Ще бъдат изслушани и вещи лица, извършили психиатрична и психологическа експертиза.

Очаква се подсъдимата за убийството на момиченцето – Атанаска Георгиева, също да даде обяснения, след като днес отказа, съобщи Топновини.

Адвокатът на подсъдимата - Калин Янев, поиска и психологът, пред когото Атанаска е направила самопризнания, да бъде разпитан.

Самата Георгиева обясни, че много държи в съда да бъдат разпитани първо Гунка Банчева – камериерка в хотел „Лагун”, и Апостол Тодоров – полицай, както и собственикът на ресторант „Царевец”, където вечерта на убийството сестрата на подсъдимата Северина, и съпругът й Веселин Тошев, са били.

Според част от персонала на хотела, Банчева същата вечер била там, а част от тях – отричат.

Атанаска Георгиева не е на записите на нито една охранителна камера в магазин за цигари, стана ясно днес от свидетелски показания, предаде Дарик.
Така нейната версия, че е купувала оттам цигари в нощта на убийството се оказва невярна.

Съдът прие лицата да бъдат призовани.

В съда днес бяха изслушани СРС-та, които няма да бъдат публично оповестени.

В заседанието днес по време на изслушванията на свидетелите излезе и нова версия - цигани отвлекли и убили детето, предаде БТА. Атанаска е разказала това пред полицай. Казала е също, че е извършила сексуални услуги на ромите в нощта на убийството, тъй като се нуждаела от пари.

Преди дни майката на подсъдимата обяви в съдебната зала, че истинският убиец се казва Антон Петров, а дъщеря й е невинна.

Версията за друг извършител на престъплението не е нова и е разследвана от полицията. Проверката им обаче показала, че снимката е от фалшив профил във Facebook. Лице Антон Петров, който да отговаря на това описание, няма, категорични са прокурорите.