Ревизори проверяват курортите в Гърция

Министерството на финансиите в Гърция започна настъпателна акция срещу длъжниците.

Обратно в новината

Коментари - Ревизори проверяват курортите в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На Слънчев бряг, чадър и два шезлонга сртуват 24 лева! Пълно безобразие! В Гърция е много по-добре и по-приятно!!!

В Испания, чадър и два шезлонга струват 15евро! Пълно безобразие! В Гърция е много по-добре и по-приятно!!! Сериозно го пиша. Тия гърци наистина са хванали Господ за топките с това море.

Абе тия данъчни в Гръция да не ги съветва нашия бивш финансист. Сега ако туриш таван на кафето, ще се появят и такси за чадърите навсякъде. Те вече почнаха да се появяват по плажовете със син флаг. С две думи цените трябва да са пазарни, а не държавата да ги регулира.

Медиите само ни облъчват с данъчни проверки, а пък приятелите помежду си коментираме спокойствието на пътищата в Гърция и дискретните намеси на гръцката полиция. Както се учат от нас на данъчни проверки, не може ли ние да се научим от тях на контрол по пътищата.

Дискретно, дискретно, толкова дискретно, че веднъж като се връщах, чак на границата разбрах, че номерата ми ги няма, та трябваше да се връщам 150км назад да си ги взимам.

"През юни бе съобщено, че единичното кафе еспресо от 1,70 става 1,35 евро, фрапето ще е 1,20 вместо 1,60 евро, а бутилираната вода от половин литър пада от 50 на 35 евроцента. Тостът с шунка и кашкавал това лято ще струва 1,35 вместо 1,80 евро. " При такива цени на Егея на нашето море не стъпвам.

Баце, ти ако ходиш на морето ЗА КАФЕТО, ВОДАТА И САНДВИЧИТЕ по добре си стой в офиса бе. Виж ако фиксират цената на бирата, узото, калмарите, октоподите и ципурата ще съм много доволен. Ама пак ще скоча и до нашето море за попчета и миди.

И те са по-ниски, отколкото на нашето море. Просто онези цени са цитирани в статията. Иначе три ципури и шест митоса излизат 45 евро. Сиртакито без пари.

Вещо тия не са в ред. Държавата трябва да си вземе своето. Не и е работа да определя цените на дребно по курортите. Макар че май пак ще ходя на Халкидики и тези по-ниски цени ме устройват :)

кога и при нас ще стане така защото държавата нищо не печели от баснословните цени на стоки и услуги

В Гърция навсякъде малката бутилка вода е 50 цента из будките, кафетериите, на плажа, а в магазините 25. Не като при нас да е лев и двайсе на нашите заплати.

Не помня случай в Гърция да не са ми дали касова бележка. Даже се учудих колко са стриктни по въпроса на фона на приказките за грандиозните далавери и криене на оборот в Гърция.

Магазините дават на всякъде. Хотелиерите не дават.

Забравих: найлоновите торбички са безплатни.

Фрапе под 3Е на гръцки плаж е много голямо изключение! Среща се само на най-мизерни места като Офринио/кариани или на изток от Керамоти. Говорим за Юли 2014-а.

нещастник. заради такива като теб ни имат за мангали.

Е що да е нещастник човека, миналата седмица толкова си струваше, според мен пак нещо не са разбрали нашите журналисти.

Бай Ганьовци, както е тръгнало до няколко години ще осерем и Бяло море. После де ще ходим?

Във Сочи - там издават касови бележки, цените са контролирани и всякакви знайни и незнайни екстри.

И при нас масово в много магазини не се издават касови бележки, особениюо в малките градове и села. Навсякаде корупция и търговия на черно. До кога ще търпим това

касовата бележка е хубаво нещо!!! за ,,големите,, акули какво ще кажеш??? трябва да има -равновесие!!! не може ,,мрежата,, да ,,хваща,, малките ,,рибки,, а ,,големите,, да минават над нея!!! нещо като к.т.б. и много други!!!

Пожелавам ти цял живот да издаваш касови бележки

1,5евро кафе с минерална вода и чадър на морето,халкидики фурка.

Доколкото знам по гръцките острови не се издават касови бележки...

не е наш проблем това. никога повече в бг.

1000 плюса

Гърците добре са си направили сметката -първо си е направо реклама ,второ няма да се трупат някъде за няколко цента по-малко а ще има за всички да въртят търговията.От това в крайна сметка печелят всички включително и държавата която е гарант ,че никой няма да се прави на тарикат за сметка на другите.От друга страна не може да има и дъмпинг на цените .Не винаги повече държава е нещо лошо а може да гарантира по-справедливо разпределение на печалбите.

за бензинът и дизелът няма плафон!!! и те си имат техните ,,олигарси,,!!!

не ти хареса ,,олигарси,,???добре-бизнесмени!!!

аз миналата седмица платих 4 евро за фрапе на плаж до град Кавала.Някой нещо лъжеееее: )

Ами като си будала да пиеш фрапе. Жули узо. За ко си в Гърция?

Тук алчността не е само там,а във всички сфери!!! Робовладелците се оляха,вдигат цени,спекула до безкрай,контрол от държавата няма,защото тя самата не съществува,пълен хаос,заплатите не помръдват,робовладелците ни станаха милионери на нашия гръб!!!! Тук гледат от алчност от всичко да печелят,направо се самозабравиха!!!

Виновна е ерата Кали Юга. А това ще рече, че само изминали към 21 юли 2014 г. сл. Хр., точно 5,116 години, когато отбелязахме нейният край. Очаквам да преброя сега чрез "минусите", колко броя са дежурните тролове, на заплата при РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ.

Чекай чекай - Кали юга започва преди 5100 години - остават още 400 000 до появата на Калки аватар.... До тогава данъчните, мутрите и ни дай Боже - комунягите, ще вилният. Ама калко накрая ще им -бе мамата...... :)

Какви лъжи!Три евро платих в Пирея преди 3 дни за фрапе!!!

Това си направо като реклама за гръцките курорти.Ако такова нещо се въведе у нас ще се разцвилят до небесата ,че връщали комунизма и държавата смачквала бизнеса.Как да обесниш на един алчен идиот ,че като се опитваш да изнудваш хората ги караш да те избягват и да търсят другаде това което предлагаш защото не си единствен .Това не е някогашния единствен магазин в квартала ,че да се мазнят на гадината която се гаври с народеца зад щанда.

Ама нали беше ПАЗАРНА икономика!?

А тук си слагат всеки,каквато си иска цена!!! Да не говорим,че няма безплатни шезлонги и чадъри,както е навсякъде в Гърция,морето ни е и много по мръсно от тяхното! В България живеят най алчните робовладелци на света!!!!

Безплатни не е най-точната дума - по скоро на цената на една напитка от какъвто ида е вид. Вземаш фрапе, кафе или биричка и получаваш маса, чадър и два шезлонга. Тук при нас дрането е пълно. За кочината да не говорим.

Лично видях кочината, сътворена набързо от наши цървули на гръцки плаж. При наличие на кошче в близост!

Ами личи си че има държава за разлика от тук, където всичко е оставено да се регулира от пазара

явно живееш тук!!! когато данъкът е ч3% за фирмите а ддс-то 2з% ,без другите ,,извънредни,, данъци ,ще е така!!!