Честваме Деня на народните будители

Днес е Денят на народните будители. Посветен е на делото на книжовниците и просветителите.

Обратно в новината

Коментари - Честваме Деня на народните будители | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Животът си върви напред и спомени са хубави за напиване. Каквото било - било.

Питам се аз, КОЙ е съвеменният будител, КОЙ, КОЙ, КОЙ??? Трътлестата бабичка с манталитет от 80-те години ли, която гледа РСто като атомна бомба и едвам срича уроците от учебник, писан от алчен доцент с рабфак образование, търсещ насериозно извънземни (Справка - людмил филипов от космическия на бан - курсивът мой) и съдържащ истини, полуистини и отрковени измислици ли??? Или каката от 13/13, дето дава личен пример и учи подрастващите на перхидрол и силикон - уви, не и на химическата им формула! В интерес на истината, днес обаче не всички, чието призвание е да събуждат "бъдещото поколение", гледат компютъра като атомна бомба! Някои истински будители "много" са се събудили, могат да го стартират, с мъка да намерят иконката на пасианса, или "Е"-то с наклонената орбита, да кликнат върху него, и с още малко мъка да напишат "sex" в Експлорер-бар-а! Но когато трябва да си налягат на задните части! - О, изненада! - отварят иконката на Уърд и почват да чаткат с двата показалеца като в произведение на Илф и Петров! Но дотук! За всичко останало си имаха момчета като мен на повикване, дето по всяо време ще им оправят всякакъв проблем за без пари! Ще им пишат трудовете за без пари! А когато станат неудобни, ще им духнат под опашката! Но нейсе! Сега повечето от тези момченца с по 2-3 езика и "всестранни умения", както казваха през зрелия социализъм, бачкат в Гуугъл, Фейсбук, Адоби, или пък е АйБиЕм, Сименс, НР! В крайна сметка, КОЙ будител, КОЙ-не, НО ниКОЙ НЕ СЕ ЗАМИСЛЯ НАД ДУМИТЕ НА ПАТРИАРХА НА БЪЛГАРСКАТА ЛИТЕРАТУРА, ИЗРЕЧЕНИ С МНОГО ТЪГА ОЩЕ ТОГАВА, ГОДИНИ ПРЕДИ ОБЯВЯВАНЕТО НА 1 НОЕМВРИ ЗА "Ден на Народните будители": "Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знаеш! След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещаеш? "

Пъстрият свят Отото и още няколко писачи тук изброят поне 5 -тима български будители и делото с което са допринесли за запазването и развитието на Б-я ! В противен случай сте просто олигофрени дебили и нетрезвомислещи.

само един заспал народ може да има "будители" :)))

Взел си ми думите от устата! :))

А защо ли аз пък си мисля, че когато Ботев минавал с четата си на път за вр. Вола, срещайки недоволство от местното население, думите му: "Борован спи, и вечно ще спи", могат да се обобщят за цял един народ и цяла една държава? Или пък още по-страшните думи на един друг патриарх на българската литература "Ний не сме народ, а мърша" какво означават? Че не само сме заспали, но сме ДУХОВНО МЪРТВИ - И РАЗЛОЖЕНИ!!! ПОКРАЙ БЪЛГАРСКИЯ КАЗАН ДЯВОЛЪТ РЕДИ ПАСИАНСА КАК ДА ИМА НОВИ ИЗБОРИ И ОЩЕ ПО-ГОЛЯМО БЕЗВРЕМИЕ, ДОКАТО В НЕГО НИЕ САМИ ПРИТИСКАМЕ С ТРИЗЪБЕЦА СОБСТВЕНИТЕ СИ БУДИТЕЛИ КЪМ ДЪНОТО!!!!!

jingiby

Честито на всички русофили-путлеристи (сталинисти, ленинисти и т.н. музейни и мавзолейни експонати), на всички американофили-поклонници на Великия бел (сега черен) баща в големия бел вигвам на, на всички толерасти (педер?сти, манг?сти и т.н.) и вся останлая увреденая сволочь...

Браво на модератора! От всички изказвания и изх*ждания по темата трябваше да изтипоса точно най-политически оцвъканото да се чете насред статията! Днес е двоен празник, доброто възпитание изисква малко смирение, но къде ти въобще възпитание тука?

Отивай да претакваш туршията, вземи си 15 мин почивка. Колегите ще те заместят не се стягай.

123

Преброй се ? ...:-)))))))

Най лошото е че на този ден празнува и най корумпираната прослоика БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ

Да ни е честито! Да знаем че достойни българи е имало и има.

A?

Мммм... Мммм... ... Всъщност - Дир.бг=ФорумътНи ! (т.е. Всички Сме. ... а и Хората - Ни четат... И ! - Разбират.) ---- Определено считам Колегата 'пъстър свят' ЗА Основополагащ Експерт в Работната Група по Правни Въпроси ! - както Всички виждаме - освен Воистине-Правист, е И Воистине-Българка.

Карай на писането за днес в дира! На този празник на българщината, на Арахангелова задушница, дира да съдейтва за етническа омраза, това е недостойно!

Все ми се струва че Вспомагат започналите-Вече Неща да Стигнат до Тотално Изясняване. (Дано Не бъркам !)

Трийте, трийте, затова сме на този хал! Гяури в собствената си държава в Деня на народниите будители?!

"гяурите" тук са Отто Скорчени и още няколко анонимници... (всъщност са еничари, продажници и чуждопоклоници - дори ползват небългарски никове)!

Народните Будители са онез хора, които литват над простора в простора и подсещат народните будали, че най-важното в живота не е да преточиш зелето и да си налееш още една мастичка за изпът към чалготеката, докато със съдбата ти се гаврят откровено безобразовани, безкнижни, безобразни, безотговорни безбожници, чиито дела днес ни доказват, че тази ръководеща' част на обществото ни е на същото ниво и използва същите методи, като джихадистите от ис. защото замислете се. кои са "нещастниците", които биват убивани по най-зверски начин. между тях няма нито една висшестояща "глава" и това също е един добър пример за "братя по оръжие", които "братя", ако не бяха неверници, нямаше да сторят толкова много зло на този свят. ако те имаха поне, хайде да не страх от Бога, а само уважение и респект към живота във всяка негова форма, то те нямаше да са тази адска сган от безверници, която изпълзя от недрата на Ада и съсипва ежечасно цялата Земя. Будителите винаги са имали най-тежката, но и най-благородната задача, като присъствали в живота. Тяхната Дейност винаги е срещала зверската съпротивата на онез, които също така винаги са казвали познатото слово на роба (също и водител):"оставете ни на мира! ние си искаме нашето спокойствие!". да, но когато само малка част от идеите на Будителите биват осъществени, всички казват: "колко добре, че бяха те, инак щяхме да сме още в каменната ера и да се изтребваме един-друг само с камъни -(или каквото там каин е ползвал за да убие брат си авел от завист и злоба)- жалко само, че ги убихме, преди още да ги разберем какво ни приказват.". та, в края на краищата не е толкова важно марката и модела на будилника, който ви буди сутрин рано (може и петел да е). по-важното е да знаете, че когато дойдат маскирани с оръжие в ръка да ви пробудят и ви отнемат и Словото, то тогава вече прекалено дълго сте се наслаждавали на своя "спокоен сън", който наричате "живот", на който всички живи същества имат право, дори и децата, а и внуците ви.

---> V !!! Ние. Всички. Заедно. (Браво !)

да. само заедно можем да... сега ако кажа победим, ще трябва да кажа вкл. и себе си. враговете биват предпрограмирани и те винаги са лоши и зли. ние не си отваряме дори едното око, за да видим у тях нещо добро. ако трябва да сме честни, ще трябва и да кажем, че русия е богата не само на изкопаеми, а америка не е само един голям макдоналдс с големи картофи и кола. франция не е само фр. революция, а в германия не живеят само "антисемити" фашисти... аз бих си пожелал медиите да са повече на страната на будителите, отколкото на страната на заблудителите. но може би искам прекалено много от хора, които трябва да си пазят хлеба при/от работодателите. поздрави.

Вчера го написах и днес пак ще ви припомня:Свободата и демокрацията са опасни за недоразвитите общества и нации. Разделянето и враждата между хората улеснява манипулирането им и улеснява управлението им. Никой никого няма да промени.Решението е хората да не си пречат и "воюват" манифестирайки принадлежност и симпатии.

Търновският надпис на Омуртаг, заедно с Чаталарския надпис, отразява активната строителна дейност на този владетел. Приема се, че надписът е изсечен преди 822 г. "...Кан сюбиги Омортаг, обитавайки в стария си дом, направи преславен дом на Дунав и по средата на двата всеславни дома, като измерих (разстоянието), направих на средата могила и от самата среда на могилата до стария ми дворец има 20 000 разтега и до Дунав има 20 000 разтега. Самата могила е всеславна и след като измериха земята, направих този надпис. Човек и добре да живее, умира и друг се ражда. Нека роденият по-късно, като гледа този надпис, да си спомня за оногова, който го е направил. А името на архонта е Омортаг, кан сюбиги. Нека Бог да го удостои да преживее сто години.[1]"

да, мадам! аз откога им пазправям на руснаците, турците, китаиците, франсетата и негрите че са българи, ама те нали са тъпи и недоверциви и не ми верват! те са виноивни, не аз! нали така а?...... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Слави Бинев също е архонт като Омуртаг.

Бихте ли Изказали - Защо стана тя таз архонтизатсийкъ я ?

Ти фес ли си или македонец ?

Никъде във византийските документи и хроники не се говори за война с булгаристан. Говори се за война с араби, готи, тюрки а с булгаристан се говори за въстания. Защото булгаристан винаги е бил част от Източната Римска империя.

Абе, болни мозъци вие ден за почивка нямате ли ?

Баш за Това си позволих да Ви упътя, Колега ! (Никаква война. Защото Са очаквали че Е Невъзможно да се Постигне Единение. ..... Абе да Виждате ъъъъ... Тотална Аналогия Днес ? ;-)

чети протоколите от Третия цариградски събор (681 година) - там пише точно за война с българите и за похода на Константин 4 Погонат. Първото споменаване на българската държава. Дата: 9 август май беше.

За буквите - Прочее преди славяните нямаха книги, но бидейки езичници, четяха и гадаеха с черти и резки. Когато се кръстиха, бяха принудени [да пишат] славянската реч с римски и с гръцки букви без устроение. Но как може да се пише добре с гръцки букви: БОГЪ или ЖИВОТЪ, или ДЗѢЛО, или ЦРЬКꙐ, или ЧАꙖНЬѤ, или ШИРОТА, или ꙖДЪ, или ѪДОУ или ЮНОСТЬ, или ѨЗꙐКЪ[1] и други тям подобни. И така беше много години. След това човеколюбецът бог, който урежда всичко и който не оставя човешкия род без разум, но всички привежда към разум и спасение, смили се над човешкия род, изпрати му свети Константин Философа, наречен Кирил, праведен и истинолюбив мъж, и той им състави 38 букви: едни по образец на гръцките букви, а други пък според славянската реч. Изпърво започна по гръцки: те прочее казват алфа, а той аз. От а започват и двете азбуки. И както гърците съставиха своите букви по образец на еврейските, така и той по гръцките. Първата буква у евреите е алеф, което ще рече учение. Като се завежда отначало детето на училище, казва му се: Учи се това е алеф. И гърците, подражавайки на това, казваха алфа. И така се пригоди този еврейски израз към гръцкия език, че казват на детето алфа, което значи на гръцки търси вместо търси учение. Подобно на това и св. Кирил създаде буква аз. Но като първа буква и дадена от бога на славянския род за развързване устата на онези, които чрез азбуката се учат на разум, аз се изговаря с широко отваряне на устата, а другите букви се изговарят и произнасят със слабо разтваряне на устата. Тези са славянските букви и така трябва да се пишат и произнасят: а, б, в, г[2] Някои казват: Защо е създал 38 букви, когато може да се пише и с по-малко, както гърците пишат с 24 букви? Но те не знаят с колко пишат гърците. Наистина те имат 24 букви, но не изпълват с тях книгите си, та са прибавили 11 двугласни и три за числата: 6, 90, 900. И като се съберат 38. Подобно на това и по същия начин св. Кирил създаде 38 букви. Други пък казват: Защо са славянските книги? Тях нито бог ги е създал, нито ангелите, нито пък са изначални като еврейските, римските и гръцките, които са още отначало и са приети от бога. А други пък казват, че бог ни е създал буквите. И не знаят, окаяните, какво говорят и мислят, като смятат, че бог е заповядал да се пишат книги на три езика, както пише в Евангелието: И имаше дъска, написана на еврейски, римски и елински. А славянски там нямаше. Затова славянските книги не са от бога. На това какво да кажем или що да речем на такива безумци? Но нека да им отговорим, както сме се научили от светите книги, че всичко поред идва от Бога, а не от другиго. Бог не е създал най-напред нито еврейския, нито елинския език, а сирийския, на който е говорил Адам, и от Адама до потопа, и от потопа, докато бог раздели езиците при стълпотворението, както пише: Размесени бяха езиците. И както се размесиха езиците, така и нравите, и обичаите, и наредбите, и законите, и изкуствата според народите: на египтяните се падна земемеренето, на персите, халдеите и асирийците звездоброенето, гадаенето, врачуването, магьосничеството и всички човешки изкуства; на евреите пък светите книги, в които е писано, че бог сътвори небето и земята и всичко, което е на нея, и човека, и всичко поред, както пише; на елините пък даде граматиката, риториката и философията. Но преди това елините нямаха букви на своя език, а пишеха своята реч с финикийски букви. И така беше много години. После, като дойде Паламид, започна от алфа и вита и състави на елините само 16 букви. Към тях Кадъм Милиски прибави още 3 букви. С тези 19 букви пишеха дълго време. После Симонид изнамери и прибави две букви, а писателят Епихарий изнамери 3 букви. И събраха се 24. След много години Дионисий Граматик изнамери 6 двугласни, после друг 5 и друг 3 за числата. И така мнозина за много години едва събраха 38 букви. После пък, като минаха много години, намериха се по божие повеление 70 мъже[3], които преведоха от еврейски на гръцки език [библията]. А славянските книги сам св. Константин, наречен Кирил, ги преведе и буквите създаде за малко години: онези мнозина, 7 души, и за много години създадоха техните букви, а 70 превода. Затова славянските букви са по-свети и по за почит, защото свят мъж ги е създал, а гръцките елини езичници. Ако ли пък някой рече, че не ги е нагласил добре, понеже и сега още се нагласяват, ще дадем този отговор: и гръцките също така много пъти са били нагласявани от Акила и Симах, а после и от мнозина други. Защото по-лесно е да се нагласи отпосле, отколкото да се създаде за пръв път. Ако запиташ гръцките книжовници, като речеш: Кой ви е създал буквите и превел книгите, или в кое време?, то рядко измежду тях знаят. Обаче ако запиташ славянските азбукарчета, като речеш: Кой ви е създал азбуката или превел книгите?, всички знаят и в отговор ще рекат: Св. Константин Философ, наречен Кирил, той ни създаде азбуката и преведе книгите и брат му Методий. И ако попиташ в кое време, то всички знаят и ще рекат, че през времето на гръцкия цар Михаил и на Бориса българския княз, и на Растица моравския княз, и на Коцел блатенския княз, в годината 6363[4] от създаването на света. Има и други отговори, които другаде ще кажем, а сега няма време[5]. Така, братя, бог е дал разум на славяните, комуто слава и чест, и власт, и поколение сега и винаги в безкрайните векове, амин.

Е тука вече изби опозицията, всяква съпротива е безсмислена. Мачкаш като руски БТР враговете.

Кирил и Методий са гърци и нямат нищо общо с булгаристанските гяури.

Хелуин мина, стига си се правил на идиот, ако това е маска, а не същност!

Паисий

А Отто Скорцени е немски нацист !

Гяурката, никой не пише на глаголица. Глаголицата е гръцката азбука пригодена за булгаристански скотове.

анонимен

АЗ СЪМ БЪЛГАРКА, РЯЗАН ТУРЧИНО!

Тук вече яко се дъниш! Глаголицата е взаимствана от писмото на Св. Йероним от 4 век а.с. и видоизменена в достатъчна степен, за да бъде напасната към чертите и резките, с които славяни и прабългари пишели дотогава! Но след въвеждането на кирилицата от Св. Кл. Охридски, глаголицата изгубва значение в България. Но се запазва в Хърватия и там се пише на глаголица докъм 13-14 век.

Свалям Ви шапка, момиче !

През 9 век, могъщата тогава Българска държава инициира създаването,приемането и разпространението на славянската писменост и азбука. От тогава, много будители са работили за нашата култура и историческа памет. Да почиташ тези хора, значи да уважаваш себе си, никой не уважава хора, които, не почитат и тачат, предците си, миналото си. Днес повече от всякога сме заплашени, да изчезнем като култура и от там като нация. Падна ни се тежката роля, дали ще сме представители, на последната българска държава, или ще воюваме за поредното и възраждане. Е аз ще воювам а вие ?

Да си видял поне една книга от 9 век? няма и да видиш защото такава няма. Всичко е измислица.

анонимен

"О писмєньхъ" НА ЧЕРНОРИЗЕР ХРАБЪР, КАКВО Е , БЪЛГАРОФОБ НЕЩАСТЕН? НЕ Е ЛИ ОТ СРЕДАТА НА 9ТИ ВЕК - 863Г.?

анонимен

Не си учил история на България, НИЩО НЕ ЗНАЕШ ЗА БЪЛГАРИЯ, ЧУЖДЕНЕЦО, А ЛАЕШ КАТО БЯСНО ПСЕ ПО КУЛТУРАТА И ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ- ЕДНА ОТ НАЙ- ДРЕВНИТЕ ДЪРЖАВИ В ЕВРОПА!

Браво ! ... За да Знае Човек Накъде Отива - Трябва да му/й е Ясно Откъде Идва. ---- Непоправим Пасифист съм. А когато Се налага - shooter-from-the-hip.

Честит празник българи! Събуждането винаги предшества каквито и да била дела. Ако не се събудите , само ще сънувате живота си! ДИР-а, вдигнете новината до първа и не я сваляйте цял ден! Не може новина на деня да е някакво убийство, пред моралното убийство на милиони българи!

ТЕЗИ , КОИТО ВЧЕРА СЕ ПРЕХЛАСВАХА ПО ХЕЛОУИН, ДНЕС ПЛЮЯТ ПО ДЕНЯ НА БУДИТЕЛИТЕ - бил измислен, тъп празник, народът не четял и т.н.. Точно затова трябват будители и точно в това е тяхната МИСИЯ - да образоват хората и да ги "будят" като българи, внасяйки в живота им българската култура, история, и самосъзнание. Ама тук е пълно с чуждопоклонници - американофили, евроГейци и прочие паплач. Истината е, че БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА и писменост е по-стара (Америка е на 200 години само).... и най-близки до нас са братята славяни (колкото и да мразите руснаците, украинците и сърбите). Така че осъзнайте се малце и спрете с разрушителната си пропаганда на евро-атлантическите ценности (долари и евро)!

ИСТИНАТА Е, ЧЕ БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА, БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ, БЪЛГАРСКИЯТ ЕТНОС СА ПО-СТАРИ ОТ РУСКИТЕ, ТУРСКИТЕ, ОСМАНСКИТЕ И АМЕРИКАНСКИТЕ ТАКИВА! МНОГО ИМ СЕ ИСКА НА ЧУЖДЕНЦИТЕ- НЕБЪЛГАРИ, БЪЛГАРИТЕ ДА НЕ ЗНАЕМ ТЕЗИ ИСТОРИЧЕСКИ И АРХЕОЛОГИЧЕСКИ ФАКТИ И ЗА ТОВА ПЛЮЯТ ИСТОРИЯТА НИ!

Добре де ОК няма нужда да изпадаш в състояния пред компютъра, най-стари сме, по-стари сме от Мъглявината Сова и пръстените на Сатурн. Изпуши една трева и се успокой.

аз като събудя жената, такова де... и тя като ни събудят, такова де.... нали така, а? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тиквата си опечи-иии.. ..и рачел Й направи-иии ! (Рачел ! ...ама Не Weltch де ;-)

Държавата булгаристан е създадена от руските щикове преди малко повече от 100год. Преди това такава държава не е имало. Булгаристан е бил винаги или османски санджак или римска провинция. Държава България има само в празните кратуни на булгаристанските пишман "историци".

АСПАРУХОВА БЪЛГАРИЯ Е СЪЗДАДЕН ПРЕЗ 680Г.- ТОГАВА, КОГАТО РУСНАЦИ , ТУРЦИ И ВСЯКАКВА ПАПЛАЧ , РОДЕНА ОТ СМЕШЕНИЯТА ПО МЕЖДУ ИМ, НЕ СА СЪЩЕСТВУВАЛИ В ЗАЧАТЪК! ВОЛЖКО КАМСКА БЪЛГАРИЯ Е СЪЩЕСТВУВАЛА ПРЕДИ 680Г. И Е ПРОСЪЩЕСТВУВАЛА 7-8 ВЕКА! Смешен българофоб, КОЛКОТО И ДА ПЛЮЕШ БЪЛГАРИТЕ, НЕ МОЖЕШ ДА ИЗМЕНИШ АРХЕОЛОГИЯТА И ЕВРОПЕЙСКАТА ИСТОРИЯ!

Дир.бг. думата "рая", написана като определение за българският народ , изразява език на омраза към българите въз основа на нашата българска ЕТНИЧЕСКА принадлежност. ПОДЧИНЯВАЙТЕ СЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ- НК Чл. 162. (1) (Изм. - ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност, се наказва с лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание.

Всъщност помиярите с тази дума ни казват, че сме същества с произход от Рая, но тъй като са помияри и вместо да говорят лаят, затова го използват като обида. :) Рано или късно листа се обръща и тогава ла*ната им тъпкано се връщат!

Днес е Денят на народните будители. Посветен е на делото на книжовниците (!) и просветителите (!). ---------------- у нас вече никои не пише и никои не чете! демокрацята развихри само порно изданята! и от тях аз станах милионер! благодаря ти демокрацио! мерси европо! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ааааа - Хептен ще вземем да замязаме на Времето на чесъна-и-парфюмите по кулоарите, Колега ! ...демек : - ха Изкажете кой/кои Ни 'управляват' !, че И - Йощ от 1944та та и до днес.

Доста добър сарказъм, браво! Метафоричният ти герой обаче преди 10-ти ноември със сигурност е бил милиционер и е гонел, биел, цензурирал дори и най-малкия опит да се покаже голо на екрана, но след това става порно милионер!

"През 1922 година Стоян Омарчевски, министър на просвещението, внася предложението за отбелязване на 1 ноември като празник на народните будители." Обикновена ПР акция. До 1922год никой не е и подозирал за така наречените "будители". Булгаристанска измишльотина. Както и цялата булгаристанска история е една измишльотина нямаща нищо общо с действителността.

ходи да честваш истинския празник Хелоуин, който не е измишльотина

да, ото, цялата ни исторя е една бутафоря! просто набиха руся и нас и ни оцепиха от нея като наказание и за двете страни. но има и други мнение на велики български историци и политици с много титли и вискоки заплати!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

През 1922 година Стоян Омарчевски е осъзнал ролята на тези българи в запазването на културата и духа ни и им е отдал заслуженото с този празник. Колкото и козите драхонки като тебе да се пробвате да омаловажите нещата - късно е, оборска мизерия такава.

Айде пак намесвате Русия в постингите по-долу. Говорим за БЪЛГАРСКИ будители, а не за САЩ или Русия.

КОГАТО Е ИМАЛО БЪЛГАРСКА ИМПЕРИЯ В СРЕДАТА НА 9ТИ ВЕК, НЕ Е ИМАЛО РУСКА, ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ, НЕ Е ИМАЛО РФ, ТУРЦИЯ И САЩ, А САМО БЪЛГАРИЯ! В СРЕДАТА НА 10ТИ ВЕК НЕ Е ИМАЛО РУСКИ ЕТНОС, АМЕРИКАНСКИ , РУСКИ ГРАЖДАНИ, РУСКИ, ТУРСКИ И АМЕРИКАНСКИ ЕТНОС, НО Е ИМАЛО ОФОРМЕН БЪЛГАРСКИ ЕТНОС!

....БЪЛГАРСКА ИМПЕРИЯ ..... о мадам, аз толкова империи съм направил че има за 3-4 земни кълбета. верваите ми.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ПРИЗОВАВАМ ВСЕКИ, КОЙТО СЕ ЧУВСТВА БЪЛГАРИН - ПЛЮЙТЕ НА РУСКАТА ПРОПАГАНДА И СЕ ОСЪЗНАЙТЕ! "ПОРАДИ ЧТО СЕ СРАМИШ ДА СЕ НАРЕЧЕШ БЪЛГАРИН/ А НЕ РУСНАК ИЛИ ТУРЧИН/"?"

Ти всеки празник ли ще оак..аш с простотиите си ма? Честити празника, като нормалните хора и отивай да плюеш по руснаците в темата за руския самолет примерно. По амаркианците в темата за разбитата им совалка плюй. По турците в темата за Реджеп Евредик и франсетата, защо изливаш цялата си злоба и гнилоч в темата за такъв светъл Български празник, като днешния. Хепи Хелоин чао!

Извинете - Колегата просто се върза на провокациите на Отто. (Ама той барем-Веднъж да Си признае че Ги прави Нарочно, че да Предизвика Необходимото. .... Свястно момче, ама - алеманче :-) ... Извинения, Отто !)

Е, ти нали си ГОРД ЕВРОПЕЕЦ (евроГеец) от Брюксел!

БЪЛГАРИ, БДЕТЕ- ЗАРАДИ НАПИСАНОТО ПО- ДОЛУ ВСЯКАКВИ БЪЛГАРОФОБИ ИЗДЕВАТЕЛСТВАТ СЛОВЕСТНО НАД ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК И ОСОБЕНО НА ПРАЗНИЦИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ! "...На днешния празник честваме делото на бележитите българи, съградили основата на Третата Българска държава. Изградили с търпение, с постоянство и упорит труд българската държавност и подкрепили решителни развитието на нашата нашия. Тези, които събудиха у народа ни чувство на гордост, че сме българи, които създадоха българската книжовина и иконописна школа, както уникалната българска образователно-културна институция: читалището..."

е.ал съм я у държавата комунистическо-мутренско-циганска! след 10 г. ще ви буди вече бат ви Сали!

анонимен

е.ал съм я у държавата комунистическо-мутренско-циганска,наречена руска федерация След 10 г. ще ви будят вече сибиряците и всичките ви газови находища ще са в сибирската република- руснаците ще си КУПУВАТЕ газ и нефт от неп!

това дълбоко заспало стадо от овце и говеда нищо не може да го събуди!

Колкото и да ме триете, исторически факт е, че държавата булгаристан е създадена с върховете на руските щикове. Така наречените "будители" са измислени доста по късно. Пише го и в статията по горе.

Колкото и да виеш, не можеш да отминеш факта, че именни ТВОЯТА РУСИЯ Е ОСНОВЕН ФАКТОР ДА СЕ РАЗДЕЛИ НА 5 ЧАСТИ БЪЛГАРИЯ! Виж си Втората тайна конвенция на руската империя от 15.01.1877г. и нейният член трети - С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ, АЛБАНИЯ И РУМЪНИЯ МОГАТ ДА СТАНАТ САМОСТОЯТЕЛНИ ДЪРЖАВИ, А? ОГЪН ДА ВИ ГОРИ ВСИЧКИ БЪЛГАРОФОБИ! И КАКВО ПРАВИШ В СОФИЯ - ЩО НЕ СИ В АНКАРА ИЛИ МОСКВА?

Кво му се връзваш на тоя папагал,че да му обясняваш чак.Пускай го да тича по нанадолнището.хъ хъ

Кви са тия глупости ,дето драскаш,бе.Руски щикове и подобни глупости.Точно ,,братята руси" са били винаги против честване на подобни празници,както и против честването на 1300 години от създаването на България,въпреки че ,годината не е съвсем точна.Руски щикове били създали България.Я иди се наспи,че още ти е мътно в картуната от тоя Хелоуин.Тук пишело,там пишело.И ти си един пишман читател.И си смени ника-нямаш нищо общо с тази личност,нито пък изглеждаш умен.

И аз съм народен будител!

Комунистите с право бяха забранили тази дивотия. То всъщност и в момента на никой не му дреме за този "празник". Нощес цяла София и цялата страна празнуваха Хелуин. Синът ми се прибра сутринта пиян като кирка и сега кърти. Младежите нито знаят нещо за тези измислени "будители", нито ги е грижа.

ТИ какво правиш в България? Още ли не си заминал за анадола? ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ, БЪЛГАРОФОБЕ! ВЪН С ЦЯЛОТО СИ СЕМЕЙСТВО- рязано дьонме ще пише нещо добро за БЪЛГАРСКИТЕ БУДИТЕЛИ- от умрял писмо да чакаш...

Раята е живяла сито и честито под крилото на Падишаха. За това сега голяма част от булгаристанците мразят руснаците.

Е хуу де - Вие навремето да'н би да интегрирахте по Лангранж по Тези доби ? , или - четяхте Омир/Молиер/Шекспир ? (Само че - Ако е свършил някоя магария...., Himmeldergott ! - аз-сиромахът ли Вас да уча ЗА Kirhe-Kuhne-Kinder ?)

Мене никой не ме празнува...

Честит Празник, Колеги ! ... И ! - позволете да Благодаря на Дир.бг за Надеждното Систематично Нонстоп осигуряване на Платформа ЗА Нашата Реална Дейност. Хайде по-Нататъка !

Баах Маааму! Я, виж ти! Имало и някакъв български празник днеска! А аз си мислех, че празнуват само тиквениците! Абе нека си го празнуват балъците тоя будителски празник, я че си спим, и че си гоним с тиквите лошотията, щото много се е навъдила у нас. Не е като у Америката, дето мрат от добро! А па за рашките думи неам! Сичкото лошо при тях отишло, щото сигур тиквите им не стигат ....с това ембарго! Ама тех нема и да ги мислим!

На всички Български Граждани-Честито!!!! Бъдете Горди,че сте Българи,че сте Балканци!!! ВИЕ-НИЕ Балканците,сме началото на цивилизацията!! Не се подавайте на атаките срещу Вашата интентичност,и не се предавайте пред атаките срещу Българската Нация.... Българите не са продаваци на бебета,и крадци на пари от банкомати... БАЛКАНИ=ЦИВИЛИЗАЦИЯ!!! П.П. България,е част от огледалото на историята!! Нека "помолим" "доброжелателите",да не му хвърлят камъни......

Едно добро начало-понеже тези които плюват срещу Вашата Нация,не питат кой за кого гласува-,ще бъде в дни като днешния,да не се правят по такива теми,злъчни политически коментари между форумците!!!

Ще бъде добре, ако в дни като днешните си приберете руски тролове и турските дьонмета! "...АМАН, БЕ, АМАН-ЛОШО НЕЩО БИЛО МОСКОВЛУКА.."- Захари Стоянов

Бантустанци, ХЕПИ ХЕЛУИН и да го отбележите празника както преди 100 години предците ви.

ами православните християни не празнуваме хелоин....

Абе то Воистине-Добре че Ни подсещате ЗА ВсиСветии... - Идат !

"През 1945 година е забранен. Честването му се възобновява... на 28 октомври 1992 година" Руският комунизъм не търпи никакво инакомислие и национална идентичност - тотален контрол.

днес имало и друг празник освен американската помия тиквеник...?

И как го честваме?Каним в тв студиата историци-бойковисти и Стефан Софиянски.Явно има още много за крадене в държавата.