КНСБ: 10% ръст на заплатите годишно, минималната - 400 лв.

КНСБ настоява за 10% ръст на средната работна заплата годишно, както и да се гони целта пенсията да е 65% от заплатата. Синдикатът предупреди за стачки.

Обратно в новината

Коментари - КНСБ: 10% ръст на заплатите годишно, минималната - 400 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

10 год. реформаторска програма: 1. 10 Х 12% повишаване на минималните заплати и пенсии. 2. 10 Х 12% увеличаване на осигурителния доход. 3. 10 Х 5% увеличаване на данъчната ставка на доходи над 6 Х минималния за годината. 4. 10 Х 30% увеличаване на детските надбавки за издръжка на до 3 деца. 5 Връщане на смъртно наказание за убийци и клетвопрестъпници - осъдени политически дейци, клели се да служат на народа, както зам председателя на народното събрание, президента, и други партийни ръководители и партийни политици в НС.

като сте мързеливи некъдърници така ще е синдикатите ще се борят за увеличение на вашите мизерни заплати вместо всички да излезем на улицата и да разкатаем фамилията на тая шайка разбойници в парламента, а като ви чета мълоумните коментари направо ми се повръща, а като чух новината не повярвах на очите си, незнам от къде на къде тия синдикати дето близаха задника на кого ли не сега си търсят белята, а българския крадлив и мълоумен бизнес трябва да разбере че не може служителите му да го издържат всеки месец, не може да продаваш на европейски цени продукцията си а на работниците да даваш заплати все едно работят в тайланд, абе какво се занимавам с вас я духайте супата идиоти мълоумни българани

Божидар Данев да спре да плаши. Това е истината. Минималната заплата ,ако не се вдигне вси ще сме бедни

Заради мазньовци като Божидар Данев от БСК вече 20 год. се задържа растежа на Мин.работна заплата! Ясно е че той и БСК обслужват олигархичните кръгове и е време да понесе последствията за това!

Виж сега, човек може да иска много неща, но желанията са си желания, а реалността реалност. Има 2 вида работещи: - образовани и квалифицирани, живеещи в икономически развити райони, които са относително добре платени - необразовани, без професия, от западнали райони. Първите МРЗ не ги интересува изобщо. МРЗ касае втората група. Но какво ще стане, ако МРЗ се качи необосновано? Сега в завод Х държат десет метачки да поддържат чистотата, защото цената на тази услуга е поносима. Ама ко им се вдигнат много заплатите ще бъдат уволнени част от тях или всички, а после или ще се живее на по-мръсно, или ще се купи някоя машинка за метене. С други думи не можеш да вдигнеш МРЗ повече от приноса на конкретния човек за фирмата. Последното ще доведе само до уволнения, защото не може една фирма да губи от служителите си.

ДА!ВЯРНО.НО СИНДИКАТИТЕ СА ИМ АДВОКАТИ .ДА АДВОКАТИ НА ДЯВОЛА!!!!!!!!!!!!

humfry

Когато става въпрос за покачване на цени или понижаване на заплати, времето за планово определяне не е отминало, иначе нямаше да има организации като ДКЕВР. Когато обаче става въпрос за повишаване на заплати, тогава времето на плановото определяне било отминало. Сигурен съм, че на всички им е писнало от тези очевидни двойни стандарти, където пари за заплати няма, но за нови коли и къщи винаги се намират.

Ама как само 10% бе, това на нищо не прилича. Аз настоявам за 50% ръст всяка година. Ми тъй де, така след 6 години Германия ще ни диша праха, а след 7 години ще имаме най-високия стандарт в ЕС :-D А да, искам и да се работи само в сряда, ама не всяка сряда, никоя жена да няма прави да ми отказва и на всеки да се полага нов мерцедес всеки 4 години.

ще има и повече само че на заплатите на депутатите и техните нещо-лизци

Когато при Костов го имаше този ръст, докарахте тъпия цар и крадливите му слуги???? Българи с българи тъпи!

При мин.заплата от 10 долара и аз ще ти докарам подобен ръст в проценти. Костов имаше голямата възможност да промени България, но, дали нарочно, дали от глупост, я пропиля. По-скоро първото -- България никога не е излизала от контрола на партията.

"Костов имаше голямата възможност да промени България"" - е не я ли промени? При заплата $9 остави $110! Колко искаше да ти остави за 1 мандат? $11000?

Димитров на вързано куче леб не мое да даде, тръгнал акъл да ръси

Абе другарю Димитров, абе Пламене.... Отмина времето, когато така планово се определяше кое с колко ще се покачва... Кеф ти 10% планов ръст на заплатите, кеф ти 5% намаление на разходите.... Всеки пише планове както му се хареса!

Всичко е много просто: като се създаде среда за бизнес и повече хора отворят фирми, ще намалее безработицата и ще се увеличат заплатите. Прост пример: ИТ и фармация. Това с планираните индексации са простотии. Но нали КННСБ са голям фактор на "стабилност". Също така вместо да помогнат на хората да се преквалифицират, бутат нещата по старому, което неминуемо ще доведе до фалити и хора на улицата. Защо например не се погрижиха за миньорите които не бяха получавали заплатите си от няколко месеца?

Трай коньо за зелена трева! С10%кога ще се изравнят доходите с европейските?Щото ако тичат срещу нас са нужни около 50 год.

абе ти ..гласувай още за БСП или клонигите му пък после брой колко десетилетия ще ни трябват да догоним ЕС. Само заради Ореха сега поне половината мандат ще се възстановяваме, ако не и целия

работна заплата трябва да е каквато е индексацията при пенсиите. Какво е това чудо бе? Така вие обезценявате пенсиите. Другите заплати трябва да са пазарен принцип. Средната заплата в бюджетната сфера не може да е по висока от тази в реалния сектор.

Средната работна заплата в държавната и общинска администрация, плюс заплатите в армия, полицията и държавните и общински предприятия, парламемт, президенство и всички агенции трябва да се определя на пазарен принцип. С други думи - средната работна заплата на гореизброените не трябва да е по-голяма от средната работна заплата плащана в България във всички български и чуждестранни фирми, банки, търговски представителства и други стопански субекти, които плащат заплати на служителите си в България.

Да, ама не. И без това достатъчно много драпат за "топло местенце" на държавна работа. Иначе казано, може и по-висока да е заплатата, но при драстично съкращаване на щата и съответно увеличаване на производителността.

Принципа съкращения, по-висока производителност, по-висока заплата се прилага и в т.н. стопански субекти. Но принципа уредих се на "топло местенце" там няма място. Там заплатите се определят на пазарен принцип "мога да направя, договор, правя и получавам възнаграждение конкурирайки се с други можещи". За това средното трудово възнаграждение за "заемане на топло местенце" не трябва да е по-голямо от това в стопанската сфера.

Аз тази Менда ( много ментаджийско име) не мога да я разбера когато е за ДЕПУТАТИТЕ - МОЖЕ да е дигат залатите когато е за хората не може . Все едно с фамилия Посерков да обяснява за запека ... аиде стига ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Popa

Много са нагли КНСБ! Във великата Русия мин.раб. заплата е 170 лв! Народа е супер доволен, яде и пие на корем прицени двойни на тези в БГ! Кило домати в Москау е 10 евро! А тия нахалници искат 400 лева в бедната и нещастна БГ! Засрамете се бе, безсрамници!

закриваш работни места по провинцията с ниски заплати и средната заплата расте с 10% и повече... ама нещата стават все по-зле... трябва да се иска растеж в икономиката - ако има растеж, за всички ще е по-добре и заплатите ще растат от самосебеси...

Много ниски заплати и много високи, огромна ножица между тях.

Що не вземат тези синдикати да ги плащат тези заплати.

Пенсионирах се преди 2 години с 500 лв пенсия,ви е се опитвате за 3 години да направите пенсията ми под минималната работна заплата както сте тръгнали.Тава е геноцид над пенсионерите.

Смешни синдикати. Спят, спят пък като се събудят викат кукуригуууу. Така е защото са некадърни да направят поне веднъж, поне една единствена пък макар и малка стачица.

НЯКОЙ ЗАДАВА ЛИ СИ ВЪПРОСА - КЪДЕ ИМА СИНДИКАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ. АМИ ИМА ТАКИВА В БОГАТИТЕ ДЪРЖАВНИ ПРЕДПРИЯТИЕ, НЯМА ДА ГИ ИЗРЕЖДАМ. А ЗАЩО ТАМ. АМИ ЗАЩОТО ОТ ТАМ СЕ ЦИЦА ОТ ДВЕ МАЙКИ - РАБОТНИК И РАБОТОДАТЕЛ. ПАЗИ БОЖЕ ОТ БЪЛГАРСКА СИНДИКАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ. ТЕМАТА Е ДЪЛГА НО ЩЕ Я КАЖА КРАТКО - ДА СЕ ЗАКРИЯТ ПОРЕДНИТЕ ХРАНТУТНИЦИ - СИНДИКАТИ.

ДА! ДА СЕ ЗАКРИЯТ ВЕДНАГА!РЕСУРСА,КОЙТО ДАВАМЕ ЗА ТЯХ Е ГОЛЯМ И МОЖЕ ДА СЕ ПОЛЗАВА ЗА ДРУГИ ЦЕЛИ.РАБОТНИЦИТЕ КЪДЕТО СА МНОГО ДА СИ ОРГАНИЗИРАТ ПРЕДСТАВИТЕЛСТВОТО ПО ДРУГ НАЧИН.ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ ДА НЕ СА ЩАТНИ ,А ДА СА ОТ РАБОТНИЦИТЕ ИЗБРАНИ ОТ ТЯХ С МИН.2/3 МНОЗИНСТВО.РАБОТНИЦИ ,КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ИЗБЕРЕТЕ ХОРА ,КОИТО НАИСТИНА ВИ ПРЕДСАВЛЯВАТ.!!АКО НЕ ГО ХАРЕСАТЕ ДА ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ГО СМЕНЯТЕ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ С ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ 1/3 ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ.ИЛИ С 1/4 ТОВА Е СПОРЕД МЕН.СИГУРНО ЩЕ ИМА И ДРУГИ ПРЕПОРЪКИ.

Пълно с експерти в таз България..И то гениални,да се чуди човек,защо буксува..То не става с години бе,синдикален льольо.И 20 години да минат,може пак да си е 340.Става с икономически растеж.

Виж за депутатските екстри, дотации за политическите партии, пари за воаяжи. пари за нови мерцедеси и т.н. ИМА ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ.

В БГ се говори само за мутри, ВИП брадъри, пари, избори, тефтерчета, некадърни спортисти, чалгаджийки, силикони, депутати и друга измет, но не и за иновации, производства, селско стопанство, изобретения, наука, култура. От къде ще дойдат тези пари бе аланкоолу?! От Брюксел ли, от Марс ли, от дрога ли? Вече 25 години ни къпите само в мечти за някакво "светло" бъдеще а то все не идва и не идва...

Всичко добре си написал, но "къпите"? Да не си от пловдивско?

Крадци, защо не давате полагащите се прнсии сега ,а до 20г, Ще има ли живи до тогава ?? И вие да заминете в отвъдното с пенсионерите !!! Бог да ви накаже!! Даже Румвъците ,гдето ги смятахте втора ръка нация премахнаха ограниценията на пенсита ,а вие още крадете ! До кога ? Кажете ! Страх ви е . Иа божие наказание ! АНАТЕМА!!!

Пенсията не ти се дава защото няма кой да ти я осигурява. Младите не искат да работят и няма пари за пенсия. От друга страна хора като нас работещите не искат да плащат осигуровки защото ще трябва да работим до 70 и ако сме живи пак няма да има пари за пенсия. Така че пий една студена вода и бъди благодарен на това което получаваш.

Да де, ама щом средната заплата е над осемстотин лева, това означава 550 лева средна пенсия - добре звучи, ама е невъзможно; като си гоним децата в чужбина, и по 200 лева пенсия няма да има кой да ни изработва.

идиот,грижите се само за заплати,а за ниските пенсии нищо не правите,изедници мръсни

Пламен Димитров и 5 000 лева минимална заплата може да поиска - толкова му е мозъка. Синдикатите винаги са били мафия, занимаваща се с една или друга форма на рекет. И отвреме на време за парлама пускат някое красиво, но неизпълнимо искане. И аз искам да се пенсионирам рано, но трябва да работя, за да изкарам пенсиите на поколението на моите родители, чиито пенсионни фондове бяха окрадени от точно такива комунистически номенклатурчици като Пламен Димитров

За да бъде достатъчно смешно и на нивото на масовата публика, то бизнесът също трябва да отвърне с искане към КНСБ: "Ръст на икономиката с по 10% годишно". Така ще има равенство в изговорените глупости...

Ръстът на икономиката се прави с производство на стоки и услуги.Само че трябва да има кадърни мениджъри,за съжаление в България се броят на пръсти.

60 ПРОЦЕНТА ОТ КРАЙНАТА ЦЕНА НА ВСЕКИ ПРОДУКТ В ЗАПАДНА ЕВРОПА Е ЦЕНАТА НА ТРУДА А ТУК АКО СТИГНЕ 15 ПРОЦЕНТА НАШИТЕ НОВОИЗЛЮПЕНИ ЧОРБАДЖИИ РЕВАТ ЧЕ СА НА ЗАГУБА!НЯКОЙ АКО МОЖЕ ДА ОБЯСНИ ТОВА!!!

Представяте пълни измислици за факти.. Твърдението ви просто не е вярно и никога не е било. Стойността на труда в дела на една стока в Германия е по-ниска от тази тук, поради огромната разлика в технологично отношение, производителност и т.н.

След като е такава яка далавера, стани новоизлюпен чорбаджия! Ще развиеш бизнеса здраво и ще намалиш безработицата! И хората ще са доволни, защото ще имат работа, и ти ще си доволен, с разходи за труд от 15%!

"Пенсията - 65% от последната заплата"?! Това определено е идиотско предложение!!! Ако един работещ 20 г. се е осигурявал върху висока заплата, но да кажем 1-2 г. преди пенсиониране е изпаднал в ситуация, в която го осигуряват върху минимума, какъв е приноса на този човек към пенсионната система, бе мурджо?! Даваш ли си сметка как се намира високоплатена работа в БГ, ако си минал 50-те?! Е, освен ако не си държавен хрантутник или магистрат, или военен, или полицай - е, на последните две групи не им се налага да минават 50-те, че да се пенсионират!.

същото е със здравните осигуровки,цял живот плащаш и ако не платиш три месеца си аут от системата.

е що го обръщаш, сега зависиш от средната работна заплата, върху която се внасят осигуровки в момента. След 10-15 години колко ще е този среден осигурителен доход, а умнико на ганьовците дайте им да плюят, без мисъл, без знание, хей така за кеф

затова всеки трябва да има ли4на осигурителна сметка,тъпако.

КНСБ - ИСКАНИЯ! С ИСКАНИЯ ИКОНОМИКА не се прави. Прави се с БИЗНЕС! С ИСКАНИЯ се правят ЗАЕМИ от тарикати, заеми които ще връща БИЗНЕСЪТ. БИЗНЕСЪТ не пасе трева и прави каквото трябва.

А ти наясно ли сикаква роля имат синдикатите изобщо? А "запознатия"? Точно това е да искат и да защитават интересите на работещите! Пишеш че нашите били още соц.! Ами така, е още са соц.! Защото ако бяха като по света , щяха да правят стачки! Общонационални - за нещата кито засягат всички!!! А те са само на думи ... искаме

Много е лесно да се направи - взима се минималната пенсия - 120 лв тя е 65% от заплатата и готово - минимална заплата 185 лв. Така и с максималната заплата. И всички сме доволни.

Пишеш пълни глупости за Полша. Развитието на икономиката започвало с увеличаване на доходите. Доходите са следствие на развитие на икономиката, а не причина. Ако доходите са първични, значи ще трябва да вземеш пари от някой, значи заем и хоп в ямата.

Икономическите ти познания явно са ниво пещерен човек! На ти това, дай ми онова. Намери и прочети бе ...умнико! Много добре съм го написал, кратко,така че дори и ти да го разбереш, но така и няма да разбареш ... Аман от "философи" бе! Не казвам "развитието" и "започвало" а СТИМУЛИРА!! А това че Полша единствена избегна кризата по ТОЗИ НАЧИН не е мое откритие, цитирам капацитети, а ти "цитираш" само себе си!

е богаташите новородени в булгаристан на доган що гледат да тъпкат задници до пръсване, а не пускат кокала, за тях правилата не важат, икономическите де, твоите, само на робите не дават

КНСБ е бивша социалистическа структура. Тя не е възникнала като нормален профсъюз. Тези се вживяват като последна инстанция по всички въпроси като се започне с водоснабдяването на Луната та се стигне до раждаемостта на белите лебеди. Този на снимката знае само едно: искам дайте държавата е длъжна. Ти какво си дал и какво си длъжен?

Щом има хора в БГ, които гласуват за ГЕРБ, значи МРЗ трябва да стане 200лв. а възраста за пенсиониране 75 г. Още и цената на тока трябва веднага да се увличи с 50%. Веднага да се повика отново Дянков, за да стабилизира БГ.

комунистите да работят до 100 години

Да, великия капиталист Бойко ще управлява до 100 г. Забравих за Семерджиев, веднага да се върне в ДКЕВР.

Те ще могат да работят защото знаят какво е труд и ще имат пенсии, ами останалите мързеливци какво ще правят?!

Искам да попитам - през 2050-та кой ще внася данъци и осигуровки, че да ми се плаща пенсия ?Щото я са останали 1 милион РАБОТЕЩИ, дето да изхранват още 1 милион до 18 години и 3-4 милиона пенсионери и ЦИГАНИ (дето както всички знаем си "скъсват задниците от работа и внасяне на данъци и осигуровки"), я не. Та, да излезе някой политик (дето си е уредил и правнуците вече с договори за бизнес), и да каже - каква е файдата на един 20+ годишен в момента да внася осигуровки за пенсия?

ЕХ, МЕЧТИ.....

Да ви кажа пенсии няма да има. Тези които внасят няма да доживеят, а за другите дето ще имат да вземат няма да има кой да внася - защото младите бягат и ще бягат в чужбина. Геноцид спрямо собственият си народ извършват управляващите през последните 25г. Преди имаше какво да се приватизира т.е. да се открадне. Сега няма вече. и като ви осигуряват 340 колко ще вземете?-220 голяма пенсия няма що. Ще се бачка до памперс!

Солидарни сме с исканията на КНСБ за увеличение на МРЗ И минималната часова ставка в пълно съответствие с ЕС И ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ на изчисляваната пенсия с Коефициент поне 1,5 ,така ,че пенсията да е равна поне на 55% от последната работна заплата ,получавана от работника..!Стига тия привилегии на олигарси и работодатели ,решили БЪРЗО ДА ЗАБОГАТЯВАТ ЗА СМЕТКА НА СВОЙТЕ РАБОТНИЦИ И СПЕЦИАЛИСТИ и да не ЗАБРЛАВЯТ КОЙ ИМ ИЗРАБОТВА МИЛИООНИИИТЕЕЕ...!?

Типицчни безделници са тия!!! Вместо да предприемат мерки по засилване на икономиката - откриване на работни места (които да плащат пенсии, защото в момента осигуровките покриват сигурно 1/3 от социалните разчоди), средно 2 пъти в годината просто заявяват, че искат увеличение и дотам - това им е цялата работа в защита на населенито...дотук. БРАВО! ТОЛКОВА СТИГА...

Много добре е обяснено но който не чете и не разбира пише глупости! Как поляците избегнаха кризата? С увеличаване на доходите, което стимулира потреблението, което пък стимулира икономиката, която пък разкрива рабони места! Със "затягане на коланите" и увеличаване на данъците, се постига само едно- взимане на милиарди заеми, закрити фирми и безработица!

Мисленето ти е ляво водещо до нищото. Не познаваш нещата в Полша. Там е точно обратното.

ами държавата да вземе да си внася в съответните фондове - ДОО и ЗОВ, вноските на държавните служители, децата и пенсионерите. Държавните служители да почнат и те да си внасят тяхния дял като всички останали наемници. Всички мълчите като бухали, а години наред държавата не внася парите особено ЗОВ

БATKO

Цитат: "Официалните данни сочат, че за България БВП на глава от населението е вече 47 на сто от средноевропейското равнище, докато средната брутна работна заплата в индустрията и услугите е едва около 25 на сто от тази в ЕС", аргументира се Пламен Димитров. Пламенчо, вземи малко се пообразовай и разгледай статистиките от Булстат и Евростат. Ще видиш, че българския БВП е само 17% от средноевропейския по абсолютна стойност. Така че е нормално и заплатите ни да бъдат 17%, а 25% както е сега е супер. Недей да бъркаш коригираният с покупателната способност БВП, който е 47%, благодарение на това, че и цените са ниски. Но изводите ти за заплатите трябва да се базират на абсолютния БВП, а не на относителния.

Много отдавна нямаме никакви синдикати, а клубове по финансови интереси. Този филм го гледаме редовно- синдикатите се показват, че са живи когато се заговори за бюджет и се скриват когато им платят. Мисля, че е така защото в БГ никога синдикатите не са организирали и провели до край една стачка на национално или корпоративно ниво. Когато кажат, че ще протестират возят едни хора до центъра на София, развейват едни синдикални знамена и след това се прибират поживо- поздраво. Обзалагам се, че няма да постигнат отново нищо в новия бюджет, а само ще се попъчат малко и ще си влязат в кабинетите. В нормалните страни, когато синдикатите заговорят, властта се разтреперва. Тук властта не ги брои за живи.

ОТ ВЯРНО ПО-ВЯРНО!

Да, справедливо е , например при заплата 500лв пенсия 65% е една, а при заплата 1000лв двойна.

Възмутена съм! Как е възможно хора изпълзяли от нищото, като паразити да определят тона на живота ми. Аз не съм си давала доверието и гласа за тях и те нямат това право. МРЗ и МОД могат да се предлагат единственно и само от Държавата и работодателите. За никой не е тайна, че вдигането на МРЗ повлича и някой категории нискоквалифицирани работници, което пък от своя страна довежда до увеличаване на ДОД и осигурителните вноски, а оттам и съкращаване на работна ръка. Това,обаче драги ни "синдикални" дейци Вие трудно ще го осъзнаете за съжаление.

писна ми от неграмотници в булгаристан на доган

Ами хайде тогава да намалим МРЗ даже, щом мислиш че ще стане по-добре ... Дръж си възмушението за теб! Никой не те кара да членуваш в профсъюз, но после искаш да си в кюпа с другите, като имат издействани придобивки, нали?

Абсолютно правилни са тези искания на синдиката, но доколко ще ги устоят е въпрос. И кога най-после държавните служители ще започнат да си плащат всички осигуровкир толкова ли е богата държавата, та освен големите им заплати да ги осигурява и хората работещи по КТ да плащат всичко ?

Няма да ти каже, бе колегата, няма! Защото не знае от къде колко получава - неговата, и бандата на Тренката... Не се излагай неподготвен - Той и Тренката не "живеят от заплати". Те се хранят с ... въздух...

Какво значеше тъзи абревиатура -КНСБ?

Клуб На Съветските Боксьори?

браво! печелиш награда за остроумие!!!

Гоним цел - Заплатата 65% от минималната пенсия!

Синдикалната мафия не се научиха като искат невъзможни глупости, поне да ги искат като хората! Не 65%, а 650% трябва да е пенсията, а минималната заплата не 400, а 4000 лв.! Така се иска, с още една 0 отзад!

Стига сте посягали само на трета категория.Вижте първа и втора и ТЕЛК!Там са големите разлики и разходи!!!