Според този план външнополитическото ведомство трябвало да се премести в полузавършения Национален армейски комплекс, известен като т.нар. военно НДК, който буренясва вече четвърта година, пише "24 часа".

Министър Николай Младенов в момента е хоспитализиран заради травма на крака след гмуркане в Черно море и не е известно дали идеята е съгласувана с него.

Според специалисти най-големият проблем при пренасянето от сградата на ул. “Ал. Жендов” на което и да е друго място ще са комуникациите на министерството. Визовият център пък е изграден по строго определени изисквания съгласно Шенгенското споразумение. Компютрите на центъра, който сега се намира на 3-тия етаж в МВнР, са свързани с всички гранични контролно-пропусквателни пунктове на страната и с повече от 80 наши консулски представителства в чужбина.

Луксозната незавършена сграда не може да побере министерство от типа на МВнР, смята бивш служител на МО, участвал в градежа на комплекса. Дори и след поръчаното преустройство на административната част там щяло да е прекалено тясно за нуждите на дипломатическото ведомство.

Почти готовият обект бе замразен през 2008 г. от тогавашния министър на отбраната Николай Цонев.