Огромното дърво се е стоварило върху пешеходците, които са преминавали по алеята. Тежко пострадала е 48-годишна жена, но няма опасност за живота й. Другата пешеходка също е била прегледана в областната болница в Пазарджик, съобщи за Дарик директорът на лечебното заведение д-р Пенко Кацарски.

Свидетелите на инцидента обясняват, че дървото се е срутило буквално върху минувачите. Вероятната причина за инцидента е изключително плитката система на дървото и изгниване още в основата, съобщи говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов. „Сигнал за инцидента е подаден около 15.30 часа на телефон 112. Веднага на мястото е изпратен екип от пожарникари.
Дървото, което се намира в централната градска част на пешеходната зона, без някаква видима причина е паднало и е притиснало една жена и съвсем леко е ранило друга. До пристигане на екипа на пожарната хора, които са се намирали наблизо, са помогнали на жената и са я извадили от под дървото. Тя е настанена в болница.
Другата жена, която е с леки наранявания, е прегледана в болницата и освободена. По-сериозно пострадалата жена е на 48-години от Пазарджик. Тя е с фрактура на един от гръбначните прешлени", добави още Стоянов. По думите му на този етап е рано да се каже каква е причината за падането на дървото.

Преди около 10-12 години на същата улица, дърво се строполи внезапно. Тогава бе ранена една жена. Тя бе със счупен гръбначен стълб. Смачкан бе и лек автомобил, засегната бе и къщата на отсрещната страна на пешеходната улица. Пострадалата осъди общината в размер на 5000 лв. за нанесените вреди.