума с некой си Георги по мобилниО... Улицата светна от чистота! Па като ги изгледах кръвнишки, ми се сопна едната: Какво, ма како, ние имаме право и ние да почиваме! Та така - плаща им се с нашите данъци, ама са пари на вЕтера, буквално и преносно.

Изгонване на крадливото племе.Кой българин ги е поканил в България да се котят?Марш в Турция и оттам етапно към Пакистан и Индия.

А бе тия играят по-добре от мене "тука има, тука нема! От тук ги махат, ще ги закарат в друго село, само мир да е! Докато и от там не се усетят!

Не виждате ли, че циганите в случая са ощетени? Те са използвани от джужето Путин, който чрез тях маниполира цяла Европа. Трябва нашия Президент лично да потърси сметка на този тиранин. Можи и война да му обявим и да спасим европа и света...

Надявам се сарказъм?

Взел съм си името от сайта на президента! Защо ми триете поста?

До Щерев: Ти си с болен мозък. На времето на такива дървени философи като теб им беше виновен все световния империализъм, сега - пак той и за разнообразие Путин. Вместо да си решим сами проблемите - разтягане на политически дъвки.

Или държавата ще махне циганите от Гърмен или агитката на Левски ще се постарае да реши проблема!

ти на българска футболна агитка! Това не да бият 100 човека един тийн .

А в Катуница кои отидоха, агитките или пишман патриотите от и-нет ?

Нека да помолим Хелзинския комитет да се махне от България ,като вземе със себе си тези прекрасни европейски граждани малко да си подобри генофонда на нацията с него и да им раздава общински жилища в Хелзинки,че вече ни писна от простотиите им

ромското мнозинство са единственото траино наследство, което баи тошо и соцялизъмъ ни оставиха. роми преди 9ти септември 1944-та около 100 000. роми след 10-ти ноеммври 1989-та над 1 милион.

Пишеш глупости! Това, което направи бай Тошо беше, че спря катуните и ги засели... Но те са номадско племе, което не може да живее на едно място, а съществува като се движи на катуни. При катуните популацията им не може да нараства неограничено, защото съществува естествен подбор. А иначе, макар и на доста по-ниско интелигентно ниво, това племе при комунизма беше сравнително грамотно и популацията му беше в допустими граници под въздействие на разни външни фактори като задължително (зпазваше се) училище до 8-ми клас, задължителна казарма, задължителна трудова заетост на пълнолетните му членове. След 10-ти ноември 1989 на това племе заради продажния характер на членовете му започна да се гледа като на основен избирател и оттам популацията му нарастна, неграмотността се увеличи и стана национална политика членовете на това племе да са защитен вид!

спазваше се *

Аз ли не разбирам...или просто няма държава?! Как така "ром ският квартал Кремиковци" е застроен върху ниви? Как така върху земеделска земя има жилищно строителство? Как така държавата нито си гледа работата, нито има интерес да си събира данъците? В Братски САЩ, една година да не си платиш данъка сгради (започващи от $ 3500.00) местният шериф продава дървената колибата наречена house без никакви дела и съдилища. Държавата си прибира парите за данъци 100%. И идва следващият мераклия за "американската мечта"...

не само са върху ниви,но и нивите са частна собственост,не общинска! Супер наглост !

Пускам вчера телевизора и гледам нашия президент пак да срича заучени фрази като " върховенство на закона" . До тук добре, човека иска да се спазва закона. Обаче господин Плевнелиев, защо тия думи не ги подплатиш с дела? Всички глупости които говори в годините гафовете некомпетентността която блика от Вас с един замах може да я изтриете, като разрешите циганския проблем. Ако не го направите това, ще си останете като най-посредствения политик на България.

Аз съм ОК, но да беше само той, щяхме да цъфтим и процъфтяваме, а то ... заже не се сещам за някой, горе по управленските висини, който да става за нащо, всички са един дол дренки, некомпетентни, алчни, лъжци, крадци, лицемери и ... мога да продължа само с такива епитети и нито веднъж няма да излъжа.

Не зная какво е това движение и за какви "парава и свободии" претендира, но ми е ясно, че всъщност те подстрекават етнически конфликти и защитават само свободията и липсата на свобода. Опитват се да "приобщят" и циганския електорат, но от там само претенции и никакви задължения- затова не мисля, че ДПС има почва у нас.... но явно парите на Доган и компания много блазнят нашите мутри-политици- там е големия проблем. Трябва да се забрани ДПС със закон, циганите да полагат принудителен труд докато не привикнат да работят, а не само да лежат и да чакат да ги изхранваме.....

Какво се чудят къде ще живеят - там откъдето са дошли. Същото се отнася и за скитащите из София "бездомни", които имат къщи и имоти по родните си места. Мързеливи готованковци...

БХК да им раздава общински жилища като иска ,ама нека жилищата да са при тях в Хелзинки, нека да си приберат целия цигански катун там и да си го обгрижват като толкова са загрижени за това племе ,ние не желаем да ни тероризират

И къде отиват като се изнесат? В новия "Гърмен"! А мвр-то ако охраняваше така от кражби и набези, както охранява ромите, сигурно нямаше да се стига до подобни ситуации.

Единственото производство, което се развива в държавата през последните 25 г. е производството на цигани и циганщина!

дя-до

Докога ще дундуркаме мангалите. Ако аз си построая кочина където си искам, до два дни ще мине булдозера, и никой няма да го е грижа да ми осигурява жилище. Ако съм мангал обаче, забивам една бидон вила и за да я махне държавата трябва да ми даде апратамент, по възможност в София. Егати дебилната държава сме!

А защо тая ''бъчварка ''не споменава и не казва нищо относно бездомниците по софийските улици/и не само в софия/.Та те не са ли'' български граждани''.Даже в интерес на истината , аз не съм видял циганин бездомник.Всички са хора отхвърлени от държавата,изгубили работа или семейството си,но тях не мислим да им търсим общински жилища ,въпреки че всекидневно ни спъвът на входа на подлеза или гарата.Не говоря за просещата с дете в ръцете,те са мангалки /има и българки,нио са рядкост/.

Бездомните не гласуват, затова.

абе само където стане конфликт ли ще се събарят незаконните колиби на ромите? Какво трябва да направим във Варна- да чакаме ромите да пребият някого и тогава ли ще се започне някаква проверка???

Не бе трябва като Гърмен-ци да сме единни. Или бой на циганите или държавата да взема мерки!!

Мерките за справяне с ромските гета са доста. Като почнеш с БМ-13, та чак до БМ-21. Зависи с какво разполага БА.

Моля да не ни пробутват опашати лъжи-не може да се дава обезщетение щом няма акт 16 и други разрешителни за строеж ,да не ни правят на маймуни и да ни пробутват опашати лъжи ,стига вече ,бутайте незаконните колиби,за които няма нито разрешителни за строеж,нито акт 16 ,а и са на частен имот ,спазвайте законите ,че ще спрем да плащаме данъци!

да не би земята да е тяхна ,че да се настаняват там ,че и наглите БХК ще ги защитават ,става дума за незаконно заселване в чужд имот и незаконни постройки,айде де ,жилища трябвало да им се раздават ,как не

А защо тая ''бъчварка ''не споменава и не казва нищо относно бездомниците по софийските улици/и не само в софия/.Та те не са ли'' български граждани''.Даже в интерес на истината , аз не съм видял циганин бездомник.Всички са хора отхвърлени от държавата,изгубили работа или семейството си,но тях не мислим да им търсим общински жилища ,въпреки че всекидневно ни спъвът на входа на подлеза или гарата.Не говоря за просещата с дете в ръцете,те са мангалки /има и българки,нио са рядкост/.

Браво, може и да решат проблемите в Гърмен! Но...!!! Такива проблеми няма само в Гърмен, в цялата страна има същите проблеми в местата, където живеят цигани!!! Г-да управляващи, не решавайте проблема частично, започнете проверки в цяла България, променяйте закони, това го изискваме НИЕ, които Ви плащаме тлъстите заплати!!! Помогнете на истинските граждани на Република България, не на циганите, които са номади и напаст за всяка европейска държава!!! И нека не ми трият коментара, защото се видя мнението на Франция и Скандинавието и др. относно циганската напаст!!!

Да проверят и тези, които допуснаха незаконно да се строи и които регистрират поголовно на един и същи адрес. Те са виновни, а циганите са тарикати и се възползват от бездействието на институциите.

Циганите са като скакалците, пръскаш ги мачкаш ги, на следващата година пак каламитет!Сега в планината, на зиме в махалата, но не се знае на кое място. Чергарщината им е природа

Един възрастен познат от Зона Б18 води дела 5 години за незаконно остъклена тераса . . .