Убитият е 33-годишният Димитър Георгиев, който бе осъден за това, че изровил трупа на 25-годишна жена и се гаврил три пъти с него.

Некрофилът, който е от ломското село Расово, бил открит мъртъв в килията си във врачанския затвор около 15 часа в неделя. При аутопсията е установено, че причина за смъртта на кръвоизлив в мозъка, причинен от удари с предмет.
Криминалистите са разкрили, че Георгиев е пребит до смърт от двама затворници.

33-годишният мъж бе осъден в началото на април т.г. от Районния съд в Лом на 3 години лишаване от свобода за хулиганство, извършено с особен цинизъм и дързост, заради липсата на законови текстове за некрофилия. В началото на октомври м.г. Димитър Георгиев, който е син на селския гробар в Расово, изровил от гроба трупа на Теодора Тодорова, в която бил влюбен, и след като се гаврил с нея, захвърлил голото й тяло.

Пред магистратите некрофилът направил признания и делото се гледа по съкратеното производство, като наказанието бе намалено с една трета.
Когато се гледаше мярката за неотклонение на Георгиев нито един адвокат от колегията в Монтана не пожела да поеме случая като служебен защитник, припомня врачанският в. "Конкурент".