Гърция отказа намаление на пенсии и заплати

Атина отказва на кредиторите да намали пенсии и заплати, а без финансова помощ при най-оптимистични прогнози ще фалира до юни, съобщават гръцките медии.

Обратно в новината

Коментари - Гърция отказа намаление на пенсии и заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Варуфакис ясно заявява,че кредиторите задушават Гърция.Дават урок за другите роби да слушат докато дишат.

Ако някой вземе заем и не може да го погаси му взимат апартамента и тук гърците имат толкова острови и ще могат като ги разпродадат да си вдигнат още и пенсии и заплати и да не работят много за да не се преуморят.

"пресъхва. ., карантина. ., гангренясала. ., ампутация. ." 'Социализъм или смърт', както викаше бат' Фидел Кастро навремето :-D

гърка е известен като добър покерджия, но в световната икономика византиjски въртележки няма да минат. дори путин го е прозрял и не му се ще много да дава кредит срещу благи думи - знае че няма да си види парите. гърция е пред банкрот!!! друг е въпроса,че ако путин стъпи някак в гърция - ще стане "много весело" - руските военни бази ще са "бъдещето" на балканите.

ГЪРЦИТЕ УПОРИТО ОДКАЗВАТ ДА СТАНАТ КОЛОНИАЛНА СТРАНА НА М.В.Ф. И С.А.Щ. КАКТО СМЕ НИЕ.ГЪРЦИЯ СЕ РЪКОВОДИ ОТ ГЪРЦИ, А НЕ ОТ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ КАКТО Е ПРИ НАС.

абе теа ще изработят целия свят. ес се набута с едни 240 сега ще опоскат руснаците с някакви 15 - 20 а може би след това и китайците. само едно се питам, нема ли некой да ги пита тея хитреци какви направиха със заемите тоест къде ги похарчиха? 240 за 4 години, това могат да го сметнат и децата от трети клас! ! ! къде е тръгнал този фърфолакис? или давай да дадем, абе др. путин не е чак толкоз или ...? ха ха ха.... без коментар.

ББ: Само да ми кажат от Брюксел и веднага намалявам заплати и пенсии!!!

Ами и аз ще кажа на гръцката банка,че отказвам да си плащам кредита,за да не си намаля заплатата!Ама дали ще ме разберат?

Нямали да намалят пенсии и заплати. А без тях може ли? Какво ще ядат "хитрите" гърци, когато няма да имат и драхма за тях? Добре, ще печатат пари - а после?

Браво на комшиите! За хубаво, за лошо, знаят как да си отстояват интереса. Така се получава, когато цял един народ е възпитан в православието, ходят всяка неделя на църква и от там се сплотяват още повече. Както и Русия. Не се церемонят да покажат, че имат среден пръс.

Този среден пръст и от едните и от другите специално на теб и подобни винаги ще е в устата. За истинските българи ще по-болезнен.

ЩЕ Е ПО-ДОБРЕ ДА СИ ,,РЕМОНТИРАМЕ'' НАШАТА КОЧИНА,В КОЯТО СЕ ЗАДЪХВАМЕ ЗА ГЛЪТКА ЧИСТ ВЪЗДУХ И ПОСЛЕ НЕКА КОМЕНТИРАМЕ СЪСЕДИТЕ СИ...

на гърците ,че имат политици, които мислят за народа си...

Още един простак от щатниа коментаторски състав на Дира.

Уважаеми съфорумци, Този път няма да ви занимавам с алтернативни "новинки". Причината е, че вчера, рано сутринта, май не беше още 08:00 часът, видях цели 37 минусчета на моето съобщение, в което споменавах накратко 5-6 теми от чужди вестници. Тъй като се притеснявам, че мога да стана причина някой съвестен друженик на политическия фронт да получи тентовагенит от много кликане, ще пиша такива нещица по-рядко. Ще спомена само по темата, че минималната работна заплата и начините на нейното увеличаване в Гърция е вече договорена между социалните партньори, а малките и средни пенсии няма да се намалят (източник: МВФ). Ще пострадат по-високите.

демек ще си намалят бюджета за пенсии. Логично Седларов. Пари нема, действаите.

Информативно, комшу, от така нареченото "орязване" на гръцкия дълг преди 2-3 години, са пострадали най-много гръцките пенсионни фондове, тъй като техните облигации бяха безмилостно постригвани. Въпреки това, до днес, пропагандата на финансовата олигархия изтъква това постригване като огромен жест към Гърция. Отбелязвам, че облигациите, държани от ЕЦБ не бяха пипнати.

Респект на гърците , като народ! Респект и за левицата в Гърция, която намери сили да се изправи срещу безцеремонния грабеж от ЕГ - евро гушите, и срещу поробването на гръцкия народ! Където е помогнал фонда, там трева не никне. ЕС ни "помага", непрекъснато и може би, за това потъваме все по дълбоко и държавата ни умира. Но като си роб, така ти е най-хубаво!

Петров, ЕС не ни помага да потъваме, това си чел от пропагандната преса на Путин срещу ЕС и Европа, а това прави нашата българска олигархия заедно с руската и американската. Задай си въпроса защо ЕС не помага на други по-малки народи да потъват, в ЕС има още 27 членки половината са по-малки държави от България и никоя от тях не желае да излиза от ЕС нито се оплаква от същото. Докато българи като теб, не осъзнаят, че никой от вън извънземни не са виновни за този ни жалък хал, а вината е единствено на българските политици, които ни докараха до ямата на Европа, ще бъдем най бедните и пропаднали в нея. И докато не спрете да ги избирате все един и също гробокопачи на държавата ни и наш вече 25 години! И спрете да четете и тиражирате жълтата руска преса на Путин срещу Европа. Руски интелигенти му предложиха да смени олигархичния модел на Русия с този на социалната/ :правова държава на най-развитите европейски страни от северна и средна Европа ,в която няма и не се допуска олигархия и той- майката и татково на олигарсите, за да ги спаси започна бясна и гнусна клеветническа кампания срещу Европа. И вие- ценени за неговата 5-та колона я повтаряте и тиражирате, без да виждате истинския виновник за жалкото състояние на родината ви, това си и чисто национално предателства. Целия щатен коментаторски състав на Дира е с такива като теб нещастници, идва от началните капитали на сините путиновски и жанвидиновски комунисти с които е захранен от своето начало.

Играта ВА БАНК /или всичко или нищо/ на правителството на Сириза ще взриви ЕС! Първите които ще го отнесат са нашите банки сред които над 35% са представителства на Гръцкия банков сектор! НЕ МИ СЕ ИСКА ДА МИСЛЯ какво ще се случи с КУПЮРИТЕ носещи пред номера си буквичката "Y" които са напечатани и зад които с активите си стои НБГ!! Ще ги изхвърлим ли от обръщение или най после ще ни светне, че зад ЕВРОБАНКНОТИ със буквичка "Х" стои БУНДЕСБАНК , зад тези с "S" Италианката централна банка ......и т.н. ИЗЛИЗА, ЧЕ ДЪРЖИМ В РЪЦЕТО СИ ЕВРОБАНКНОТА БЕЗ ДА ПОДОЗИРАМЕ КАКВО СЕ КРИЕ ЗАД НЕЯ - ДРАХМА , ДОЙЧЕ МАРК , ИТАЛИАНСКА ЛИРА ...... Ако не беше тъжно щеше да е смешно. АМИ СЕГА НАКЪДЕ ГОСПОДА ЕВРОПЕЙЦИ ?? Германия превърнаха в колония ЦЯЛА ЕВРОПА!! ЩЕ МОЖЕ ЛИ ДА ПЛАТИ СЕГА СМЕТКАТА Й?! АБСУРД! ПРЕДСТОИ РАЗПАД ПОДОБЕН НА ГИБЕЛТА НА ТИТАНИК!

Още един от щатния коментаротски състав на Дира тиражиращ тук тъпи производния от жълтата руска Путинова преса. Абе вие за бунаци ли смятате другите, та говорите глупостите си за фалит на Гърция и разпад на ЕС и еврозоната?! Това желаят двете еднакви и по сурЯтите на олигарсите си сили- САЩ и Русия. Никой друг няма интерес от разпад на ЕС еврозоната и фалит на Гърция! ДА, ама няма да стане!

Макар и високи ( спрямо нашите) техните заплати и пенсии е възможно да си останат само на книга.

Увеличавай бе, човек, никакво намаление! Минимална заплата 10000 евра на час.:)

А у нас е добре. Ще ги увеличават. Пенсиите. Пардон, не пенсиите, а годините за пенсиите.

Л?д за връзване.....

Oбама ще сгреши, ако даде пари на тези нагли паразити.

Кви пари бе, човек? САЩ са банкрутирали отдавна! Те пари не дават, само взимат! Пардон - крадат!

Гърците назначиха за финансов министър човек живял и работил в Америка, с много добър английски, но той нито веднъж не каза YES, когато нещата противоречаха на интереса на гърците. Нашите пишман политици, без да знаят грам английски казват на всички и за всичко - само YES.

Уникално, бай Тошо! Адмирации! (y)

Имаш предвид Великобритания!

Това не са нашите мишоци , наричащи се политици.Не предават народа за стотинки.Примери да искаш за нашите предатели.Искат от ЕС задължително да се наведем повече от необходимото

Ти по-добре питай, защо конгратулешъните не дадат малко евро на Боце да вдигне пенсиите на нашите пенсионери.

Умря тази поговорка...пари нема действайте!!!

Когато нямат пари ще печата бе! Само Щатите ли ще имат привилегията да печатат пари на поразия, на какво основание? Що и другите да го нямат?

Когато Фед. Резерв на САЩ печата пари, той не ги разхвърля с хеликоптери на бедните, нито връчва куфарчета на богатите. "Новите" пари се предоставят на банките и фин институции срещу нулева лихва. Т.е. Фед може да си ги изтегли след изтичане на падежа на дълга. Ползите за икономиката са, че банките са ги отпуснали под формата на заеми и са спечелили от това. Заемите, пък, са задвижили икономиката. Гърция не може да го направи заради споразумението с МВФ и заради ограниченията й като страна от евро зоната. Не може и да получаваш кинти от МВФ, да си стоиш в евро зоната, ама и да си правиш каквото искаш.

Гърция умира. Viva Elada! :) Ние пък убиваме собствения си народ и призрачните селища никнат като гъби! Добре, че свестните българи се изнесоха по света и две държави в Русия искат да си върнат българските имена... Територията тук мое си я кръстим Мутриленд!

Браво, никакво намаляне на доходите. Не това е начина. Подкрепят народа си, най-лесното е да се съгласят , но спазват обещанията си към народа

А какъв е начинът? Да поддържаш една скъпо платена, раздута и неефективна бюрокрация, за да може тя да ходи на почивка и да си купува маслини и узо, та белким поддържа туризма и земеделието? Типична комунистическа формула - държавата така се е разрастнала, че убива малкият бизнес и всякакъв предприемачески дух, а точно те плащат данъците.

Ася , напълни форума с куп глупости, понеже чула недочула и си прави свободни изводи. Къде си чела ,че Сириза ще увеличава администрацията по комунистически? ПЪРВО- Сириза не е комунистическа партия, а от нов тих лява политически сила бореща се срещу неолибералния капитализъм, ВТОРО-Ципрас и Варуфакис казаха веднага, че ще правят рестарт на икономиката - изграждане на силно производителен тип икономика, като с държавна помощ за едно управление родят 200 000 малки и средни фирма за производства. Така възнамеряват да вдигнат ръста на БВП над 10 % и само такава икономика е способна да си плаща външни дългове. Също казаха, че Гърция няма да взима повече външни дългове, ще се справи само със свои вътрешни пари, като първо построи ПРАВОВА ДЪРЖАВА и с нея ликвидира корупцията в държавната сфера и сред стария политическия елит на Нова демокрация и Пасок, докарали катастрофата с външни дълг и сформирали заедно с банките мутренска финансова олигархия откраднала голяма част от дълга за свои джобове. Правовата държава ще ликвидира корупцията сред политиците, ще ги конфискува до дупка и завре завре на топло където им се полага.

Но я лицето Хампарцумян да обясни, защо повечето бълг. банки бяха купени от гръцки такива, а не обратното?! Може да отговори съвместно с другото лице Емчо Хърсевото...

Обама подкрепил гръцкия народ и казал, че е с тях. Ха-ха-ха :)))

Гръцките комунисти са застанали на ръба на покрива, псуват всички и плашат (на баба ми хурката), че ще скочат, ако не им дадат още пари. Ха-ха-ха :)))

Уникална статия! Всичко си е на мястото по комунистически: = гръцките комунисти вече са разгадали наличието на световна конспирация с/у тях; = намерили са външния враг, който е виновен за всичко; = плашат Еврозоната, че ще излязат и щяло да стане страшно :))) = готови са да затрият държавата си, но не и да направят каквито и да било реформи; = всичко, което искат и на което са съгласни, е да им дадат още пари.

на Крит се намира най-голямата американска база за подводници в Средиземно море! Как мислите, САЩ дали ще допусне да си развали отношенията с Гърция?Ще им напечата пари и пак ще им даде!Това, което направи и ЕЦБ - печаташе пари и ги даваше на Гърция! Иначе кой е луд да дава заеми, които знае, че не могат да бъдат върнати?

А защо си мислите че, ако сега дадат заем на Гърция, тя за вбъдеще ще може да го върне!!! Всичко е една въртележка и страната колкото повече взима пари на заем, толкова повече ЩЕ ЗАТЪВА!!! СТРАНАТА, НЕЗАВИСИМО КОЯ Е ... Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ И СИГУРЕН ДЛЪЖНИК !!!

И какво ще направи САЩ с базата си в Крит, ако гръцкия народ иска да си развали достлука с него? Дали ще почне да пуска борби над СИРИЗА, ще я свали от власт и прочее? Абе вие докога ще продължавате да се развявате тук с акъла на 100 годишни комунисти и да не знаете, че Европа от 70 години живее в демокрация и то реална , европейските народи са 100% свободни и независими да решават бъдещето си оправят двора, избират, свалят, качват своите политици, а САЩ не може нито са си пуска бомби в Европа, нито да се меси във вътрешните работи на европейските народи. Боклуци сте с това мислене! За това България е на това жалко дередже сега, народът ни не познава силата на своя избирателен вот , който комунистите му го отнемат вече 70 години ,нито да има правова държава! Без такава да е свинската кочина на Европа с управляваща престъпна мафия ,бълваща организирана престъпност към Европа и най пропадналата държава ,с най ниския жизнен стандарт и народ на доизживяване.

Исландия има най-голямата американска база в Европа, но преди 3 години с национален референдум отказа да плаща външните си дългове към американски частни банки и опандизи всичките си банкери и до сега САЩ не е пуснал нито една борба от базата си там. Смешници, къде с това комунистическо мислене и познание за процесите в Европа?

Нашите пък отказват увеличение на пенсии и заплати! Се там!?

Никога преди не съм си и помислял,че Гърция ще бъде причината за краят на ЕС. Е сега вече, това става реалност!

Глупости. Еврозоната само ще спечели като изритат Гърция. От ЕС едва ли ще ги изхвърлят, но ако продължат с простотиите си...

Ех мечти, мечти мурзилски! Нищо не струва да се помечтаеш.

....Mдааа,...започва сееее!! Kогато става дума за пари,....няма приятели, няма съюзи ни европеиски ни световни!! Bеликият замисъл на този проект EC, нещо започва да се пропуква!! ...дано не стане като CCCP!

- По добре на хората в устата, отколкото в краката!

..." НЕОЛИБЕРАЛНИЯ ОЛИГАРХИЧЕН КАПИТАЛИЗЪМ"... Ето това е истински бисер от Позитания! Нещо като дървено желязо! Пич, капитализъм и олигархия не е едно и също, даже са взаимно изключващи се неща...Абе комуняги...

Напълно правилен извод!! Това обаче означава,че никъде няма капитализъм......

за съжаление е почти вярно. След поразиите на Обонго и пасмината евросоциалисти света се насочва към комунизъм. Надеждата ми е в щатите, по-скоро тези във вътрешността и може би Германия...

Каква Позитания бе пъдпъдък с птичи мозък?! Че тя Позитанията докара у нас нелибералния олигархичен капитализъм от САЩ но през Русия с водещата рола на КПСС. Иди да прочетеш в нашия сайт сайт материала- Прилаган ли е у нас Плана Ран Ът и как да се минимизират щетите от него? 

"Прилаган ли е у нас Плана Ран Ът и как да се минимизират щетите от него?" Не, не е прилаган. И щетите от неприлагането му трудно ще бъдат минимизирани. Но това е друга тема. Понеже явно си експерт по орнитология не е зле да се запознаеш с някои основни принципи на капитализма. Дори и др. Маркс ги е схванал. Та тези принципи изключват т.н. олигархичен модел. А това, че САЩ и Европа се мъчат да строят социализъм е друга тема, но мисля че един орнитолог не би го разбрал...

Те нямат с кво да плащат пари и пенсии, ама няма да ги намаляват! Ми да вземат да ги увеличат, за да си дигнат рейтинга, се тая, паре нема и нема да има!

Но им требе Болен Сидеров...

Ич не им требе, нам бъка от болни!

Американците "подкрепят" гърците и всички останали като България, но пари не даватттт! Не виждаме ли какво направиха с нашата държава, че и искат да я превърнат в турска провинция и то с благоволението на Вашингтон.... За какво приятелство с америка ще ми говорите тогава бе малоумници, политиците ни продадоха държавата и интересите ни за жълти стотинки............

Преди Америка, политиците ни продадоха България на интересите на руската олиагархия и нейния водещ ръководител Путин. Иди в нашия сайт да прочети материала ни - Как малка България е изяждана от олигархиите на три големи геополитически сили- САЩ, Русия и Турция !

не е само на Русия .... ами и на САЩ и Турция.

И Господ не може да спаси Гърция, само Батюшка Путин! Скоро в Гърция ще се проведе референдум за присъединяването и към Матушка Рассея! Пукайте се от яд НАТО-ци!

Кой стои зад този план, който не е от сега , а от многооооооо отдавна.

ВаруФакис има проблясъци на прозрение, например започва да осъзнава че са една бездънна яма. В други области обаче заблудата му е пълна, като това че някой бил длъжен да му рестартира икономиката. Под рестарт той си представя зануляване на задълженията и нова лапачка на чисто. Ми а дано... ама надали :)

Лъжи и демагогия на синята мутроолигархия спонсорираща и дърпаща конците на Дира. Скъсахте се да манипулирате и лъжете тук бе ,нещастници!!! Варуфакис и Ципрас отдавна са казали какво разбират под рестарт на икономиката- изграждане на силно производителен тип икономика, като с държавна помощ за едно управление родят 200 000 малки и средни фирма за производства. Така възнамеряват да вдигнат ръста на БВП над 10 % и само такава икономика е способна да си плаща външни дългове. Също казаха, че Гърция няма да взима повече външни дългове, ще се справи само със свои вътрешни пари, като първо построи ПРАВОВА ДЪРЖАВА и с нея ликвидира корупцията в държавната сфера и сред стария политическия елит на Нова демокрация и Пасок, докарали катасрофата с външни дълг и сформирали заедно с банките мутренска финансова олигархия откраднала голяма част от дълга за свои джобове. Правовата държава ще ликвидира корупцията сред политиците, ще ги конфискува до дупка и завре завре на топло където им се полага. Идея за България е дала на СИРИЗА още миналата година своя до доктрина за изграждане на правова държава и тя върху еня разви идеологията и своята програма.

Не знам защо обиждаш, но няма да падам до нивото ти. Просто ще ти кажа, че за рестарт на тази икономика ЕС наля 250 милиарда само от 2010г. насам, И какъв е резултата след тези 250 милиарда дадени на Гърция? Предфалитна агония. Вие как си представяте този рестарт? Заличаване на дълговете и лапачка наново? Е не ви ли заличиха достатъчно, над 100 милиарда отписаха, още 250 ви дадоха от 2010 насам, и резултата е... фалит. Ама то само с узо и сиртаки не става, трябва и работа.

ВаруФакис или КрадиФъкис, как е по-точно?

Каква ли част от дадените заеми на Гърция са се върнали обратно като печалба на германските концерни, разположени из цялата страна?Нали си спомняте и у нас кои скачаха най-буйно по площадите след 10 ноември? Най-облажените от соц-а! И сега кой крещи най-много срещу заемите на Гърция?

Еми ако се вярва на писанията в днешната преса, византииците преговарят да купят комплексите C-300 от товариш Путин. Предполагам печалбата за германските концерни от сделката ша е астрономическа.

А за концерна "Сименс" който модернизира гръцките подводници?

Гръцката криза е нечта за българина в епохата на разцвет на г-н Борисов

Добре бе, ял си пил си срал си като за световно и си фалирал държавата. И после искаш пак да си ядеш и сереш като за световно и някой друг да ти оправи държавата. Ей, няма толкова нагло като ляв популист. Не че има друг популист освен ляв!

Уважаеми съфорумци, споко. Кучетата си лаят, но керванът си върви. Гръцкият народ, за първи път от почти век, си има правителство, което не го мами и на което има доверие. Експертите казват, че при такива случаи се получава нещо много важно: нарастване на събираемостта на задълженията - и то главно поради 2 причини: 1. Средната класа и свободните професии са по-склонни да плащат редовно поради доверието за управлението на техните пари. 2. Богаташите, тъй като нямат достатъчно развити "връзки" с властта и не са я подкупили, ги е шубе да не платят, защото има какво да им се вземе. Точно това се получава още през първите месеци на управлението на СИРИЗА (над 1 млард първичен излишък само през март). Както вижда целият свят, правим всичко възможно за да си плащаме редовно задълженията (11 млрда със собствени средства през последните 10 месеца, което е световен прецентент). Затова, стига истерии. Щом като ние не се притесняваме, няма защо да се кахъри който и да е друг ...

Ах ти Вуте, Вуте, октомвриец млад... Нека да ти кажа, как аз виждам нещата... - Варуфакис поиска от "институциите", демек Тройката да му опрости плащанията. Получи ясен отговор - пари ще има, ако си спазвате обещанията. - Варуфакис отиде при Путин. Поиска пари и получи ясен отговор - Пари ще има, ако ги обезпечите с активи (на това му викат 'ипотечен кредит'). Варуфакис отиде в САЩ да иска пари. Междувременно, S&P казаха "Гръцките ДЦК са боклук". Високо и ясно. Световната банка беше пределно ясна също - Пари нЕма. Обама вероятно се е изразил малко по-дипломатично - все-пак е президент на САЩ. Шойле беше по немски кратък и ясен - пари при спазване на задълженията. - Междувременно, днес ЕЦБ НАРЕДИ на всички банки да чистят гръцки ДЦК. И вдигна тавана на ликвидната помощ за ГЦБ. - Всичко това ида да покаже, ЧЕ НИКОЙ НЯМА ДА ВИ ДАДЕ ПАРИ докато не станете ефективни. а ТОВА НА СТАВА с увеличаване на разходите. Следиш ли тенденцията?? Ние не се притесняваме. Ядосваме се на вас, защото на всичките пари, които ви дадоха от Европа и всичките отстъпки, които получихте, вие се държите брутално нагло. Вместо да покажете малко признателност, както би било редно. И мисля, че е крайно време да се попритесните малко. Така правят нормалните хора, когато дължат пари, които не могат да върнат. Много пари.

Явно е, че много изкъсо ги следиш тия гръцки политици, комшу. Даваш заявка за професионалист. Само дето си пропуснал, че с Русия договорихме една тръбичка и сваляне на цената на природния газ с 15%. За Америка и пр. може и да си прав, но тъй като нямам нищо черно на бяло се доверявам на твоя професионализъм. Аз, все пак, мисля да продължа да не се кахъря. (Днес, освен това, е редът на Франция и Германия да се покахърят. Шойбле пак се прояви блестящо. Може и да стане интересно. Не се спирам на подробности, ти сигурно знаеш.)

Гърците демонстрират достойнство, докато нашите са дупедавци. Гърците са абсолютно прави, да не свиват бюджета. Нека свият бюджетите лидерите в Евро съюза и тогава по-бедните да следват техния пример.

Е сегинка на 9 май кат, се пуснат с плисираните полички и пантофите по Червения площад, ще са еталон за достойнство

Е като никой нищо не даде, какво ще демострирет?

Гол задник.

Сириза, та сириза. На ви сириза. Сиренето било с пари. Така щеше да стане с на Волен 500лв пенсии и 1000лв заплати. Ами сега на бат Велчо Енчев новата пролет ко ш прай. То не ще само дупе, требат и пари.

Волен ли взема 16 милиарда заем? И какво ? Нищо няма да закачим от тях. Не сме в списъка. Иначе ще ги плащате.

тия заеми са взети от тодор живков и наследниците му. сега просто се рефинансират външнотърговските дружества на ДС, които от толкова умни милициноери, които ги поеха произведоха едно голямо г----но

На гърците пак ще се размине, вервайте ми! Ще им опростят дълговете и всичко ще почне от начало - пак високи заплати и пенсии без да имат покритие.... До новия дълг :)

тате каза, че им се размине. ама друг път.

Кой плаче на чужд гроб?Българина! Защо плаче? -Защото отдавна му е отнета възможността да се смее! Недопустимото в случая е, че се опитва да поучава най-близкия си - съседа!

Кавал , българския народ съчувства на братския гръцки народ, също поразен от червената чума.

Г-н Кавал, нема тука гроб. Живота във Византия си продължава както и досега. Само дето по-малко чинии ще се чупят в таверната

ако има по-българофобски настроен народ от руския то това е гръцкия. има да плащат за греховете си против Майка България и руснака и гръка!

Така е! Goldman Sachs (GS). Както споменах малко по-долу "Юдаизмът, в лицето на EU, с любезното съдействие на кипите от другата страна на океана, унищожават последната крепост на православното християнство - Гърция!"

Така е! Goldman Sachs (GS). Както споменах малко по-долу "Юдаизмът, в лицето на EU, с любезното съдействие на кипите от другата страна на океана, унищожават последната крепост на православното християнство - Гърция!"

Нещо се ошашави системата... Това трябваше да е реплика към A ( нерегистриран ) 17.04.2015 16:52

хайде сега пак юдеите виновни, че гърците не си плащали данъците и работят по 4 часа на ден 150 дни в годината.