Осъденият на доживотен затвор младеж беше обявен за общодържавно издирване. Едва след тридневно търсене от Съдебна охрана, МВР подало информация на правосъдното ведомство, че Тодоров е с последна адресна регистрация в Пловдив. Лазаров каза, че този пропуск трябва да бъде предмет на анализ, за да няма повече такива случаи, предаде БТА.

Междувременно Окръжната прокуратура в Пловдив издаде европейска заповед за арест на осъдения за трагедията пред столичния клуб "Соло".

Двойното убийство стана на 18 април 2009 година. Тогава при скандал с нож в гърба бяха наръгани Васил Александров и хокеиста Кирил Въжаров. Приятелят им Кирил Димитров също бе намушкан, но оцеля. Камери заснеха силует на мъж с бяла риза да размахва ръка близо до тях. От враждуващите компании само Тодоров бил с бяла риза.

Преди дни ВКС окончателно потвърди доживотната присъда на Тодоров.

В сряда пък изтече срокът, в който той трябваше да се предаде и да влезе в затвора за излежаването й, но това не стана.

Ден по-рано Тодоров пусна в социалните мрежи клип, в който твърди, че е невинен, а физическият убиец е на свобода. МВР ще направи всичко възможно, за да открие Илиян Тодоров, осъден за убийството пред дискотека "Соло", обмислят се и мерки подобни случаи да не повтарят, каза преди дни и министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Според него случаят показва пробив в системата, което налага промени, за да няма повече подобни "изчезвания".