Така той коментира вчерашния скандал в парламента, при който председателят Димитър Главчев изгони от заседанието лидера на БСП Корнелия Нинова, защото оскърбявала парламента. Съпартиецът й Антон Кутев, който я защити, пък беше отстранен за две заседания. Заради това от левицата настояха за оставката на Главчев.

Това е второ искане за оставката му за по-малко от година. Първият път той запази поста едва с 4 гласа.

"Според вас нормално ли е да се говори за унижение на една парламентарна група от страна на министър-председателя? Министър-председателят е лидер на ГЕРБ. Може би донякъде и г-н Главчев има някакъв предел и на неговата нервна система", коментира днес Цветанов пред Нова телевизия.

Той заяви, че управляващите искат да работят в добра среда, е ситуацията в пленарната зала е била провокирана умишлено от социалистите.

По повод поведението на Кутев, председателят на ПГ на ГЕРБ каза:

"Представяте ли си, това е цял парламентарен ден, да имате такъв дразнител в парламента?".

След като вчера от ГЕРБ застанаха изцяло зад Главчев и заявиха, че няма причина той да се оттегля от председателското място в Народното събрание, днес той каза:

„Говорили сме с колегите от партиите, които формираме парламентарно мнозинството, нямаме никакви притеснения да бъде искана оставката и да бъде гледана в пленарна зала. Да го направят по-бързо, за да може после да вървим към подобряване на средата за работа и да гледаме законодателството, за което сме избрани".

Цветанов коментира и оценката на БСП за евродоклада, който опозицията оцени като „тежък шамар”.

„Всеки говори за някакви шамари. Нормално ли е това да го каже лидер на опозицията? На тази жена, която аз уважавам като председател на опозицията, аз преди 3 дни протегнах ръка, за да работим заедно по законодателството за давността на приватизацията.”

Тъй като Нинова отказа да се ръкува с него, по думите му БСП не отговорили със същото, което означавало, че ще „премине в юмрук”.

„С този юмрук политика не се прави. Така опозицията не би могла да спечели онова, което имаха на 26 март”, заяви Цветанов.