Арестуваха седем делегати на Конгреса на ФИФА (обновена)

Седем делегати на Конгреса на ФИФА бяха арестувани рано тази сутрин от швейцарските власти в Цюрих и ще бъдат екстрадирани в САЩ по обвинения в корупция.

Обратно в новината

Коментари - Арестуваха седем делегати на Конгреса на ФИФА (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо точно за САЩ са екстрадирани?Какво общо има ФИФА със САЩ?

Слава Богу , че нашия Боби отърва кожата тоя път !

Ако домакинството на световното е купено, редно е да се отнеме. Иначе къде отива морала и спортсменството ???

loyola

Значи да внимават за кого гласуват, че следващият път са те на ред (неправилно гласувалите).

Много съмнително.Точно в този момент.Сеп Блатер е велик ръководител,който бе отворен за иновации и притежаващ либерален поглед върху правилата.Корупция има наистина,но да не обвиняваме Блатер.Твърдо за Сеп!!!

zooamigo

щом не са ви изстрили, значи не си струва да ви чете човек!

Като ти гледам правописа, и тебе не си струва да те чете човек.

"начисто ( нерегистриран ) 27.05.2015 14:24 .За да си изчисти името на футбола от корупцията, най-добре да има нов избор за световните през 2018 и 2022. " Корумпиран е само изборът за 2002 , а 2018 не е . А и освен това за 2018 няма време да се мести домакинството

По-важен е честия избор. Винаги ще се намерят стадиони за домакинство.

За да си изчисти името на футбола от корупцията, най-добре да има нов избор за световните през 2018 и 2022.

Ще видим ли скоро арести и на тия дето са давали подкупите - в Кремъл и в пустинята?

Дреме им на кора на американците за световното първенство по футбол в тайгата. А де го ся Лавров да изквичи, че освен лов на руснаци, САЩ ловуват и други народности?

Световните госпоради страдат от липса на въоражение или смятат, че такова не им е нужно. Случаят е кристално ясен - след като ФИФА не се подчини на американо-евротейското искане за отнемане домакинството на Москва за световното първенство, точно в този момент се проведе тази показна акция. Не че Блатер е цвете за мирисане, но трябва да бъде вразумен или по-добре заменен с послушно момче. Тъмни облаци надвисват над света - ФАЩ вече не се церемони..

Ще дойде ден, и Путя ще си плати...

А ще доживеем ли арести за над милион избити иракчани?

:))))))))))))))))

Когато доживеем арести за избитите унгарци 1956, чехи 1968, афганистанци 1979 - 1990, чеченци, грузинци, украинци...

За мурзилките - на роден език: В Швейцарии заведено уголовное дело, касающееся выборов стран-хозяек чемпионатов мира по футболу 2018 и 2022 годов. Об этом сообщается на сайте канцелярии генерального прокурора страны. Десять членов исполнительного комитета Международной федерации футбола (ФИФА), который в 2010 году выбрал Россию и Катар в качестве мест проведения ЧМ-2018 и ЧМ-2022 соответственно, будут допрошены.

Добре, че ги има САЩ!

Добре,че на света са се родили малко дебили като теб!

Мнооооого предвидимо и прозрачно. Остана ли още някой,който да вярва в "борците с тероризма и корупцията","демократите" от САЩ? Дори Древен Рим не се е самозабравял толкова в манията си за изключителност и безнаказаност,убеден съм.

Мммм,дааа.Световното през 2018 е трън сърцето на демократите.

Тези шестима висши футболни чиновници сигурно са изнасилили камериерките в хотела по най-извратен начин. Може да са правили и групов секс по между си Но това не убягва от зоркия поглед на хамериканското правосъдие

Световното първенство по футбол през 2018 год. в Русия ще бъде най-грандиозния спортен форум, провеждан някога на Земята. От Белия дом ще гледат тъжно и плачливо. Пак се провалиха хамериканците. Ама те не разбират много от европейски футбол

Прав си другарче. Футболът ще бледнее пред моите изпълнения. Кончита Вурст ще ми завижда за изпълненията при откриването и закриването. Само роклята ми е един милион долара.

Краварската пак се разсмърдя на говна ...Всичко изглежда толкова поръчково че и най-малоумния евродебил му става ясно че има нещо гнило!!! Защо подяволите ще бъдат СЪДЕНИ в Краваристан а?!!! ЗАЩО НЕ В ШВЕЙЦАРИЯ ИЛИ ФИНЛАНДИЯ А?! ТЕ ДА НЕ СА ГОВЕДАРСКИ ГРАЖДАНИ А?! Яснооо!! Защото не са играли по свирката на Краварника!!!А знаеме как краварника разчиста бакиите си...праща всеки заловен в Абу Гариб или в Гауантанамо Бей а?:))) А там след МНОГО МЪЧЕНИЯ ще си признаят всичко което им нареди Фашингтон!!

Правилно.Да се спрат от участие всички руски спортисти във всички спортове докато Путлер не се изтегли от Крим

Следват Одеска и Харковска облат, Запорожието и Таврийска област. Те винаги са си били руски

много добре си спомням воя на англоговорящите медии за избора на място за олимпииските игри 2012...всичко било корупция и т.н. ако си спомняте и иван славков го отнесе базирано на едно "журналистическо разследване" от някакъв англииски журналист. след всичкия този шум доидоха изборите и хоп! всички хлъцнаха - лондон! защо тея арести (за корупция през 90-те) не станаха по рано? и защо трябваше да се правят на конгреса? не е ли за да се направи огромен скандал и тои да се провали? по всичо изглежда, че това е политически ход и то мръсен!

ЧЕРНОТО ТОТО във футбола... Що са пропуснали ЗАЛАГАНИЯТА ЗА ИЗБОР НА ПРЕЗИДЕНТА НА ФИФА...

Напразно се напъват хамериканците. Световно първенство по футбол в Русия ще има и ще е най-хубавото до сега. Както Зимната олимпиада в Сочи или руските етапи на Формула 1. И този път хамериканците си вкарват автогол ...

Фак ю Атака

Псувай! Това ти остава.

Къде била корупцията, пък ние сме навели виновно глави, че е само у нас! Кражбата и маменето на народа са системна характеристика за това общество, в което всичко се оценява само и единствено с пари!

Корупцията върти света, мой човек, само че, когато на батковците някой не им оттърва и веднага се намира правиилната 'камериерка', която да бъде изнасилена.

Тези американци няма да мирясат до като не сринат Русия. Дори ФИФА са готово да ударят, само и само в Русия да няма световно, или най-много да се провали и да реализира финансови загуби. Путин го гонят като Осама бин Ладен.

Че ФИФА е корумпирана в някаква степен, то е ясно. Но причината точно сега да се действа е отказа на ФИФА да спре провеждането на световното първенство в Русия. За това и удара идва от САЩ.

Цялото ФИФА е за арест, ама айде

Абе, уж БСП обеща да не плаща на тролове да серат из форумите... На тия тук, дето смърдят, директно Путин ли им плаща?

Ние.

Ти по-добре кажи на теб кой ти плаща, че да си поискам и аз пари от него!

ЦЕЛТА Е ДА СЕ ОКАЖЕ НАТИСК НА ФИФА И ДА СТАНЕ ФИЛИАЛ НА САЩ .... И СЕТНЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ФИФА ЗА ПРОКАРВАНЕ НА "ИДЕЛИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА" :))

Целта на трола е да има корупция щото само тогава ще си получава тролските възнаграждения.

соросоидните,абе що американците заети в автомобилната промишленост са 840 000,а само надзирателите в затворите са 770 000 ? А пък общо заетите в бизнеса със затворите при янките са 910 000

CIA партенки с цел ликвидиране на тази независима организация.

А в България колко са заети в автомобилната индустрия? Повече ли от затворническата?

очевидно навсякъде където с помощта на янките са дошли демократичните ценности работещите в затворите са повече от тези в автомобилната промишленост

Взимали са подкупи от 90-те години, ще рече 25 години всички знаят само прокурорите от САЩ не. А пък най-интересно е, че ги арестуват малко след като отказват да осуетят световното в Русия. Някак си не вярваме в съвпаденията по нашия край.

Чети повече,путлеристки трол! Прали са пари в САЩ и са нарушили тамошните закони. Това,че са чужденци не значи ,че не могат да бъдат екстрадирани от страна, с която САЩ има споразумение за правна помощ.

Ами да те екстрадират и теб тогава, за недостатъчно подмазване на чичо Сам. То и там като в Корея ако не пляскаш достатъчно на вожда - в панделата. Айде и пиши повече, че току виж и твоята заработка мине като пране на пари, та вземат да те екстрадират в някой курорт с раирани пижами. ;):):)

прокурорката с многогозначителната фамилия Линч точки набира май. 15 години събирали инфо,обаче тя дошла преди месец и хоп ги арестували. като оставим настрана факта,че янките задника ще си съдерат за да опропастят футболното първенство в Рашата може да обърнем поглед към статистиката: всеки ЧЕТВЪРТИ затворник в света е в американски затвор,в американските затвори сега има повече негри отколкото роби по плантациите,7 300 000 американци са под контрола на изправителната система на САЩ,което е два пъти повече от държаните в ГУЛАГ по времето на Сталин

Поредните бандитски опити на англо-саксите да осуетят провеждането на Световното по футбол в Русия през 2018. Интересно колко европееца са готови да 'прежалят' брюкселските бюрократи, за да се харесат на господаря на бялата къща.

АБЕ ПЕРУКАТА, НЕ СА ЛИ ГО ПРИБРАЛИ !?

По темата е: във футбола се въртят милиарди.Огромни възнаграждения за футболисти,треньори и администратори(това е по-скрито).Професионализмът едва ли не в култ се издига,обаче .... футболните съдии ... аматьори?! 3 дни по 250 Е на мач правят 750,ако е горски-това са пари за него.А реферът може да реши мача,нали.О-о ,как може!Разбирате за какво говоря.

,,лобистката,, страна ,,атакува,, рекетът и корупцията !!! госпожа раис ,,отговори ли,, на въпросите???

Префсионалният футбол по принцип е чекиджийско явление за света - смуче ресурс и не дава никаквъв плод. Ще дойде време, когато човечеството ще го оприличи на гладиаторските боеве по времето на Нерон.Въпрос на незряло съзнание е фактът, че такова нещо като професионален футбол съществува изобщо. Много ниска топка е това явление, ако трябва да го кажа на футболен жаргон.

Когато превърнеш забавлението в шоуиндустрия, която снася милиарди за тези, които я въртят... то спира да е забавление. Заради рекламата и "цените" на футболистите, които се превърнаха в стока, почти съм спрял да гледам футбол - особено световното. А сега като отнеха квотите на Европа сигурно няма въобщи да седна да гледам световното, освен някъде на гости с повечко бира...

Според мен следващите трябва да са от ЮНЕСКО. Индикациите отдавна са налице, доклади има по въпорса. ПР-ът може да създава друго впечатление, но зад него какво става е съвсем друг въпрос.

направо ,,оон,, белким стане нещо и за нашите рекетджии!!!

И ООН! И ООН!!

и малките деца знаят че футбола е най голямата пералня на мръсни пари за това и няма допинг контрол както примерно на колоездачите им скъсват гьона от проверки.като погледнете кои са босовете на големите клубове ще се досетите и защо дълговете им са в милиарди.

доказателства има ли? Щото то преди две-три години т.нар. американско правосъдие искаше да му изпратим една жена, която хал хабер си нямаше за това, което уж била извършила.

сигурно и в европа могат да ги съдят но в европа се правят на слепи за тази мафия! не е добре това

Прали са пари в САЩ и са нарушили тамошните закони. Това,че са чужденци не значи ,че не могатъ да бъдат екстрадирани от страна, с която САЩ има споразумение за правна помощ

Това е добре, но е време вече и с черното тото да се заемат. Продават се мачове масово, уреждат се точни резултати.

Те добре ги арестуват, ако са виновни, но тъй наречената корупция в САЩ ли е извършена, че да ги екстрадират там?

И аз не разбирам защо ги екстрадират в САЩ като могат е в Европа да ги съдят. Явно има някакъв закон подписан.

Съди се там където е деянието. За действия извън САЩ, САЩ не може да съди някой. Има само някакви неясни договорености за международното въздушно и морско пространство.

В съобщението беше казано, че става въпрос за корупция от почти 15 години. Сигурно службите са си свършили добре задачите за да съберат достатъчно годни за съда доказателства и лицата да бъдат осъдени, а не като у нас. Все негодни доказателства за да бъдат осъдени виновните, или пък само вдигане на шум. Дано някога станем и ние нормална държава.

Откога в една "неутрална" държава почнаха да арестуват по поръчка на американосите. Наскоро писаха, че US-агентите почнали да отвличат руснаци, които са в чужбина, а сега и вече и ФИФА-джии.... много твърдо почнаха да пипат каубойците, защо така стана?

Въпросът ти е правилен. Но тия все някой някога, някъде, трябваше да ги арестуват. Те си плачат за панделата ... пък било то и хамериканска.

Швейцария не неутрална вече. Има закон приет според,който могат да те арестуват и за расистки изказвания или други такива.

Вие си ходете да викате по стадионите, те чиновничетата от ФИФА си зимат паричките без изобщо да им пука за вас... После, футболът бил най-великата игра... Еми да, бил е, вече не е! Вече е една огромна машинация за мръсни пари. Нищо от истинския спорт не остана. То като погледнеш и самите спортити, те не на мъже, те на хора не приличат...

Отвели са ги в САЩ, защото там има най-много затвори и престъпници. Естествена среда за висшите чиновници на ФИФА. Дано се размине на Боби Михайлов

След ФИФА следва УЕФА

Сега путин няма да смее да иде да си види двореца в Испания - веднага ще бъде арестува и пратен в Хага по обвинение за убииството на 350 души, 80 от които деца в онзи самолет...

Реално по изказването ти, само теб могат да осъдят за клевета. Дори загиналите бяха под 300. Да не говорим за конспиративните теории, че самолета е бил пълен с трупове. И единствените които със сигурност имат Бук там са украинците. Даже при едно учение през 2001г над Черно Море свалят пътнически полет от Израел до Русия.