Тази нощ сградата на съда беше разтърсена от мощна бомбена експлозия.
Взривът хвърли в шок жителите на гръцката столица, тъй като тътенът от него се е чул на много голямо разстояние.

Службата за борба с тероризма смята, че начинът, по който са действали нападателите, наподобявал бомбената атака срещу банка на 19 април тази година, както и за поставеното взривно устройство в сак на 12 декември пред министерството на труда, пише в. "Прото тема", цитиран от БТА.

Посочва се, че при втория случай поради проблем във взривното устройство то не е избухнало. И при двете нападения извършителите са били двама, както и сега, и са се движели с коли.

Отговорността за нападението срещу банката бе поето от "Групата на народните борци" - активна организация, за която анализаторите от гръцката антитерористична служба смятат, че се числи към сферата на влияние на намиращото се в затвора семейство терористи Никос Мазиотис и Пола Рупа.

Става дума за активисти на ръководството на групировката "Революционна борба", които от известно време насам са обявили гладна стачка, тъй като, както твърдят те, властите не им разрешават да видят детето си.

Във връзка с нападението тази сутрин се проучват и други версии, тъй като в момента като активни се смятат още две терористични организации: "Заговор на огнените ядра", която в миналото също е предприемала такива бомбени нападения, и "Революционна самоотбрана", която продължава да стреля с автомати "Калашников" и да хвърля ръчни гранати, пише още в."Прото тема".