Земеделието уточнява понятието ”активен фермер”

От 2015 г. субсидии над 300 хиляди евро няма да се изплащат, се споразумяха МЗХ и браншовите организации. Концепцията е допълнена и в частта за активен фермер.

Обратно в новината

Коментари - Земеделието уточнява понятието ”активен фермер” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изискване да е регистриран по националното законодателство. Хубаво ама направете го нормално щото освен едри има и дребни земеделци. Не може един дребен земеделец с 20 декара да има едни 2000лв. приходи. От тях 1000 да са му разходите и от печалбата от 1000лв да отделя за осигуровки 760 лв.

Г-да за да разберете що е то АКТИВЕН ФЕРМЕР,трябва да си отидете по родните места,това първо! Да слезете от джиповете и да отидете в КРЪЧМИТЕ и около тях,там ще намерите отговора! За консултаци г-жа Нинова ,ТЯ работи вече по въпроса/въпреки ,че ние не и вярваме/!?

За пръв път от доста години се случва нещо положително в земеделието - субсидиите се насочват и малко извън предварително подготвените банкови сметки ! Браво за което, но са необходими много по-крайни действия за преодоляване на олигархията в сектора. Бг стана страна с латиноамерикански тип земеделие, свръхуедрено и мафиотизирано.Не само да се намалят, трябва да се премахнат субсидиите за всеки с над 500 декара земи.И трябва да се въведе горен праг на собствеността и управлението върху земи. За сравнение през омразния за мнозина период до 1944г. най-едрия земевладелец е притежавал около 12000 декара земи. Сега има олигарси с около милион декара. Това е извращение и трябва законодателна промяна за преодоляването му.

Концепцията е допълнена и в частта за активен фермер. Отразено е предложението за разширяване на негативния списък с лицата, изключени от директно подпомагане чрез добавяне на държавни и общински органи и учреждения. Не разбирам нищо от този текст. Моля авториъе да пищат смислено и в текста да има онформация, а не само да се редят думи.

Почти всички политици са и активни фермери, особено в сферата на "Натура 2000". арендатори са на пасища от десетки хиляди декари, без да имат и едно животно и без да знаят къде се намират тези пасища. Изразявам мнение, че всички тези евросубсидии въобще не стигат до животновъдите, те, субсидиите се разпределят в София по банковите сметки на нашите хора. С тях се изкупва страдалната българска земя, с тях се купуват избори. Този Евросъюз е сама разврат измама и заграбване на Бг и поробване на българския народ.

Да не би Евросъюзът да им е организирал схемите на нашите депутати. Субсидиите се отпускат с доброто намерение за стимулиране на развитието на селското ни стопанство. Това, че Ганьовци и Андрешковци крадат парите не по вина на Евросъюза.

Говорят само за субсидиите на производителите, а за това, че те плащат жълти стотинки на собствениците на земята, никой дума не обелва. Зърнопроизводителите тръгнаха като мутри - с джипове и ланци, а собствениците на земи нямат пари и за опинци...

Ми СОБСТВЕНИЦИТЕ, защо не си обработват земицата, да видят как се вземат субсидийки

Собствениците са определени хора ;)

Защото повечето са на възрастта на майка ти и баба ти, когато са могли, са я обработвали, умнико! Имай малко уважение!

Щом фермерите получават такива субсидии (кой знае защо), значи всички са активни, а ние, дето им ги плащаме, сме прекараните, демек ние сме пасивни!

Е сега е времето да те направим фермер , за да не си от пасивните, даже сме ти приготвили и мотика с дръжка.

Много активни фермери станаха роднините на директорите на общински земеделски комисии.Децата им нямат никакъв стаж,но живеят охолно от субсидии от държавата.НАправете проверка във Варненска област.

Проверките трябва да започнат от ДФЗ. Там са най-големите далавери, конфликти на интереси и присвоявания.

farmer

Искането -Активен фермер да плаща осигуровки е правилно. Отиващите си искаха да няма такова изискване и ДПС-арите с по 2 декара тутун да вземат по 5 лева на килограм премии и по 2500 лв на година без никакви ангажименти...така че този педе..ст от снимката да пукне дано!!!!!!!

Ако сте се занимавал с тютюн то тогава знаете, че тези 2500 са джобни пари в сравнение с разходите и ненормалния труд по добива му, просто взимате парите които сте вкарали поетапно накуп. Ако не сте тогава моля не коментирайте - не за 2-3 хиляди лева с пот изкарани се загроби тази държава...

Що е то активен фермер, питайте старши експерта от министерството Орлин Александров той е $запознат$ в детайли ;)

този,който не чака да си поискат подкупа с министерство, а сам го предлага. За разлика от неактивния, който мисли, че може да му се размине понякога, активният знае че 100% се дели с чиновника и в ущърб на обществото. Може да добавите и още нещо там в параграфа, но това е напълно достатъчно за легална дефиниция.

Плевенското ППО се сбирао, да БИ се, най-после утчнио: Ветар дува , око куче, на палави Бойко круче, Той е драгиЙ, преско-чио, да би мене, дивно полю-био! Превот: баба Тодорка е прескочие, да био

Трябва да се въведе и понятие ,,пасивен фермер"за тези които разорават поляни ,пасища и всевъзможни камънаци които никога не са били обработвани и не стават за никакво земеделие, само за да вземат супсидии и са кошмар за българската природа.

никой нищо не разорава. декларират ги само и после взимат парата.

А разорават наистина, но НИЩО не добиват - свидетел съм на десетки декари слънчоглед, който си изсъхна и беше орязан и изхвърлен, а тази година пак е засято със същото - познайте дали няма да се получи същото. Умишлено се унищожава реколтата, вероятно няма с какво да я събират, а и какво да я правят...

...Ние сме на изчезване,но идва ...БОДРА,БОДРА СМЯНА.... ..По наше време ...национализирахме и кооперирахме,днес внуците...АРЕНДИРАТ И ФЕРМЕРИРАТ...

Ми да бяхте оставили земята и животните на хората. Сега, за толкова пари - толкова работа. Нали си го чувал тоя лаф :))