Не само подозирам, а виждам сговор между Борисов, който познава майката на Димитър Стоянов-Капка, да използва една лична семейна история, за да се направят политически удари, отбеляза той.

Раздялата със съпругата ми не е по причина на друга жена, а е принципна, уточни лидерът на "Атака". Причините не са в сферата на евтините сензации, не са точно факти, а процес, намекна Сидеров. Желанието на Капка Сидерова да обсеби партия „Атака" е сред причините тя и лидерът й Волен Сидров да сложат край на отношенията си, съобщи Сидеров.

Реакцията на Димитър е на син, който защитава майка си, има нещо, което е трудно да се изброи и назове, добави лидерът на "Атака". Ако е коректен Димитър Стоянов, би трябвало да напусне поста си на евродепутат, но вероятно няма да го направи, заяви Сидеров в отговор на журналистически въпроси. Той добави, че няма юридически механизъм, по който една партия да "извади" депутат от европарламент или от национален парламент, предаде БТА.

На Национално съвещание на формацията в събота беше решено Стоянов да я напусне заради медийното му поведение от последните дни и призива му Волен Сидеров да си подаде оставката заради катастрофалните резултати на „Атака" на отминалите избори. 

Сидеров бе категоричен в това, че в момента се правят опити партията да бъде разбита, което, по думите му, е мечта за мнозина отдавна. „Играта срещу мен е груба. Опитите за преврат в „Атака" ще продължат, но аз съм човек, който не може да бъде сплашван и „Атака" няма как да бъде заличена", каза Сидеров.

Той за пореден път определи отминалите избори като най-криминалните досега. Ако не се противопоставим на това, което се случи, предстоящият парламентарен вот ще бъде тотално фалшифициран, смята лидерът на "Атака". По негово мнение управлението на ГЕРБ вече по нищо не се различава от това на тройната коалиция. „За такова правителство вече няма място за подкрепа", обобщи Волен Сидеров.