Двамата са осъдени на две години затвор и тригодишно пребиваване в психиатрично заведение за младежи, включително една година условно, каза говорителка на съда, подчертавайки, че това е максималната присъда, която се дава на непълнолетни.

Момичето Поли и приятелят й Уесли се свързали по телефона и във Фейсбук с момче на име Джин Хуа, което тогава било 14-годишно и му заръчали да убие 15-годишната Уинси, с която Поли имала спор чрез коментари във Фейсбук. Седемнадесетгодишният по онова време Уесли поискал през декември 2011 г. от Джин Хуа "да очисти някого без да се вдига шум". Според свидетели, цитирани от прокуратурата, на момчето били обещани 150 евро или няколко питиета, за да извърши убийството.

На 14 януари Джин Хуа промушил Уинси с нож във входа на къщата в Арнем, в която живеела със семейството си. Момичето починало пет дни по-късно в болница. През септември убиецът беше осъден на една година затвор и три години в психиатрично заведение. "Обвиняемите са извършили особено сериозно престъпление. Фактът, че приятелство между две момичета може да се превърне в дълбока омраза и да завърши с убийство, е шокиращ и трудно може да се проумее," посочи в изявление съдът в Арнем.