Фандъкова пак е кандидат на ГЕРБ за кмет на София

stat
14:27  |  30 август 2011 | Политика / Редактор Гергана Мишева /  
Цветан Цветанов описа Йорданка Фандъкова като всеотдайна, добра и способна да изслушва Цветан Цветанов описа Йорданка Фандъкова като всеотдайна, добра и способна да изслушва
Сн.: БГНЕС

ГЕРБ издигна отново кмета на София Йорданка Фандъкова за предстоящия местен вот. Още двама депутати от ГЕРБ са кандидатирани за кметове на общини.
Кандидатурата на Фандъкова представи председателят на Предизборния щаб на ГЕРБ министър Цветан Цветанов, предаде „Фокус”.

“За всички вече е ясно, че Данчето Фандъкова няма да е част от президентската двойка”, обяви той по повод някои медийни публикации, че тя може да е кандидат за вицепрезидент на ГЕРБ, цитира го "Всеки ден".
В неделя партията ще обяви избраниците си за президентския вот.

"Слоганът „Градим България” най-много приляга на Йорданка Фандъкова. Община София е специална и тя е черешката на тортата", каза той и я описа като всеотдайна, добра и способна да изслушва. Цветанов й благодари, че е приела да стане през 2005 г. зам.-кмет с ресор образование.

„Аз бях човекът, който проведе първия разговор – как най-важното в една община е да има колектив и екип – всеки един с добри намерения да бъде изслушан. Фандъкова може да осигури средата”, добави вицепремиерът.
"Аз си спомням много добре какви бяха проблемите с Околовръстния път, метрото на София. След две-три години софиянци ще могат да се гордеят, че са част от столиците на Европа, а София е една от най-красивите столици на Европа", каза още той.

Самата Фандъкова благодари за доверието на колегите си от ГЕРБ и се обяви за продължител на политиката на Бойко Борисов на строителство и контрол. Тя реши да отвърне на упреците, идващи от конкурентите й за кметския стол на „Московска“ 33.
От раз проблеми се решават само в детските приказки. В реалния живот трябва много труд“, каза тя.

В 252 общини управляващата партия е издигнала собствени кандидати, а в шест - участва в коалиции за номинираните кметове. ГЕРБ ще подкрепи инициативни комитети на независими кандидат-кметове в други шест общини.
С обявяването на последните 65 кандидат-кметове завършва първият етап от работата на предизборния щаб на ГЕРБ, каза Цветанов. Днес бяха обявени и много кандидати в смесените райони.
Той посочи, че щабът е разгледал 123 листи за общински съветници и предстои утвърждаването на още листи.

Депутатът Ирена Соколова е кандидат-кмет за Перник, а Никола Белишки - за Панагюрище. Това бяха две трудни решения, добави Цветанов, цитиран от БТА. Досегашният кмет на Созопол Панайот Рейзи е подкрепен за още един мандат на поста.

Цветанов съобщи за два инцидента, при които са пострадали кандидати на ГЕРБ за кметове на общини в смесени райони. Той даде пример с кандидат-кмета на ГЕРБ за Джебел Мюмюн Исмаил, който е контузен от хвърлен по него камък. В смесените региони има голям страх, каза Цветанов и изрази надежда след местните избори това да се промени.

От ДПС ще положат максимални усилия срещу Юксел Ахмед - кандидата на ГЕРБ за кмет на община Дулово, смята председателят на предизборния щаб на ГЕРБ. Според него, Силистра е "бастион" на ДПС и "Дулово е общината, която ще бъде най-тежка за предстоящите избори".

Вътрешният министър Цветанов, който е шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, ще си вземе дълга отпуска за президентската кампания от 23 септември до последния изборен ден - 30 октомври, стана ясно междувременно.


Последно в Политика


Дупки и по АМ „Марица“, отново лунен пейзаж в страната

Защо ли вече не е изненада лунният пейзаж в страната след всеки паднал сняг?