Апартаментите в Бобов дол са с различна площ - от 43 до 73 кв. м и състояние готово за обитаване, съобщиха от Териториалната дирекция на приходната агенция в Кюстендил.
Голяма част от жилищата са с подобрения. Търгът е обявен за 30 март 2012 г. , а оглед на жилищата може да се извърши всеки ден от 14 март до 27 март.
Участие в търга могат да вземат всички желаещи.

Имотите са собственост на дружество, което е натрупало задължения към държавата в особено големи размери.

Голяма част от жилищата са в добро състояние и тези обявени тръжни цени представляват пазарен интерес, казаха от приходното ведомство.

Купувачът на бившия завод "Стоманени тръби" в Септември ще получи близо 490 000 кв. м. земя, разделена в четири поземлени имота и с 23 сгради. Сградите са разположени в един от имотите и имат различно предназначение - административна, битова, автоспирка с чакалня, автогараж със зарядна станция, автокантар, строително-ремонтен цех, четири склада, помпена и пречиствателна станция и други. В останалите три имота има изградена ж.п. линия, свързваща завода с гара "Септември".

Началната тръжна цена, от която ще започне наддаването, е 7 470 715 лева. Оглед на имотите ще може да бъде направен от 19 до 23 март, а разглеждането на предложенията е насрочено за 27 март. Условията за търга, списък с описание на вещите, продажната им цена и размера на депозита за участие са на разположение в сградата на дирекцията - София, ул. "Триадица" 2, както и на страницата на НАП в Интернет - www.nap.bg в рубриката "Продажби".

До месец НАП ще обяви за продажба и 1920 LCD-телевизори марка SONY, 130 нови хладилници NEO, изделия от благородни метали, леки автомобили и товарни композиции, съобщиха от агенцията.

В края на миналата година от НАП пуснаха с близо 20 на сто по-евтино, отколкото от сторител, апартаменти и парцели край морето.
Малка бензиностанция, бетоновози, трактори, хотелско оборудване, дървен материал и всякакви имоти предложи на търг столичната НАП през септември.
Данъчните във Велико Търново пък пуснаха на търг пълно оборудване за отглеждане на ...канабис.