„Знаем го това име, то беше споменато както от един от "Наглите" - Гребеца (Любомир Димитров бе сред четиримата осъдени по делото - б.р.), така и от част от жертвите, но в разговор с оперативните работници и няма как да бъде доказано, защото не бяха събрани доказателства. Не мога да го кажа”, заяви лаконично вицепремиерът в отговор на въпрос пред bTV.

В началото на годината шефът на ГДБОП Станимир Флоров разкри в интервю пред в. "24 часа", че широко популярни хора в обществото са извършвали, поръчвали и подтиквали към извършването на убийства и други сериозни престъпления. Това разказал именно Гребеца след задържането му от антимафиоти.
"По време на разговорите с мен и колегите въпросното лице почувства увереност и доверие в това, което правим, и затова стана толкова откровен. Знаем много неща, но за съжаление не можем да говорим. Той разказа потресаващи неща, които след време ще станат известни на обществото и тогава ще се разбере, че някои хора са с две лица - на добър и на лош човек. В това мнозина трудно биха могли да бъдат убедени, защото тези широко популярни хора в 99% са били само с маска на добрия човек", каза тогава Флоров.

Вчера вътрешният министърът съобщи, че двама от оправданите по делото са планирали да отвлекат дъщерята на известен бизнесмен, но МВР е предотвратило това с ареста им, за да я спаси.

Днес Цветан Цветанов призна, че не е ясно къде са останалите пари от откупите, които са вземали „Наглите” и не са похарчили. Бандата е прибрала около 6 млн. лева от близките на всичките си жертви.
„Не са установени, имаше предположения, че може би са заровени, може би са укрити. Знаете, че беше намерена само една от белязаните банкноти, с които беше платено за похищението на Румен Гунински и тази банкнота се намираше у Хамстера (Антон Петров - Хамстера, подсъдим по делото "Октопод - б.р.). Това обаче не значи, че той е мозъкът на групата”, допълни вътрешният министър, след като вчера изказа предположение, че е възможно именно той да е сред лидерите на групата.

Вчера и зам.-главният прокурор Бойко Найденов коментира пред bTV къде са милионите. „Не вярвайте, че извършителите на тези престъпления ще се доверят на банковата система и ще ги внесат на влог. Проверили сме, не са там. Общо взето в разговорите, които водехме, се споменаваше, че са изнасяни в чужбина, харчени са, заравяни са... Но това е в сферата на приказките”, каза той.