Съветниците, които започнаха заседанието си с едноминутно мълчание, приеха декларация, с която осъждат отвличането и убийството на 18-годишното момиче.

"Повече от два месеца се надявахме, че Мирослава Николова ще се върне при семейството си. От вчера градът потъна в скръб", пише в документа.
Общинският съвет изказа съболезнования на близките на убитото момиче и даде съгласие кметът Росица Янакиева да изплати 1000 лв. помощ на семейството й за погребението.

Все още обаче не се знае кога точно ще бъде погребано момичето, съобщи сайтът "ЗаПерник". Опечаленото семейство на Мирослава очаква ДНК- анализа, назначен от разследващите.

"Перник не бива да бъде характеризиран като град на трагедиите - това, че се е случило толкова тежко престъпление в града, не трябва да ни кара да правим такива изводи", каза в интервю за Дарик радио Янакиева.
"Перничани са разтревожени, че по подобен начин приключи този тежък криминален случай, но той прави някои изводи в притесненията на всеки за неговите деца, в притесненията за това, че не се чувстваме спокойни и сигурни в ежедневието си", допълни тя.

Според нея причините за престълението са липса на ценности и респект към полицията. Кметът каза още, че бедността е една от причините за увеличаване на битовата престъпност в региона през последните години и се посяга вече дори на елементарно имущество.

По повод коментари, че два месеца след отвличането на Мирослава никой от властите не се е постарал да освети района около зала „Дружба”, където момичето е било за последно на тренировка по таекуон-до, Росица Янакиева беше категорична, че градът е един от най-добре осветените в страната.
"По конкретните пътеки, за които става въпрос, сме започнали изграждането на инфраструктурата и имаме още малко работа", уточни тя.

Вчера трупът на Мирослава бе открит, два месеца след нейното изчезване. Единият от похитителите - Стойчо Стоев-Чочо, се самоуби, а другият – известен само с името Марио, е в ареста.