На пресконференция Сидеров заяви, че от „Атака” ще настояват за законодателни промени в Наказателния кодекс, според които блокирането на пътни и железопътни артерии да се третира като много тежко престъпление и наказанието да е поне над 3 години лишаване от свобода.

Протестиращите се заканиха от днес всеки ден да правят изненадващи блокади на различни места.

В събота стотици хора блокираха два пъти Централна гара в Пловдив с искания за оставка на правителството. В неделя протестиращи блокираха магистрала "Тракия" и столичния бул. "Брюксел".

Сидеров: Президент и ексминистри са в мафията

Волен Сидеров заяви още, че в момента има една енергийна мафия, в която много здраво е вплетена фигурата на президента Росен Плевнелиев и неговата съпруга. По думите на Сидеров – „в тази мафия” са и имената на бившите министри Симеон Дянков, Николай Младенов и Трайчо Трайков.

"Този кръг от хора действа много активно срещу България", смята лидерът на „Атака”, цитиран от "Фокус". 

Сидеров подчерта, че направените поправки в Закона за енергетиката засягат интересите на определени кръгове от хора и става въпрос за т.нар „зелена” енергия, която се продава на много скъпи цени.

"Това са различни лобита и фирми, свързани с Цветелина Бориславова, Христо Ковачки, Веселин Марешки, Богомил Манчев", каза лидерът на " Атака".

По думите му, зад интересите на засегнатите от закона прозират и интересите на Сорос и "Отворено общество" и всички останали неправителствени организации, които гравитират около Сорос.

Според лидера на "Атака", „картината, която се представя като общонароден протест, и зад опита за преврат, който се прави в България, стоят силно засегнати икономически интереси на енергийни лобита и на политически кръгове, които не са получили представителство в парламента”.

Председателят на парламента Михаил Миков също заподозря преди дни, че зад протестите стоят големите играчи в енергетиката.

Няма да ме спрат никакви подставени лица, които се представят за народа, тъй като те не са народът”, заяви още Волен Сидеров.

Тази сутрин, след като протестиращи срещу правителството пиха кафе за здравето на министрите, част от тях отидоха пред Съдебната палата, за да поздравят с "Добро утро" Сотир Цацаров. Те настояха главният прокурор да поиска имунитета на Волен Сидеров.


Dir.bg публикува потребителски снимки от протестите.
Изпратете и направените от вас снимки