Вчера след срещата федерацията по волейбол промени решението си да уволни Стойчев и го върна на поста. Все още не е известно решението на самия Радостин Стойчев.

Днес премиерът каза, че България има "прекрасен отбор, прекрасна публика, прекрасна зала и накрая да го развалим всичко това". По думите му решението на федерацията си е тяхно решение, "но това което ме интересува е парите да отиват на правилното място – националния отбор, детски клубове, зали".

Борисов каза още, че освен залата в София ("Арена Армеец" - б.р.) "догодина някъде по това време ще излезе голямата зала и в Пловдив".

Премиерът изрази надеждата си "от днес момчетата да отиват да тренират" и да се класират за олимпиадата. „Това са момчета и треньор, които обичат България, публиката, това което се прави за тях, надявам се ще превъзмогнат личните обиди. Надявам се да заровят томахавките още днес и да се върнат да тренират”, допълни премиерът, цитиран от "Фокус".

Лидери на отбора, като Матей Казийски и Андрей Жеков, вече обявиха намерението си да го напуснат. Президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров отказа да подаде поисканата му от някои от звездите оставка. Според него Радостин Стойчев сам трябва да каже дали е треньор на отбора.

По-късно Радостин Стойчев обяви, че ще се завърне в отбора до приключване на олимпийските квалификации - за 3 седмици. Би останал повече, само ако Данчо Лазаров подаде оставка.