Това заяви пред bTV вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод скандалите в съдебната власт около избора на Владимира Янева за председател на Софийския градски съд и исканията за оставки във ВСС, отправени от Съюза на съдиите.

Вицепремиерът дори даде за пример съдия Нели Куцкова, говорител на  Съюза на съдиите, като попита: "Нели Куцкова не беше ли зам.-министър в политически кабинет на сините, не беше ли и партийна кандидатура като вицепрезидент на загубилия изборите Петър Стоянов?

По думите на Цветанов Съюзът на съдиите трябва да има повече синдикални претенции и да се занимава повече с делата, които се бавят.
Вътрешният министър заяви още, че той няма пряко отношение към кадровия избор на ВСС и за него е важно дали е спазена процедурата, а в конкретния случай с избора на Янева, тя била безупречна.
"Не сме коментирали в личен разговор с Янева дали да си подаде оставка", каза той.

Когато бе цитирано мнението на правосъдния министър Маргарита Попова по случая с Владимира Янева, която заяви, че на нейно място би се оттеглила, Цветан Цветанов реагира остро и с критика: "Маргарита Попова трябва да се занимава активно с търговския регистър. Да не говорим, че хора от нейната администрация бавят обществените поръчки за Специализирания съд".