Катастрофата е станала около 18 часа. В украинския автобус са пътували близо 40 деца и възрастни, които са почивали в Несебър, Слънчев бряг и Обзор и днес е бил последният им ден в България, съобщиха БНТ и bTV. Те трябвало да пристигнат във Варна, откъдето да отпътуват за Украйна.

Директорът на Областната дирекция на МВР комисар Димитър Димитров заяви, че се работи по няколко версии за причините за катастрофата, включително техническа неизправност на возилото. Автобусът е имал трима шофьори.

35-годишна жена бе откарана в тежко състояние в МБАЛ "Св. Анна" с опасност за живота, предаде Дарик радио. Въпреки усилията на лекарите обаче жената е починала в реанимацията, съобщи д-р Мая Рашева, цитирана от БЛИЦ. Украинката, която е била с тежка черепно-мозъчна травма, е пътувала със съпруга си и е седяла точно зад шофьора.

В болницата са приети още седем ранени - пет деца и двама възрастни. Според лекарите животът им е вън от опасност. Те са получили различни охлузвания и фрактури.

Прокуратурата във Варна образува досъдебно производство за катастрофата, предаде БНР. По предварителна информация тестът е показал, че шофьорът не е употребил алкохол.

На 15 юни осем души загинаха при катастрофа на автобус на фирма "Ентуртранс" на автомагистрала „Тракия”. Девет души бяха тежко ранени, а след инцидента последваха масирани проверки на автобусите в страната, разпоредени от Министерство на транспорта.

На 1 юли пък автобус с 47 деца от Словакия се удари челно в автомобил на пътя Русе-Варна. Децата и двамата им ръководители не пострадаха, но шофьорът на колата загина на място.

Последна актуализация в 21.27 ч.