Устинов, който е свидетел и по делото "Наглите", даде подобни скандални показания и неотдавна, когато заяви, че Петров му е поръчал да убие и бизнесмена и футболен бос Гриша Ганчев.

Този път Пламен Устинов, който е бивш служител на НСО, разказа, че поръчката за ликвидирането на Божков дошла през 2006 г., съобщи bTV. Петров я възложил освен на Устинов и на Момчил Кръстев, който също беше сред задържаните при операция „Октопод”, но бе освободен след седмица и не му бяха повдигнати обвинения.

"Петров мислеше, че е поръчан от Васил Божков да бъде ликвидиран от групата на Бай Добри, които му бяха охрана, и искаше да си отмъсти", разказа още свидетелят, цитиран от TV7.
Срещу изпълнението на екзекуцията Устинов щял да получи финансова облага. Алексей Петров му обещал и да се издигне в йерархията на службите. На среща между тях обаче Устинов отказал да извърши поръчката.

Бившият служител на НСО свидетелства още, че Петров му поръчал и да убие друг основен свидетел по делото Валентин Шотев.

В съда Устинов разказа още, че само преди три дни в Тетевенско се е видял случайно с Петров, който го увещавал да не дава показания. Това била третата подобна среща, като на първите две имало свидетели. Устинов твърди, че веднага след ареста на Петров през 2010 г. при него започнали да ходят различни хора, които му предлагали по 10 000 лева, за да не дава показания.

"Това е безумно, може ли един човек, който, както той твърди, ти е отказал да убие някого и след това да му възлагаш да убие още няколко. Няма нищо вярно в това", коментира самият Алексей Петров пред журналисти в съда.
Той и другите обвиняеми по делото - Марчело Джотолов и Антон Петров – Хамстера, са подсъдими за широк спектър престъпления, но не и за поръчителство на убийства.

Над 12 часа продължи вчерашното съдебно заседание заради искането на адвокатите на Петров да се прави пълен аудиозапис на показанията на важни свидетели. Днес разпитите продължават, предаде БНР.